Variasjon på påleggsfronten

Jeg er som oftest ikke et frokostmenneske, og det ender derfor med at jeg tvinger i meg mat før jobb bare for å ha noe å gå på. Men så er det de gangene jeg faktisk er sulten til frokost og har lyst på noe godt (ikke brødskive med leverpostei, liksom) – hva skal man finne på? Jo, har du tunfisk, litt rømme, sitronsaft og sitronpepper, da blir i alle fall jeg fornøyd. Alt du gjør er å røre sammen ingrediensene (smak deg frem til riktig mengde sitronsaft og sitronpepper) og så er det bare å hive innpå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er utrolig enkelt, krever ikke mange ingrediensene og så er det både godt og ikke så verst sunt, heller. Og så er det billig!

Fur collar biker

Er det noe jeg ikke trenger så er det yttertøy, men jammen fant jeg meg ikke en ny jakke på salget hos H&M… Denne kom i høst, men hadde en ordinærpris på 899,- og det ble ikke aktuelt, så jeg bare fantaserte om den. MEN SÅ hang den plutselig på et salgsstativ til 300 kroner, og så hadde jeg en rabattkupong gjennom H&M-appen, og vips, så betalte jeg bare 200 kroner. KUPP!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så sykt irriterende at den ene lommeglidelåsen er åpen, og den andre ikke…!

Stoffet er en ullblanding som ikke bare ser bra ut men også varmer, og så er den fine (falske) pelskragen toppen av kransekaka for min del ♥ Elsker. Å. Gjøre. KUPP! Men nåååå kan det ikke bli flere jakker, altså!

You try and try and try until you cannot try no more

Nååå er det lenge siden jeg har postet noe (rent) musikkrelatert, tror jeg, så i anledning First Aid Kits kommende album (slippes på fredag!) så ville jeg dele deres nyeste singel, Ruins. Jeg liker den så godt! Studioversjonen finner du kun på Spotify ennå ettersom de ikke har laget noen musikkvideo, men under kan du høre og se en nydelig live-versjon. 

Gleder meg til å høre resten av albumet!

Og sånn ellers er det mandag igjen, og jeg starter uka med bananpannekaker, en kopp te og Jane the Virgin på Netflix. Jeg har undervisningsfri på mandager, så jeg tenkte jeg skulle gjøre unna noen småting som resirkulering, klesvask, ta ut av oppvaskmaskinen, osv. Regular housewife stuff! Så, jeg håper du har hatt en fin helg og at starten på uka blir super!

Vaniljepudding med bringebærsaus

Mange har kanskje nyttårsforsett om å spise sunnere og mindre søtt, men det har ikke jeg! Joda, jeg spiser ikke så usunt på hverdagene og tar heller ikke av med det som er søtt i helgene, men noe eksplisitt forsett har jeg nok ikke. Og litt må man unne seg, også! Så her er oppskriften på min SUPERenkle vaniljepudding som bare trenger litt tid i kulden for å bli fin og fast i formen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

en boks (en liter) vaniljesaus
en pose gelatinpulver
noen ss vann

Ha vaniljesausen i en kjele og varm opp (på middels varme under røring, ellers kan det brenne seg i bunnen). Rør ut gelatinpulveret i en bolle med bittelitt lunkent vann (følg instruksjon på posen) og la det svelle i noen minutter (blandingen skal være nokså seig) før du heller i den varme vaniljesausen litt etter litt. Rør umiddelbart godt, slik at gelatinen blir godt fordelt, før du heller alt oppi en fin form/bolle (som puddingen skal serveres i). La det stå kaldt i minst to-tre timer (men gjerne over natten) før servering.

