Bohemian Rhapsody

På lørdag var det Den Store Kinodagen med halv pris på alle kinobilletter, og mannedyret og jeg så to filmer: Månelyst i Flåklypa og Bohemian Rhapsody. Begge filmene var gode, men det var sistnevnte som gjorde mest inntrykk på meg.


(imdb.com)

Bohemian Rhapsody er tittelen på filmen, men også tittelen på en sang av Queen, bandet filmen handler om. For hvem har vel ikke hørt om Queen og Freddie Mercury? Bandet ble startet i 1970, og filmen tar for seg hvordan bandet ble formet og deres vei til suksess — og det som følger med. Hovedfokuset er på hovedvokalisten Freddie Mercury og hans personlige liv, fra å være bagasjesjauer på Heathrow til å bli en av verdens største rockestjerner.

I hovedrollen finner vi Rami Malek, mest kjent fra serien Mr. Robot. Jeg ble MEGAimponert av prestasjonen hans, for WOW! Freddie Mercury hadde jo ikke verdens letteste liv, noe som kommer godt frem i filmen, og Malek spiller rollen mesterlig. Det er heller ikke bare-bare å spille en av tidenes beste vokalister, men også her presterer Rami Malek veldig godt (syngingen i filmen er delvis Malek, delvis en annen sanger og delvis originale opptak av Queen-konserter).

Academy Awards, funny, and oscar image
(whi)

Filmen fikk terningkast fire av både Filmpolitiet og Dagbladet, noe jeg ikke skjønner noe av, for jeg har sett sekser-filmer som har vært dårligere enn denne (Dunkirk, for eksempel). Nå har jo jeg et personlig forhold til Queen etter å ha hørt dem og om dem fra kanskje spesielt mamma, men helt ærlig? Det var en skikkelig bra film, som jeg virkelig anbefaler. Åh, jeg får frysninger bare jeg tenker på den!

Har du sett eller har du planer om
å se Bohemian Rhapsody?

8 kommentarer

Siste innlegg