Inspirational Monday: Bullet journal

♫  Reign Down av Bombay Bicycle Club

I flere år har jeg tegnet mine egne planleggere ved hjelp av fantasi, tegnesaker og billige notatbøker fra Søstrene Grene. Rett før jul i fjor oppdaget jeg at det er det som kalles “bullet journal”, som har blitt en slags trend verden over. Første januar 2018 begynte jeg å bruke en “ordentlig” notatbok fra Moleskine og litt bedre penner og ble det jeg liker å kalle en “bullet journalist” (dog jeg hadde jo egentlig vært det en god stund allerede). Jeg har altså tegnet og skrevet i Moleskine-boken i hele år, og det er så gøy!

Rett før månedsskiftet setter jeg meg ned og planlegger utforming/tema, og så fyller jeg inn etter hvert som dagene går. Det er i slike situasjoner jeg trenger inspirasjon, og da er Instagram kjekk å ha. Jeg følger hashtaggen #bulletjournal og en rekke flinke bulletjournalister, og så lagrer jeg det jeg liker i en egen “collection” på profilen min som jeg kan bla gjennom når jeg trenger tips og triks. På denne måten har jeg også lært meg kalligrafi! Tips til bra bullet journal-kontoer: @lets.talk.about.bullet, @thepalepaper, @jannplansthings, @journaliyst, @the.whimsical.journal. For å nevne noen!

Under finner dere litt inspirasjon med hensyn til fargebruk, oppsett og illustrasjoner. Noen tegner alt selv, andre bruker boken som en scrapbook der de limer inn bilder og slikt, mens andre igjen liker en miks. Jeg liker å bruke washitape, klistremerker og bilder samt tegne selv. Fint med variasjon!


(whi)

Temaet mitt for november blir Fantastic Beasts i forbindelse med premieren på Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (som jeg gleder meg SÅNN til) og selv om det blir litt av en utfordring så skal jeg tegne alt selv. Forsiden har jeg allerede laget og jeg ble nok ikke superfornøyd, men alt kan ikke bli perfekt. Kanskje dere vil se når jeg er ferdig?

Fall by H&M

H&M er nok en av mine favorittbutikker, og hver høst går jeg på en liten smell når det gjelder høstklær… Men det er så mye fint! Og billig! I denne omgang ble det et par nye støvler ettersom chelseabootsene mine har fått hull i sålen og ikke lenger er noe tess i regnvær, og attpåtil en stilig lang jakke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du investert i noen nye høstplagg i år?

Instagram inspiration

Jeg bruker en del tid på Instagram, og da mener jeg å se på andres bilder, ikke legge ut mine egne (det skjer bare en gang iblant). Det finnes mange bra kontoer, og her har jeg valgt å fokusere på noen som inspirerer meg!
 

1. JERIANIE

@jerianie er en finsk jente som jobber som grafisk designer (eller noe), snakker japansk og tar masse NYDELIGE bilder. Hun har også en egen kunstkonto: @jerianieart
 

2. AMYVALENTINEX

@amyvalentinex er en britisk influencer med rosa hår og rå stil. Hun poster om mote, sminke og musikk.
 

3. THEMOPTOP

@themoptop er en utrolig søt blogger fra Portland, Oregon. Masse fine antrekk vist frem på mesterlig vis!
 

4. _JEMMAWADE

@_jemmawade er nok en illustratør, fra UK. Hun ser ut som en eventyrfigur og tar kjempefine bilder.
 

5. JULE.POPULE

@jule.popule er tysk, tatovert og tar masse fine bilder som hun deler på Instagram. Jeg skjønner ikke hva hun skriver om, men visuelt sett er det veldig bra.

Noen inspirerende Instagram-kontoer du vil tipse meg om?

A J and a bee

Hverdagssmykket mitt er veldig enkelt, og det passer til alt. Det er rett og slett en forgylt sølvplate med bokstaven J på, hengt på et doublékjede. I tillegg har jeg festet på en liten gullfarget bie for å sprite opp litt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

a J and a bee
(ikke en B, hehe, som i “Julie Bettina”, he he heee)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjedet og bokstavplaten er fra Gullsmed Aas i Trondheim (yes, arbeidsplassen min) og bien er fra eBay.

Strandmon för evigt

Da vi flyttet hadde jeg én ting skyhøyt over de andre på innkjøpslista; Strandmon ørelappstol fra IKEA. Den gule ♥  Jeg  ha litt farger i hjemmet ellers blir jeg trist, og gult er blitt favorittfargen min i løpet av de siste årene, så det var ikke så vanskelig å bestemme seg for hvilken jeg skulle ha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk penger i bursdagsgave fra svigers, og dem brukte jeg på fotskammelen som hører til. Med en søt liten lampe og plassering ved vedovnen (varme ♥) er dette den perfekte lesekroken for meg! Jeg har sittet her noen timer allerede i dag med Still Me av Jojo Moyes (so far, so good!), og vi skal ikke se bort fra at det blir noen timer til i løpet av helga.

Inspirational Friday: Basic

Dagens antrekkskode: BASIC. Det vil si jeans (nye fra Bik Bok, amazing), hvit t-skjorte og en choker. OG håret i sånn tutt. Basic Bitch Friday! Det vil si at det blir en ganske basic inspirasjonscollage, også!


