Beauty favourites

Versace Bright Crystal
Min nye favorittparfyme. Etter å ha hatt en 5 ml miniflaske kjøpte jeg en ordentlig størrelse på taxfree-en i Barcelona.

ELF Mineral Lipstick: Party Pink
En utrolig fresh og flatterende rosafarge, passer perfekt nå som vi nærmer oss (litt) lysere tider.

Hask Repairing Shine Hair Oil
En av de beste håroljene jeg har prøvd. Kjøpte denne lille flasken på Primark i Barcelona og nå har jeg dessverre funnet ut at det er bare på Primark jeg kan få tak i den!?

Max Factor Skin Luminizer Foundation: 47 Nude
Jeg er ikke noe glad i foundation og har funnet ut at f.eks. BB cream og lignende er noe jeg er mer komfortabel med. Likevel kjøpte jeg denne fordi det ble sagt at den var nokså lett, men ettersom jeg ikke synes den er lett nok blander jeg den halvt om halvt med fuktighetskrem. Og jeg blir så fornøyd!

Kolokrem: Brun
Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: BRYN ER SÅ VIKTIG. Jeg prøver å farge mine hver 3.-4. uke og da er Kolokrem i brun mitt go-to-produkt.


This month’s beauty favourites, including perfume, lipstick, hair oil, foundation (which I mix with moisturizer) and permanent brow colour.

Rebel

I dag lå denne finne pakken i postkassen min! Altså, den lå i en større pappeske, men veldig fint at det er noe “ekstra”, synes jeg. Jeg har altså gjort min første bestilling på douglas.no, der jeg fikk femti prosent avslag på min første vare. Siden jeg har siklet etter en MAC-leppestift i år og dag, tenkte jeg at nå var det på tide. 85 kroner i stedet for 170 lød meget godt i mine ører, så jeg la inn en bestilling.

Etter mye om og men (og googling) kom jeg frem til at det var Rebel jeg ville ha (og ikke Diva som jeg tenkte i utgangspunktet). En ordentlig fin vinfarge med akkurat passe mye rosa i seg.

Åh, så fin! Sekundet etter at jeg hadde knipset dette bildet var kameraet mitt tomt for batteri, så jeg viser dere leppestiften sånn som den er på leppene i et annet innlegg. Den er en del lysere enn hva selve stiften tilsier, men det tror jeg er bare bra, ellers hadde jeg sett ut som en liten goth. Ikke at det er negativt, men det er ikke helt meg. Har du leppestift fra MAC?


Today I received my very first order from Douglas.no, which contained a MAC lipstick in the shade called Rebel. It’s so pretty! As a registering offer, Douglas gave me a 50% discount on my first item, so I feel I made a real bargain with this one. The second after the picture above was taken, my camera battery went flat, so I’ll just have to make another post showing you the lipstick as it is on my lips. It’s a bit lighter on than the colour of the stick itself, which I think is a good thing. I don’t think the goth look works too well for me. Do you have a MAC lipstick?

Inspirational Friday: Weekend


(whi)

Det er fredag, og jeg er SÅ klar for noen dager uten å tenke på planlegging av undervisning eller om jeg rekker toget og kommer tidsnok på skolen. Etter at jeg har gjort unna litt planlegging nå på formiddagen har jeg helt fri, så da drar jeg hjem til mamma og pappa en tur. Håper dere får en flott fredag!


It’s Friday (Friyay!) and I’m SO ready for a couple of days where I don’t have to think about planning any classes or if I make it to the train station in time. I am planning next week’s French now, but after I’m finished I am officially free, so I’ll go to my parents’ for the day. I wish you all a great Friday!

