Inspirational Friday

Det er da blitt Black Friday, og jeg er for det første skikkelig lei, og for det andre litt skuffet. Synes ikke tilbudene er SÅ bra eller annerledes fra hva de var forrige måned/kundeklubbkveld. Men da sparer jeg litt penger, da!

For anledningen har jeg kledd meg i helsvart, noe jeg ikke føler meg komfortabel i, men jeg skal jo jobbe i butikk i dag og da tenkte jeg det passet bra. Svarte bukser har jeg null problem med, jeg liker bare ikke svart opp mot ansiktet og med lange ermer. Det blir så dystert, og jeg føler jeg ser litt eldre ut, om det gir mening? Uansett, helsvart kan se skikkelig badass ut (på andre), så her er en liten inspirasjonscollage. God fredag!


(whi)

Black Friday-mas

Misforstå meg rett, jeg er veldig glad i å gjøre et realt kupp, men har Black Friday blitt dratt litt vel langt, eller? Black Week(s), PRE-Black Friday, Black Friday countdown… Jeg blir gal! Jeg synes egentlig ikke Black Friday har noe å gjøre her i Norge, for det er jo (nok) en amerikansk tradisjon, og hvorfor de i det hele tatt har denne dagen, det vet jeg ikke. Black Friday er jo dagen etter Thanksgiving, som er litt ironisk. Torsdag: La oss sitte sammen, spise god mat og være takknemlig for alt vi har. Fredag: La oss tråkke andre folk ned i butikkene bare for å handle mer ting på tilbud!? Til tross for alt dette, så er jo jeg en liten hykler, for selv om jeg egentlig er litt imot dagen kommer jeg nok til å kjøpe noe og dermed støtte opp under hele opplegget. Sukk…

Men nok om det. I dag har jeg senvakt på jobb med min jobb-bestie, så det gleder jeg meg veldig til! Og så har jeg en bra hårdag, hurra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Hei, og god søndag!

I går var jeg på kino for å se Fantastic Beasts and Where to Find Them: Crimes of Grindelwald og den var FANTASTISK ♥ Flinke skuespillere, fantastiske dyr, flotte visuelle effekter og ikke minst en utrolig spennende historie! Filmen har fått en del kritikk, noe jeg ikke skjønner bæra av, for dette var virkelig en flott film. Kan noe i Harry Potter-universet gå galt, egentlig?

For noen uker tilbake meddelte jeg jo at månedens sider i bullet journal-en min ble dedisert til Fantastic Beasts, og her er bildene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den første siden, med Newt sin koffert og “magi” strømmende ut av den, med Pickett i omkostningene. Ikke superfornøyd med dette (brukte vannfarger, måtte lime sammen sidene pga. at fargen på kofferten blødde gjennom og så brettet siden seg) men jeg prøvde meg i hvert fall med en original idé!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et lite Tina-sitat, samt habit tracker-siden som er med hver eneste måned. Jeg pleier som oftest å ha flere aktiviteter jeg holder styr på, men det ble med disse tre for nå.

Så har vi ukessidene! Hver uke har et nytt fabeldyr, og denne måneden valgte jeg samme oppsett for alle ukene. Jeg pleier som oftest å variere, men med dette temaet var det finest med likt oppsett der jeg varierer på fargene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niffleren (eller “småtlen”, haha!) fra filmen er jo svart, men ettersom sidene i boken min ikke er egnet til tusj og det som verre er så ble min Niffler en hvit variant — som ikke er umulig at finnes, ut fra det jeg så på filmen i går! Under ser dere altså grunnen til at jeg skal prøve en annen type notatbok neste år, selv de enkleste tegningene synes på andre siden av arket, såkalt “ghosting”. Jeg har funnet et merke som heter Nuuna som har mye tykkere sider, så det gleder jeg meg til å prøve i januar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva synes du?

Fem fine ting på en fredag

Hei, dere! Da har det plutselig gått nesten en uke siden sist, hvor jeg har jobbet, lest ferdig Leksikon om lys og mørke (FOR en bok!), jobbet litt mer og sett litt film (Ready Player One, som var skikkelig teit, Jurassic World: Fallen World, som var underholdende nok men kanskje ikke like bra om den første, og Solan, Ludvig og Gurin med reverumpasom var… en film). I dag er det FREDAG, den beste dagen i uka, og jher er noen ting som gjør meg ekstra glad i dag.

