Inspirational Friday


(whi)

Fine bilder med fint budskap på en fin fredag. Nå skal jeg trene litt, og så skal jeg baaare kose meg helt til vi skal på besøk til storesøster i ettermiddag. Wohoo, fredag ♥

Nice pictures with a nice message on a nice Friday. I’m off to the gym, and then Ill just enjoy myself until we’re going to my sister’s this afternoon. Woopwoop, Friday ♥

Exciting news

Nå skal jeg fortelle dere noe gøy. På mandag poster jeg et innlegg der dere kan vinne undertøyssett fra det sørafrikanske merket RUBY! Hvordan de fant frem til meg aner jeg ikke, men etter litt mailing frem og tilbake er nå giveawayen mer eller mindre klar. Dette er en relativt stor greie for en relativt liten blogg, synes jeg!

Hovedmålet med denne giveawayen er å skape oppmerksomhet rundt RUBY’s kampanje “Save Our Seas”, en kampanje mot forsøpling av havet og dermed for beskyttelse av både dyre- og planteliv, og havet i seg selv (som Jorda er nokså avhengig av). Mer om dette kommer altså på mandag, og nå skal jeg skrive innlegget og sende det til kvinnen bak RUBY slik at alt er i orden før “takeoff”. Åh, dette blir gøy!


(http://www.pinterest.com/robynlidsky/save-the-mermaid/)

I have somthin fun to tell you today. On Monday next week I’m starting a giveaway in collaboration with the South African brand RUBY and you can win a lingerie set from their collection! I’m not sure how they made their way to this blog, but after some mailing to and fro, the giveaway is nearly ready. This is a relatively huge deal for a relatively small blog!

The main purpose of the giveaway is to raise awareness of RUBY’s environmental campaign “Save Our Seass”, a campaign against ocean pollution and in that way for protection of wildlife and the ocean in itself (as it is quite important for life on Earth). More on this will be posted on Monday, and now I’m going to write a draft and ship it off to the woman behind RUBY so everything’s okay before “takeoff”. I’m so excited!

Get the look: The days of the hippie

Som del to av svaret på Lise sin forespørsel (og den du kanskje helst ville ha?) kommer nå hippie-versjonen.

Hippiebevegelsen så dagens lys omtrent på midten av sekstitallet, “en ungdoms- og protestbevegelse som vokste frem på midten av 1960-tallet som en videreutvikling av beat-generasjonen i USA og Europa. Hippiene, også ofte kalt «blomsterbarna», protesterte mot det materialistiske samfunnet og dets fokus på forbruk. Hippiebevegelsen søkte å utvikle både politiske, åndelige og kulturelle alternativer. Det utgjorde en motkulturell grasrotbevegelse, med alternative ideer, symboler og stiluttrykk. Hippiene skapte, ofte inspiret av psykedeliske midler som LSD og marihuana, viktige nye kunstneriske uttrykk, spesielt innen rockemusikk.” (Wikipedia)


(flowerpower89.wordpress.com)

I forhold til forrige stilinnlegg, som kanskje ser på den mer konservative siden av sekstitallets motebilde ser vi her en oppblomstring (i ordets rette forstand) av nye idéer og generelt mer frihet, en term som står godt i stil med hippiebevegelsens idealer.

Vi kan nå gå litt bort fra Twiggys noe ekstreme eyelinerstrek og bevege oss inn på litt peace and love og lettere sminke, i form av solbrun hud, duse øyenskygger (om man bruker øyenskygge i det hele tatt) og roser i kinnene. MEN om du googler “hippie makeup” er det en del eyeliner og mørkere øyensminke som dukker opp også, så her er egentlig alt lov. Men om man skal se på hippiebevegelsen og det den egentlig stod for (protest mot det materialistiske samfunnet, se over) burde man vel eeegentlig gå for “less is more” om man skal være en ordentlig hippie.


Mischa Barton. //  OK! Magazine photoshoot. // Pinterest.

