Busy bee

Akkurat NÅ (liker disse forhåndslagringsmulighetene) drar jeg straks på gjenforening for barneskoleklassen, for i juni var det faktisk 10 år (1) siden vi var ferdige med barneskolen! Jeez Louise… Så i natt sover jeg hos foreldrene mine, og i morgen er det på’an igjen med selskap, for niesen min har 11-årsdag. Hurra!

Det blir altså dårlig med blogging frem til jeg er hjemme i byen igjen i morgen kveld, så jeg håper dere får en kjempefin helg og at dere koser dere masse – det skal nemlig jeg! 🙂

<img src="http://data2.whicdn.com/images/134659863/large.jpg" alt="” />

I’m on my way to my elementary school reunion, because believe it or not, it’s been ten YEARS since my class finished elementary school! I’m sleeping at my parent’s place tonight, and tomorrow it’s off to yet another party: My niece’s 11th birthday. Hurrah! I’m not blogging until I’m back in the city tomorrow night, so I just want to wish you all a great weekend with a lot of fun. 🙂

Beatles

I helga har den norske filmen Beatles premiere på kino. Filmen er basert på boka ved samme navn av Lars Saabye Christensen og handler om de fire vennene Kim, Seb, Gunnar og Ola og om hvordan det er å være ungdom i Oslo på 60-tallet.


(p3.no)

Filmen er altså inne i sin første visningshelg, men jeg og mannedyret var så heldige at vi fikk gratisbilletter til førpremiere nå på tirsdag gjennom Kinosonen i Trondheim. På denne spesialvisningen var produsent Jørgen Storm Rosenberg og hovedrolleinnehaver Louis Williams der for å introdusere filmen, og vi fikk et lite innblikk i castingprosessen, det å få tak i filmmusikk og hvordan en 16-åring i 2014 skal “bli” en 16-åring på sekstitallet.


Fra venstre: Gunnar (spilt av Ole Nicolai Myrvold Jørgensen), Kim (Louis Williams),
Ola (Halvor Tangen Schultz) og Seb (Håvard Jackwitz) (p3.no)

Jeg likte denne filmen skikkelig godt. Jeg synes de unge skuespilleren gjorde veldig gode figurer på lerretet, og alt var bare veldig fint. Selve stemningen var akkurat slik jeg forventet meg, og klær, hår, talemåtet, alt var helt i tråd med mitt bilde av sekstitallet. Og så filmmusikken. Jeg elsker The Beatles, og selvfølgelig var musikken deres i hovedsetet på en film som Beatles. Denne norske produksjonen er faktisk den første filmen i verden som bruker The Beatles sin originalmusikk i så stor grad, og det er neimen ikke verst!

Det skal sies at jeg ikke har lest boken, men det skal jeg gjøre så fort jeg rekker det. Det er selvfølgelig en del som er kuttet, noe som veldig ofte er nødvendig i prosessen fra bok til film, men mannedyret mitt (som har lest boken) likte den også veldig godt, så jeg tror det skal gå bra uansett om man kjenner originalhistorien eller ikke. Om du skal på kino i helga bil jeg derfor anbefale Beatles på det sterkeste 🙂


I was at the pre-premiere of the Norwegian movie “Beatles” this Tuesday, and it premiered yesterday in cinemas all over Norway. It is based on the book “Beatles” by Norwegian author Lars Saabye Christensen and tells the story of Kim, Ola, Gunnar and Seb and how it was growing up in Oslo during the ’60s. I liked the movie a lot, the actors were wonderful and everything was so in line style-wise with the sixties. I love The Beatles, so of course the soundtrack was wonderful, as they actually used original music. This production is actually the first movie to use this amount of original Beatles music! And it’s Norwegian!

As it is based on a book, those who have read the book will most likely miss some parts, but that’s a natural thing when adapting a book to the screen. I haven’t read the book, so I didn’t miss anything and thought it was great, but so did my boyfriend and he has read the book. So, if you’re in Norway and wants to go see a movie sometime soon, go see “Beatles” – it’s great! 🙂

Netthandel: Det kan lønne seg å si fra

På mandag bestilte jeg en genser og en bukse fra H&M sin nettbutikk. Jeg fikk fri frakt, og betalte 99 kroner for toppen og 50 for buksa, som var av typen blomstrete superstretch i str. 36. Pakken kom veldig fort (H&M har stepped up their game i det siste mht. pakking og sending!) og der var både bukse og genser. Genseren var kjempefin og i riktig størrelse, og så skulle buksa på.


