Pasta med “kjøttboller”

Det er en kombinasjon dere har sett før, men i et litt annet format. Inspirert av Lady & Landstrykeren falt ukens første kjøttfrie middagsvalg på pasta med “kjøttboller” i en frisk tomatsaus. Dette er billig, tar kort tid å lage, og så smaker det veldig godt! Bruker du spagetti, kan det jo bli litt romantisk, også?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

300 gram pasta (hadde ikke nok spagetti til to, så det ble fusilli i stedet)
en boks hermetiske kikerter
3-4 ss hvetemel
2-3 dl melk
to bokser hakket tomat
basilikum
oregano
hvitløkspulver
løkpulver
1-2 ss soyasaus
salt og pepper
rapsolje til steking

Sett på vann til pasta, vent til det koker og tilsett så bittelitt salt og pasta. 
Om du ikke liker store klumper i tomatsausen (slik som meg), kan du kjøre tomaten en runde i en blender. Hvis ikke kan du gå rett til å ha tomaten i en kjel og varme opp, for så å smake til med soyasaus og krydder. Bruk maisenna/potetmel for å få konsistensen du vil ha. Mos kikerter med en sleiv eller lignende i en bolle, bland inn mel og melk, før du rører godt sammen med krydder. Jeg valgte “pastakrydder” for at smakene skal passe sammen. Ha olje i en panne og stek kikertbollene til de får en fin gyllen farge på begge sider. Pass på å bruke nok olje, ellers får bollene raskt litt vel mørke flekker (som på bildet, ehe).

Når pastaen er ferdigkokt, hell tomatsausen over og vend inn. Anrett pasta på tallerkenen før du legger på kikertbollene, for ellers kan bollene mykne og bli litt “soggy”. Riv over litt parmesan og voilà!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Choker

Lenge har jeg vært litt skeptisk til “the return of the ’90s” i motebildet, for jeg har jo vært med på dette før – i det faktiske 90-tallet! Sånn der tatoveringssmykker som vi kalte det har jo vært overalt, og det er litt gøy å se unger gå med det, slik jeg selv gjorde da jeg var liten. Men denne gangen har jeg vært litt sånn “jeg skal i alle fall ikke bruke sånne halssmykker”.

Og så går det litt tid, og man blir liksom litt vant til det, og så synes man det er fint, likevel. Jeg har nok ikke omfavnet tatoveringssmykket igjen, men fløyelsvarianten falt veldig i smak. Jeg bestilte et på eBay til rundt en dollar, og jeg liker det veldig godt!

(Det ble litt skurrete mobilbilder denne gangen, for det er så mørkt at jeg får ikke til “ordentlige” bilder uansett. Nå er ikke klokken ett på dagen engang, og det er skikkelig, skikkelig mørkt. Absolutt det verste med vinteren!)

Hva synes du om choker-trenden?

Inspirational Black Friday

♫  Black av Pearl Jam


(whi)

Ja, hvilken annen inspo-collage kunne jeg hatt i dag enn denne? Det er jo Black Friday, dagen etter Thanksgiving, hvor folk blir drept av gale folkemengder i USA – på grunn av salg i butikkene. Hæ? Jeg er glad i salg selv, jeg, men jeg har aldri løpt rundt i en butikk og sloss med andre folk for å gjøre det beste kuppet. Folk, altså…

Uansett, svart er dagens tema, og jeg har faktisk kledd meg i helsvart for anledningen. Med rød leppestift, det er jo fredag! Jeg tenkte jeg skulle gå meg en tur og sjekke ut tilbudene på kjøpesenteret rett ved der jeg bor (jeg har kanskje ikke fortalt dere at jeg bor i samme bygg som et kjøpesenter?), men det blir med det.

Skal du shoppe i dag?

Gorgeous Curl Wand

‘Tise er den (relativt) nye gjenbruks-appen der alle og enhver kan lage seg en profil og rett og slett selge ting man ikke lenger har bruk for. Jeg har både solgt og kjøpt via ‘Tise nå, og jeg liker opplegget!