Det som kanskje er det viktigste elementet i hippiestilen er HÅRET: Det skal være langt og flommende, gjerne med lette bølger og aller helst midtskill. Hiv på et hårbånd (av flettet skinn eller med blomster) og du er good to go! Om du i tillegg lager noen små fletter her og der, er du golden. Lover.


Katie Cassidy. // Mischa Barton. // Britney Spears. // En liten vri med fjær.

Motemessig kan man vel se en god del mer farger og mønstre enn tidligere. Batikk var ikke et ukjent fenomen, og det var også mye etniske mønstre, etc.


(google)

Med innslag av dongeri, batikk/mønster og lange, bølgende skjørt i behagelige stoffer er hippiestilen lett og ikke minst kul å følge. Om du legger til elementer av skinn og litt mer moderne snitt er du så og si klar for sommeren 2014! Bohostilen og hippiestilen er ikke langt fra hverandre, så om du var med på den bølgen for en del år siden er det bare å lete frem skatter fra klesskapet.

Til slutt har jeg satt sammen noen antrekk jeg kunne tenkt meg å brukt om jeg skulle kjørt hippiestilen (noe jeg i bunn og grunn gjør hver sommer).

Hippie #1
Hippie #2

 

For mer inspirasjon, les Dress Like a Hippie og se Across the Universe (Beatles-musikk, wohoo!).

So, that was the second and last part of my sixties-inspired style posts. I’m definitely going for this look this summer, as I do most summers, ha ha! Oh, I wish I was a punk rock girl with flowers in my hair ♥

Silver


Dagens negler, som ble litt styggere på bildene enn de er i virkeligheten.
Today’s nails, which looks a bit uglier on pictures than in real life. 

I dag skal jeg være både lærer og badevakt, noe som tydeligvis skal fortsette en stund til. Jeg trodde nemlig jeg var ferdig med vikarieringen for en stund før vinterferien, men slik ble det altså ikke. Og det er jo bra, hurra for mer erfaring!

Today I’ll be subbing as a English teacher again, even though I thought I was done before winter break. But that’s a good thing, because I’ll get even more experience!

Get the look: The swingin’ sixties

Jeg fikk en forespørsel om å sette sammen noen 60-tallsinspirerte og/eller hippiekostymer, og det kan jeg jo selvfølgelig gjøre! Synes forresten det er SÅ fint når dere kommer med forslag til innlegg jeg kan skrive, så keep it up!

Jeg tror jeg tar både “klassisk” 60-tallsstil og hippielooken, så får du litt å velge i, Lise! Først ut, 60-tallet (det blir så mye så jeg tar det i to omganger) Det som er gøy med sekstitallet er at det er tiåret for the Sexual Revolution. P-piller ble lett å få tak i for vanlige folk, og dermed ble også seksualiteten litt… Mer tilstedeværende, tror jeg vi sier. Sekstitallet betød også miniskjørtets fremmarsj!


(farfetch.com)

Det gikk altså i lårkort på skjørt- og kjolefronten, men husk at brystpartiet fremdeles var tekkelig. Her fulgte de altså regelen om å vise enten utringning eller ben om gangen, men ikke begge deler samtidig. Det var også vanlig med halv eller hel ermelengde på kjolene, kanskje for å gjøre opp for all huden som ble vist med bare bein?

Når det gjelder sminke og hår, er sekstitallet ikonisk. Det er kanskje dette som er viktigst om man skal få en sekstitallsstil, i mine øyne. Et navn: Twiggy. Bare se:


(przystanekuroda.pl)

Øynene var helt klart i fokus, og eyelineren var helt klart en jentes beste makeupvenn. Over ser du Twiggys “signaturlook”, med eyelinerstrek i vippekanten, globallinjestrek (her fungerer nok øyenskygge best) og markering av undervippene. Med lys rosa gloss eller leppestift til blir dette fulltreffer i sekstitallsblinken! Generelt sett er øynene for det meste i fokus:


Faktisk fra 60-tallet, oppgradert med grønt. // Moderne vri. // Adele med den klassiske eyelinervingen.

