Ah, fredag

Som fredager flest hadde jeg ikke forelesninger i det hele tatt i dag, men jeg var likevel ganske så tidlig oppe. Jeg var nemlig engelskvikar fra kl. 8! For første gang hadde jeg en yrkesfagklasse, noe som var kjempegøy. Jeg var litt spent, siden jeg har hatt kun studiespesialiseringsklasser før, men elevene var kjempesnille og ganske morsomme å jobbe med, og jeg synes vi gikk godt overens. Jeg hadde også en time fra 11:50 til 13:20, og den gikk ut på å se film, så det hadde vel fungert uansett hvilken klasse og hvilken lærer man hadde satt sammen, haha! Ikke bare så vi film, vi så The Breakfast Club, så jeg klaget ikke.

<img src="http://data3.whicdn.com/images/98822519/large.gif" alt="The Breakfast Club!!!
(whi)

Etter filmøkta tok jeg busse hjem, og tok en liten runde i byen. Først fornyet jeg busskortet (hadet, 1900 kr…), så lånte jeg tre pensumbøker på biblioteket (hvorfor har jeg ikke sjekket der før når jeg har tatt litteraturfag!?), jeg var så innom Vinmonopolet og kjøpte meg en flaske hvitvin og så endte jeg til slutt på Søstrene Grene. Jeg har jo shoppestopp på alt som er moterelatert, men det gjelder ikke skrivesaker eller ting til hjemmet! Nå, etter å ha kjøpt varer til middag, sitter jeg her og drikker vørterøl og hører Urørt-vinner Sigurd Julius på P3. Jeg har jo skrevet om ham før, dog det er en stund siden nå, for han er nemlig fra hjemkommunen min og vi gikk et år på VGS sammen! Kjempegøy å se ham og bandet gå til topps, spesielt siden jeg kjenner 80% av dem, haha!

Mannedyret mitt er med på et ellet annet datarelatert programmerings-seminar-greie som varer hele helga, så det blir vel litt mer alenetid enn til vanlig. Men vet dere, det skal gå VELDIG bra, for jeg trives veldig godt i mitt eget selskap. Håper du får en superfin fredag! 🙂

Usually, I don’t do anything on Fridays since I don’t have lectures, but today I was a sub at a high school from 8 AM…! It was fun as usual, especially when one of my classes consisted of watching “The Breakfast Club”. It’s quite alright watching movies and getting paid for it! After work, I went to prolong my travel card (bye, 1900 NOK…) and then I picked up some books at the library (why haven’t I thought of that for my literature classes earlier!?), bought a bottle of white wine and ended up at this amazing store called Søstrene Grene. You already know I’m having a no-shopping period,  but that goes for fashion related products, not school equipment and/or interior stuff!

My boyfriend is at some nerdy computer programming seminar-LAN-thing, so I have some more me-time than usual this weekend – which suits me perfectly, as I am very comfortable with being on my own. I hope you all have a great Friday! 🙂

Cut out boots

Nå skal ikke jeg kjøpe meg noen sko av NOE slag (ikke tøysko, ikke ballerinasko, ikke vintersko, ikke pumps, ikke boots eller NOEN FORM FOR SKO OVERHODET), men disse bootsene med “cut out” som det heter på engelsk er så KULE! Snoket litt rundt på the world wide web og fant disse søtsakene.

Paret fra River Island fant jeg på ASOS.com, mens de andre er fra de respektive nettbutikkene (altså New Look og H&M). Synes spesielt de ytterste til både høyre og venstre er spesielt kule! Men jeg skal som sagt ikke ha noen nye sko anytime soon…

Now, I just have to say that I’m not going to buy any shoes of ANY kind (no trainers, no ballerinas, no winter shoes, no pumps, no boots or ANY TYPE OF SHOES AT ALL), but these cut out boots are so COOL! I stalked the world wide web a bit and faound these little treats. The River Island pair can be bought at ASOS.com, while the other are from New Look and H&M as the title states. I think especially the pairs at the left and right are really nice! But like I said, no new shoes for me anytime soon…

Favs from Lookbook Store

Lookbook Store, ass. Der kan du egentlig finne det beste fra eBay til en litt høyere pris – men til gjengjeld får du det du bestiller, både mht. farge og størrelse. Det er i alle fall mitt inntrykk etter de par-tre gangene jeg har handlet der. Her har jeg funnet noen favoritter jeg helt klart kunne tenkt meg, men som jeg ikke skal ha fordi jeg ikke skal kjøpe noe på MINST to måneder (vel, en måned og to ukerih nå da, hehe). Men de har mye fint. Mye fint. Heh…

