Tacogryte med kikerter

Hurra for vegetarretter, spesielt med kikerter som er så billig! Her har du en oppskrift på en god, billig og mettende gryterett, helt uten kjøtt, men full av proteiner, for det! Totalprisen på denne middagen for to sultne voksne ligger på rundt 25-30 kroner til sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

en boks kikerter
en boks bønner (jeg brukte kidneybønner)
en boks hakkede tomater
en boks maiskorn (ja, jeg liker hermetikk)
en tacokit-pakke (med krydder, salsa og tacoskjell)
krydder: hvitløkspulver, løkpulver, spisskummen, koriander, chili, paprika, salt og pepper
ris
rømme
revet ost

 

Hell vannet av hermetikkvarene, og ha kikertene i en stekepanne (eller en kjele). Klem kikertene i stykker med en gaffel før du setter på varmen og drysser over tacokrydderet. Bland godt sammen og stek litt før du tilsetter bønner, mais, og tomat. Noen synes kanskje det er nok med tacokrydderet, men om du vil ha mer smak, bruk av krydderne i ingredienslisten. Server sammen med ris, tortillaskjell, med en dæsj rømme, salsa og revet ost over. Tacogryte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

French kiss

⋅  ⋅  ⋅  PARIS, JE T’♥  ⋅  ⋅  ⋅

Er det bare meg, eller ble dette litt fransk chic? Jeg synes i alle fall det, derav overskriften og det over her. Og dere aner forresten ikke hvor mange ganger jeg tok bilde av meg selv før jeg ble noenlunde fornøyd. Have I lost my outfit game? Eller, har jeg noen gang hatt outfit game? For jeg har nemlig gått gjennom bloggarkivet, og der var det mye rart…!

hatt fra H&M / kjole fra Gina Tricot / strømpebukse fra H&M / smykke fra eBay

25

⋅ ⋅ ⋅  BIRTHDAY GIRL  ⋅ ⋅ ⋅

Gratulerer med gårdagen til meg! Nå har jeg altså blitt 25 år gammel, og det føles jo akkurat som å bli 21, 22, 23, 24. Bursdag er alltid gøy, men i går var jeg faktisk i en annen bursdagsfeiring enn min egen. Onkelen min har nemlig bursdag på samme dag som meg, og han feiret 70-årsdagen sin med middag og kaker for bortimot hele slekta (nesten). Superkoselig!

Da vi omsider kom hjem i går kveld fikk jeg gaven fra mannedyret: Mummikopp, cocktailglassene jeg hadde ønsket meg ooog beskjed om at den fine, skinninnbundne versjonen av Tusen og èn natt var på vei i posten. Weeee! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg skal feire med venner lørdag 10. september, og så skal jeg prøve å få til familieselskap før den tid, men akkurat i dag skal jeg bare slappe av, hente bursdagsgaver fra diverse kundeklubber (ELSKER slike opplegg), spise eplekakerester og lese Saga Vol. 6. Kjenner jeg ikke er heeelt med på tegneserier, eller kanskje heller spesifikt denne serien, for øyeblikket, men må i alle fall lese den ferdig. Håper du har en flott mandag!

Hat o’clock

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

⋅  ⋅  ⋅  HATTEFIN  ⋅  ⋅  ⋅

Noe av det jeg kanskje liker best med å ha kortere hår er at jeg ser bedre ut i hatten min. Litt mer Lucy Hale-ish. Med en hvit t-skjorte, enkle gullsmykker, lyse jeans og et par kule sandaler er sensommerlooken på plass for min del.

Hatt fra H&M / smykke fra eBay / t-skjorte fra Carlings

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å våkne før sju på en lørdag er egentlig ganske fint, for da kan jeg dusje, lage eplekake og focaccia før klokka engang er ni. Eller, alt er ikke ferdigstekt ennå da, men det er bare det som mangler – jeg har til og med tatt oppvasken! Håper du får en flott lørdag!

Inspirational Friday: Dreamy


(whi)

Er fremdeles litt i det rosa hjørnet, men har kanskje beveget meg litt vekk fra forrige fredagshumør. I dag skal jeg kjøpe inn til og planlegge helgen, for nå skal det skje usedvanlig mye de to neste dagene. Jeg nevner i fleng: Loppemarked, Maker’s Fair, bryllupsdagsfeiring OG syttiårsdag. I tillegg har jeg bursdag, men feiringen er utsatt ettersom det er så mye annet som foregår denne helgen. Skal du noe spesielt i helgen?

Hestehale med en vri

Jeg trodde jeg skulle få litt problemer med frisyrer etter at jeg klippet av rundt 30 cm, men ettersom alt håret er jevnlangt til skuldrene OG jeg har tykt hår, har jeg funnet ut at jeg kan jo lage alle frisyrene jeg kunne med langt hår. Her er en enkel vri på den sedvanlige hestehalen, som jeg er sikker på at andre får til mye bedre enn meg (er ikke så flink til å flette på denne måten), men dere skjønner konseptet i alle fall!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg håret i midtskill før du starter en flette på hver side, gjerne så stramt som mulig. Fortsett flettingen bakover til flettene møtes i bakhodet, før du setter i en strikk. Voilà! Et tips kan være å bruke tørrspray eller saltvannsspray for å få litt tekstur slik at flettene sitter bedre. Det gjorde ikke jeg da, men kom på det etterpå.