1st world problems

SOUNDTRACK: Jonas Alaska – She’s Not One Of Them

En helt grei selfie på en nokså ufotogen dag. Noen ganger får man til et fint bilde på første forsøk, andre ganger, som i dag, tar man kanskje tjue bilder og alle ser rett og slett feil ut. Enten er smilet falskt/skjevt/goofy, pannen for stor, vinkelen feil, håret for rart eller lyset gjør ansiktet for blekt. Ah, the cons of being a blogger…

Haha, dette må dere altså ta med en klype salt, for det er laaangt verre ting som kan skje enn at man ikke får til en god selfie. Det er faktisk så langt ned på listen at det å nevne det her på bloggen bare må tolkes sarkastisk. Ok?


A somewhat okay selfie on a very non-photogenic day. Sometimes the first shot is perfect, other times, like today, you have to try like twenty times and every picture just looks wrong. The smile is crooked/fake/goofy, the forehead is too big, the angle is wrong, the hair looks weird or the light messes up your colouring. Ah, the cons of being a blogger…

However, there are WAY worse things than a bad selfie day that could happen. Actually, it’s so far down on the list that just me mentioning it here on my blog needs to be regarded as sarcasm. Okay?

Bright Crystal

Jeg klarte ikke å dy meg. Det var jo egentlig denne jeg ville ha, men den var såpass dyr og så fant jeg jo La Vie Est Belle til halv pris i romjula, så jeg prøvde å slå det fra meg. Og så kom jeg på taxfree-butikken på flyplassen i Barcelona og fant ut at 50 ml Bright Crystal (pluss en bodylotion-tube) kostet såvidt litt mer enn hva 30 ml gjør i Norge, så daaa ble det ny parfyme. Og det ble den riktige denne gangen!

La Vie Est Belle ble liksom litt i tyngste/søteste laget for vanlige dager. Jeg vil liksom ikke være hun læreren som har en sky av parfyme hengende over seg, så Bright Crystal, som er en god del lettere og friskere, er en veldig bra parfyme for meg. Så kan La Vie Est Belle bli brukt til kveldstid og på de mer spesielle dagene.

Hvilke(n) parfyme(r) bruker du?


I just couldn’t help myself. I found the 50 ml bottle of Bright Crystal, with body lotion included, at the tax free at the airport in Barcelona for approximately the price of the 30 ml bottle in Norway, so hello, new perfume! La Vie Est Belle, which I bought just before New Year’s, turned out to be quite heavy and a bit too sweet for everyday use, so Bright Crystal, being both lighter and fresher, turned out to be the better option for me. La Vie Est Belle is now for nighttime and special days/occasions. What perfume(s) do you wear?

Love letters of great men

Nå var det jo slik at jeg sa at jeg ikke skulle kjøpe flere bøker før jeg hadde lest alle jeg allerede har. Men så dukket denne søtsaken opp på Instagram og plutselig var den på vei fra The Book Depository. Ops?

Love Letters of Great Men er en samling kjærlighetsbrev skrevet av menn som Beethoven og Napoleon Bonaparte. Charles Darwin og Lord Byron. Mark Twain og John Keats. Dere skjønner tegninga. Veldig fin bok, både utenpå og inni.


I know I said I wouldn’t buy any more books until I’ve read the ones I’ve already got. But then this cutie showed up in my Instagram feed and suddenly it was on its way from The Book Depository. Ops? Love Letters of Great Men is a collection of love letters written by men such as Beethoven and Napoleon Bonaparte. Charles Darwin and Lord Byron. Mark Twain and John Keats. You get the drill. A beautiful book, both inside and out.

There and back again

Hei, mine fine ♥

Åh, for en fantastisk tur jeg var med på! Det å komme hjem var riktignok ikke så ille, men jeg kan godt tenke meg en tur til Barcelona igjen snart. Sol, shopping, severdigheter og tapas er en herlig kombo!

Vi kom ikke hjem før rundt klokken ett i natt, så heldigvis hadde jeg forberedt meg på forhånd til min første undervisningstime i fransk i dag. Og vet dere hva? Det gikk så fint! Og elevene er så flinke og snille, så fransktimene fremover blir nok riktig så hyggelige.

