The Ordinary

Jeg har jo lenge – og da snakker vi i nesten et tiår – vært ganske flink til å ta vare på huden min, med rens, dag- og nattkrem, serum, osv. Jeg har testet en del forskjellig, og har funnet ut at dyrt absolutt ikke trenger å være bedre. Det er grunnen til at jeg bruker mye Garnier-produkter, for eksempel. Selv om det jeg bruker nå funker fint, så er det jo alltid gøy å prøve noe nytt. Derfor slo jeg til når Feelunique kjørte på med 25% avslag på alt av hudpleie for en tid tilbake og kjøpte fem produkter fra merket The Ordinary.

Jeg skal fortsette å bruke dagkremen min fra Garnier, men skal nå supplere med disse:

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution (10-minutters peeling, 1-2 ganger i uken)
“Buffet” Multi-Technology Peptide Serum (serum, brukes morgen og kveld)
Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% (vitaminbehandling, brukes alene eller blandes i nattkrem på kvelden)
Salicylic Acid 2% Solution (behandling for uren hud, enten direkte på urenheter eller i hele fjeset, etter behov)
100% Organic Virgin Chia Seed Oil (fuktighetsgivende olje, daglig/etter behov)

Nå er jeg på ingen måte hudpleier så jeg har brukt Internett for å finne ut at disse produktene kan funke for meg. Jeg sliter ikke spesielt med huden, men har noen urenheter, store porer og tørre partier, så jeg håper disse kan jevne ut litt mer. Har spesielt tro på peelingen og C-vitamin-behandlingen! Noen som er interessert i å lese omtale av disse etter at jeg har brukt dem en stund? 

Marsbøker

Som alltid har jeg jo lest litt, og i mars endte jeg opp med å lese seks ganske forskjellige bøker. Litt norsk, litt engelsk, litt graphic novel, litt poesi. Det å lese forskjellige sjangre gjør meg mer motivert til å lese, for da går jeg i hvert fall ikke lei, og det er jo sååå mye å ta av på bokfronten, så jeg kan bare ikke holde meg til én sjanger!

MARI TVEITA STAGRIM – ALLE NYANSER AV SINNE // ★★☆☆☆
“Alle nyanser av sinne er en samling fortellinger om alle de dagene som ikke ble sånn som man trodde de skulle bli. Når du står med øksa i hånda og har slått i stykker en dør, når du har sneket deg inn på en pelsdyrfarm og ikke vet hvorfor, når du har ligget med fem av kameratene til nesten-kjæresten din, når noen forteller deg at Norge er et fucka sosialdemokratisk høl, og om byen der det står skrevet SUG DEG SELV med sprittusj på en dør.” (Goodreads.com)

Jeg så denne og to av februarbøkene på en Instagram-post fra Ark sin konto, og jeg syntes de så fine ut. Ja, så overfladisk kan det bli! Med unntak av La meg bli med deg av Rita Paralingam så ble jeg nok litt skuffet. Jeg tror ikke dette er helt sjangeren for meg – jeg liker kanskje litt mer “tradisjonell” litteratur, for dette blir så… Usammenhengende? Hoppende? Tilfeldig? Det er som dagbokpassasjer revet ut og limt inn i en bok, uten sammenheng eller kronologi forøvrig. Jeg fatter følelsene og kjenner meg forsåvidt igjen i noe, men som litteratur så funker det bare ikke for meg, dessverre. DET Æ’KKE DEG, DET ER MEG (eller?).

MARISSA MEYER – ARCHENEMIES // ★★★★☆
“The Anarchists still have a secret weapon, one that Nova believes will protect her. The Renegades also have a strategy for overpowering the Anarchists, but both Nova and Adrian understand that it could mean the end of Gatlon City – and the world – as they know it.” (Goodreads.com)

Etter en laaang periode med venting kom oppfølgeren til Renegades, en sci-fi-superheltbok som setter spørsmålstegn ved det å være en helt. Jeg skal ikke røpe for mye, men det jeg kan si er at vi får mer følelser (som jeg syntes var bare sånn passe bra), intriger, avsløringer, og ikke minst et hemmelig våpen som kan bety liv eller død for superhelter verden over. SPENNENDE (men litt forutsigbart) (kanskje jeg bare begynner å bli litt for gammel for YA).

GREG RUTH – THE LOST BOY // ★★★★☆
“After Nate moves into his new house, he discovers an old tape recorder in his bedroom and is suddenly thrust into a dark mystery about a boy who went missing many years ago. Now, as strange creatures begin to track Nate, he must partner with Tabitha, a local sleuth, to find out what they want with him.” (Goodreads.com)

Dette er en grafisk roman som først kan oppleves litt kaotisk der den bytter mellom fortid og nåtid og har to fortellere som –  når du ikke kjenner dem så godt ennå – kan forveksles. Etter hvert så var ikke dette noe problem, og jeg ble virkelig fanget av handlingen. Her har du et hemmeligheter, fantasy og drama, i tillegg til at det er godt tegnet. Og da er jeg fornøyd!

SCOTT SNYDER – AMERICAN VAMPIRE, VOL. 1 // ★★★★☆
“From writers Scott Snyder and Stephen King, American Vampire introduces a new strain of vampire – a more vicious species – and traces the creatures’ bloodline through decades of American history.” (Goodreads.com)

Tegneserie? Med Stephen King som medforfatter? Uhm YES hi. American Vampire er akkurat så gory som man forventer: Blod og innvoller, drap og sykt skumle (men kule) vampyrer. Jeg har volum to liggende klar, men so far so good. Dessverre ser det ikke ut til at King er medforfatter i mer enn denne boken, men utgangspunktet lover godt. Fint tegnet er selvsagt også en bonus!