Tunfiskcurry

Jeg er veldig glad i tunfisk, men bor sammen med en som sammenligner det med kattemat. SÅ jeg prøver da å kamuflere tunfisken på forskjellige måter, for det er faktisk ganske mye næring i det, og så er det veldig billig. En boks med tunfisk i solsikkeolje koster nå under to kroner på Rema 1000 der vi bor!

Etter å ha søkt litt på diverse treningsforum (der overraskende mange spiser tunfisk fordi det er sunt, selv om de synes det smaker fælt…?) kom jeg frem til tunfiskcurry. Oppskriften jeg fant på norsk var derimot litt rar, så jeg googlet “tuna curry” i stedet, og fant mange flere og bedre oppskrifter. Denne har jeg kommet frem til selv, etter å ha mikset flere jeg fant online. Dette blir en utrolig billig middag, jeg regnet meg frem til at det ble ca. 25 kroner for en meget mettende middag til to personer. Til sammen, altså! Du må selvfølgelig ha de forskjellige krydderne, men det har du superlenge av, så det er en god investering!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det du trenger for middag til to personer er:

to bokser hermetisk tunfisk (jeg brukte i olje, men det har egentlig ikke noe å si om det er i vann eller olje)
en boks creme fraiche
1-2 dl melk
krydder: karri, garam masala, chili, paprika, gurkemeie, løkpulver, hvitløkspulver, salt, pepper
ris

 

Sett først på risen, så den står og koker mens du lager resten. Det tar forresten veldig kort tid å lage curryen, så risen kan være så godt som ferdig før du begynner. Creme fraiche og melk blandes i en kjel på lav varme før du tilsetter krydderne. Smak og behag, så smak deg frem mtp. blandingsforhold (jeg brukte mye karri og ikke så mye garam masala, sistnevnte er ganske sterk). Du trenger en del krydder, for creme fraiche og melk sammen smaker ikke så mye. Hell vannet/oljen av tunfisken og bland sammen i kjelen. La det bli gjennomvarmt før du serverer.

Tips: For å gjøre retten litt mer spennende (det ser litt kjedelig ut, I know) så tilsett hakket paprika i curryen, og hakk opp frisk koriander som du drysser over ved servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shinylegs-kit fra eBay: Verdt det?

Husker dere da jeg fant hårfjerningskit à la Shinylegs på eBay til sånn 12 kroner og lovte at jeg skulle komme med en vurdering? Veeeel, her kommer det, bare to måneder etter…

For den som ikke henger med, les dette innlegget. Jeg kjøpte altså varen på bildet over, og det tok ikke lange tiden før det dukket opp i postkassen, omtrent en uke om jeg husker riktig. I pakken lå som lovet en stor og en liten pad, pluss fem “sandpapir” til hver av dem. So far, so good!

Så skulle jeg teste. Idéen er at ved å bevege pad med “sandpapir” i sirkelbevegelser på leggene så fjerner du hårene OG eksfolierer huden samtidig. I realiteten må du gnukke og gni kjempelenge for at du i det hele tatt skal se forskjell med tanke på hårfjerningen, og da har leggene dine blitt helt GRÅ av huden du har “eksfoliert”. Ettersom jeg ikke var så gira på å gni av meg huden nedover leggene kasta jeg hele greia.

Det kan godt hende det funker om du holder på i en time (på én legg), men ain’t nobody got time for that, og jeg vil ikke tro huden blir så veldig fin, spesielt om du har solt deg litt i sommer (kjedelig å gni vekk brunfargen). Dommen er altså: Ikke verdt det, selv om pakken kostet bare 12 kroner.

Noen som har prøvd originalen Shinylegs? Er veldig nysgjerrig på om dét funker!

Somewhere between sorrow and bliss

Jeg har mistet litt oversikten, men jeg tror det er en stund siden sist jeg postet noe musikkrelatert (correct me if I’m wrong). Jeg fant en sang i går som fikk det til å knyte seg sammen i brystet på meg, mens tårene rant. Det er det ikke mange som klarer, men Florence Welch er altså en av dem. Såvidt jeg vet er Too Much Is Never Enough en sang skrevet av noen andre (Bob Moses, forteller Google meg – igjen, correct me if I’m wrong), men jeg har ikke hørt den før nå og av Florence + the Machine da, altså. Og herregud. Det er magisk. Virkelig.

SPOTIFY: Too Much Is Never Enough by Florence + The Machine

Beautiful Monday: Relaxed jeans

Hei, og god ettermiddag! I dag har jeg vært ute og fanget Pokémon i timesvis og handlet kjøttdeig på tilbud (juhu!), og nå sitter jeg og hører dagens Radioresepsjonen-sending i reprise mens jeg kikker litt på ledige stillinger (null relevante) og gleder meg på middag (hjemmelaget pizza). 

“Tradisjonen” tro, her kommer et mote- eller skjønnhetsrelatert innlegg, denne gangen med jeans i fokus. Og ikke hvilke som helst jeans, men den avslappete modellen, kjent som boyfriend eller mom jeans (jepp, disse er forskjellige, men relativt like i mine øyne). Jeg har jo brukt mannedyret sitt par (se her), men skulle gjerne hatt et som ikke var fuuuuullt så vide i leggene. However, jeg er arbeidsløs og fattig (altså, jeg klarer meg jo), så nye jeans står ikke akkurat øverst på behovslista. Så da får vi kikke litt rundt på Lookbook.nu og drømme litt, da!


(lookbook.nu)

De med høyt liv er virkelig min favoritt, med et fint belte, oppbrettede bein og et par kule hæler? Ah, CLASS-Y! Synes du ikke?