1. Jeg skal se Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald på kino i morgen

2. Jeg har frihelg, det vil si frilørdag! (jeg jobber cirka 3 av 4 lørdager i måneden, så den ene frilørdagen er hellig)

3. Jeg holder på å lage meg pannekaker til frokost ♥

4. Vi skal ha vårruller til middag

5. Jeg er nesten ferdig med alle julegavene

 

Og så et fint bilde av blomster, bare fordi:

Inspirational Saturday: Redheads

♫  Amanda Tenfjord – Pick A Card

Inspirasjonsposten denne uka kommer altså en dag senere enn vanlig, og denne gangen er jeg all about that red hair. Jeg ser jo en del TV-serier, og her har jeg valgt meg ut noen rødhårede skjønnheter for litt inspirasjon på hårfronten. Nå er jeg godt fornøyd med min vanlige hårfarge, men det er veldig fint å kunne bruke semipermanent hårfarge og bli redhead for en stund — noe jeg også har gjort flere ganger. Kanskje jeg skal gjøre det igjen snart?


(whi)

Her finner vi altså Madelaine Petsch fra Riverdale, Holland Roden fra Teen Wolf, Abbey Cowen fra The Chilling Adventures of Sabrina og Deborah Ann Woll fra True Blood, samt litt ymse rødt hår fra Weheartit.

I dag jobber jeg åttetimersskift på Gullsmed Aas, så jeg tror det blir veldig godt når klokka blir seks og jeg kan dra hjem og slappe av. Jeg har sovet litt dårlig i det siste, så alt blir liksom litt tyngre, men forhåpentligvis kan en helg med litt avslapning hjelpe på! Jeg jobber i tillegg veldig lite neste uke, så da har jeg mange anledninger til å ta livet helt med ro.

Håper du får en fin lørdag!

All about that base

DAGENS INSPIRASJONSINNLEGG UTGÅR, fordi jeg tenkte jeg skulle dele et aldri så lite kupp med dere! Tom. lørdag har nemlig Bik Bok 20% avslag på alt av topper og bodyer, det vil si at du får to av den supermyke og gode t-skjorten Base til 59 kroner. TO FOR FEMTINI KRONER DER, ALTSÅ! (de har jo selvfølgelig også mye annet fint, for tilbudet gjelder altså ALT av overdeler og bodyer utenom strikk)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har tre slike fra før og jeg kjøpte like så godt to til, fordi disse t-skjortene er så gode og de holder seg fine. De er i tillegg laget av bærekraftig bomull, så da kan man ha samvittigheten i orden samtidig som man gjør et kupp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bare et lite tips!

Litt sminke her og litt sminke der

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk NYX Extra Creamy Lipstick i fargen Cocoa av en venninne til bursdagen min (etter at hun brukte den på fest og jeg bare “sånn ønsker jeg meg!”), og jeg er så glad i den. Fargen er så fin, pluss at den har en skikkelig god konsistens OG dekkende farge. Ofte føler jeg det blir litt enten eller, men denne er altså “extra creamy” og funker flott selv på tørre lepper.

Jeg var altså litt kjent med produktet fra før da jeg fant Cocoa og sikkkert sju andre farger på tilbud til TJUE kroner på H&M Mercur. Nå har jeg jo egentlig gitt meg selv streng beskjed om at jeg ikke skulle kjøpe mer leppestift før jeg har brukt opp MINST tre stykker, men altså, TJUE kroner!? Så jeg ga etter og kjøpte to farger til, Thalia og Minimalism.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei litta swatch:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og her er fargene på:

Veldig fine og nøytrale farger til hverdags!

I tillegg fant jeg meg en foundation jeg skal prøve, nemlig Dreamy Matte Mousse fra Maybelline, en gammel klassiker som har vært i salg siden jeg gikk på ungdomsskolen — som er fjorten år siden(!). Jeg har derimot aldri prøvd den, så jeg håper den er OK. Huden min er så rar for tiden, så føler jeg trenger litt mer “coverage” (jeg bruker ikke foundation til vanlig).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bohemian Rhapsody

På lørdag var det Den Store Kinodagen med halv pris på alle kinobilletter, og mannedyret og jeg så to filmer: Månelyst i Flåklypa og Bohemian Rhapsody. Begge filmene var gode, men det var sistnevnte som gjorde mest inntrykk på meg.