(whi)

Jeg sov lenge i dag fordi jeg våknet grytidlig av at hodet mitt holdt på å sprenges, og selv om følelsen heldigvis har lettet litt så kommer jeg nok til å kjenne på hodepinen mesteparten av dagen. Jeg skal derfor ta dagen med ro uten å stresse for hverken det ene eller det andre, fredag = fridag ♥ 

Hva slags stil har du gått for i dag?

Berry

Som oftest går jeg for en enkel sminkelook med eyelinervinge (typ hver dag i fem år), men i det siste har jeg fått opp øynene for øyenskygge til hverdags. Dette har mye å gjøre med palettene Eyes Cream Bar og Donut Bakery fra Makeup Mekka, for dette er utrolig fine farger som gir så bra resultat! I dag har jeg brukt farger fra Donut Bakery, sammen med andre favoritter fra Makeup Mekka, NYX og theBalm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FACE
Makeup Mekka Hello Pretty Foundation: Cookie
theBalm Bahama Mama Bronzer
Makeup Mekka Mineral Matte Blush: Yummy
Makeup Mekka Hypnotic Metallics Single Highlighter: Glitz

EYES AND BROWS
Makeup Mekka Brows on Fleek Pencil: Dark
Makeup Mekka Donut Bakery Eyeshadow Palette: Berry, Chili Chocolate, Ginger Sprinkles
Makeup Mekka Bambi Lashes Mascara

LIPS
NYX Soft Matte Lip Cream: Rome

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oktoberfavoritter

For en tid tilbake hadde jeg slike innlegg hver måned, men av en eller annen grunn sluttet jeg med det. Vel, her er månedens favoritter, så får vi se om det blir et fast innslag (igjen)!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SØLVRINGER
Etter en sommer med gull gull gull, så har jeg tatt frem litt sølvsmykker igjen. Disse er dessverre ikke i sølv (men de holder seg overraskende bra!) og ble kjøpt på eBay (som en del av et sett).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HIGHLIGHTER
Highlighter er et av mine favorittprodukter, og denne fra Makeup Mekka synes jeg er skikkelig god (fullt navn: Hypnotic Metallics Single Highlighter i fargen Glitz) og jeg bruker den bortimot hver dag: På kinnbeina, brynbeinet, nesetippen, neseryggen og amorbuen (på overleppen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VERSACE CRYSTAL NOIR
Åååh, denne parfymen ♥ Litt tung til hverdags, men de dagene jeg bare er hjemme tar jeg på meg denne og lukter på meg selv hele dagen, haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MANGO BODY BUTTER
Apropos god lukt: Denne lukter så godt at jeg har lyst til å spise av den med skje. Lukten holder også godt etter påføring, så denne kan til en viss grad erstatte parfyme! Jeg kjøpte den på Loco til bare 26(!) kroner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SEMSKET “SKINN”-JAKKE
Denne kjøpte jeg etter at jeg fikk bonuspoeng fra Nelly i forbindelse med bursdagen min, en skikkelig fin og myk jakke som passer veldig godt til været for tiden (når det ikke regner).

Har du noen favoritter akkurat nå?

Ukesplanlegging

Ettersom butikken jeg jobber i er under oppussing, så har jeg veldig mye fri i oktober — også i dag. På mandager pleier jeg å planlegge uka, og i dag er intet unntak. Jeg har gått med søpla og levert plast, glass og metall til gjenvinning, ooog jeg har laget ukemeny og handlet. Akkurat dette siste punktet synes jeg er utrolig kjekt, da jeg sparer både tid og penger. Med hjelp av appen Mattilbud har jeg oversikt over hva slags matvarer som er på tilbud, og om det er noe spesielt jeg ser i tilbudsavisene så kommer det inn på ukemenyen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne appen gjør også at jeg ikke har behov for å få masse papiraviser i posten!

Så da bruker jeg Mattilbud og maten jeg allerede har i hus til å lage ukesmeny, og så skriver jeg opp alt jeg trenger å kjøpe. Etter at jeg har handlet masse kjøttvarer på tilbud i det siste så er fryseren STAPPFULL, så jeg trengte ikke handle så mye annet enn litt grønnsaker og pasta i dag. Dermed har jeg alle matvarer vi trenger hele uka, og jeg trenger ikke gå på butikken igjen. På denne måten har jeg litt mer kontroll over hva vi har i oss (om man går på butikken rett før middag tar man det første og beste, som absolutt ikke trenger å være det beste kostholdsmessig og heller ikke det billigste), samtidig som vi får brukt det vi har i fryseren. Jeg må jo selvfølgelig huske å ta opp det som er frosset til tining, men det får jeg som oftest til ved hjelp av den lille menylappen jeg har hengende på kjøleskapet. Når man setter inn etter frokosten så ser man  hva som skal være til middag, og da pleier jeg å ta ut eventuelle frossenvarer med én gang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anbefaler alle å legge inn litt tid enten på søndag eller mandag til å planlegge maten,
det blir så mye enklere de dagene man har det travelt!

Lett snøfall

HELDIGVIS er tittelen på innlegget bare navnet på den nyeste mummikoppen og ikke en beskrivelse av været. Tvert imot, her er det TJUE grader! Men tilbake til mummikoppen, her er vinterkoppen 2018:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den heter altså Lett Snøfall, og kom i butikkene i starten av oktober.
Er den ikke fin?