Lookbook Store is like a comprimated version of eBay – they have the nicest things for a slightly higher price than most eBay sellers. But on the other hand you can be sure that you actually get what you pay for, considering both colour and size. At least that is my opinion after ordering from their webstore a couple of times. Here I collaged together some favourites of mine, but I’m not going to buy any of it because I’m not buying anything fashion-related for at least two months (well, one month and two weeks-ish now, hee hee). But they have a lot of nice things. A lot of nice things. Heh…

I am my hair

SOUNDTRACK: Lady Gaga – Hair

Er det noe ved kroppen/utseendet mitt jeg identifiserer meg med, så er det håret mitt. Jeg er hun jenta med langt, tykt, krøllete hår, og jeg har alltid (siden håret for første gang ble langt) vært det. Da jeg var liten var jeg ganske (noen vil si ekstremt) tynn, kanskje mest på grunn av matallergiene mine og det faktum at jeg rett og slett ikke spiste så veldig mye, men håret har alltid vært tykt og langt. Jeg kan huske at det var flere som kommenterte forskjellen!

Etter hvert kom kroppen etter, slik at jeg ikke lenger var en pinne med masse hår på toppen. Mamma var frisøren min omtrent til etter konfirmasjonsbildene ble tatt, for da klippet jeg håret selv for første gang. Det ble ganske fint om jeg får si det selv! Jeg har dessverre ikke bilder (dette var før min tid med digitalkamera), men på dette tidspunktet var håret omtrent skulderlangt (eller deromkring), noe som vil si den korteste lengden jeg har hatt siden jeg var en liten unge. Det å klippe det selv, og til og med klippe litt lugg(!), førte til en viss frihetsfølelse for min del. Lille rebell! Jeg tok til og med litt gradering, eller, et forsøk på det i alle fall. Dere skjønner det, at siden jeg har såpass mye fall og krøller, så kunne jeg klippe ivei (med forbehold, selvsagt) uten at det ble stygt. Om det ble litt skjevt, så tok jeg en dusj og det skjeve lå plutselig litt annerledes og var slett ikke skjevt mer. Beholdt vel denne looken gjennom videregående, og her kommer vi enn i bloggoppstarten – med bilder:


Jeg kan ikke fatte at jeg legger ut dette på nettet – igjen, men det er jo allerede out there, så skaden har vel allerede skjedd. Uansett, slik så jeg ut da jeg gikk VG1. Sammenlign med f.eks. Kristine Ullebø. Christ…

Som dere ser så var det veldig kort, og veldig krøllete! Teorien min er at lengden jeg har nå gjør at håret er såpass tungt slik at det ikke er mulig at det krøller seg like mye som da det var kort. Samtidig er det jo godt mulig at strukturen i håret mitt har forandret seg og at det rett og slett ikke krøller seg så mye lenger. Uansett, så synes jeg håret mitt er mye finere nå enn her, haha!

I andre og tredje klasse på videregående lot jeg vel håret bare vokse uten å gjøre noe spesielt med det (annet enn litt striping her og der), men så dere, så kom sommerferien etter videregående da jeg bestemte (av et utvalg grunner) til å gå HELT nye veier. Så vi kjøpte hårbleking på H&M (jadda) og gjorde håret mitt blondt. Vel, gult.


Tenkte “jaja, dette ble jo innmari stygt, men jeg har i alle fall prøvd det”. Levde med det til etterveksten kom for fullt (ca. én måned etter), og da klarte jeg det ikke. Gult hår med brungrå ettervekst? Nei takk…

Og etter der gikk jeg sakte men sikkert tilbake til min egen hårfarge igjen, heldigvis uten særlig ettervekst siden brunfargen jeg brukte etter hvert (den gikk litt ut, selv om det var permanent farge) ble ganske lik min egen. Og sånn har det vært helt til januar i år, da jeg brukte toning og ble en redhead. Ja, også har det vokst seg ganske så langt, det når faktisk nesten ned til halebeinet mitt når det henger nedover ryggen!

Nå har fargen blitt litt mer nøytral og brunrød, og etter hvert forsvinner den nok helt. Rødfargen ga absolutt mersmak, så neste gang jeg trenger litt forandring skal jeg ta noe á la denne. (og så ikke-permanent farge, selvfølgelig!)

Utgangspunktet mitt for dette innlegget var egentlig ikke å vise frem masse bilder fra mine tidligere bloggdager, men slik ble det altså denne gangen. Litt underholdning for dere da, sikkert, haha! (og ja, jeg har forandret meg LOADS, og jeg har heldigvis blitt flinkere til å markere øyenbrynene mine!!!)

Ok, so I was starting to write this post with the intension of just plain regular hairtalk, but it turned out to include a lot o embarassing pictures of myself from my early days as a blogger. The moral is: Doing your eyebrows gets easier after a while (luckily for me) and hair bleach bought at H&M done at your friend’s place is not the way to go. But red semi-permanent colour is the shit!