(imdb.com)

Bohemian Rhapsody er tittelen på filmen, men også tittelen på en sang av Queen, bandet filmen handler om. For hvem har vel ikke hørt om Queen og Freddie Mercury? Bandet ble startet i 1970, og filmen tar for seg hvordan bandet ble formet og deres vei til suksess — og det som følger med. Hovedfokuset er på hovedvokalisten Freddie Mercury og hans personlige liv, fra å være bagasjesjauer på Heathrow til å bli en av verdens største rockestjerner.

I hovedrollen finner vi Rami Malek, mest kjent fra serien Mr. Robot. Jeg ble MEGAimponert av prestasjonen hans, for WOW! Freddie Mercury hadde jo ikke verdens letteste liv, noe som kommer godt frem i filmen, og Malek spiller rollen mesterlig. Det er heller ikke bare-bare å spille en av tidenes beste vokalister, men også her presterer Rami Malek veldig godt (syngingen i filmen er delvis Malek, delvis en annen sanger og delvis originale opptak av Queen-konserter).

Academy Awards, funny, and oscar image
(whi)

Filmen fikk terningkast fire av både Filmpolitiet og Dagbladet, noe jeg ikke skjønner noe av, for jeg har sett sekser-filmer som har vært dårligere enn denne (Dunkirk, for eksempel). Nå har jo jeg et personlig forhold til Queen etter å ha hørt dem og om dem fra kanskje spesielt mamma, men helt ærlig? Det var en skikkelig bra film, som jeg virkelig anbefaler. Åh, jeg får frysninger bare jeg tenker på den!

Har du sett eller har du planer om
å se Bohemian Rhapsody?

Oktoberbøker

Ja, da er det tid for bokinnlegg igjen! Forrige måned leste jeg to splitter nye bloggerbøker, samt litt diverse annet — som vanlig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ANNIKEN ENGLUND JØRGENSEN – BARE EN NATT TIL // ★★☆☆☆
“I hendene dine holder du nå hjertet mitt, og et hjerte er ingenting å tulle med. Så lukk det igjen, ta på hjertet mitt, føl på det, lukt på det, stryk hånden din over de levende minnene og press det inntil brystet før du trekker pusten dypt. For idet du åpner boken igjen, vil du bli like hektet på den, som jeg ble i ham.” (Goodreads.com)

Jeg har lest bloggen til Anniken i flere år, og da får man jo med seg en ting eller to ettersom hun deler en del fra privatlivet sitt. Derfor ble det veldig spennende å skulle få hele bildet gjennom denne boken! (ja, jeg er nysgjerrig) Anniken skriver godt på bloggen, og man ser glimt av det også i boken hennes — den drømmende skildringen og fin bildebruk, blant annet. Likevel, det er litt forskjell på et blogginnlegg og en 250 siders bok. Jeg følte boken ble litt oppstykket og usammenhengende, og det var ikke noen jevn driv. Det var også en del rart språk, og her skylder jeg på redaktøren, for det er faktisk hans/hennes jobb. NÅR DET ER SAGT så fikk denne boken meg til å tenke på min første kjærlighet og min påfølgende kjærlighetssorg, og det som var litt interessant/tragikomisk er hvor likt jeg og Anniken tydeligvis hadde det.

Det var også vondt å lese, for her snakker vi alvorlige psykiske problemer som følge av både det ene og andre, og hos både den ene og den andre. Jeg likte også hvor fint hun skrev om Mikkel, til tross for alt som har skjedd. Det var for meg ikke snakk om uthenging, av noen, og det synes jeg er et veldig positivt trekk. Det jeg derimot har NULL forståelse for er hvor hauset opp boken har blitt for å nettopp henge ut folk, og dette søksmålet fra Simen Auke eller hva han heter? ON WHAT GROUNDS? Han blir jo knapt nevnt… Uansett, en interessant lesing for den som følger Anniken sin blogg, men litteraturmessig var ikke denne en høydare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JOHN ALLISON – GIANT DAYS, VOL. 8 // ★★★★☆
“Its the end of second year for best mates Susan, Daisy, and Esther, and cracks are appearing in the foundation of this unshakeable trio. Between (irritating) new loves, (secretive) old loves, (unlikely) new friendships and (terrible) old houses, theyll be lucky to make it to third year alive!” (Goodreads.com)

