Et lite pip

Hei. Jeg har ikke dødd, jeg har bare jobbet mye og kost meg mer – uten blogg. To uker fløy forbi, og nå er vi faktisk ferdige med avvikling av skriftlig eksamen. Muntlig står for tur allerede på fredag, og jeg har faktisk mine aller siste ordinære undervisningstimer på 10. trinn i morgen. Dette halvåret har gått så utrolig fort!

Det superfine været vi har hatt har selvsagt også virket inn på bloggfraværet, og jeg har blitt fin og brun og fregnete. Jeg har lest en god del (mye spennende kommer i månedens bokinnlegg) og spist mye vannmelon, og så har jeg vært i konfirmasjon til mitt eldste tantebarn. Jeg har til og med tatt litt bilder! Mest av plantene i hagen, som de fine blomstene på et frukttre:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

, jeg er altså i live. Og nå har jeg litt å komme med fremover, tror jeg, så det blir ikke to uker til neste gang.

Daal

Jeg prøver fortsatt å få til én kjøttfri middag i uken (noen ganger blir det flere!), og denne uka ble det ei aldri så litta linsegryte, nemlig daal. Veldig enkelt, tar kort tid og koster cirka ingenting (jo, OK, litt, men vi snakker tjue kroner, maks).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

en gul løk
fire hvitløksfedd
et tommelstort stykke fersk ingefær
litt rapsolje
1 ss gurkemeie
2 ts karri
1 ss garam masala
3-4 dl røde linser (tørkede)
en boks hermetiske tomater
6 dl vann
buljongterninger
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts koriander

ris

Kok opp vann og sett ris til koking.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær og surr i olje i en kjele. Når løken er blank har du i gurkemeie, karri og garam masala og steker litt til (et tips er å ha i hvitløk litt senere enn vanlig løk, for hvitløk svir seg lett og da blir den ikke god). Ha så i linser, tomat, vann og buljong. Rør nå og da mens det koker i 15-20 minutter. Nå skal risen også være ferdig, så voilà! Indisk veggismiddag. En ting jeg kom på at kunne vært godt er å ha i hakket paprika mot slutten av koketiden, og som alltid er naanbrød deeeilig tilbehør.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soft Velvet Liquid Lipstick

Kan man egentlig ha for mye leppestift? Ja, helt klart, jeg har ALTFOR mange forskjellige, men likevel klarer jeg ikke å ikke kjøpe nye. Det er så gøy å prøve nye farger og konsistenser!

MEN nå som jeg skammelig nok har kjøpt så unødvendig mye, så kan jeg i hvert fall vise dem frem! Her er fem nyanser av Soft Velvet Liquid Lipstick fra Makeup Mekka. Jeg er veldig glad i konsistensen, som er en myk og velduftende mellomting mellom leppestift og lipgloss. Jeg synes ikke den er klissete, og den holder seg fint. Om den etter hvert smitter så blir det gradvis og jevnt, slik at du slipper å sitte igjen med kun et omriss av farge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Random kjøpte jeg for en god stund siden, og jeg likte den så godt at jeg kjøpte de andre fargene da de kom på tilbud. Makeup Mekka er så utrolig kjekt, for a) de har alltid bare 29 kroner i fraktavgift, b) de tester ikke på dyr, c) de har nesten alltid salg og generelt lave priser, og d) du får pakken på DØREN. Jeg elsker det!

Details

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altså, se på dette søte beltet! Jeg har tidligere sett slike “påheng” bare med en sirkel (se her, for eksempel), men det ga meg litt sånn… Vaktmestervibe? Hjertet ble for meg mye søtere, samtidig som det ikke ser ut som jeg har rotet bort det gigantiske nøkleknippet mitt… Det går også an å ta av påhenget, slik at du har et vanlig belte med hjerteformet spenne. Dette fant jeg selvfølgelig på eBay, til rundt 25 kroner (du kan finne det her).

Aprilbøker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIERON GILLEN M. FL. – THE WICKED + THE DIVINE, VOL. 4 // 144 S. // ★★★★☆
“Every ninety years, twelve gods are reincarnated as young people. They are loved. They are hated. And sometimes – just sometimes – they fall into open Superstar wars.” (Goodreads.com)

Kapittel fire i serien er nå overstått, og HER skjedde det ting! Tegningene er tilbake til sin sedvanlige fantastiske standard, og historien tar seg virkelig opp i dette volumet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CELESTE NG – EVERYTHING I NEVER TOLD YOU // 292 S. // ★★★★★
Lydia is the favorite child of Marilyn and James Lee, and her parents are determined that she will fulfill the dreams they were unable to pursue. But when Lydia’s body is found in the local lake, the delicate balancing act that has been keeping the Lee family together is destroyed, tumbling them into chaos.” (Goodreads.com)

