The Virgin Suicides

Du vet de gangene du simpelthen ELSKER omslaget på en bok? Vel, jeg gjør i alle fall det. Og de gangene er det veldig vanskelig å ikke kjøpe…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ER DEN IKKE FIN? Den er som dere ser på siste bildet veldig søt og liten, så den får pryde den vesle metallhylla mi enn så lenge. The Virgin Suicides er en historie jeg kjenner kun fra filmen med blant annet Kirsten Dunst og Josh Hartnett (eller Heartthrob som jeg pleier å si), så jeg er veldig spent på boken.

Favoritter på Instagram

Min favorittapp er uten tvil Instagram (og så kanskje Pokémon Go, haha), og selv om jeg ikke poster veldig mye så blir det med nogenlunde jevne mellomrom, likevel. Og så er det så mye fint å følge ♥ Så her har du noen av Instagram-kontoene jeg liker aller best for øyeblikket – de gir meg inspirasjon og glede i hverdagen, og det er noe man må sette pris på!

@juniperfoxx
Juniper er en rødrev som ble reddet fra en pelsfarm og som nå lever sammen med hunden Moose (@boyfriendmoose), katten Olive og to sugar gliders (flygepungekorn) kalt Petunia og Peach, hvor alle unntatt hunden er dyr reddet fra dårlige vilkår. På denne Instagram-kontoen får du se fantastiske bilder av Juniper og de andre dyrene, samt lære mye om hvordan rever oppfører seg. Fine bilder og læring i ett, liksom – supert!

@rivuletpaper
Jeg har begynt å følge illustratører for å få litt inspirasjon til selv å tegne litt, og @rivuletpaper er en av dem. Lily, som hun heter, har en helt fantastisk stil, og hun tegner magiske bilder. Hun gjør mye “custom pet portraits” i Jane Austen-stil, som du ser et eksempel på i det første bildet. Stilig!

@byhelgam
Nok en kreativ konto, denne gangen med fokus på makramé. Utrolig fine design, gode bilder, og plenty inspirasjon! En av grunnene til at jeg har begynt med makramé igjen!

@_wolfandmoon
I løpet av 2016 begynte jeg å følge en god del bok-kontoer på Instagram, og @_wolfandmoon er nok favoritten. Nydelige bilder av bøker i sjangre jeg liker, som gir meg inspirasjon til fotografering og også tips til nye bøker. Win win!

@smoothiethecat
Smoothie må være verdens mest fotogene katt, og jeg kan ikke få nok. Ironisk nok er jeg egentlig ikke så glad i katter (mest fordi jeg er hyperallergisk), men å se på bilder av dem går veldig, veldig fint. Jeg mener, se da!!!

Hvem er dine Instagram-favoritter?

Frost

Jeg tok dette bildet med mobilen på vei til en venninne på fredag. Egentlig trodde jeg ikke det ble så bra, for ofte ser jeg motiver som i er sykt fine, men så blir aldri denne finheten overført til kameraet, dessverre. Så jeg knipset, gikk til venninna mi, og glemte det helt til jeg kom hjem.

Jeg har sett at mange bruker appen Afterlight til å redigere bilder de legger ut på Instagram, etc., og ettersom den kostet bare 11 kroner bestemte jeg meg for å gi den en sjanse. Det er tross alt første gang jeg kjøper en app, haha! Og jeg ble veldig fornøyd, ettersom bildet over ble første forsøk. Litt mye støv kanskje, men det syntes ikke så godt før jeg overførte til PC. Uansett, Afterlight anbefales!

Hva synes du om bildet?

Always love

♫  Always Love av Nada Surf

Lørdag.
Jeg våknet ganske tidlig, av meg selv. Sminket meg mens jeg hørte på Nada Surf og tenkte på hva jeg skal bruke dagen til. “Alt, alt, alt jeg har lyst til!”

Og så tok jeg på meg den kule nye t-skjorta mi, fordi Hermione is my spirit animal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så bestemte jeg meg for å ta en selfie, selv om panneluggen ligger rart (som vanlig) og forkjølelsessåret på leppa mi ikke har grodd ennå. Bare fordi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper du får en skikkelig fin lørdag!

