Marsbøker


Tittel: Do Androids Dream of Electric Sheep? Forfatter: Philip K. Dick
Utgitt: 2010 (første gang i 1968) Forlag: Gollancz Antall sider: 193

World War Terminus har nær sagt ødelagt leveforholdene på Jorda. Rick Deckard er en av relativt få mennesker som fremdeles ikke har emigrert til romkoloniene på Mars, og han tjener til livets opphold som dusørjeger – han eliminerer rømte androider. Ricks største drøm er å eie en ekte sau, eller et ekte dyr generelt, for skammen ved å eie en elektrisk sau ødelegger både ham og kona hans. Problemet er at ekte dyr koster veldig mye penger, og Rick er ikke den mest erfarne android-jegeren. Men så kommer seks androider fra Mars til Jorda og uskadeliggjør Ricks kollega, noe som gir ham sjansen til å vise hva han kan og kreve inn dusøren.

Denne boka likte jeg skikkelig godt. Til vanlig kan science fiction være litt for far-fetched til at jeg klarer å leve meg inn i historien, men teknologien og fremtidsaspektet i Do Androids Dream… er såpass realitstisk med hensyn til dagens teknologi at jeg klarer å akseptere det. Videre skriver Dick veldig godt, og aspektene han vever inn i historien får en til å tenke litt (noe jeg synes alle bøker burde). En solid anbefaling her, altså!

 

Tittel: The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy Forfatter: Douglas Adams
Utgitt: 1995 (første gang i 1979) Forlag: Del Rey Antall sider: 216

Sekunder før Jorda blir tilintetgjort for å gjøre plass til en ny intergalaktisk “motorvei” blir Arthur Dent dratt med ut i verdensrommet av sin venn Ford Prefect. Ford viser seg å være en researcher for den reviderte versjonen av The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, ikke en arbeidsløs skuespiller fra Guildford som Arthur har trodd i de årene de har kjent hverandre, og det å haike rundt i universet er dermed ikke noe problem i det hele tatt – as long as you hold on to your towel.

Før jeg sier noe som helst annet: Denne boken er bare tull. Samtidig er den veldig morsom, lett å lese, veldig underholdende og man får lyst til å lese resten av bøkene i serien (totalt fem, skal hente på biblioteket i morgen, faktisk). Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å skrive om denne på noen eksamen noen gang, men den er absolutt verdt å lese! (og den er bedre enn filmen, selv om filmen har Martin Freeman og Zooey Deschanel).

Tittel: The Left Hand of Darkness Forfatter: Ursula K. Le Guin
Utgitt: 2000 (første gang i 1969) Forlag: Ace Antall sider: 304

Genly Ai er Ekumens representant på planeten Winter. På Winter møter han vesener som ikke har det samme kjønnlige skillet som oss mennesker, og gjennom hans opplevelser på planeten får vi kjenne hans forvirring og forsøk på forståelse av vesenene som kanskje ser ut som mennesker, men som er nokså forskjellige fra oss.

Dette er, ganske åpenbart, også en bok fra pensumlista til science fiction-faget jeg tar, men den er ikke Foundation-sær med masse rar og fremmedartet teknologi – her ser vi på det menneskelige og det umenneskelige og prøver å finne svaret på et av de store spørsmålene innen sjangeren: Hva er det som gjør oss menneskelige? Kan noen noensinne, noe sted være normal? Jeg likte boken veldig godt, både innholds- og formmessig. I tillegg til narrativer fra de to viktigste karakterene har Le Guin i tillegg skrevet små historiske/mytologiske historier som setter hele Winter og dens populasjon inn i en kontekst. Anbefales!

 

Tittel: Democracy Forfatter: Michael Frayn
Utgitt: 2004 (første gang i  2003) Forlag: Faber & Faber Antall sider: 144

Dette er et skuespill fra litteratur og nasjon-pensumlista, og det eneste ikke-sci-fi-relaterte jeg leste i mars. Et skuespill er ment til å sees mener nå jeg, og det er ikke med et lett hjerte jeg noen gang setter meg ned og leser et skuespill. Democracy var overraskende nok lett (og rask) å lese, og jeg brukte mellom en og en og en halv time på hele greia. Dette stykket er basert på virkelige hendelser, nemlig hele situasjonen rundt Willy Brandt da han gikk av som kansler for Vest-Tyskland i 1974. Stykket er utelukkende dialog mellom Brandt og hans entourage av assistenter, medpolitikere, etc., og virker kanskje derfor litt uhåndterlig ut. Likevel vil jeg si at når du omsider forstår systemet så er det veldig lett å få med seg handlingen.

Slowly drifting

SOUNDTRACK: Mr. Probz – Waves (kult artistnavn………..)