Håret er nok et kapittel. Vi snakker masse volum bak på hodet, pannelugg og generelt lange lokker (med unntak av guttekort à la Twiggy).


Sekstitallet gjort moderne. // Brigitte Bardot, nok en muse. // Cara Delevingne fra Moschino-visning. // Bardot igjen.

Hvis du vil se litt mer om sekstitallsfrisyrer anbefaler jeg denne artikkelen, som tar for seg sekstitallsinspirasjonen som tydeligvis har funnet sted i de fleste motehus i år.

Til slutt har jeg satt samme noen antrekk inspirert av sekstitallet (det var vel kanskje dette som i utgangspunktet var etterspurt, men føler ikke klærne er nok uten sminken og håret – sier man a, må man si b og c, også!).

 

 

Swingin' 60s

Gjett hvem som skal kjøpe seg sånn kjole som til høyre når shoppestoppen er over da! (det er meg, det)

Nå har jeg gått mest for den konservative looken à la Jackie Kennedy, mens det var en god del mer farger og mønster i tillegg. Pastell er en god idé! For flere idéer, google “sixties look”, “sixties hair”, “sixties makeup”, etc. Masse inspo, rett fra Google bildesøk! Her har du også en fin rettledende artikkel: Dress Like You Wre in the 1960’s. Åh, nå ble jeg skikkelig gira på å ha med litt 60-tallselementer, selv! Hippie-innlegget er allerede klart og kommer i morgen ettermiddag.

A Norwegian reader asked me if I could make a post about dressing up for a sixties party, and of course I wanted to do that! I had a lot of fun searching for images and I came up with some tips on makeup and hair as well as some pointers on dresscode. As the sixties were both quite conservative à la Jackie Kennedy AND peace and love with the hippie movement, I decided to make two posts, one dedicated to the conservative fashion and the other to hippie fashion, the latter will be posted tomorrow.

Early bird

Hei! I dag har jeg bakt brød, gått en trekilometerstur og dusjet og spist rolig frokost med mannedyret. Alt dette, og klokken er bare 11! Det er jo slik jeg egentlig burde ha det, men når man bor med et super-B-menneske er det faktisk litt vanskelig. Han ligger der, varm og god, i sengen og så skal jeg liksom bare stå opp? Uansett, jeg burde bruke tiden min på å lese teaterstykket (kalt Hapgood) som vi skal ha om i forelesningen som starter kl. 14, men makan til (uforståelig) gørr. Nei, gi meg Shakespeare og Wilde i stedet! Er det noe jeg ikke liker er det “nymotens” teaterstykker altså, og dette er intet unntak. Ikke er det morsomt, ikke gir det mening… Nei, ersj. (men jeg må nok lese likevel) Ha en flott dag!

Hello! It’s eleven o’clock and I’ve already made bread, walked three kilometers, taken a shower and eaten a slow breakfast with my boyfriend! This is how my days should be, with me starting early, but when I live with a super B-person it’s actually quite difficult. I mean, he’s lying there in bed, nice and warm, and I’m supposed to just get up? Anyway, I should be reading the theatre piece which today’s 2 o’clock lecture is about, but man, this is some boring stuff! Give me some Shakespeare and Wilde instead! I don’t like these new-fashioned plays, and “Hapgood” is no exception. It’s not funny and it doesn’t make sense… Yuck. (but I guess I have to read it anyway) Have a great day!

My seat

Helt siden vi flyttet inn (for et og et halvt år siden plusspluss) har jeg lengtet litt etter å ha min egen plass. I en toroms på 40 kvadrat er det ikke så lett å finne sin egen oase, og selv om mannedyret mitt har sin faste plass ved stasjonær-PC-en sin på soverommet har det liksom ikke vært helt det samme å ha sofaen for seg selv.