These boots are made for walking

Dere vet når dere finner de PERFEKTE skoene? Ah, jeg har ventet litt på å få bruke denne GIF-animasjonen:

Nå trenger dere ikke se for dere hvordan jeg var da jeg fant disse skikkelig fine skoene, på halv pris av halv pris (min favoritt!) på Din Sko. Let the drooling commence:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er ikke disse perfekt syttitallsaktige så vet ikke jeg…! Duskene, sammensetningen av forskjellige skinntyper (vanlig, semsket, slange) og platåen var midt i blinken for meg. Ordinær pris 599,-, salgspris 299,-, ny salgspris 149 kroner. For disse!!! Jeg ♥ salg!

Og nå vet jeg at jeg skrev her at jeg skulle prøve å bare handle brukt en stund i 2017, men at disse er nye, og det kan forklares med at jeg brukte et gavekort jeg fikk i julegave. Så da er den saken oppklart!

Kyllingwok med couscous

Wok er alltid godt, og det tar jo omtrent null tid å lage. Wok er også en rett som du kan putte alt du liker i (nesten), jeg pleier å variere litt på ingrediensene og gikk denne gangen for en enkel variant med bare kylling, brokkoli og gulrot. En annen gang kan jeg ha i babymais, vannkastanjer, bambusskudd og kidneybønner, men kjekt at få ingredienser gir et godt resultat, også! Noen ganger serverer jeg wok som den er, noen ganger med ris eller pasta, og nå ble det med couscous som tilbehør. Forandring fryder!

For første gang har jeg også prøvd meg på hjemmelaget woksaus i stedet for å kjøpe på butikken. Det var veldig enkelt, og også billigere enn å kjøpe ferdig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

to kyllingfileter, skåret i wokvennlige biter
en brokkoli i biter
tre-fire gulrøtter i skiver
bittelitt olje til å steke i

WOKSAUS
1,5 dl ferdig utblandet buljong
2 ss soyasaus
2 ss maisennajevning
1 ts revet ingefær

COUSCOUS
1,5 dl vann med tilsvarende mengde buljongpulver
1,5 dl couscous

 

Start med woksausen. Jeg bruker buljongterninger, men pulver går også veldig bra (kanskje enklere til dette). Bland raspet ingefær, maisenna og soyasaus i et glass før du har oppi buljongterning/-pulver og varmt vann. Rør til maisenna og buljong er oppløst i væsken, og sett unna mens du lager resten.

Kok opp buljong til couscous. Når vannet koker, setter du kjelen av varmen og heller i couscousen. Ha på lokk og la det trekke i fem minutter.

Varm olje i en panne og stek kyllingbitene gyldne. Ha så gulrot og brokkoli (og eventuelt andre grønnsaker) i pannen og stek til ønsket konsistens (tar ikke mange minuttene). Hell over woksausen og bland sammen før du heller alt i en bolle med den nå ferdige couscousen. Bland alt sammen og servér!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oh deer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har alltid tenkt at brosjer er for litt eldre damer, men så tok jeg denne fine hjorten jeg kjøpte på eBay og satte på en av favorittgensrene mine, og jeg synes det ble veldig fint. Gull mot petrol? Yes, please!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke bare har jeg én hjort, jeg har to, som kan plasseres på for eksempel skjortesnipper. Stilig, eller?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chop-chop

Noen ganger er jeg litt vel impulsiv. Jeg tenker liksom ikke helt igjennom følgene av det jeg skal til å gjøre. Sånn som i går morges. Mannedyret rakk ikke komme seg ut av sengen engang før jeg tok saksen fatt og fikset pannelugg. Så nå ser jeg slik ut:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ikke det at det er så stygt eller rart, det er bare litt mer som skal til for å fikse håret. Hvis jeg ikke retter det ut etter vask, ser jeg ut som MacGyver. Og likevel vil den liksom ikke ligge helt rett, og derfor ser den litt skjev ut. Åh, som jeg angrer…! Men, klipt er klipt, og det er fint lite jeg kan gjøre med det nå.

Jeg liker det sånn innimellom, og så har det jo bare gått et døgn, så jeg må vel bare bli vant til det!
Hva synes du?

Crystal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ah, det fins ikke noe bedre enn salg! Disse utrolig fine smykkene ble mine på H&M sitt januarsalg, etter at jeg har siklet etter det med bare lyse stener i sikkert et år. Og da føles det så bra å finne dem til under halv pris!

Jeg leker litt med tanken på å demontere det ene for å lage flere smykker med bare én sten, men vi får se. I verste fall er det bare å sette dem sammen igjen! 

Hva synes du?