Beautiful Monday

Ny uke, dere! Våknet til den flotte nyheten om at Leonardo DiCaprio endelig vant en Oscar i natt, hurra! Jeg har ikke sett The Revenant, filmen han fikk prisen for, men det blir på fredag. Hurra for Leo!

gif, leonardo dicaprio, and the great gatsby image
(whi)

Jeg startet dagen med å lese i senga, og nå inntar jeg et par deilige skiver med brunost før jeg skal lese litt mer. Ettermiddagen tilbringes på jobb, for nå er det ikke vinterferie lenger. Håper du har en flott mandag!


I woke up to the great news of Leonardo DiCaprio finally winning an Oscar for his role in The Revenant. I haven’t seen said film yet, but we’ve planned to go to the cinema on Friday. Go Leo!

I started the new week by reading in bed, and now I’m eating breakfast before doing some more reading. My afternoon will be spent at work, because winter break is officially over. I hope your Monday is great!

Take a walk

Ny søndagstradisjon: Gå tur!

I dag gikk vi opp til Kuhaugen og så bort til parken ved Kristiansten festning og hjem igjen. For å unngå å gå i veldig bratte bakker på tur opp, tok vi en omvei og fikk sett masse fine hus. Sånn som dette, som vi så for oss at Filifjonka kunne bodd i:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så kom vi opp på Kuhaugen og så cirka hele Trondheim:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og her er Festningeparken:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble faktisk fem kilometer til sammen, med cirka 120 meter høydeforskjell (ifølge mannedyret).
Ikke verst til å være bare en søndagstur!


Our new Sunday thing is to go for a walk. Today, we went up to Kuhaugen and back, which turned out to be approximately 5 kilometres. Not bad for a Sunday stroll!

Nytt på veggen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altså, hvor fin er ikke denne? Det er en såkalt “vægreol” fra TGR her i Trondheim, og den kostet bare 150 kroner! Skikkelig fin og varm rosatone med et hint av fersken, og så veldig spennende utforming. Oppdaget den på TGR sin Instagramkonto, men der stod det ikke noe om hvor stor den var, og da A og jeg kom i butikken i går var det ingen slike reoler å se. MEN jeg spurte fyren i kassa og han gikk og hentet de to aller siste han hadde igjen, en i svart og denne i rosa. Yay!


I mean, how pretty is this? It’s a shelf from the TGR store in Trondheim, and it was only 150 NOK! The colour is a really nice and warm shade of pink with a hint of peach, and I love the creative shape. I saw it first on the TGR Instagram account, but it didn’t say anything about size, and when A and I went to the store yesterday, we didn’t find a single shelf. However, when I asked the cashier, he fetched the two very last ones, one in black and this one in pink. Yay!

Få flere fonter på PC-en

Jeg er ikke akkurat noen wiz på hverken design eller redigering (to sider av samme sak?), men nå har jeg funnet ut noe nytt. Font er forresten skrifttyper. Som dere sikkert visste.

Det startet med at kvdesign.blogg.no postet om at en nettside (thehungryjpeg.com) hadde delt en nedlastbar pakke med gratis fonter  (link her) som bare er tilgjengelig i en viss tidsperiode (fem dager til!). Jeg bare “jaaa, gratis”, men så fant jeg ut at jeg egentlig ikke visste hvordan jeg kunne bruke disse nå nedlastede fontene. Så jeg spurte mannedyret, min go-to-PC-viter, som kunne fortelle meg at jeg bare installerte dem på PC-en og så kunne jeg bruke dem. Og jeg bare “Må jeg ha Photoshop? For det gidder jeg ikke” og han bare neida, går sikkert an på PhotoScape, også.

For den som ikke vet om PhotoScape: Et gratis og fullt brukbart bilderedigeringsprogram for deg som ikke har bruk for layers og slikt. Perfekt til å justere litt på lys og kontrast og til å legge på filter. En liten anbefalning fra en som har brukt programmet i sikkert 6-7 år, minst.

Ok. tilbake til historien: Det går an på PhotoScape.

