Romjulssalg

Åh, det er da virkelig ikke noe som er like gøy som når alle butikkene kjører i gang romjuls- og januarsalg!? Ikke for en shopoholiker som meg selv, i alle fall…

Shop
Denne slutter aldri å være relevant… (whi)

I dag dro jeg på City Lade for å handle mat på Coop Obs!, fordi jeg hadde noen kuponger. Gratis mat sier man ikke nei takk til! Og mens jeg først var innom City Lade måtte jeg jo på New Yorker, og så gikk jeg like godt runden. Da jeg var på H&M og kjøpte meg barberhøvel (tjobing) fikk jeg høre at jeg har superfint hår fra den søte jenta i kassa (som selv hadde utrolig nydelige øyebryn). Og der stod jeg, med ubørstet og på grensen til skittent hår og sa tusen takk. Jeg vet med meg selv at jeg ofte tenker at folk er skikkelig fine, men jeg sier det aldri, så det er så utrolig fint med folk som faktisk sier det de tenker. Og så var det så rart, for rett før hun komplimenterte håret mitt tenkte jeg at NÅ skal jeg faktisk si at hun har fine bryn, så da stod vi der og bygde hverandre opp, haha!

Jeg endte opp med et par basic-topper fra New Yorker (til førti kroner pr. stykk – fullpris, whaaat) og ny hverdagsparfyme fra Fredrik & Louisa (som jeg forøvrig aldri har vært innom før), sistnevnte var satt til halv pris og kostet dermed 260,- i stedet for 520 kroner. Yay! Siden Juicy Couture-flasken min gikk tom for en stund siden har jeg lett etter en nøytral men femining duft til hverdagsbruk som ikke kostet så altfor mye, så da jeg så at Fredrik & Louisa hadde halv pris på alle gavesett gikk jeg inn og endte altså opp med La vie est belle, en utrolig behagelig og god duft i en skikkelig fin og femining flaske. Og så til en utrolig grei pris! Ser at en flaske med 30 ml koster 520 kroner både på KICKS og Vita, og jeg fikk 30 ml OG body lotion OG dusjgel til halvparten… Kupp! ♥

Bare for å toppe romjulens store shoppedag streifet jeg innom Nelly.com nå nettopp og fant meg et par hverdagsboots til den nette pris av 159 kroner. (Nok) en fin basic-topp ble også med i bestillingen, men det var visst den siste for jeg finner ikke igjen den nå. Anyways, her er skoene:

Fine, ikke sant? Har du kjøpt noe på romjulssalg i år?Confessions of a shopaholic no. 3521… Just kidding (am I?), but I have been shopping today. I was supposed to buy just groceries, but I ended up with a couple of basic tops (39 NOK each, whaaaat) and a bottle of Lancôme’s La vie est belle, a really nice and feminine perfume for everyday use. I finished my bottle of Juicy Couture a while ago and have been looking for a new kind, which was not too pricey. A cosmetics store called Fredrik & Louisa have a 50% discount on all gift sets, so I did a real bargain getting 30 ml, shower gel and body lotion for only 260 NOK, when stores like Vita and Kicks sell the 30 ml bottle by itself for 520,-! When I got home I made my way to Nelly.com and found a couple of really nice boots for 159 NOK and a cool basic top. Apparently, I got the last of those tops, so I can only show you the shoes. Pretty right? Have you made any bargains on the Christmas sale?

Simple.

Dagens visdomsord. Jeg skulle ha opptil flere meningsfulle og bildeprydete innlegg i dag, men så slo helgrå himmel til og det er rett og slett for mørkt til at jeg får til å fotografere noe som helst slik jeg vil. Så, jeg fokuserer på det positive, nemlig at en pakke med finfine smykker ligger og venter på meg på postkontoret, at det er nyttårsaften i morgen og at boken jeg leser, Love Letters to the Dead, er så utrolig, utrolig fin. Ha en flott dag!


Wisdom of the day. I was supposed to post more than one meaningful post with pictures today, but the sky is led-coloured and there is no light for me to take any decent pictures. So, I focuse on the positive things, like the package waiting for me at the post office with amazing jewelry inside, the fact that NYE is tomorrow and that the book I read, Love Letters to the Dead, is so unreasonably beautiful. Have a great one!

Fashionable Monday: NYE

Nå er det bare tre dager igjen av 2014, og nyttårsaften er dermed ikke langt unna! Jeg kjører høy glitterfaktor med den blå paljettkjolen min i år, og i anledning årets avslutning har jeg laget en liten collage med inspirasjon til den siste OG første kvelden i året!


(whi)There are only three days left of 2014, and thus New Year’s Eve is close! I’m going all glitter this year with my blue sequin dress and matching makeup and accessories, and below you can see my collage, made to inspire you for the very last AND first night of the year!

