Cord

Jeg snakket jo om en liten obsession over kordfløyel en fredag for en liten stund siden, og har kikket rundt etter et rosa skjørt i dette materialet. Jeg fant et som var skikkelig fint på Vero Moda, men det kostet 400 kroner og det var faktisk ikke aktuelt, og de andre jeg fant var ikke helt som jeg hadde tenkt meg. MEN SÅ stakk jeg innom New Yorker etter å ha vært på Loco-åpning, og hva fant jeg til bare 179 kroner?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ ♥ ♥

Deilig farge og superbehagelig stretch gjør at dette skjørtet virkelig sitter som et skudd over baken, og så den prisen!? Det var jo ikke på tilbud, engang! Det er en del forskjellig på New Yorker, men innimellom er det noen skatter, altså.

Inspirational Friday: Autumnal

Jeg har satt meg helt fast i høsttemaet, og dette er tredje(?) fredag på rad at jeg poster slike høstbilder. DET ER JO SÅ FINT ♥ 


(whi)

Mens jeg ser på slike bilder liker jeg å høre på musikk som for eksempel:

Storms av Fleetwood Mac

Debbie av Your Smith

Charlie Boy av The Lumineers

Rhiannon av Fleetwood Mac

Good Love av Aly & AJ

Everywhere av Fleetwood Mac (Fleetwood Mac generelt, egentlig)
 

Håper du har en fin fredag!

Loco-butikk i Trondheim

I dag åpnet Loco sin første avdeling i Trondheim på City Lade, og jeg måtte selvfølgelig sykle meg en tur dit og sjekke ut. Jeg har egentlig ikke hørt om butikken før, men de har nettbutikk og flere butikker rundt om i Norge, tydeligvis. UANSETT, greia med Loco er at de tilbyr sminke og skjønnhetsprodukter til LAVE priser. De har L’Oreal, Garnier, Makeup Revolution, Batiste, W7, theBalm for å nevne noen merker, og i tillegg hadde de masse nytt som jeg ikke har hørt om før. Og det var billig!

Jeg endte selvfølgelig opp med et lite utvalg produkter:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nattkrem og håndkrem som var LATTERLIG billig, ansiktsmaske, mango-bodybutter og 2-i-1-tørrsjampo fra Batiste (som jeg er veldig spent på). Og så ser du kanskje mitt favorittsolpudder, Bahama Mama fra theBalm?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette fikk jeg gratis fordi jeg handlet for over 100 kroner. Hurra for åpningstilbud! Jeg bruker dette hver gang jeg sminker meg (bortimot hver dag) og har brukt det i fem år. Det er virkelig bra! Som oftest pleier jeg å kjøpe theBalm-sminke fra Feelunique.com for det har pleid å lønne seg økonomisk, men Loco er faktisk enda billigere. Tenk det!

Det høres kanskje ut som jeg er sponset, men det er dessverre ikke tilfellet – jeg fikk bare et veldig positivt inntrykk og er glad for å ha en slik butikk så nært.

Hørt om Loco før?

Dumplings med kyllingfyll

Dette innlegget ble skrevet – med bilder og alt – i mars, men av en eller annen grunn ble det aldri postet. Enjoy!

Jeg er kanskje over snittet glad i det asiatiske kjøkken (kinesisk, thai, vietnamesisk, indisk, for å nevne noen), men dumplings er noe jeg har prøvd meg på bare én gang før. Selve “bollene” ble jeg ikke så fornøyd med den gangen, men fyllet (kylling, sopp, løk, soyasaus, chilisaus) var herlig, og så er det litt ekstra gøy å bruke den fine dampristen min i bambus (kjøpt på eBay, søk på “bamboo steamer”). Så jeg bestemte meg altså for å gi dumplings en ny sjanse, og her har du oppskriften! (som er nesten litt for mye for to sultne voksne, så moderer mengde deretter)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

kyllingfileter, kuttet i biter
en halv gul løk, kuttet i biter
2-3 never champignon, kuttet i biter
2 hvitløksfedd, knuste
1-2 ss soyasaus
2-3 ss sweet chilisaus

6 dl hvetemel
ca. 3 dl vann
3 ts bakepulver
1 ts salt

Bland mel, bakepulver og salt godt sammen i en bakebolle før du har heller i vann litt etter litt. Målet er en deig som du kan dele opp i emner og deretter kjevle flate, så ta målene mine med en klype salt. Stek kyllingbitene fine og gylne i litt olje før du har løk og sopp oppi panna. Stek videre til løken er myk, og ha så oppi soya- og chilisaus. Smak deg litt frem, kanskje du vil ha mer eller mindre! Ta noen spiseskjeer kyllingfyll oppi et utkjevlet emne (jeg laget åtte-ni STORE, men størrelsen bestemmer du helt selv) og brett og lukk slik at du får en bolle. Legg bollen med “åpningen” ned i en muffinsform, og plasser disse formene i dampristen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sett dampristen over riskjelen, så blir bollene og risen ferdig samtidig. Server med dampede grønnsaker og mer chilisaus!

