Neseplaster mot hudormer

Jeg har en del hudormer/store porer på nesen som det samler seg urenheter i, og har over lengre tid brukt Nivea sine Clear Up Strips – som fungerer ganske bra, egentlig! Men så er det jo gøy å sjekke om det er andre varianter som funker bedre, så jeg har også prøvd Down To The Pore Strips fra Formula 10.0.6 (som var dyrere og dårligere enn Nivea) og nå Pig-nose fra Holika Holika. Hurra for superbillig koreansk skjønnhetspleie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kjøpte mine fra selgeren Beautynetkorea (topp rating!) her på eBay, hvor du får en 10-pakning til ca. 40 kroner. Pakken er det jo ikke noe å si på, selv om jeg ikke skjønner bæret av mesteparten som står.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er altså ti slike i en pakke. Dessverre er de rosa bare på den ene siden 🙁 Anywho, fremgangsmåten (som du finner på eBay-siden) er som følger:

1. Væt nesen og området rundt (plasteret går litt ut på kinnene, alt ettersom hvordan nesen din er formet)
2. Fjern plasten fra plasteret og sett den klebrige (rosa) siden ned på nesen.
3. Vent i 10-15 minutter (til plasteret er helt stivt) mens du ser slik ut:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Ta av plasteret og se på de ekle greiene som er dratt ut av huden din (følte ikke for å inkludere illustrerende bilde her).

Det er altså ganske enkelt, men funker det? Ja, til en viss grad. Jeg føler at varianten fra Nivea klarer å gå litt dypere enn hva den koreanske Pig-nose gjorde, men samtidig er Nivea dobbelt så dyr, og der har man kun fem plastre for nesen (samt fem for haken, men for meg er ikke det så nødvendig). Man kan altså si at med Pig-nose får man fire ganger så mye for pengene som med Nivea! Nå har jeg jo fremdeles ni plastre og man bruker jo ikke slikt såå ofte, men man skal ikke se bort fra at jeg kjøper denne varianten igjen.

Har du prøvd slike plastre før?

Reprise: Pasta med spinatpesto

I det siste har jeg ikke laget så mye nytt og kult, så denne uka kommer en reprise-oppskrift, for å hedre en av de gode, “gamle” klassikerne, nemlig pasta med spinatpesto!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

spaghetti til to personer

ca. 100 gram frisk spinat (har ikke testet med frossenspinat ennå, men det funker sikkert også)
2 knuste hvitløksfedd
50 gram solsikkekjerner
50 gram revet parmesan
ca. 1,5 dl olivenolje
sitronsaft
salt og pepper

Kok opp vann og hiv oppi ønsket mengde spaghetti. Mens pastaen koker har du spinat, solsikkefrø, hvitløk, parmesan og olivenolje i blenderen og mikser det så det blir en fin “røre”. Jeg opplevde at den ble for tykk til at blenderen fikk til å knuse alt, så jeg måtte tilsette ekstra væske (vann). Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Når pastaen er ferdigkokt, vender du inn pestoen og voilà, maten er servert. Denne pestovarianten kan selvfølgelig brukes til andre ting enn på pasta, men det var nå slik jeg serverte den denne gangen.

Tips: Om du vil ha mer mat i retten, kan du tilsette for eksempel oppkuttet skinke av et eller annet slag, det synes i alle fall jeg passer til. Kjøttdeig trenger heller ikke være så dumt, da steker du kjøttdeigen for seg først, før du heller på pestosausen – akkurat som med tradisjonell tomatsaus.

Tips to: Riv over enda mer parmesan – naaaam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mandagslåter

Nå er det regntid i Trondheim igjen, så sommerfølelsen er borte for en stund. Og det eneste man kan gjøre da er ikke å legge seg i fosterstilling, men å skape stemning selv! Og hva er da bedre enn å sette på litt feelgood-musikk og danse litt?

Håper du har en strååålende start på uka!

Inspirational Friday: Summer

♫  Rose-Colored Boy av Paramore


(whi)

I dag drømmer jeg litt om mer sommer, etter en NYdelig dag i går. Mer overskyet igjen i dag, selvfølgelig, sånn er det når det er sommer bare én dag i året! (neida) (joda) Jeg klarte selvfølgelig å bli solbrent i går, så jeg fikk en lite kledelig rødfarge på den ene armen (ja, bare den ene…) på kvelden i går. Hurra for meg! I dag skal jeg besøke søsteren min og tantebarna mine, så det blir gøy! Det er så lenge siden jeg har sett dem ♥

Håper du får en fin fredag!

FLWR PWR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg skal jo helst ha blomster overalt, både i leiligheten og på klærne. Jeg kjøpte meg liljer på Rema 1000 til 25 kroner på mandag, og de er så fine! Og så var det denne t-skjorten da… Jeg skulle egentlig ikke kjøpe mer til meg selv nå, meeeen jeg klarte ikke dy meg da jeg så denne NYDELIGE toppen på H&M. Jeg måtte innom flere butikker for å finne andre størrelser enn L og XL, så det er tydelig at denne er populær. Føler alt jeg blogger om er blomster for tiden…?

Anywhooo, håper du får en strålende dag!

Bokloppemarked

For et par søndager siden var det bokloppemarked i Kjøpmannsgata i Trondheim: To etasjer fullstapper av bøker! Man kunne fylle en pose med bøker til 100 kroner, og mannedyret og jeg fant oss noen fine. Vel, mannedyret fant én bok og jeg fant resten. Kremt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frøken Detektiv og den mystiske sekkepiperen (fantastisk tittel), Mästerdetektiven Blomkvist (på svensk, for det er så gøy å lese), Øst for Eden som ble litt bomkjøp, for dette er bok én av to, Slaktehus 5 til mannedyret, og Tolkiens Trær og Blader

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fransk blå ordbok for kanskje jeg en eller annen gang får jobbe som fransklærer, og en stueplantebok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så Hjemmets Blomsterbibliotek, med kjempefin boks og søte små bøker som omhandler forskjellige typer planter.

Vi fant altså litt, men jeg må bare klage litt over måten dette bokloppemarkedet holdes på. Bøkene ser ut som de er kastet ned i kasser, og ikke med ryggen opp slik at man kan se titlene, neida, her ligger de flatt slik at man må ta opp alle bøkene fra hver kasse for å se gjennom. DET ER SÅ LITE PRAKTISK. Dette gjør at man fort blir lei og ikke gidder å se gjennom så mye, og da får de jo solgt mindre, så det er veldig dumt at de gjør det slik. Det skal være nok et bokloppemarked nå på søndag, men på grunn av utførelsen frister det ikke akkurat å ta turen. Synd!

Kjøper du brukte bøker?

When life gives you lemons

Jeg kjøpte et par kule øredobber med fargede quartz-steiner på eBay, og hadde brukt dem i en halv dag da jeg skulle ta dem ut og klarte selvfølgelig å miste den ene i gulvet. Som selvfølgelig gjorde at den knuste. Selvfølgelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I stedet for å gråte over knust stein(?), forvandlet jeg med enkle grep den gjenværende ørepynten til et smykke. Alltid kjekt å ha litt smykkedeler og en tang liggende!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peachy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gina Tricot leverer på undertøysfronten! Jeg synes det er såå fint med slike broderier, og selv om over- og underdelen strengt tatt ikke er et sett, så synes jeg de passet godt sammen, likevel. Ahhh ♡

Fint, vel?