Red carpet dresses: The Grammy Awards

I natt gikk årets Grammy Awards av stabelen i Los Angeles, og som alltid var det både fantastiske og  noen litt rare kreasjoner som ble båret opp den røde løperen.

GLITTER AND GLAM

Ciara (with a baby bump) in Pucci // Kacey Musgrave in Armani Privé // Taylor Swift in Gucci

 

BLACK AND WHITE

Iggy Azalea in Elie Saab // Sarah Hyland in unknown creation // Louise Roe in unknown creation

 

MISCELLANEOUS

Madonna in Ralph Lauren // Rita Ora in Lanvin // Katy Perry in Valentino Couture


Ariana Grande in unknown creation // Beyoncé in Michael Costello // Anna Kendrick in Azzarro

Jeg valgte å fokusere på fine kjoler, selv om jeg tok med Rita Ora og Madonna litt lenger oppe. Synes Ora sin kjole ser helt forferdelig ut? Og Madonna minnet litt om The Joker fra Batman, spesielt her:

 Men nå har jeg syntes Madonna har sett skikkelig skummel ut i mange år, så det er vel ikke noe spesielt for kvelden…

I’ve picked out some of my favourite creations from last night’s Grammy Awards in Los Angeles, and I’ve included some I didn’t like particularly much (Rita Ora’s magnetic green thingy and Madonnas weird The Joker outfit). I think my absolute favourites have to be the first three (under “Glitter and Glam”), which are Ciara, Kacey Mushgrave and Taylor Swift. They look so glamorous and elegant, and the hairdo, makeup and dress match perfectly!

Noen favoritter? // Any favourites?

(images stolen from vogue.com and usmagazine.com) 

Lookbook Monday


(lookbook.nu)

Hei, fine! Da er det mandag (igjen) og jeg startet dagen hos legen der hun fjernet føflekken jeg hadde under armen. SYKT ekkelt å høre skalpellen skjøre i huden/kjøttet mitt, men ellers gikk det fint. Det var første gangen jeg har blitt kuttet i og første gangen jeg blitt sydd i også, for den del, så jeg var veldig nervøs, og når jeg er nervøs, fniser/ler jeg. Dere kan jo tenke dere hvor lett det var for legen når jeg lå der og ristet! Men, tross alt, det gikk altså bra, og nå har jeg fire sting i huden. Nå skal jeg straks spise frokost med mannedyret før jeg starter på mandagsoppgavene mine: Lese litt pensum, rydde og finne ut hva vi skal ha til middag. Håper dere får en flott dag videre!

Hi, lovelies! It’s Monday (again) and I started my day at the doctor’s where she removed the mole I had under my arm (below the armpit). It was such a DISGUSTING sound when she cut into my skin/flesh, but apart from that, it went fine. It was the first time someone cut into and the first time someone has sewn me together as well, so I was very nervous, and when I’m nervous, I giggle/laugh. You can imagine how easy it was for the doctor when I was lying there shaking from laughing. But, like I said, it went fine depsite everything, and now I have four stiches. I’m about to eat breakfast with my boyfriend and  after that I’ll do my Monday “chores”: Read some school-related stuff, clean the place up and figure out what to eat for dinner. I hope you all are having a great Monday!

The Denim Shirt


Ah, endelig, en denimskjorte som er passe lang, er i et bra materiale OG som knappene holder seg igjen på!

Jeg har lenge lett etter en slik, som ikke koster flere hundre kroner (kjøper kun bukser til den prisen, nemlig) og som faktisk er FIN. Bestilte denne fra ASOS rett før jeg satte i gang den (minst) to måneder lange shoppestoppen min, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Den er fin på alle måter: Åpen over rocka singletter, helt igjenknappet med et stilig statementsmykke, under en strikkegenser og sånn som på bildet over – helt plain. Synes det er så utrolig mye man kan gjøre med en slik denimskjorte, så jeg var nødt til å ha en ny nå som den jeg kjøpte for 30 kr på Cubus for en stund siden begynner å bli litt misfarget og ikke minst litt for tight over brystet (hehe). Har satt sammen noen antrekk med Polyvore in hommage til den nye skjorta:

 

Denim #1
Denim #2

 

Denim #3
Finally I found a denim shirt whits suits all my needs perfectly! It’s long enough, the fabric is of good quality and the buttons work properly! You see, I’ve used a shirt I bought for 30 NOK for years now, but its colour is fading and it’s gotten a bit tight in the chest area (win), so when I saw this one on the ASOS january sale, I had to have it. I ordered it just before I startet my (at least) two month long shop stop, and I am so content with it. It works in all way imaginable: All plain like pictured above, open with a cool tank top beneath, with a knit sweater over and all buttoned up with a statement necklace to go with it. In hommage to my new fav I put together some outfits using Polyvore, which you can see above.