I går kveld kom jeg over en krøllstav av merket Gorgeous på appen, og selgeren skulle bare ha en hundrings. Jeg har lenge hatt lyst på en krøllstav, etter å ha prøvd en venninne sin, men jeg har liksom ikke tatt meg råd. Men til 100 kroner? Det går bra, selv for en slunken lommebok. Jeg møtte selgeren klokken ni idag, og gikk sporenstreks hjem for å prøve. Jeg plugget i kontakten og trykket på on/off-knappen. Ingenting. Ikke noe lys, ikke noe varme (haha, sangen til Åge Aleksandersen). Jeg trykket en gang til, ventet. Nok et trykk, mer venting. Ingenting. Småfortvilet sendte jeg en melding til selgeren: “Den er jo helt død!?”. Skrev litt mer til selger om hva jeg hadde gjort og prøvde mer mens jeg ventet på svar. Så tikket det inn et svar: “Har du prøvd å holde inn knappen?”. Og det ble lys – og varme! Haha, følte jeg rimelig dum der jeg stod, etter å ha mer eller mindre anklaget selger for å ha lurt meg (ikke rett ut da, men likevel), men det ordnet seg altså. Og den er SÅ BRA! Blir varm kjempefort, og lager superfine krøller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg liker det litt rufsete, jeg!

Og vet du hva? Den er rosa – med bling på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hurra for gjenbruk!
#engangtil #tise #gjenbruk #brukt

Never let me go

Jeg merker jeg ikke har så mye å komme med for tiden, kanskje mest fordi det er så fordømt mørkt og jeg derfor ikke får til å ta bilder jeg er fornøyd med. Så jeg hører på musikk, leser og ser Pretty Little Liars. Og hører på litt mer musikk. Sånn som denne fine MTV Unplugged-versjonen av Never Let Me Go. 

Mørketid

I dag laver snøen ned igjen, etter en lang periode uten. Det er mørkt, så man våkner liksom ikke helt. Likevel må man prøve å få noe ut av dagen, så i dag skal jeg plukke opp litt flere julegaver (snart mangler jeg bare et par stykker), dra på lunsjbesøk hos en venninne, vaske klær, handle inn mat, støvsuge og potte om noen planter. Vel, det er i alle fall planen. Alt mens snøen laver ned.

Selv om det er mørkt ute, trenger det heldigvis ikke være mørkt inne. Jeg passer på å tenne lys og henge opp fairy lights der det passer, slik at det blir koselig inne på stua. Det er vel kanskje noe av det fineste med mørketiden, å sitte inne og kose seg?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper du får en fin dag, hva enn du foretar deg!

Fem fine ting på en mandag

♥  til tross for mine noe svake fletteferdigheter fikk jeg til en grei kinaflette (kan ikke være så kravstor hele tiden)

♥  Victoria med vakre Jenna Coleman – tilgjengelig på NRK Nett-TV! Jeg elsker kostymedrama. Og Jenna Coleman

♥  julegavelista blir mer og mer ferdig

♥  det virker som jeg endelig skal bli kvitt den gamle sofaen uten å måtte gi den bort gratis

♥  ny musikk i Discover-lista mi på Spotify, en flott måte å finne spennende artister på, ettersom Spotify analyserer det du har hørt på for å finne andre ting du kanskje liker – genialt!

Si meg fem fine ting med din mandag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(og så ei litta selfie)

Inspirational Friday: Brunettes

♫  My Girl av The Temptations

Hello, hello, hello! Det er fredag, jeg har vært på bokloppis oooog jeg har hatt en trivelig formiddag med fineste Siri. OG SÅ fant vi NYX Soft Matte Lip Cream i fargen Addis Ababa til 30 kroner på H&M. Superfredag! Og som på fredager flest, her er litt inspirasjon.

Det er ikke ofte jeg lar Inspirational Friday handle om enkeltpersoner, men de tre brunettene som kommer under er det nærmeste man kan komme stilikoner for min del. Du ser vel med en gang hva som er fellestrekkene?


(whi)

Store øyne, brunt, kort hår (Jenna Coleman og Lucy Hale var ene og alene grunnen til at jeg klippet meg i august) og markerte bryn – så fint! De ser ut som feer, synes jeg. Skogsalver ♥ 

Har du noen “stilikoner”?

Blue Velvet

Julen, med sine julebord og -fester, er i anmarsj, og jeg har spandert på meg en ny kjole! Fløyelsstoff er jo veldig i vinden for tiden, og da jeg fant denne enkle, men fine kjolen til i underkant av 100 kroner på eBay var det ikke lange veien fra “legg i handlekurv” til “betal”. 

Som jeg prøvde å få frem på bildene, er fargen en dyp blåfarge, med en veldig feminin silhuett fremhevet ved hjelp av ekstra stoff i bysten og en tekkelig lengde som forlenger figuren. Følte meg som Marilyn Monroe da jeg prøvde den på! Denne blir nok brukt på julebord, julaften, nyttårsaften – tja, enhver anledning?

 

EDIT: Ettersom flere spurte, her er linken til kjolen på eBay! Og husk, ikke se blindt på størrelser, men bruk målebånd og skjemaet på siden til å finne ut hvilken størrelse du må ha. Asiatiske størrelser er IKKE det samme som dem vi er vant til i Norge.