Den var så fiiiiin, sukk. (hm.com)

Jeg er ikke en stor jente. Selv om jeg rager 172 cm over bakken bruker jeg str. S/36 i bukser nesten uansett. Jeg har f.eks. en bukse i skinnimitasjon, et lite stretchy materiale, fra H&M i størrelse 36, og den kunne ikke vært annerledes. Likevel var ikke denne “superstretchbuksa” akkurat i min størrelse. For å si det sånn! Dere skjønner det, at den buksa fikk jeg til cirka midt på låret, og der var det stopp. Stoffet var ikke stretchy, og i alle fall ikke superstretchy, for fem flate øre, og jeg tok den skuffet av igjen.

De fleste vet at det er ikke en veldig god følelse å ikke få på seg klær, selv om det var en bukse til bare femti kroner. Men denne buksa må ha vært feilmerket altså, det virket heller som en str. 32! Samtidig var stoffet veldig lite strekkbart, og jeg var absolutt ikke fornøyd. Jeg kunne selvfølgelig returnert den, men når H&M tar en returavgift på 40 kroner var det rett og slett ikke verdt det når varen kostet 50,-.

Jeg ville likevel si fra om at slikt ikke er greit, og dermed skrev jeg en e-mail, sånn cirka som jeg har skrevet det over, og i dag fikk jeg svar. De beklaget på det sterkeste, og mente at det må ha skjedd en produksjonsfeil, at den var feilmerket eller noe slikt. Som plaster på såret får jeg nå en verdikode på 50 kroner tilsendt, slik at jeg ikke skulle få noen utgifter på grunn av deres feil. Hurra! Mannedyret mitt sier at jeg er dronningen av klagemail, og ja, det kan hende det, men i alle fall i slike tilfeller synes jeg det er viktig å si fra, slik at selger blir oppmerksom på at størrelsen på akkurat denne varen er helt annerledes enn på andre varer i lignende kategori. De takket meg faktisk for å si fra, så jeg er såre fornøyd.

Har du hatt en lignende opplevelse?



Had a negative experience concerning size when I ordered a pair of pants from H&M, so I e-mailed customer service and ended up getting a gift certificate worth the price the pants cost me. Win!

Inspirational Friday: Girly


(whi)

Akkurat nå er jeg i skikkelig jentehumør når det gjelder stil. Blonder, skjørt og kjoler hver dag, accessoirer og fint undertøy. Når jeg tenker meg om er jeg vel slik mesteparten av tiden, men spesielt akkurat i dag og denne uka generelt. Kan jo ha noe med at jeg hadde bursdag i går?


I’m in such a girly mood when it comes to style nowadays. Lace, skirts and dresses every day, accessories and pretty lingerie. I’m like that all the time when I give it a second thought, but especially today and this week in general. It might have something to do with it being my birthday yesterday?

Spoiled

Hurra for bursdag. Hurra for å tilbringe dagen med den fine familien min (minus jobbepappa), spise kake(r), se lillenevøen gå for første gang (altså, han har gått før men jeg har ikke sett det før i dag. Og så gaver, da. Jeg er så heldig.

Jeg ønsket meg fire ting og jeg fikk alle: Kindle av mannedyret, smoothieblender av én storesøster og jubileums-Mummikoppen (med briller!) og orkidé av den andre storesøsteren min. I tillegg til penger, roser og en fin heklet duk. Orkidéen, som forøvrig er dobbelt så høy som den jeg har fra før, er godt plassert i vinduskarmen, Kindlen har fått noen fine bøker i seg og jeg er SÅ klar for å lage meg god smoothie i morgen! GAVER ♥


So, I’m a very lucky girl. After stuffing myself with cake and goodies I received presents. Not only presents, but all of the things I had wished for: A smoothie blender, a Kindle, the anniversary Moomin mug (with glasses inside!) and an orchid! And it didn’t stop there, because I also got money from my parents, roses and a really pretty crochet tablecloth (if one can call it that when it’s not a big square thing that covers the whole table?). I am so lucky!

My day

Jeg elsker bursdager, spesielt min egen. Og i dag viser kalenderen 28. august 2014, noe som betyr at jeg er nå (ble født på morgenen) er hele treogtyve år gammel.