Inspirational Friday: Fall fashion

♫  Storms av Fleetwood Mac

Det er FREDAG, det er blitt skikkelig HØST og kl. 18 har jeg endelig FRI. Frihelg der altså! Jeg har ikke vært helt i form de siste dagene og formen er fremdeles ikke helt på topp, så jeg gleder meg til en ordentlig slapp helg med lite på planen. Jeg trenger å lade opp litt!

Apropos lade opp, jeg er i full gang med overgangen fra sensommer- til høstklær. Det aller beste med høsten er høstmoten, spør du meg! Strikkegenseren min fra Bik Bok (veldig lik den på første bilde) blir flittig brukt, jeg har funnet meg noen freshe lakkboots med snøring (à la Doc Martens) og senest i går var jeg på H&M og fant meg en skikkelig fin, gul cardigan – til bare 149 kroner! Høsten er altså kommet, både ute og i klesskapet mitt.


(whi)

Inspirert av dette så ble denne collagen til. Strikkeplagg i ulike tykkelser og mønstre, ruter og denim, og så er det noe “nytt” som har kommet på banen igjen, nemlig cordfløyel. Jeg synes det er veldig fint, spesielt i gammelrosa, men samtidig er jeg såpass gammel at jeg var med forrige gang cordføyel var på moten – på nittitallet der, altså. Med andre ord får vi se om det blir noen kordfløyelplagg på meg. (men jeg har egentlig litt lyst på et skjørt)

Hva liker du best med høstmoten?

Bananbrød

Brune bananer er kanskje ikke så fristende i og for seg, men om du lager bananbrød så er det nesten bedre jo brunere de er! Jeg skrev ned denne oppskriften fra @spisoppmaten på Instagram, en konto som opplyser om hvordan man skal kaste minst mulig mat, resirkulere riktig og bare være litt mer miljøbevisst i hverdagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

3 brune bananer
2 dl fint speltmel (eller bare vanlig hvetemel, som jeg brukte)
2 dl havregryn
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 dl melk
3 ss olje

Mos bananene og rør inn resten av ingrediensene. Fordel røren i en kakeform (jeg brukte et lite rektangel, men du kan også bruke en brødform) og stek i midten av ovnen på 180 grader. I brødform kan det fort ta ca. 45 minutter før kaken er ferdig, har du i en kakeform tar det kortere tid (ca. 35 min). For å sjekke om brødet er ferdig setter du en spiss kniv et godt stykke inn. Er kniven klissete når du tar den ut, må den stå litt lenger i ovnen. Hvis ikke, er den ferdig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om det er mandag, er det vel lov å kose seg litt?

H&M Shoppingfrokost

Omtrent to ganger i året arrangeres det shoppingfrokost i alle H&M-butikkene i Norge, og på torsdag dro jeg og en venninne på H&M Trondheim Torg for å se om vi kunne gjøre noen kupp. Bare sjokoladecroissantene var egentlig verdt turen, men heldigvis fant jeg noen røverkjøp i tillegg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanskje litt i sommerligste laget, men jeg ELSKER denne fargen! 
Pris: 60 kr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har kanskje en million strikkegensere fra før, men ingen som denne. Skikkelig fint mønster!
Pris: 100 kr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er stygt redd for at denne blir nuppete etter én vask, men enn så lenge er den utrolig myk og god å ha på.
Pris: 24 kr. (nei, tuller ikke)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shoppingfrokost er en god anledning til å få nødvendigheter som strømpebukser og undertøy med 20% avslag på prisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg plukket også med meg denne lekre rosa neglelakkfargen og en søt liten parfymeflaske til 16 kr(!). Den luktet veldig godt!

Konseptet med shoppingfrokost er altså at man får 20% avslag på alle varer. Det betyr altså at man får 20% avslag på SALGSvarer, og dermed kan man gjøre noen riiiiimelig gode kjøp. Jeg deltar bortimot hver gang det er shoppingfrokost, og jeg blir like fornøyd hver gang.

