Kyllingwok med couscous

Wok er alltid godt, og det tar jo omtrent null tid å lage. Wok er også en rett som du kan putte alt du liker i (nesten), jeg pleier å variere litt på ingrediensene og gikk denne gangen for en enkel variant med bare kylling, brokkoli og gulrot. En annen gang kan jeg ha i babymais, vannkastanjer, bambusskudd og kidneybønner, men kjekt at få ingredienser gir et godt resultat, også! Noen ganger serverer jeg wok som den er, noen ganger med ris eller pasta, og nå ble det med couscous som tilbehør. Forandring fryder!

For første gang har jeg også prøvd meg på hjemmelaget woksaus i stedet for å kjøpe på butikken. Det var veldig enkelt, og også billigere enn å kjøpe ferdig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

to kyllingfileter, skåret i wokvennlige biter
en brokkoli i biter
tre-fire gulrøtter i skiver
bittelitt olje til å steke i

WOKSAUS
1,5 dl ferdig utblandet buljong
2 ss soyasaus
2 ss maisennajevning
1 ts revet ingefær

COUSCOUS
1,5 dl vann med tilsvarende mengde buljongpulver
1,5 dl couscous

 

Start med woksausen. Jeg bruker buljongterninger, men pulver går også veldig bra (kanskje enklere til dette). Bland raspet ingefær, maisenna og soyasaus i et glass før du har oppi buljongterning/-pulver og varmt vann. Rør til maisenna og buljong er oppløst i væsken, og sett unna mens du lager resten.

Kok opp buljong til couscous. Når vannet koker, setter du kjelen av varmen og heller i couscousen. Ha på lokk og la det trekke i fem minutter.

Varm olje i en panne og stek kyllingbitene gyldne. Ha så gulrot og brokkoli (og eventuelt andre grønnsaker) i pannen og stek til ønsket konsistens (tar ikke mange minuttene). Hell over woksausen og bland sammen før du heller alt i en bolle med den nå ferdige couscousen. Bland alt sammen og servér!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14 kommentarer

Siste innlegg