Bringebærsaus er godt og enkelt tilbehør til en slik pudding, og det er ikke mye som kreves for å tilberede en slik saus, heller. Du trenger:

rundt 100 gram (frosne) bringebær
50 gram melis
2 ss sitronsaft

Om du bruker frosne bær, tin disse opp før du kjører bær, melis og sitronsaft i en blender. Vips ferdig saus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godt nytt (h)år

Forrige gang jeg tok saksen fatt, var mot slutten av januar i fjor. Resultatet ble en (litt for kort) pannelugg som jeg har slitt med hele 2017, for jeg ble virkelig ikke fornøyd. Jeg kan telle på én hånd de gangene jeg faktisk har følt meg fin på håret, og ja, det er skikkelig overflatisk og teit, men for en som liker å føle seg fin så har det vært litt nedtur.

Nå har endelig panneluggen blitt så lang at den blir med inn i hestehale og flette uten problemer, men så var det denne lengdeforskjellen mellom det som var lugg og resten. Det så litt rart ut, rett og slett! Så 1. nyttårsdag tok jeg nok en gang saksen i egne hender og omtrent halverte lengden på håret mitt.

Og jeg ble så fornøyd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det krøller seg så fint, er lett å ha med og gjøre, og så tar det ikke tre dager å lufttørke det lenger (noe som er et stort pluss, for jeg er litt for glad i tørrsjampoo allerede).

Hva synes du om min nye look?

Books of December and 2017

Jaa, da har vi altså runda 2017 (for en uke siden), og jeg ville fortelle litt om bøkene jeg leste i desember, samt oppsummere leseåret mitt. Og så har jeg jo satt meg noen nye mål for 2018, såklart!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIGBJØRN MOSTUE – I MORGEN ER ALT MØRKT: BRAGES HISTORIE // 238 S. // ★★★★☆
I morgen er alt mørkt er spennende, norsk dystopi beregnet på young adults, altså fra 12-18 år. Jeg som er 26 likte den også veldig godt, og synes den var veldig spennende. Det er kanskje noen småting her og der som en yngre leser ikke ville lagt merke til (eller irritert seg over), men la oss nå kalle en spade for en spade (samtidig som det kan være sagt at selv om man skriver for ungdom så kan man godt skrive bra i tillegg til å ha en god historie). UANSETT, en spennende bok om når en parasittbølge skyller over verden og forvandler det som pleide å være normale mennesker til aggressive og voldelige vesener som går løs på alt og alle. Brages historie tar for seg 15-åringen Brage som brått går fra å være gutt til å bli mann når han møter den nye verdenen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIGBJØRN MOSTUE – I MORGEN ER ALT MØRKT: MARLENES HISTORIE // 288 S. // ★★★★★
Her får vi et nytt synspynkt på historien som ble påbegynt i Brages historie, vi får nemlig se hva som skjedde gjennom Brages klassekamerat Marlenes øyne. Mens Brage brått blir voksen fordi han må ta vare på dem rundt seg, blir Marlene tvunget til å gi slipp på barnet i seg når hun oppdager at det finnes friske mennesker som er verre enn de forrykte. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIGBJØRN MOSTUE – I MORGEN ER ALT MØRKT: NÅR HISTORIEN SLUTTER // 286 S. // ★★★★☆
I den siste boken i trilogien knyttes alle trådene sammen, og vi får se hvordan det går med Brage, Marlene og alle de andre etter hvert som parasittepidemien skyller over Norge. Hvordan skal livet bli etter dette?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S. JAE-JONES – WINTERSONG // 511 S. // ★★★☆☆
Liesl, eller Elisabeth som hun egentlig heter, har alltid hatt et godt forhold til den mytiske “Goblin King” (“gnomekongen” blir ikke helt riktig oversettelse, føler jeg) – det vil si, hun har fantasert om ham og elsket historiene bestemoren har fortalt henne. Det var jo bare historier og oppspinn, ikke sant? Så blir Liesls søster bortført av kongen selv, og det blir opp til Liesl å redde henne fra underverdenen. Men Goblin King kjenner henne bedre enn hun tror, og underverdenens magi gjør redningsaksjonen mye vanskeligere enn først antatt…