I en bok som er flettet sammen av fortid og nåtid fortalt av fem medlemmer av en familie, får vi en historie om forventninger, om ekteskap, vennskap og bånd mellom søsken, om svik, om hemmeligheter og om kjærlighet. Det tok en stund før jeg egentlig skjønte hva jeg leste, og i starten var perspektivskiftet ganske forvirrende, men ettersom man kom lenger i historien så ble dette et kraftfullt virkemiddel som fungerte så til de grader. En virkelig fin bok som jeg har gått og tenkt på lenge etter at jeg ble ferdig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LEMONY SNICKET – THE BAD BEGINNING // 176 S. // ★★★★★
Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events har fått en ny vår nå som det har kommet hele to sesonger av Netflix-adaptasjonen. Historien om Baudelaire-søsknene starter dårlig, og det blir stadig verre. Det som kanskje er det beste med disse bøkene er etter min mening språket. Her leker forfatteren med både litterære og språklige virkemidler, noe som gjør det virkelig gøy å lese. Flotte bøker for både barn og voksne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SYNNØVE SKARBØ – SYNNØVES SYSTEM: RYDDELYKKE FRA A TIL Å // 158 S. // ★★★☆☆
Dette er en bok med tips og triks for å få et ryddig hjem. Jeg er ganske ryddig og organisert fra før, så for meg ble dette en repetisjon av ting jeg allerede kan og vet, men innimellom kommer det personlige historier fra livet til Synnøve selv, og det er kanskje disse bitene jeg liker aller best. Om du ikke er så flink til å rydde og organisere, så får du her masse nyttige tips!

Hva leste du sist?

New shades of NYX

For titusende gang: Jeg elsker Soft Matte Lip Cream fra NYX, og etter å ha fått tips fra Siri om at Blush og Blivakker hadde nye farger på tilbud, så måtte jeg selvfølgelig ha noen flere. Jeg er nå oppe i seksten forskjellige. Litt flaut, men OK.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veldig lekre, fine farger som ikke er for vågale! Per nå tror jeg at San Francisco er favoritten, men jeg likte egentlig alle fire veldig godt. Som dere ser så orket jeg ikke lage en full swatch der jeg har på hvert produkt på leppene, men jeg føler det er mer veiledende med slike bilder som over, for leppeproduktfarger varierer veeeldig alt ettersom hvem som har dem på. Her får dere i alle fall se produktfargene ordentlig!

May the 4th be with you

I dag er det fjerde mai, det vil si May the 4th, det vil si Star Wars-dagen. Litt skuffet over at Han Solo-filmen ikke har premiere i dag (hvorforrr), men jeg har halv dag på jobb og har på R2D2-toppen min, så da går det fint. Kjør Star Wars-collage!


(whi)

I går hadde jeg en skikkelig DRITTdag der jeg satt hjemme og syntes synd på meg selv (sliten + hodepine + foreløpig arbeidsledig til høsten), så i dag skal jeg ha det fint. Om ikke annet så har jeg middag med to fine jenter å glede meg til. Ha en fin en, folkens, og

May the 4th be with you!

En ny vri på bomullspads

Ettersom jeg fjerner sminke og renser huden min med micellar water (fra Garnier, funker kjempebra), så har jeg vært storforbruker av bomullspads. Slike pads som brukes én gang og ender i søpla, med resten av de enorme mengdene vi kaster hvert år. Jeg tenker at alle monner drar, så nå har jeg lært meg å hekle mine egne fine bomullspads som kan vaskes og brukes igjen og igjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg skal ikke våge meg til å prøve og forklare dere hvordan man hekler (jeg fikk opplæring av mamma i helgen), men jeg kan si så mye som at når dere først får det til så er det veldig enkelt. Se litt på YouTube-videoer eller få noen du kjenner til å vise deg! Jeg har ikke vært så utrolig nøye og har brukt den aller, aller enkleste teknikken, for jeg fant ut at til denne bruken har det ikke noe å si om de er litt ujevne – poenget er at de funker! Noe de så absolutt gjør, i tillegg til at de har en mild eksfolierende effekt. Hurra!

Merci, avril

Tenk, da er det første mai, og mannedyret og jeg nyter en velfortjent fridag sammen. Med en ny måned kommer selvfølgelig litt mimring om dagene som har gått, så her er en liten oppsummering av fine ting som skjedde meg i april.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gratitude still promotes happinessså takk for:

♥  fargen gul. Ikke noe gjør meg gladere enn den fargen for tiden!

♥  Awkward fritt tilgjengelig i T-We-abonnementet vårt. Jeg ELSKER den serien, og med serien mener jeg Matty McKibben. ♥

awkward, boy, and Hot image
(whi)

♥  fine kvelder med gode venner, dere er best ♥

♥  at jeg endelig har lært meg å hekle, etter å ha hatt det på to do-lista siden før jul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥  fine dager i sola da det var ordentlig vår i en ukes tid ♥

♥  plantene mine som spirer og gror.

♥  at jeg endelig har tatt meg tid til å øve på kalligrafi.

♥  årets første Royal Trippel. Den isen altsåååå ♥  ♥  ♥ 

♥  at Pokémon GO er blitt litt artigere, med nye elementer som Field Research som gjør at det er litt mer givende å spille.


I løpet av måneden har jeg fått inn litt mer aktivitet i hverdagen, og jeg har også fått lest litt. Et eget innlegg med månedens bøker kommer til helgen! Ellers har jeg også fått tak i noen nye farger av NYX Soft Matte Lip Cream (ja, ENDA flere!), og de skal dere også få kikke litt på i løpet av de nærmeste dagene.

Håper du har hatt en fin april!