På nettsiden ser du dette:

For å laste ned må du opprette en bruker, noe som er helt gratis. Det du får er en .zip-fil, som du pakker opp ved hjelp av WinZip (et program som egentlig ikke er gratis men som har evigvarende prøvetid. What). Du får da filene i en slik oversikt (i bildevisning):

Nå vet jeg ikke hvordan Photoshop fungerer med hensyn til filtyper, men PhotoScape fungerer kun med filtypen som heter “TrueType font file”, forkortet til “.ttf”. En rekke av fontene i pakken er derimot av typen “OpenType font file”/”.otf”. Dette må vi gjøre noe med før vi kan bruke dem i PhotoScape. Bruk siden Everythingfonts filkonvertør (link her), da får du fonten i .ttf-format, men først i .zip-fil. Pakk denne ut i samme mappe som du har de andre fontene i.

SÅ må du installere disse filene. Merk alle fontene du vil ha på PC-en din, høyreklikk og velg “Install”.

Det dukker da opp en dialogboks som viser fremgangen, og når den automatisk lukker seg: Voilà, font ivei! Her er et eksempel på en av fontene fra pakken, Confetti:

Inspirational Friday: Getaway


(whi)

I dag drømmer jeg om å reise bort litt. Et eller annet sted, det trenger ikke være utenlands, bare… Et nytt sted. Ryggen min trenger pause fra lesesalplassen min, og hodet mitt trenger pause fra skrivingen. Selv om det ikke blir noen tur med det første (jeg har tross alt en mastergrad å ta!), så kan jeg i alle fall ta en imaginær reise. Sukk!


Today, my thoughts are on holiday. Some place, not necessarily abroad, just… Somewhere new. My back needs a break from studying, and my head needs a break from writing. I won’t be going anywhere anytime soon (after all, there’s this MA thesis I have to write!), but my mind sure can take me places. Sigh!

Apocalips: Galaxy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pris: 58 kr (fra feelunique.com)
Forpakning: Veldig fin, liker formen på hetten og at det går fra svart til produktfargen.
Påføring: Lett, det blir jevnt og fint. Litt mer flytende enn NYX Soft Matte Lip Cream.
Resultat: Godt pigmentert og gir fine, glossy lepper. Litt mer lillaskjær enn på bildet.
Holdbarhet: Den forsvinner dessverre ganske fort ved spising/drikking om du bruker kun denne, men jeg kombinerte med et lett lag leppestift under og da holdt den litt bedre.
Karakter: 3,5/5.
Verdt pengene: Ja! Flott farge og god å bruke, minus for at den ikke holder såå godt men det går greit for meg.

Igjen, Rimmel er en slager hos meg. Dette er liksom en (litt) billigere versjon av NYX Soft Matte Lip Cream, men med noe dårligere holdbarhetsevne og så er den selvfølgelig ikke matt. Kjekt å ha noe å variere med! Hva synes du?


Rimmel is still a big hit for me. This is like a cheaper version of NYX Soft Matte Lip Cream, but it doesn’t last as long and it’s not matte. Nice to be able to change it up, though! What do you think?

Beautiful Monday: Suede & fringes


(whi)

Sola skinner, håret mitt er rødt (fortsatt litt uvant) og jeg har på det fine frynseskjørtet mitt i mokkaimitasjon. Flott mandag, og her er noen bilder fra Weheartit som beskriver min “state of mind” akkurat nå!

Jeg later som om jeg har vinterferie akkurat i dag, jeg sov altfor lenge og er skikkelig sløv som resultat. Jeg skal gå meg en tur i solskinnet, lese Charles Dickens så jeg er forberedt til forelesning i morgen og lage soppsuppe til middag. Håper du har en flott mandag!


The sun is shining, my hair is red (still not used to it) and I’m wearing my pretty fake suede fringed skirt. A wonderful Monday, and here are some pictures from Weheartit to describe my current state of mind!

I pretend it’s winter holiday today, I slept way too long and ended up really dazed and confused. I’ll be having a sunshine stroll, read some Charles Dickens in preparation for class tomorrow and make mushroom soup for dinner. I hope you’re having a great Monday!

Melisandre

Ja, slik ser jeg ut nå! Mannedyret og jeg tok hårfargen (L’Oréal Casting Creme Gloss i fargen 565 Berry Red, for den som lurte) fatt, og nå minner jeg kanskje litt om Melisandre i Game of Thrones, i hvert fall fargemessig. Dere vet, “the night is dark and full of terrors” og det der. Forandring fryder!


So, this is my new look! My boyfriend and I dyed my hair yesterday (used L’Oréal Casting Creme Gloss in 565 Berry Red) and now I kind of look like Melisandre from Game of Thrones, at least colour-wise. You know, “the night is dark and full of terrors” and all that jazz. Ch-ch-ch-ch-changes!