Nok et underholdende nummer av Giant Days gikk ned på høykant, jeg kan bare ikke få sagt hvor godt jeg begynte å like denne serien etter volum 4! Noe skjedde med fortellingen og det ble mer sammenhengende og målrettet, og det liker jeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JOJO MOYES – STILL ME // ★★★★☆
“Louisa Clark arrives in New York ready to start a new life, confident that she can embrace this new adventure and keep her relationship with Ambulance Sam alive across several thousand miles. She steps into the world of the superrich, working for Leonard Gopnik and his much younger second wife, Agnes. Lou is determined to get the most out of the experience and throws herself into her new job and New York life. As she begins to mix in New York high society, Lou meets Joshua Ryan, a man who brings with him a whisper of her past. Before long, Lou finds herself torn between Fifth Avenue where she works and the treasure-filled vintage clothing store where she actually feels at home. And when matters come to a head, she has to ask herself: Who is Louisa Clark? And how do you reconcile a heart that lives in two places?” (Goodreads.com)

Mange har vært imot de to oppfølgerne til Me Before You, for hvorfor skulle man fortsette på en historie som stod så godt for seg selv? Jeg er en av tydeligvis få som likte oppfølgerne bedre enn den første boken, så jeg nøt det siste kapittelet i historien om Lou. For en karakter! Det var kanskje litt åpenbart til tider, men samtidig var det andre sekvenser som var overraskende og utrolig fine, så alt i alt var det en veldig fin leseopplevelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SOPHIE ELISE – ELSK MEG // ★★★★☆
“Elsk meg handler om en ung jente på vei inn i en av de sterkeste formene for avhengighet et ungt menneske kan oppleve: Forelskelse. Boka viser alle de utenkelige tingene man er villig til å gjøre for noen man har blitt avhengig av og som ikke nødvendigvis er avhengig av deg tilbake.” (Goodreads.com)

Jeg likte Forbilde ganske godt da den kom ut i fjor, og jeg gledet meg derfor til Elsk Meg kom ut. Jeg hørte Ida med hjertet i hånden-episoden der Ida Fladen og Sophie Elise diskuterer boken, og den gjorde meg bare mer spent. OG NYSGJERRIG, for hvem er “han”? (jeg har en teori) Vel, jeg er ikke noe klokere etter å ha lest boken, men jeg har fått nok et bevis på at Sophie Elise kan å skrive. Det er nemlig velskrevent, fint, trist, tragisk og ettertenksomt, og man som leser føler noe. Og da mener jeg man har lyktes som forfatter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JESSICA TOWNSEND – NEVERMOOR: THE TRIALS OF MORRIGAN CROW  // ★★★★☆
“Morrigan Crow is cursed. Having been born on Eventide, the unluckiest day for any child to be born, she’s blamed for all local misfortunes, from hailstorms to heart attacks–and, worst of all, the curse means that Morrigan is doomed to die at midnight on her eleventh birthday. But as Morrigan awaits her fate, a strange and remarkable man named Jupiter North appears. Chased by black-smoke hounds and shadowy hunters on horseback, he whisks her away into the safety of a secret, magical city called Nevermoor.” (Goodreads.com)

En bok som ble omtalt som den nye Harry Potter er jo en bok man må lese, spesielt om man er en Potterhead som meg. Jeg skal ikke lyve og si at dette nærmet seg Harry Potter, MEN det var spennende å lese om Morrigan og hennes eventyr i Nevermoor. Det man må huske er at dette er barnelitteratur (selv på nær 440 sider!), så jeg skal bite i meg litt av min sterkeste kritikk — men samtidig er også bøkene om Harry Potter ment for barn, men her finner vi så mange lag med mening at det passer veldig bra for voksne, også. Townsend kan altså ikke måle seg med Rowling, men hun har lyktes i å skrive en underholdende, magisk og spennende bok som fikk meg til å reservere oppfølgeren på biblioteket med én gang.

♦   ♦   ♦

DA har jeg rundet seksti bøker hittil i år, og det må jeg si meg veldig fornøyd med. Jeg startet jo året uten noe bestemt antall bøker som skulle “konsumeres”, jeg skulle ta det med ro, ikke stresse og bare kose meg med lesingen. Det har jeg klart, heldigvis, og det skal jeg opprettholde fremover. Det er jo selvfølgelig gøy å lese 100+ bøker i året, men jeg er en som blir veldig opphengt i tall, og da blir det fort slik at man leser kun for å lese mange bøker, ikke for å få noe mer ut av det. Så det jeg har gjort i år har fungert mye bedre, og seksti bøker (and still counting) er fremdeles et veldig høyt antall.

Leser du mye? Hva leser du?