Etter at jeg kom hjem fra skolen tok jeg på meg joggeskoene, la Frode Gryttens Vente på fuglen og kameraet i veska og gikk meg en tur til Kristiansten festning i den herlige sola. Der satt jeg i vinden og leste alle de fine mikronovellene Grytten har skrevet mens jeg ble litt kald på hendene. Tenk, å sitte ute i nesten en time i februar, og så oppe ved festningen til og med, og så blir man bare litt kald på hendene!? Våren er godt på vei, spør du meg!

Da jeg hadde lest den aller siste mikronovellen gikk jeg ned til sentrum igjen. På veien stakk jeg innom biblioteket og leverte boken (med tungt hjerte, denne er nok et must i den fremtidige bokhylla) og deretter kom jeg hjem og laget middag. I dag blir det salat, med picnicskinke, isbergsalat, agurk, paprika, ananas, fetaost og hjemmelagde krutonger. I tillegg er nyeste episode av Better Call Saul blitt lagt ut på Netflix, så dette blir nok en fiiiin kveld.

Takk for alle de fine kommentarene dere skrev mens jeg var i Spania,
håper dere har det kjempefint, alle som en! 

Tsundoku

En venninne sendte meg dette bildet og vi fant ut at dette passer ekstremt bra på oss: “Ja, la oss kjøpe bøker på nett, brukt, på tilbud, etc. i masser for så å sette dem i hylla og egentlig ikke ha tid til å lese dem før fem år senere…”! SÅ, nå skal jeg ikke kjøpe flere bøker før jeg har lest alle de jeg har allerede, og da mener jeg både i fysisk og elektronisk form. Og det begynner å bli en del, skal jeg si deg… Her kommer en liste over titlene jeg har (tror det skal være alle), og jeg har allerede begynt å jobbe meg gjennom.

COMPLETED:

(x) Alexa Chung – It

(x) Amy Poehler – Yes Please

(x) Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret & Sophie Mas – How to Be Parisian Wherever You Are

(x) Celia Rees – Pirater!

(x) E. Lockhart – We Were Liars

(x) George Orwell – Animal Farm

(x) Jack London – White Fang

J. K. Rowling
(x) Harry Potter and the Philiosopher’s Stone
(x) Harry Potter and the Chamber of Secrets
(x) Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
(x) Harry Potter and the Goblet of Fire
(x) Harry Potter and the Order of the Phoenix

John Green
(x) An Abundance of Katherines
(x) John Green – Looking for Alaska
(x) Paper Towns 

(x) Kazuo Ishiguro – Never Let Me Go

(x) Linnéa Myhre – Kjære

(x) Ransom Riggs – Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

(x) Robert Louis Stevenson – Treasure Island

(x) Yann Martel – Life of Pi

 

TO READ:

( ) Alisa Valdes-Rodriguez – Frekke Jenters Klubb

( ) Alexandre Dumas – The Three Musketeers

 

( ) Anne Karin Elstad – Julie

( ) Beatrix Potter – The Adventures of Peter Cottontail

( ) Bethany Griffin – The Fall

Cassandra Clare – The Bane Chronicles
( ) What Really Happened in Peru
( ) The Runaway Queen, Vampires
( ) Scones and Edmund Herondale
( ) The Midnight Heir
( ) The Rise of the Hotel Dumort
( ) Saving Raphael Santiago
( ) The Fall of Hotel Dumort
( ) What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything

Cassandra Clare – The Infernal Devices
( ) Clockwork Angel
( ) Clockwork Prince
( ) Clockwork Princess)

( ) Charles Dickens – Oliver Twist

( ) Charlotte Brontë – Jane Eyre

( ) Edgar Rice Burroughs – Tarzan of the Apes 

( ) Edith Wharton – Age of Innocence

( ) Edmund Spenser – The Faerie Queene

E.L. James – Fifty Shades trilogy
( ) Fifty Shades of Grey
( ) Fifty Shades Darker
( ) Fifty Shades Freed