My year in music

Som mange av dere sikkert har oppdaget så har Spotify en funksjon der man kan se musikkåret sitt, med en oversikt over antall minutter man har lyttet til musikk, hvilke artister man har hørt mest på og hvilke sjangere man har hørt mest – for å nevne noe. Jeg er jo kanskje over gjennomsnittet glad i musikk, og tenkte jeg skulle lage et innlegg dedikert til nettopp musikkåret mitt.

Men først må jeg oppklare dette:

Når jeg ikke får sove hører jeg på standup på Spotify. Ikke hvilken som helst standup, men showet New in Town med amerikanske John Mulaney. Ettersom jeg da har hørt på John Mulaney-lista i veldig veldig mange netter, troner denne “artisten” på toppen av mitt 2014. Når dette nå er fortalt, vil jeg se bort fra dette når jeg nå skal skrive om hvilken musikk jeg hørte på i 2014, siden standup ikke er musikk. 

I 2014 (eller, hittil) spilte jeg musikk fra Spotify i til sammen 55 884 minutter. Dette tilsvarer mer enn 931 timer! 53% av tiden brukte jeg Spotify på mobilen til å høre på musikk. Jeg har visst hørt mest på musikk på onsdager, for da har jeg i gjennomsnitt hørt på musikk i fem timer. Torsdag og fredag kommer på delt andreplass.

Her er artistene jeg likte best på henholdsvis vinteren, våren, sommeren og høsten (slet med å sove på sommeren, ergo John Mulaney):

Her er mine topp ti spilte sanger:

Og hvis du er interessert i topp 73 (topp 100 minus John Mulaney-“sangene”) kan du høre dem her:

Det ble også generert en liste med musikk Spotify tror jeg kommer til å like basert på 2014-musikken min, og den finner du her:

 

Noe har jeg hørt fra før men mesteparten er nytt, så dette blir spennende! Har du sjekket ut dette for deg og ditt musikkår? Hvis ikke kan du gå inn på spotify-yearinmusic.com og finne hele oversikten.


Just a little review of my year in music, provided by Spotify. Here you can see my fav artists, what I listened to when, my top 10 songs and the further 63 most played songs (I deleted the John Mulaney standup tracks as those work as lullabies for me and sometimes I listen for like 5-6 hrs every night – yes, I am weird) and I have also included the list of songs recommended to me by Spotify for the new year, based on my music preferences for 2014. Check out yours at spotify-yearinmusic.com!

Romjulsdrøm

SOUNDTRACK: Alf Prøysen – Romjulsdrøm

Hei og hopp! Det tok på tiden, men her er jeg igjen. Forresten, er det flere som har problemer med å laste blogger i dag? Jeg måtte skrive inn “blogsoft.no” for å komme meg inn, for om jeg skrev inn bloggadressen min, blogg.no, andre bloggadresser og da stod nettleseren bare og jobbet og siden kom aldri frem. Er det bare meg?

Så ja, jul ja. Tredje juledag er i dag, og hittil har jeg spist, spist, sett film og spist litt mer. Bli venn med meg på Letterboxd.com (du finner profilen min her) så kan du se hvilke filmer jeg har sett og antall stjerner de fikk. Jeg fikk mange gaver på julaften:

som inneholdt masse masse fint! For første gang noensinne (som jeg husker, that is) fikk jeg ikke et eneste klesplagg, noe som er heeelt i orden for jeg har mer enn nok (og jeg liker å kjøpe klærne mine selv). Gavene skal dere få se når jeg har kommet meg hjem igjen, for slik som det er nå er de pakket ned slik at det skal være enkelt å få dem meg seg tilbake til byen på mandag kveld.

Og så var det kjolen min da, som flere gjerne ville se! Jeg glemte jo såklart å ta noe ordentlig antrekksbilde (der jeg ikke ser ut som et troll i ansiktet), så dette er det dere får! Jeg vil ikke eksponere tantebarn (eller andre for den saks skyld) på det o store Nettet, og jeg så som sagt ut som et troll på dette bildet, så hurra for flotte spesialeffekter!


Jeg er den høyeste. Stoffet er så utrolig fint!

Som nevnt er dette altså juleballkjolen min fra niende klasse, nå lagt ut i brystområdet fordi jeg har blitt “litt mer dame”, som mamma sa det. Niesen min stilte også i hjemmesydd kjole, laget av moren hennes som er min storesøster. Handy familie!

Hva hadde du på deg på julaften?


‘Twas about time that I returned, right? By the way,  I’m experiencing some difficulties with my blog today, I can’t seem to visit the web page! Anyone else having this problem?

So, here we are, third day of Christmas. I’ve eaten, eaten some more, watched movies and then had some more to eat. If you’re interested in the list of movies I’ve watched, you can find my Letterboxd profile here and see my ratings. I got so many Christmas presents this year, and I am so thankful! As they are now covered in bubble wrap and the likes to ensure a safe trip home, I will show them to you as soon as I have returned to the city. You can see the dress I wore at Christmas Eve above, but my face is covered due to the troll-ish expression I wore on this picture (my niece looked lovely but I don’t want to put her out on the Internet). Her dress is also homemade, sewed by my big sister/her mother. What did you wear this Christmas Eve?