(ohlovelylolo.com)

Treogtyve, altså. Jeg kan ikke spille Taylor Swifts 22 på bursdagsfesten min i år, jeg må vel heller kjøre på med Blink 182s What’s My Age Again eller noe i den dur: “Nobody likes you when you’re twenty-three

Neida. Jeg kan ikke si jeg er spesielt redd for å bli eldre. Jeg må enkelte ganger telle etter hvor gammel jeg egentlig er når jeg møter folk som er typ 19 og jeg innser at jeg er faktisk flere år eldre. Fordi jeg føler meg 18-19 år, på samme tid som jeg heldigvis er litt mer moden enn da jeg var på den alderen. Jeg er jo en dame nå, som de snille foreldrene som var innom butikken jeg jobbet i i sommer var så snille og påpekte til barna sine, à la “vi må gå til damen og betale den der, lille venn”. Damen. Fnys.

Men så er jeg en dame, da. Eller kvinne, som høres litt yngre og mer selvstendig og sterkere ut. Jeg er en kvinne. Og jente. Og jeg er altså tjuetre år gammel fra i dag av og heeeelt til 28. august 2015. Jeg har et flott år foran meg, med studier, venner, familie, konserter, sikkert mange mange shoppingkupp, oppdagelser, gleder, skuffelser, kake og alt annet som livet har å by på. Og gjett hva, etter der kommer det enda mer! Livet, dere. Livet ♥


(someecards.com)



In (very) short: It’s my 23rd birthday, woo hoo!

Makup Mekka – igjen og igjen

Fant disse tre for 20 kr stykket på Makeup Mekka, og da ble de selvfølgelig lagt i handlekurv, etc.
Wild at Heart har jeg skrevet om tidligere, mens de to andre er nye.

Wild at Heart og Bride to Be er av typen Smooth & Creamy Hydrating mens Joy Kiss er Matte Extra Long Lasting. I linken over skrev jeg mer utfyllende om forskjellen mellom disse to typene leppestift, men jeg kan jo bare gjenta: Jeg liker Smooth & Creamy Hydrating best. Joy Kiss er riktignok en veldig fin og frisk farge, men konsistensen funker bare ikke på mine lepper og må brukes med et annet produkt i tillegg (som f.eks. Savex). Bride to Be er en skikkelig “vakker gammelrosa tonet, som gir en forsterkning av fargen på dine naturlige lepper” (makeupmekka.no), og dette er faktisk helt sant. 

Nå driver jeg med litt gratisreklame igjen, men det får bare være, for alle disse er fremdeles tilgjengelige til 20 kr/stykket på Makeupmekka.no (inkl. noen flere).



Oh my, I’ve been lipstick shopping at Makeup Mekka again, and I got these three for 20 NOK each: Wild at Heart, Bride to Be and Joy Kiss. Joy Kiss is unfortunately not as good as the other two and requires me to use a very moisturizing base along with the shade.

Wine red

Kjøpte denne for 49 kroner på Bik Bok, ble helt forelsket i den åpne ryggen!

This little cutie was 49 NOK at Bik Bok, I totally fell in love with the open back!

Mademoiselle

SOUNDTRACK: Serge Gainsbourg – Couleur Café

Jeg skulle være flink i dag. Alarmen ringte kl. 7, veska var allerede pakket og jeg hadde tenkt ut hva jeg skulle ha på i går kveld. Men så bestemte hodet seg for å gjøre ekstremt vondt av ingen som helst grunn, og dermed var både alarm, ferdigpakket veske og forhåndsbestemt antrekk til ingen nytte.

Så jeg sov litt ekstra, leste litt i boken som skal være ferdiglest til fredagens åtte-forelesning og gjorde noe dumt: Jeg lastet ned spillet Frozen Free Fall på iPhonen min. Jeg har ekstremt lett for å bli avhengig av slike spill, og halv 12(!) måtte jeg dra meg opp av senga og inn i dusjen bare for å finne på noe annet en liten stund. Ops?


Dress La Redoute belt Lindex Kids earrings eBay

Sånn ble jeg da (til slutt) seende ut i dag. Føler denne kjolen er veldig fransk, og tenker at nå burde jeg hatt sykkel med kurv, slik at jeg kan sykle rundt med baguetter og ost og blomster. For det er det franske folk gjør.


I was supposed to be miss goodie two shoes today and show up for my early French lecture, but my head simply said no as it gave me one of the worst headaches I’ve had in months. I decided to dress French instead and ended up (after laying in bed playing Frozen Free Fall on my phone) with this dress from La Redoute. Just imagine me in this, bicycling around in Paris with a baguette et un peu de fromage in a basket (preferrably wicker). Because that’s what French people do. Oh well…

Soft Taupe

Dagens look. Brun, nøytral skygge og gammelrosa tone på leppene.

Før pekeren over bildet for å se navnet på de forskjellige produktene.


Today’s makeup, neutral browns and pink lips. Point at the different products to see what they are called.