Det høres innmari lovende ut, ikke sant? Det syntes jeg også, men så fant jeg ut at det som skjer i beskrivelsen over er fort ferdig og deretter kommer en laaaaaang del som er ganske kjedelig og som ikke fører til noe som helst. Jeg er litt i tvil om jeg egentlig burde gi to stjerner i stedet for tre, men samtidig så likte jeg starten veldig godt, så det var ikke bare dårlig, altså. (Bare ikke så givende i to tredjedeler av den ganske så lange boken)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KRISTIN GJELSVIK – #BRANOK // 160 S. // ★☆☆☆☆
Det er en trend blant bloggerne å gi ut bøker, og det med varierende hell. Gode hensikter gir ikke alltid gode bøker, og det er #branok et eksempel på (et annet er Espen Hiltons Selfie). Hovedbeskjeden i boken er at du er bra nok som du er, uten masse sminke, merkeklær og kosmetiske inngrep – og det er jo fint og helt, helt sant. Men det er liksom ikke noen instruks på hvordan man kan føle slik om seg selv. Det ropes til media og andre bloggere om at de må slutte med reklamering og promotering av urealistiske kropper og fjes, og til dem som sliter med selvtilliten kommer følgende beskjed: “Det blir bedre”. Hjelper det egentlig noe det da? Ja, du har det jævlig nå og det er det ingenting å gjøre noe med, men slapp av, når du blir tretti så slutter du å tenke på slike ting. Om ti-femten år for de fleste i målgruppen, altså. Det ble altså litt for overflatisk, selv om det kanskje er det Kristin ikke vil være.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KENNILWORTHY WHISP – QUIDDITCH THROUGH THE AGES // 105 S. // ★★★☆☆
Etter å ha sett Harry Potter-filmene for førtiende gang så kom jeg på at jeg jo hadde en ulest Hogwarts Library-bok liggende, og det går jo ikke an! Quidditch Through the Ages er en ganske artig og underholdende bok om trollmenn og heksers favorittsport, nemlig rumpeldunk. Her får du en innføring i historisk opprinnelse, regler og de beste lagene på de britiske øyer og fra resten av verden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TOVE JANSSON – SOMMERBOKEN // 187 S. // ★★★★☆
Denne boken fikk jeg til jul av en venninne, og jeg leste den i romjulen. For en underfundig og koselig bok! Tove Jansson er en virkelig undervurdert forfatter, for det er så mye mer ved hennes forfatterskap enn de elskverdige mummitrollene. Ja, de er jo fantastiske i seg selv, men det er noe med tonen i det hun skriver som treffer en nerve – melankolsk, nostalgisk, humoristisk og sant. Denne boken handler om Sophia og farmor og en sommer på hytta. Den handler om livet, døden, mennesker og sjøen. Den er så utrolig fin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

J. K. ROWLING – THE TALES OF BEEDLE THE BARD // 108 S. // ★★★★★
Etter å ha lagt tilbake Quidditch Through the Ages så jeg Tales of Beedle the Bard, og den er så koselig og fin at jeg måtte bare lese en på tampen av året. En finfin samling eventyr for den magiske befolkningen, nå tilgjengelig for gomper verden over. Favoritten er selvsagt historien om det som på norsk kalles dødstalismanene, nemlig The Tale of the Three Brothers, men The Fountain of Fair Fortune er også fin.

Det var altså bøkene fra desember, så totalt kom jeg på 118 bøker i 2017. To mindre enn planlagt, men det får fanken meg være bra nok. Ny personlig rekord for meg, og det er jeg fornøyd med! Litt irriterende at 118 ikke går opp slik at jeg får et komplett bilde av alle bøkene uten noe hvitt, men-men.

Om du vil lese mer om hver enkelt bok, finner du bokomtaler her: januar februar mars april mai juni juli august september oktober november

Så var det det nye året, da! Skal jeg gå for en ny personlig rekord? Skal jeg ha bokshoppestopp? Kanskje jeg bare skal lese bøker på fransk for å friske opp kunnskapene litt? Nei. Dette året skal jeg slappe av og kose meg med bøkene mine. Jeg skal fokusere på å lese de jeg allerede har, fremfor å leseleselese så mye at jeg nesten blir litt gal til tider (jeg stresset en del med lesingen i 2017).