Jeg har i skrivende stund hjemmeeksamen og har hatt det siden mandag kl. 10. Jeg har hittil laget disposisjon og funnet en hel bråte med kilder, men selve skrivingen har det ikke blitt noe av ennå. Jeg kjenner rett og slett ikke presset, og for en skippertaksjente som meg er det noe som må til for at de små grå skal prestere.

Når det i tillegg SNØR og er kaldt (etter en finfin uke med sol og nesten-shortsvær) er ikke humøret helt på topp. Et lite lyspunkt kom i posten i dag:

Tre nye fine leppestifter fra Makeup Mekka!

Kjøpte alle tre for 50 kr (til sammen) i forrige uke, så nå er det tre nye fine farger i samlingen min. Skal selvfølgelig vise dere, men det blir senere en gang. Bloggingen er ikke helt øverst på prioriteringslista akkurat nå, men jeg kan si at jeg har det fint (selv om det snør) og kommer sterkere tilbake når jeg har kommet meg i eksamensmodus. Har dere det bra? 🙂

I’m in the middle of an exam (a home exam, to be exact) and I am struggling with motivation. In addition to the exam, it is actually SNOWING so I’m not on the top of the world right now. A little glimpse of sunshine was waiting for me in my mailbox today, though, these three pretty, summer-y lipsticks from Makeup Mekka! (I’ll show you swatches later.) My blog is not on the top of my list at the moment, but I am doing fine (even though it is indeed snowing) and I’ll be back when I’ve settled with the whole exam thingy. I hope you are doing alright?

Hippie cowboy

Når jeg sier at jeg betalte 100 kroner for et par sko på et loppemarked vil kanskje noen si at jeg ble lurt. Men så er skoene helt nye (direkte fra en butikk) og i ordentlig skinn/lær. Og så er de veldig Spell-ish og utrolig fine, og så gikk pengene til skolekorpset som ikke akkurat opplever oppgangstider. Og ja, førprisen var 1500 kr. FYI.

My new, pretty Spell-ish boots which are brand new but found at a flea market. You see, this shop donated them, and they’re real leather and everything. 100 NOK, previously 1500 NOK. Bargain!

Rimmel Apocalips

Em viste meg denne rett før jul, og jeg gikk relativt raskt inn på feelunique.com og bestilte. Beskrivelse av produktet:

It’s the End of Colour as you know it! The intense rich colour of a lipstick, enhanced by a satin smooth shine. 
Rimmel Apocalips Lip Lacquer is neither a lipstick nor a gloss… It’s BIGGER than both! 

Det ser altså ut som en gloss, MEN den holder skikkelig bra og er SÅ fin i fargen.

Valget mitt falt på 304 Eclipse, som ser slik ut på:

Som med alle andre leppeprodukter har jeg brukt fingeren og gnidd litt slik at fargen liksom ikke ligger utenpå og sklir av med én gang. Det høres kanskje rart ut, men slik gjør altså jeg det. Hørt om/prøvd produktet?

Just showing how great Rimmel Apocalips (in Eclipse) is, love the consistency!

Loppislørdag

Akkurat nå sitter jeg og blogger fra bussen, hurra for iPhone og gratis wifi på regionmuseet! (og her skulle det selvsagt stå regionBUSSEN men autocorrect liker ikke å gjengi sannheten)

Jeg skal nemlig på loppemarked i bygda jeg kommer fra. Dette er en årlig greie arrangert av musikkorpset, og jeg finner bra lopper nesten hvert år (i fjor var det ikke sååå bra).

Håper dere får en flott lørdag med strålende sol og en is eller noe slikt!

I never learn


(whi)

Svenske Lykke Li har utgitt et nytt album, I Never Learn, som består av ni utrolig fine sanger. Jeg har hørt på No Rest For The Wicked en stund og kan nesten ikke få nok, men når jeg nå hørte hele albumet…. ♥! Albumet er preget av en viss melankoli og mørke, noe jeg synes er veldig fint og passende til stemmen hennes. Albumet har fått terningkast 5 av Adresseavisen og Dagbladet, og er så hjertens enig – selv om jeg personlig ville lagt til en prikk på terningen.

TRACKLIST:

Hun har også spilt inn en akustisk versjon av Gunshot eksklusivt for H&M, and it goes like this:

 

Så utrolig fint! Hørt om Lykke Li før?

Inspirational Friday: Pink + gold


(whi)

Rosa og gull er en av de fineste kombinasjonene jeg vet om akkurat nå. Særlig lyserosa negler og gullringer og -armbånd! Siden jeg nå har vært litt stresset i en periode har jeg ikke så mye negler igjen å lakke lyserosa, så jeg får bare se på fine bilder mens jeg venter på at mine egne negler skal bli lange nok…

I think pink and gold is one of the hottest combinations right now, especially light pink nails with gold rings and bracelets! After being kind of stressed for a while my own nails are pretty short, so I’ll just have to look at pretty pictures while waiting for them to grow long enough to pull off this look myself…