Dumplings med kyllingfyll

Dette innlegget ble skrevet – med bilder og alt – i mars, men av en eller annen grunn ble det aldri postet. Enjoy!

Jeg er kanskje over snittet glad i det asiatiske kjøkken (kinesisk, thai, vietnamesisk, indisk, for å nevne noen), men dumplings er noe jeg har prøvd meg på bare én gang før. Selve “bollene” ble jeg ikke så fornøyd med den gangen, men fyllet (kylling, sopp, løk, soyasaus, chilisaus) var herlig, og så er det litt ekstra gøy å bruke den fine dampristen min i bambus (kjøpt på eBay, søk på “bamboo steamer”). Så jeg bestemte meg altså for å gi dumplings en ny sjanse, og her har du oppskriften! (som er nesten litt for mye for to sultne voksne, så moderer mengde deretter)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

kyllingfileter, kuttet i biter
en halv gul løk, kuttet i biter
2-3 never champignon, kuttet i biter
2 hvitløksfedd, knuste
1-2 ss soyasaus
2-3 ss sweet chilisaus

6 dl hvetemel
ca. 3 dl vann
3 ts bakepulver
1 ts salt

Bland mel, bakepulver og salt godt sammen i en bakebolle før du har heller i vann litt etter litt. Målet er en deig som du kan dele opp i emner og deretter kjevle flate, så ta målene mine med en klype salt. Stek kyllingbitene fine og gylne i litt olje før du har løk og sopp oppi panna. Stek videre til løken er myk, og ha så oppi soya- og chilisaus. Smak deg litt frem, kanskje du vil ha mer eller mindre! Ta noen spiseskjeer kyllingfyll oppi et utkjevlet emne (jeg laget åtte-ni STORE, men størrelsen bestemmer du helt selv) og brett og lukk slik at du får en bolle. Legg bollen med “åpningen” ned i en muffinsform, og plasser disse formene i dampristen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sett dampristen over riskjelen, så blir bollene og risen ferdig samtidig. Server med dampede grønnsaker og mer chilisaus!

14 kommentarer

Siste innlegg