It’s all in the details: Brosjer

I hjertet mitt er jeg en liten bestemor, og brosjer er en bestemorgreie. MEN det er superfint og søtt, og setter prikken over i-en når man har på ensfarget strikkegenser, for eksempel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne fine hjorten har jeg hatt i flere år allerede (jeg tror den har blitt vist frem her på bloggen tidligere?), og jeg elsker å bruke den. Jeg tror den kostet rundt en tier på eBay.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nummer to er denne fine rødstrupen som jeg kjøpte på AliExpress (liker appen SÅ mye bedre enn eBay sin). Jeg synes den er så utrolig fin på den gule cardiganen min!

APROPOS INGENTING: Hva har skjedd med bloggen? WordPress? WHAT!?

Inspirational Friday: Velvet

Det er fredag igjen, og jeg har tidenes jobbhelg foran meg: Jobb i dag, jobb i morgen, jobb på søndag. Hurra for juleinnspurt og søndagsåpne butikker? Veldig kjekt med de ekstra 90 kronene per time da, hehe. Apropos juleinnspurt: I går kjøpte jeg meg to(!) velourkjoler på H&M, en grønn og en rød, for jeg klarte ikke bestemme meg for hvilken farge jeg likte best. I-landsproblemer? Jeg synes fløyel og velour er så utrolig fint, så i den anledning blir det en fløyels-basert inspirasjon i dag!


(whi)

Hva synes du om fløyeltrenden?

Novemberbøker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SIMON STRANGER – LEKSIKON OM LYS OG MØRKE // ★★★★☆
“Da forfatter Simon Stranger får vite at hans kones familie har bodd i huset der Rinnanbanden holdt til, det beryktede Bandeklosteret, begynner han å grave frem historien til Komissar-familien, både de som overlevde, og de som ble drept. Arbeidet stiller ham overfor menneskeheten på sitt mørkeste, og romanens nedslag i livet til Henry Rinnan viser hvilke konsekvenser ydmykelser, utenforskap og sinne kan få. Samtidig vokser en annen fortelling frem, om overlevelse, samhold og hvordan leve videre.” (Goodreads.com)

Jeg ELSKET denne boken, og ettersom den fikk årets Bokhandlerpris så var nok ikke jeg den eneste som likte Leksikon om lys og mørke. For det første synes jeg andre verdenskrig er veldig spennende, så selve temaet var utrolig interessant for min del. For det andre var skrivestilen og oppbygningen av boken utrolig kreativ og virkningsfull. For dette er et leksikon, fra a til å. Om nåtid, fortid og forholdet mellom disse. Om Rinnan, om Komissar-familien og om Norge. Spennende, lærerik og vakker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CAMILLA PIHL – PIHL I HJERTET //  ★★☆☆☆
“En vårdag i 2015 besvimer Camilla Phil på badet. Snart kommer nye anfall. Bølger av frykt skyller gjennom kroppen: Har hun arvet foreldrenes problemer? Phil i hjertet er en sterk historie om kraften i de små øyeblikkene. Om viktigheten av å finne rom til deg selv i en altoppslukende hverdag. Om å omfavne det lille og tilgi det store. En enkel guide til hverdagslykke, fra en av landets mest inspirerende bloggere.” (Goodreads.com)

Jeg forguder Camilla Pihl, og jeg forventet kanskje litt mye. For dette ble en liten skuffelse, dessverre. Den inneholder gode elementer, men jeg synes det ble så stykkevis og delt, altså at de forskjellige delene ble så løsrevne fra hverandre og ikke knyttet sammen som jeg forventer i en bok. Det ble litt for mye bloggerbok, og jeg forventet noe ordentlig fra denne flotte dama. Jeg likte heller ikke de grønne sidene, det ble altfor blogg for meg. Jeg skjønnner at hun er en blogger, men blogg i bokform er bare ikke min kopp te.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARJORIE M. LIU – MONSTRESS, VOL. 1 // ★★★★★
“Set in an alternate matriarchal 1900’s Asia, in a richly imagined world of art deco-inflected steam punk, Monstress tells the story of a teenage girl who is struggling to survive the trauma of war, and who shares a mysterious psychic link with a monster of tremendous power, a connection that will transform them both and make them the target of both human and otherworldly powers.” (Goodreads.com)

Da jeg oppdaget av volum tre i den flotte Monstress-serien var å finne på biblioteket, så bestemte jeg meg for å lese de to første på nytt. Dette er en UTROLIG tegneserie, med vakre illustrasjoner, en veldig spennende setting og en historie som er innfløkt og interessant. Jeg skjønte litt mer og oppdaget flere detaljer nå i runde to, og jeg gleder meg til å lese volum to på nytt og ikke minst alt det nye i volum tre!


I november hadde jeg veldig lite lyst til å lese, så da ble antallet bøker i dette innlegget ganske få- Jeg begynte også på The Travelling Cat Chronicles av Hiro Arikawa, men den gadd jeg ikke fullføre. Veldig lite avansert språk kombinert med en litt barnslig tone ble til noe jeg ikke gadd å bruke tiden min på, og jeg tror det bidro litt til at jeg kom i en såkalt reading slump. Jeg henger litt igjen der ennå, men jeg tror det skal komme seg inn mot juletider.

Hva leste du sist?

Merci, novembre

Endelig er det DESEMBER ♥ Og det betyr at vi må si farvel til november for denne gang. Helt greit for meg, for november føles så mørk og dyster og lang i påvente av desember, som er en mye koseligere måned. Men jeg har jo hatt det fint, og her er noe av det jeg er takknemlig for:

♥  at jeg har blitt satt opp mye på jobb og dermed får masse i lønn i desember ♥♥♥

♥  at jeg har fått lærervikaroppdrag igjen på nyåret (ikke langvarig, men bedre enn ingenting)

♥  et flott julebord med gullsmed-gjengen ♥

♥  at den superbillige hudkremen jeg kjøpte på Loco fungerer skikkelig bra for huden min

♥  Leksikon om lys og mørke, en virkelig flott bok

♥  fine serier som man kan sitte inne og se på når det er kaldt og hustrig ute, sånn som Babylon Berlin og Outlander

♥  at min snille kjæreste har kjøpt Mummi-adventskalender til meg!

♥  at november er over, haha

december, christmas, and hello image
(whi)

Vi starter desember på skikkelig julevis, for vi drar nemlig på familietur til Røros i dag! Togtur, familietid og adventsstemning, ah, det blir fint ♥ Nå vet jeg ikke om det er snø der eller noe, men Røros er uansett julestemning for meg.

Har du hatt en fin november?