( ) Frances Hodgson Burnett – The Secret Garden

( ) F. Scott Fitzgerald – This Side of Paradise

( ) Gayle Forman – If I Stay

George R. R. Martin – A Song of Ice and Fire
( ) A Game of Thrones
( )  A Clash of Kings
( ) A Storm of Swords
( ) A Feast for Crows
( ) A Dance With Dragons 

( ) Jack Kerouac – On the Road

( ) Jacob Grimm – Grimm’s Fairy Stories

( ) James Stephens – Irish Fairy Tales

Jane Austen
( ) Emma
( ) Mansfield Park
( ) Persuasion
( ) Pride and Prejudice

Jean M. Auel
( ) Mammutjegerne
( ) Steppevandringen
( ) Klippehulens Folk
( ) De Hellige Hulers Land

J.K. Rowling
( ) Harry Potter and the Half-Blood Prince
( ) Harry Potter and the Deathly Hallows

Jojo Moyes
( ) Et Helt Halvt År
( ) One Plus One

J. R. R. Tolkien
( ) Unfinished Tales of Númenor
( ) The Legend of Sigurd and Gudrun
( ) The Children of Húrin
( ) Tales From the Perilous Realm
( ) The Letters of J.R.R. Tolkien
( ) The Book of Lost Tales pt. 1
( ) The Book of Lost Tales pt. 2 

( ) Khaleid Hosseini – Tusen Strålende Soler

( ) L. A. Meyer – Bloody Jack: Being an Account of the Curious Adventures of Mary “Jacky” Faber, Ship’s Boy

Lauren Oliver – Delirium trilogy
( ) Delirium
( ) Pandemonium
( ) Requiem

( ) Leo Tolstoj – Anna Karenina

( ) Leslye Walton – The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender

( ) L. Frank Baum – The Wonderful Wizard of Oz

( ) Louisa May Alcott – Little Women

Marissa Meyer
( ) Cinder
( ) Scarlett
( ) Cress

( ) Markus Zusak – Boktyven

Michelle Hodkin – The Mara Dyer Trilogy
( ) The Unbecoming of Mara Dyer
( ) The Evolution of Mara Dyer 

( ) Nathaniel Hawthorne – The Scarlet Letter

( ) Neil Gaiman – Neverwhere

( ) Nicholas Sparks – The Notebook

( ) Oscar Wilde – The Picture of Dorian Grey

( ) Philip K. Dick – The Variable Man

Rick Riordan – Percy Jackson & the Olympians
( ) The Lightning Thief
( ) The Sea of Monsters
( ) The Titan’s Curse
( ) The Battle of the Labyrinth
( ) The Last Olympian

( ) Sidney Dickinson – True Tales of the Weird

( ) Sun Tzu – The Art of War

( ) Susanna Clarke – Jonathan Strange & Mr. Norrell

( ) Terry Pratchett – Witches Abroad

( ) Tina Fey – Bossypants

Veronica Roth
( ) Divergent
( ) Insurgent
( ) Allegiant

Victor Hugo
( ) Les Misérables
( ) The Hunchback of Notre Dame

Virginia Woolf
( ) Mrs. Dalloway
( ) Til Fyret

( ) William Makepeace Thackeray – Vanity Fair

( ) William Shakespeare – The Tragedy of Romeo and Juliet

 

 Har du lest noen av bøkene på leselista mi?


A friend sent me the tsonduku image and we found that this is a very neat description of both of us: “yeah, let’s go ahead and buy books online, secondhand, on sale and so on – and then I mean loads – and put them in our shelves only to not really have the time to read them until five years later…”! SO, my plan now is to read every single book I already own before I buy any new ones, and with that I mean both physical and electronical books, and that’s quite a number, I tell you… Here’s a list of my unread titles (I think I got them all), and I’ve already started to work through them, as marked with the crosses. Have you read any of the titles on my reading list?