Inspirational Friday: October

Siste septemberdag i 2016, dere! Jeg hører på det nye albumet til Banks (The Altar) som kom ut i dag, mens det regner ute. Som på fredager flest skal jeg støvsuge og vaske gulv, og så skal jeg lese Maus-tegneserien av Art Spiegelman. Har hørt så mye om den over mange år, men har ikke fått somlet meg til å lese dem – før nå. Hurra for biblioteket ♥

Collagen idag ble kanskje i overkant høstorientert, men det kan jo være fint noen ganger, det! I går var faktisk første dagen jeg kjente at det var litt surt og kaldt ute, så nå har jeg faktisk ordentlig høststemning. Da passet det veldig bra at den nye strikkegenseren min kom fra H&M i går: En deilig skoggrønn halvpolo som til tross for sine 100% akryl varmer som om den var av ull. Gleder meg til å vise dere, men i mellomtiden får dere glane på bildene under!


(whi)

Er du i høstmodus?

Pleated silver

Åh, dere, jeg fant pur lykke i form av et skjørt på salg (på Gina Tricot) her om dagen. PUR lykke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg kom hjem kunne jeg ikke vente med å ta det på, og jeg danset rundt i det omtrent til mannedyret kom hjem – og så litt til, for å vise det frem. Det er i knelengde, så litt tanteskjørt, men ettersom det er sølvfarget så dras kulheten opp et par hakk. Bruker den med en basic, hvit t-skjorte i ledig passform, med et par søte tøysko og den gule skinnjakken utenpå. 

Jeg er alltid litt skeptisk til slike “statement pieces”, for selv om jeg synes det er veldig kult er det ikke alltid jeg tør å bruke det selv. Det var ikke noe problem her i alle fall, ettersom jeg brukte det to dager på rad etter at jeg kjøpte det, og så igjen et par dager senere. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beautiful Monday: Shades of Grey

♫ The Lumineers – Gale Song

Da jeg stod opp i dag var det ordentlig mørkt på grunn av alle skyene. Det er en sånn dag det liksom ikke blir lyst. Typisk høst, med andre ord. Vel, en god kopp urtete hjelper på, og så er det fint at den ene orkidéen blomstrer igjen. Lyspunkt i det grå.

Og “grå” er stikkordet for dagens inspirasjonsbilder!


(whi)

Det er jo nesten rart hvor fint triste, kjedelige grå egentlig er? Jeg har fått øynene opp for grå klær det siste året eller så, og en vending var hvert eneste plagg jeg kjøpte grått. Jeg liker veldig godt hvordan grått fremhever min egen hudfarge (som er nokså brun mesteparten av året, relativt sett), og hvor fint det passer med cirka alt. Det er som svart, bare ikke så dystert og alvorlig!

Hva synes du om grått?

Billig vs. dyrt: Mesh-topp

Mesh-toppen, det vil si en langermet topp i gjennomsiktig, gjerne sort stoff, er tilbake i motebildet. Jeg har sett plagget på diverse topp-/rosablogger, der en av jentene skrev at hennes topp, fra Nelly.com, var sååå billig. Bare 199 kroner!


(her)

Jeg syntes ikke det var sååå billig, jeg? Etter en kortvarig runde på eBay fant jeg noen bedre alternativer:


(her)

Denne har ikke samme hals som den fra Nelly, men den koster altså 30 kroner. TRETTI, ikke tohundre. Jeg bestilte den og fikk den i postkassen rundt ti(!) dager senere, og slik ser den ut:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bestilte i str. L, og jeg vil den tilsvarer norsk størrelse 36. På eBay anbefaler jeg at du følger størrelsesskjema (med mål for byste, lengde, osv) i stedet for å se på størrelsene, for da ender du opp med barneklær (I kid you not) (pun intended).

Om du likevel vil ha en topp som går tett inntil halsen, så fant jeg en som egentlig er helt lik Nelly-versjonen til i underkant av 40 kroner:


(her)

eBay er flott for deg som vil prøve noe nytt uten å betale flere hundrelapper for det. Jeg kommer nok ikke til å bruke denne toppen så veldig mye ettersom den er ganske “avslørende”, men med en fin (og dekkende) singlett under så tror jeg det skal fungere fint. Og så til 30 kroner da…!

Hva synes du om denne gjennomsiktige trenden?

Cards for every occasion

Jeg føler meg litt som en av damene på Mad Men for tiden: Uten jobb, hjemme hele dagen, sysler med litt av hvert. (Jeg har jobb, men det er to ettermiddager i uka…) Litt av hvert var på tirsdag kortlaging, der jeg brukte såkalte “passepartout”-kort jeg kjøpte på Søstrene Grene for en tid tilbake.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er egentlig veldig enkelt. Finn et bilde du vil ha, fest det i passepartout-en og vips, et fint kort. Jeg fant fine sitat og bilder på nettet og brukte gratisprogrammet PhotoScape til å sette det sammen i en bildefil, før jeg printet ut. Her er resultatet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Et til en bokorm, et til en kattedame, et til en man har kjær, og et til en sjokoladeelsker. Artig, enkelt og fint!

Pasta med spinatpesto

Jeg elsker karbohydrater, spesielt i form av pasta. Og pasta kan varieres på så utrolig mange måter, så nå har jeg prøvd en ny. Vel, ny og ny, jeg har jo spist spaghetti med pestosaus før, men da var det butikkjøpt pesto, som innebærer pinjekjerner. Og for en som er allergisk mot pinjekjerner, så betød det opphovnede lepper, og nei, ikke på den bra måten. Dette er altså nøtteallergikervennlig pesto, basert på spinat for det var på tilbud på Rema 1000 i forrige uke. Det tar NULL tid, koster ikke så mye, men det smaker godt, godt, godt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

spaghetti til to personer

ca. 100 gram frisk spinat (har ikke testet med frossenspinat ennå, men det funker sikkert også)
2 knuste hvitløksfedd
50 gram solsikkekjerner
50 gram revet parmesan
ca. 1,5 dl olivenolje
sitronsaft
salt og pepper

Kok opp vann og hiv oppi ønsket mengde spaghetti. Mens pastaen koker har du spinat, solsikkefrø, hvitløk, parmesan og olivenolje i blenderen og mikser det så det blir en fin “røre”. Jeg opplevde at den ble for tykk til at blenderen fikk til å knuse alt, så jeg måtte tilsette ekstra væske (vann). Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Når pastaen er ferdigkokt, vender du inn pestoen og voilà, maten er servert. Denne pestovarianten kan selvfølgelig brukes til andre ting enn på pasta, men det var nå slik jeg serverte den denne gangen.

Tips: Om du vil ha mer mat i retten, kan du tilsette for eksempel oppkuttet skinke av et eller annet slag, det synes i alle fall jeg passer til. Kjøttdeig trenger heller ikke være så dumt, da steker du kjøttdeigen for seg først, før du heller på pestosausen – akkurat som med tradisjonell tomatsaus.

Tips to: Riv over enda mer parmesan – naaaam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA