Sommerfavoritter

Ja, så husket jeg på at jeg har en blogg. Nok en gang! Det er travle dager for tiden, jeg har jo startet skoleåret med en gjeng 8. klassinger, og det er jo litt å sette seg inn i, både for dem og meg. Det er travelt og til tider stressende, men samtidig er det gøy og spennende. 

Over til noe helt annet: Nå er det lenge siden jeg har postet noe som helst av produkter, så her kommer sommerutgaven helt på tampen av sesongen!

Jeg kjøpte disse to parfymene i vår da Kicks kjørte 50% på dem. Jeg klarte ikke å bestemme meg for én, så det ble begge (story of my life). Disse er lette, behagelige parfymer som passer veldig fint til hverdags, og jeg bytter på hvilken jeg bruker etter hvilket humør jeg er i.

Kan det være at jeg har funnet min favoritt blant røde leppestifter? Denne kommer i hvert fall farlig nær! Wet n Wild Megalast Liquid Catsuit i fargen Missy and Fierce er en matt leppekrem som varer utrolig lenge og som har blitt mye brukt av meg i sommer. Fargen kom litt dårlig frem på bildet, for den er absolutt ikke så oransje som det ser ut til over. En klassisk rødfarge, vil jeg si!

JBL Go 2 er en bitteliten Bluetooth-høyttaler som vi bruker hver eneste dag. God lyd, vanntett (så den kan brukes i dusjen) og den koster bare 249 kroner!

Vi har fått inn nye klokker på jobb fra det norske merket Áigi, og jeg benyttet meg av en heftig god personalrabatt og kjøpte meg denne. Min nye, stilige hverdagsklokke!

Små, søte øreringer med litt pynt på bruker jeg hver dag, og en av favorittene er dette paret (fra H&M), gjerne i kombinasjon med et par helt enkle, mindre ringer i hull nr. 2!

Julibøker

LLOYD ALEXANDER – THE BOOK OF THREE // ★★★★☆
“Taran dreams of fighting heroic battles instead of being an Assistant Pig-Keeper until Hen Wen, the magical pig, disappears. With the land of Prydain under threat from the Horned King, and Taran searching for Hen Wen, he is drawn into a deadly quest. Coming face-to-face with warriors and witches Taran is about to learn what it takes to be a hero.” (Goodreads.com)

Du har kanskje sett Disney-filmen Taran og den sorte gryte? Vel, her er første bok i serien som inspirerte filmen! Det var så mange som snakket/skrev varmt om denne serien på Goodreads, og jeg tenkte jeg kunne sjekke den ut. Det er en barnebok, så den er kort og lettlest, men samtidig veldig fin og magisk. Jeg falt helt for stemningen, så jeg fant hele serien i brukt pocket (fra åttitallet!) på Awesomebooks.com til rundt en hundrings til sammen!

AMANDA LOVELACE – THE WITCH DOESN’T BURN IN THIS ONE // ★★★★☆
“The witch: supernaturally powerful, inscrutably independent, and now—indestructible. These moving, relatable poems encourage resilience and embolden women to take control of their own stories. Enemies try to judge, oppress, and marginalize her, but the witch doesn’t burn in this one.” (Goodreads.com)

Sånn samtidspoesi kan være litt så som så, men Amanda Lovelace har jeg litt sansen for, nå mer enn noen gang. Hekser er fascinerende skapninger, og jeg vil heller være en heks enn en prinsesse. Det virker som Lovelace har hatt samme åpenbaring, og denne boken er full av selvrealisering, egenrådighet og spite. Og det liker jeg!

KURTIS J. WIEBE – RAT QUEENS VOL. 6: THE INFERNAL PATH // ★★★★☆
“The further adventures of the booze guzzling, death dealing battle maidens-for-hire in the business of killing all the gods’ creatures for profit. Hannah the Rockabilly Elven Mage, Violet the Hipster Dwarven Fighter, Dee the Atheist Human Cleric, Betty the Hippy Smidgen Thief and Braga the Orc Princess.” (Goodreads.com)

Rat Queens er tilbake, og de er like morsomme, tøffe og over-the-top som vanlig. Jeg har blitt veldig glad i denne tegneserien, og det er alltid like gøy når et nytt nummer kommer på biblioteket. Kule karakterer, bra tegnet og spennende historie!

KENNETH GRAHAME – THE WIND IN THE WILLOWS // ★★★★★
“Far from fading with time, Kenneth Grahame’s classic tale of fantasy has attracted a growing audience in each generation. Rat, Mole, Badger and the preposterous Mr Toad (with his ‘Poop-poop-poop’ road-hogging new motor-car), have brought delight to many through the years with their odd adventures on and by the river, and at the imposing residence of Toad Hall. Grahame’s book was later dramatised by A. A. Milne, and became a perennial Christmas favourite, as Toad of Toad Hall. It continues to enchant and, above all perhaps, inspire great affection.” (Goodreads.com)

Det suser i sivet er en animasjonsserie som gikk som Barne-TV da jeg var liten, og historiene om Mold, Rotta, Padda og Grevling vekket virkelig gode minner! Jeg har ikke lest originalboken før, og språket i denne var utrolig FINT og poetisk. For det er ikke bare en koselig bok om snille, høflige dyr som tar vare på hverandre, det er en slags kjærlighetserklæring til England, til naturen og til livet.

ALEXANDER MCCALL SMITH – BLUE SHOES AND HAPPINESS // ★★★★☆
“There is considerable excitement at The No. 1 Ladies’ Detective Agency. A cobra has been found in Precious Ramotswe’s office. Then a nurse from a local medical clinic reveals that faulty blood–pressure readings are being recorded there. And Botswana has a new advice columnist, Aunty Emang, whose advice is rather curt for Mma Ramotswe’s taste.” (Goodreads.com)

ALEXANDER MCCALL  SMITH – THE GOOD HUSBAND OF ZEBRA DRIVE // ★★★★☆
“As winter turns to spring across Botswana’s red earth and slow green rivers, all is not well on Zebra Drive. Mma Ramotswe has plenty of work, ranging from thefts at the printing works to suspicious deaths at the Mochudi hospital. Meanwhile Mma Makutsi’s forthcoming marriage appears to threaten a happy working relationship. But when Mr J.L.B. Matekoni – trying to prove himself as a worthy husband – has to go at a little detective work, disaster looms…” (Goodreads.com)

Jeg skriver én samlet omtale for de to bøkene i No. 1 Ladies’ Detective Agency-serien:
Min favorittdetektiv er Mma Ramotswe. Hun er så Motswana (person fra Botswana) som man kan bli og elsker Afrika av hele sitt hjerte. Ikke bare viser disse bøkene dagliglivet i Botswana, men de viser også sinnsstemningen, livsgleden og hvor glad forfatteren må være i Afrika. Ja, også løser de jo mysterier i tillegg. En glede å lese!

KIERON GILLEN – THE WICKED + THE DIVINE VOL. 8: OLD IS THE NEW NEW // ★★★★☆
“Modernist poets trapped in an Agatha Christie Murder Mystery. The Romantics gathering in Lake Geneva to resurrect the dead. What really happened during the fall of Rome. The Lucifer who was a nun, hearing Ananke’s Black Death confession. As we approach the end, we start to see the full picture. Also includes the delights of the WicDiv Christmas Annual and the Comedy special.” (Goodreads.com)

Dette nummeret samler småhistorier som støtter oppunder volum 1-7, som en slags oppvarming til det kommende og avsluttende volum 9. Og SOM jeg gleder meg!

LENA LINDAHL – JENTA I VEGGEN // ★★★★★
“Ei norsk, jødisk jente, Betzy Rosenberg, greide å gjemme seg for de tyske og norske nazistene i Trondheim fra høsten 1942, da deportasjonene startet, og helt til krigen tok slutt i maidagene 1945. Hun overlevde rett foran nesa på fienden, takket være et medmenneske som risikerte livet ved å skjule henne. I nabohytten holdt nazistene fester, og selv Henry Rinnan, leder for den beryktede Rinnan-banden kunne dukke opp uventet.” (Goodreads.com)

Andre verdenskrig kommer alltid til å fascinere og skremme meg, og bøker om emnet går alltid rett hjem. Av Leksikon om lys og mørke lærte jeg litt om hvordan det var i Trondheim og omegn under krigen, og her fikk jeg påfyll! Ikke bare forteller boken om Betzy, men forfatteren har også med utrolig mye fakta om krigen i Norge generelt og Trondheim spesielt. Veldig lærerikt!

Å herlige august!

august  /ɔːˈɡʌst/
adjective – respected and impressive, “she was in august company”.

 

Ja, jeg er kanskje litt subjektiv i akkurat denne uttalelsen, men august må da være den beste måneden? JEG HAR BURSDAG, og som om det ikke er nok så er det masse annet som også skjer denne måneden. Jeg gleder meg til:

•  Mat- og bryggerifestivalen som startet her i Trondheim i går og som jeg skal på både i dag og i morgen. 

•  Olavsfestdagene og Highasakite-konsert på lørdag!

•  Oppstart i nytt vikariat på skolen “min” den 12. august (med påfølgende skolestart 19. august)

•  Mannedyret har bursdag og blir 28 år den 15. august ♥

•  Taylor Swift kommer med nytt album, Lovers, 23. august

•  JEG HAR BURSDAG og blir 28 år den 28.(!)

•  The Dark Crystal: Age of Resistance kommer på Netflix 30. august

•  Lana Del Rey slipper nytt album, Norman Fucking Rockwell 30. august ♥

(whi)

Merci, juillet

Oui, merci, merci, for en fin måned dette har vært! Som alltid har jeg en rekke ting (ti, for å være eksakt) som jeg er takknemlig for.

Takk for:

♥  alle timene jeg har hatt i sola med en god bok ♥  

♥  SYDENVARME, herregud, denne varmen har ikke vært til å tro!

♥  Mma Ramotswe, min favorittdetektiv i No. 1 Ladies’ Detective Agency-bøkene av Alexander McCall Smith, min favorittsommerlektyre

♥  vannmelon, helst i store mengder

♥  fine tantebarn på sommerbesøk, og vi var på fotballkamp, spilte Zelda, syklet, så film og badet.

♥  shopping på en glovarm dag som resulterte i noen fine kupp

♥  Harry Potter-filmene, som jeg er veldig glad i!

♥  en veldig fin jobb mellom jobb og fri – jeg har ikke rukket å bli lei av noen av delene

♥  musikken til Duffy, jeg skulle ønske jeg var en sekstitallsbabe

♥  at jeg endelig har fått slappet ordentlig av og ikke minst at jeg nå sover noenlunde normalt. For første gang på… Jeg vet ikke. Over ett år i alle fall!

 

Innimellom dette har jeg knapt tatt bilder, så det var ikke så mye å legge til her. MEN jeg har hatt det utrolig fint, og jeg gleder meg til en spennende august. Det er mye å glede seg til, så mye at jeg sparer det til et eget innlegg!

Hadde du en fin juli?