Har du vært på H&M Shoppingfrokost noen gang?

Inspirational Friday: Autumn feels

♬  Mariners Apartment Complex av Lana Del Rey


(whi)

Hello, hello, hello! Fredagen er her igjen (ukene går så fort unna!), og også i dag har jeg fri. Jeg har også vondt i hodet, så da er det like greit at ikke noe spesielt står på planen. Jeg har endelig fått farget øyenbrynene mine, og ettersom vi straks (i morgen!) er halvveis i september så har jeg funnet frem de mørkere høstleppestiftene mine igjen. Favoritten i dag ble NYX Soft Matte Lip Cream i fargen Transylvania, som er en veldig fin og mørk vinfarge. Jeg duset den veldig ut i dag, for toppen min var litt vel sommerlig for goth-lepper, og i tillegg så vil ikke kameraet mitt gjenspeile fargene helt riktig. Den er altså ganske mørk, sånn egentlig! (se her, for eksempel)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liker du mørk leppestift?

Augustbøker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JOJO MOYES – AFTER YOU // 410 S. // ★★★★★
“Louisa Clark is no longer just an ordinary girl living an ordinary life. After the transformative six months spent with Will Traynor, she is struggling without him. When an extraordinary accident forces Lou to return home to her family, she can?t help but feel she?s right back where she started. Her body heals, but Lou herself knows that she needs to be kick-started back to life. Which is how she ends up in a church basement with the members of the Moving On support group, who share insights, laughter, frustrations, and terrible cookies. They will also lead her to the strong, capable Sam Fielding?the paramedic, whose business is life and death, and the one man who might be able to understand her. Then a figure from Will?s past appears and hijacks all her plans, propelling her into a very different future…” (Goodreads.com)

Me Before You tok verden med storm, og i After You er den elskverdige Lou tilbake. For å være helt ærlig likte jeg denne boken bedre enn den første. Sorgen virket så ektefølt, og Lou er virkelig en av mine favorittkarakterer noensinne. Du må selvfølgelig lese den første boken for å skjønne denne, men oppfølgeren var absolutt ikke dårlige, det vil jeg bare ha sagt. Og jeg gleder meg stort til å lese bok tre, Still Me!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CASSANDRA CLARE – CLOCKWORK ANGEL // 481 S. // ★★★★☆
“The year is 1878. Tessa Gray descends into London?s dark supernatural underworld in search of her missing brother. She soon discovers that her only allies are the demon-slaying Shadowhunters?including Will and Jem, the mysterious boys she is attracted to. Soon they find themselves up against the Pandemonium Club, a secret organization of vampires, demons, warlocks, and humans. Equipped with a magical army of unstoppable clockwork creatures, the Club is out to rule the British Empire, and only Tessa and her allies can stop them…” (Goodreads.com)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CASSANDRA CLARE – CLOCKWORK PRINCE // 502 S. // ★★★★★
Ettersom dette er bok to i en serie, så velger jeg å ikke skrive noe om selve plottet i fare for å avsløre noe om handlingen i den første boken. Det jeg vil si er at jeg i denne boken følte en sterkere tilknytning til karakterene (Jem ♥) og dermed ble mer involvert i historien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CASSANDRA CLARE – CLOCKWORK PRINCESS // 567 S. // ★★★★★
Også her velger jeg å droppe resymé, for jeg vil ikke avsløre noe fra de foregående bøkene i serien. Det jeg kan si noe om er serien i sin helhet. Jeg likte jo The Mortal Instruments-bøkene utrolig godt også, og The Infernal Devices (altså disse tre bøkene) var jammen ikke dårligere. Den viktorianske settingen setter kanskje den ekstra piffen på historien for min del, og jeg synes karakterene er nydelige. Jeg gråt da jeg avsluttet Clockwork Princess, og det var tårer av glede. Sukk ♥
 

Jeg leste veldig mye da vi var på ferie, men etter det har det gått litt trått. Jeg skulle jo selvfølgelig lese mer, men jeg har ikke hatt noe lyst, faktisk. Det er nok kanskje Song of Achilles av Madeline Miller som har litt skylden, jeg hadde litt for høye forhåpninger til den, dessverre. Men jeg skal tvinge meg selv til å lese den ferdig, for jeg har en snikende følelse av at the best is yet to come. I tillegg har jeg flere volum av Giant Days som jeg gleder meg til å kikke i!

Hva leste du sist?