Kvelden før kvelden

Da er jeg vel hjemme hos foreldrene mine; treet er pyntet, vi ser NRK1 på TV og alt er bare fint. Jeg har vært på besøk til fadderne mine, i utgangspunktet for å levere gaver men endte opp med å være der og snakke i cirka én og en halv time – kjempekoselig! De bor rett ved der mamma og pappa bor, men likevel klarer jeg ikke å komme meg bort til døra deres mer enn én gang i året… Skjerpings! 

w9c_L5yefF
Ganske fint å gå ute ved E6 i dag!

 

Mamma har nå lagt siste hånd på kjolen jeg skal ha på meg i morgen, og jeg gleder meg sånn til å ha den på! Mamma sydde den til meg da jeg skulle på juleball på ungdomsskolen (niendeklasse, tror jeg) og den passet jammen meg ennå hvis man ser bort fra at den måtte legges ut rundt brystet. Ikke det verste stedet å bli større på, spør du meg! Satser på å få knipset et bilde eller to i morgen, så får dere se. Den er superfin, og 100% hjemmelaget (vel, ikke tøyet da, men dere skjønner).

Nå sitter jeg egentlig og venter på at Grevinnen og hovmesteren skal sendes, for det blir faktisk ikke jul uten!
Og hvis jeg ikke får tid til å innom her i morgen: God jul, alle sammen!


I’ve come home to my parents now, and everything’s just great – the tree is done, NRK1 is on and it’s just so cozy. It’s snowing, too! My mum has now finished the little touch-up my dress needed, so I’m ready for Christmas Eve. You see, I wanted to wear an old dress that my mum sewed for me to use at Christmas prom when I was in lower secondary, but it was a bit too tight in the chest area – oh no! I’ll try to take a picture of it tomorrow for you to see. If I don’t have the time to blog tomorrow: Merry Christmas, everyone!

Joyeux Noël

Hver desember, som oftest når jeg er ferdig med eksamen, lager jeg en julespilleliste på Spotify. Den inkluderer nesten de samme sangene hvert år, mens et par nye blir lagt til og et par gamle blir fjernet etter hvert.

Her er noen av mine favoritter:

Baby, It’s Cold Outside
 
Dette er riktignok ikke den versjonen jeg har i Spotify-lista mi, men Joseph Gordon-Levitt.

Happy X-Mas (War Is Over)

Wham! – Last Christmas

Fairytale of New York

Santa Baby
 

Og hvis du vil høre hele lista har du den her:

Hvilke sanger MÅ du ha i julespillelista di?Every December, approximately when I’ve finished my exams, I make a Christmas playlist on Spotify. I usually go for the same tunes, but some are added and some are deleted every year. Here are some of my favourites, in addition to the complete list for Christmas 2014. Which songs are absolutely essential for your Christmas playlist?

Some Magic Handmade Jewelry

I dag kom jeg over den fineste Etsy-butikken jeg har sett. Hadde jeg hatt litt bedre råd hadde det blitt noen mange julegaver til meg selv herfra! Det er altså snakk om Some Magic, en Etsybutikk som selger håndlagde smykker. Og ikke bare er de håndlagde, de er helt spesielle og fantastisk fine!

moon ring / galaxy neclace / dandelion seed necklace / nebula ring

moon earrings / leaf earrings / galaxy earrings / stardust earrings

wish necklace / shell necklace / moss necklace / dried flowers necklace

Jeg måtte selvfølgelig bestille noe og endte opp stjernestøvørepynten som du kan se lenger opp og dette:


earth and moon necklace

Har du sett noe så fint? Gleder meg sånn til å bruke disse smykkene!Came across this amazing Etsy store today, and I fell completely head over heels. It’s called Some Magic and sells handmade jewelry. And not just handmade, I might add, but also completely special and very beautiful! I did of course end up with something in my cart, and I ordered the stardust earrings and this beautiful earth and moon necklace. I just can’t wait to wear them!

Sunday


(whi)

Åh, søndag! Det er noe virkelig fint med å sove så lenge man vil, kose litt i armkroken til mannedyret før man står opp til en god frokost mens fine snøflak faller ned fra himmelen. Å teste en ny Pukkate er alltid like spennende, og Detox har i dag fått en liten utfordrer i varianten Cleanse. I dag vil jeg se minst én julefilm, spise pepperkaker og drikke gløgg – generelt bare kose meg. Håper du får en superfin søndag!Ah, Sunday! There’s really something about sleeping as long as you like, cuddle next to your boyfriend before getting up and eating breakfast while pretty snowflakes fall from the sky. Testing a new type of Pukka tea is always exciting, and today Detox gained competition in Cleanse. Before this Sunday’s through, I want to watch at least one Christmas film, eat gingerbread cookies and drink “gløgg”, which is kind of the Norwegian equivalent of eggnog. I wish you a great Sunday!