IDA LÓRIEN RINGDAL – DETTE SKJER IKKE // ★★★☆☆
“det er litt morsomt hvordan jeg ruser meg med sukker, alkohol, sobril, sex, likes og drugs når jeg bare er avhengig av kjærligheten du ikke gir meg Dette skjer ikke, sier du om det du nesten ikke kan tro er i ferd med å skje. Litt som barnet som kniper øynene sammen i håp om å være et annet sted når det åpner dem igjen. Litt som den voksne som vet at å være et annet sted ikke nødvendigvis er noe bedre. Du får bare leve med at det er uvirkelig. Å leve.” (Goodreads.com)

Jeg ble først kjent med Ringdal gjennom Ren Poesi-bøkene, og spesielt dette diktet traff meg: “Snart er jeg ikke ung og lovende lenger. Det blir en lettelse”. Så da jeg kom over hennes helt egne diktsamling på biblioteket ble jeg meget glad. Alt treffer meg kanskje ikke like mye, men jeg liker stemmen hennes. Anbefales om du vil sjekke ut litt “ung”, norsk poesi!

HEDDA F. LILLENG – REN SOMMER // ★★★☆☆
“Denne flotte gaveboken rommer 100 vakre, morsomme, melankolske og varme dikt og tekster om den norske sommeren. Dette er samlingen for alle som liker sol, saltvann, sommerkjoler – og poesi. Ren sommer er både den perfekte gavebok og strandlektyre. Rydd plass i bokhyllen for årets vakreste utgivelse!” (Goodreads.com)

Apropos Ren Poesi, jeg fant jo ut at det fantes en bok med dikt kun om sommer, så den måtte jeg jo lese. Å sitte inne med pledd mens det bokstavelig talt var snøstorm ute føltes jo litt surrealistisk, men til tross for dette synes jeg boken virkelig kommuniserte den fine, nesten litt nostalgiske følelsen man får når man tenker på sommeren. Som alltid i slike samlinger er det noe som ikke treffer helt hjem, men det går bra. Fin oppvarming til årstiden vi har i vente, i alle fall.

 

Hva leste du sist?

Merci, mars

Vipps, så var mars (og en tredjedel av april) gått, og her sitter jeg og lurer som vanlig på hvor tiden ble av. Mars ble jo preget av en del dårlig form for min del, som viste seg å være kikhoste(!) og jeg ble sykmeldt første uka i april. Det ble altså mye innetid, med mye Netflix, litt lesing og generelt lite aktivitet. Oh well! Som alltid vil jeg skrive ned noen ting jeg setter pris på at skjedde, fordi “gratitude promotes happiness”, som Camilla Pihl skrev på bloggen sin en gang. 

Takk for:

♥  Russian Doll, en skikkelig kul og bra serie (som du kan finne på Netflix).

♥  sol i hvert fall innimellom (det var jo faktisk snøstorm et par ganger også) – hurra for “vår”!

♥  jobben min, som virkelig er super (og jeg gruer meg sånn til vikariatet mitt er ferdig…)

♥  et biprodukt av forrige punkt, nemlig en saftig lønning som gjorde at jeg kunne sette myyyye inn på sparekonto (jeg ELSKER å sette penger inn på sparekonto)

♥  blomstermønster ♥  Jeg bruker jo blomstermønster hele året, men det er alltid ekstra fint når det dukker opp i butikkene om våren.

♥  Lovesick, en av mine favorittserier som jeg nå har sett for andre gang. Tre sesonger FLYR unna, dere aner ikke!

♥  den hjemmelagde burgeren jeg heiv sammen litt på slump, men som smakte SKIKKELIG godt, om jeg får si det selv

♥  Skammarens Dotter-filmatisering nummer to på kino med K, en film jeg har gledet meg skikkelig til og som ikke skuffet. Den fikk bare terningkast tre av anmelderne, noe jeg ikke er enig i i det hele tatt…?

 

Nå er det jo som allerede nevnt april, det er sol og jeg kan sitte ute på den skjermede verandaen vår og lese hver ettermiddag etter jobb. Vi har spist middag ute tre-fire ganger allerede! Det kjennes altså som vår på ekte (selv om det er litt kaldt), og det får meg til å føle meg cirka sånn her:

flowers, pastel, and aesthetic image
(whi)

At jeg blomstrer, altså. Det er ikke mer enn litt sol som skal til!

Hadde du en fin mars?

Inspirational Friday: Spring

Hello, hello, hello! Nå er det en stund siden sist jeg oppdaterte her, og i ukene som har gått har jeg a) fått konstatert kikhoste, b) hatt problemer med blogg.no, og c) blitt sykmeldt for første gang ever. Og da blir det ikke så mye blogging! Men nå er det april, det er VÅR (sola skinner og det er merkelig varmt!) og det er fredag, ukas beste dag. Jeg er for første gang på en uke klar for å gjøre noe annet enn å ligge på sofaen hele dagen (jeg har vært så slapp at dere aner ikke), og det vitner jo om at medisinen endelig virker. 

All denne sykdommen til side: Man kan ikke blogge på en fredag uten å ha med inspirasjonscollage (i hvert fall ikke på denne bloggen), så her er noen lekre, vårlige bilder fra vår alles kjære weheartit.com!

(whi)

I dag skal jeg prøve å sitte litt ute på verandaen i sola, ta medisinene mine og nyte at kroppen min endelig begynner å fungere ordentlig igjen. Håper dere har det bra, nyter dagen og får en fin helg!