Jeg har satt meg et foreløpig mål på femti bøker på Goodreads.com (bli venn med meg her!), noe som blir under en bok i uka, og det skal jeg nok fint få til – uten stress. Hverdagen min er jo litt annerledes nå, med en god del mer jobbing, så da må jeg være litt realistisk og innse at det blir ikke like mye tid til lesing som før.

Har du noen lesemål for 2018?

Inspirational Friday

♫  Shame av Bastille


(whi)

My days lately: flowers, bullet journaling, music and books

Og engelsk og KRLE på ungdomsskolenivå. Pasta til middag. Det å lære seg å legge fra seg jobben på arbeidsplassen og faktisk ha fri når man er hjemme. Jeg leser litt (i den tilsynelatende evigvarende Beren and Lúthien), ser en del serier (Black Mirror sesong fireee), finner en del fint på januarsalg og har det egentlig innmari bra. Og det er egentlig innmari fint.

Håper du har en fin fredag og at du får en strålende helg!

Merci, 2017

Det ser ut til at kanskje tirsdag blir den store bloggedagen, ettersom jeg har halv arbeidsdag og dermed rekker meg hjem mens det ennå er dagslys. Yay! Det tar litt tid å venne seg til den nye hverdagen, spesielt med tanke på planlegging av undervisning. Jeg hadde helt glemt hvor mye tid det faktisk tar! Men så er det veldig gøy også, så dette blir bra.

Jeg har jo allerede skrevet om alt det fine de foregående månedene var fylt med, og om du er interessert i å lese mer, så kan du klikke deg bakover i arkivet her. Dette blir en liten avslutning på året, med de “store” tingene som virkelig har hatt påvirking på livet mitt i 2017. Takk for:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥  en herlig førjulstid som til tross for stress og lite tid for meg selv ble veldig koselig og fin.

♥  alt det fine jeg fikk til jul, spesielt alle de fine bøkene som jeg gleder meg til å lese!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥  at jeg endelig får være lærer. Dere aner ikke hvor fint det er å endelig få jobbe med det du faktisk er utdannet til, etter lang tid med null napp på jobbfronten.

♥  de flotte vennene mine, som er den typen venner at vi må ikke møtes hver eneste uke, det kan gå laaang tid mellom hver gang men likevel føles det flott når vi først treffes. Dere er best ♥

♥  at jeg satte ny personlig rekord i leste bøker på et år! Jeg klarte ikke 120, for på ettermiddagen på nyttårsaften leste jeg ferdig nummer 118, men jeg tror jeg skal si meg fornøyd likevel. Hundreogatten bøker er da neimen ikke verst!

♥  at jeg i januar fikk gullsmedjobben, for den har virkelig reddet meg dette året. Ikke bare økonomisk, men også mentalt: Det å ha en jobb der du faktisk gjør noe og føler du er til hjelp for andre, det er gull verdt! 

♥  apropos økonomi, takk for at jeg endelig kan slappe av litt og få til å spare uten at det går utover andre punkter på budsjettet.

♥  kjæresten min. Det er jo innmari klisjé, men han er min klippe. Å ha noen man stoler fullt og helt på, alltid, det er noe jeg unner alle og enhver, for å kunne ha den tryggheten i livet sitt, det er så viktig for hvordan man har det.

… et bonjour, 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For nå er det et nytt år, dere, med nye muligheter! Nok en klisjé der altså, men det er jo sant. Og det er så mye jeg gleder meg til! Jeg gleder meg til bryllup i sommer, til Berlin-tur i påskeferien, til å bli bedre kjent med elevene mine, til å utfordre meg selv til å bli bedre på det jeg gjør, til å få kreativt utløp med min nye bullet journal, til konfirmasjon i mai, til å lese gode bøker, til å være til, rett og slett. Til å være meg. Og det føles ganske så bra ♥