Da jeg bodde hjemme hadde jeg en puff på rommet mitt, en brun og egentlig ganske stygg liten sak MEN den har oppbevaringsrom inni og er samtidig en ekstra sitteplass. Perfekt for en studentleilighet med andre ord! Jeg hev ut alle skrivebøkene og arkene jeg av en eller annen grunn har gjemt på fra dagene på videregående og tok med meg hele greia til byen, der den ble fylt med bøker, smågavene mine (har alltid litt småtterier liggende i tilfelle) og litt diverse. Men det ble jo litt kjedelig (og ikke minst nokså stygt) om den skulle stå ved veggen uten noen videre funksjon, så ved hjelp av det ene lammeskinnet vårt og alle sofaputene (mannedyret synes de er unødvendige uansett) fikk jeg meg en liten lese-/blogge-/skrivekrok.

Lammeskinn fra JYSK (tror jeg, fikk i gave), hvite putetrekk fra Søstrene Grene (22,90/stk!) og rosa pute fra Nille.
Happylights fra eBay, gardiner fra IKEA.

 

With the help of an ottoman/footstool (I seriously don’t know what the correct term is?) I made a little reading corner for myself by the window. You can’t really see it as it is covered in pillows and my lambskin, but it’s there! My new reading/blogging/writing corner is so cozy! The white pillow covers are from Søstrene Grene (and they cost like 22,90 NOK each!), the pink pillow is from Nille, the lambskin is from JYSK, the curtains are from IKEA and I bought the happylights at eBay.

Lookbook Monday


(lookbook.nu)

En ny mandag, uten OL (endelig…) og med forelesning fra kl. 8-14. Lucky me! Gulrøtter for å få meg gjennom dagen: Ny episode av Girls, The Walking Dead og True Detective (Matthew McConaughey ♥) og en liten handletur på Platekompaniet med mannedyret. Jeg fikk noen rabattkuponger da jeg var der i forrige uke, og jeg har blant annet tenkt meg en ny vinylplate! Hva skal du i dag?

A new Monday, without the Olympics (finally…) and with lectures from 8-15 pm. Lucky me! Rewards to get me through the day: New episodes of “Girls”, “The Walking Dead” and “True Detective” and a teeny visit to Platekompaniet with my boyfriend. You see, I got a sheet with coupons at my last visit there, and I’m thinking of getting myself a new vinyl record! What’s your plans for the day?

Secondhand books

Har sagt det før og jeg sier det igjen: Jeg elsker Fretex! Jeg var innom der en tur i dag for å levere noen bøker, filmer og litt stasj jeg ikke har bruk for lenger, så måtte jeg jo kikke på bokutvalget deres… Som ventet kunne jeg sikkert tatt med meg en hel bærepose full av “nye” bøker, men jeg har rett og slett ikke plass til en hel haug med bøker og måtte dermed nøye meg med tre. Frelseren av Jo Nesbø ble med fordi jeg rett og slett elsker Jo Nesbø, Emma med Jane Austen er jo en klassiker (og kanskje litt mer fordøyelig ettersom den er på norsk) og ikke minst en veldig fin utgave (hardperm, til og med!) og nummer tre ble Tears of the Giraffe, oppfølgeren til The No. 1 Ladies’ Detective Agency (som jeg elsket). Til sammen kostet disse 77 kroner, en veldig grei pris.

I dropped by Fretex (the secondhand store run by The Salvation Army) today to drop off some stuff I don’t need anymore, and I found these three books among heaps of books I could’ve brought home. I love the Norwegian author Jo Nesbø, so “The Redeemer” (“Frelseren” in Norwegian) had to come with me. I also found “Emma” by Jane Austen in hardback (and a very pretty one at that) and “Tears of the Giraffe” by Alexander McCall Smith, the author of “The No. 1 Ladies’ Detective Agency”, a book I Read last year and LOVED. Total price of these three? 77 NOK, a very agreeable price.