Sofadyr

♫  Iron & Wine – Time After Time

God morgen!

Vi skaffet oss ny sofa på lørdag, og jeg er så fornøyd! Vi hadde to små “trampoline”-sofaer fra IKEA (se her) som vi kjøpte da vi flyttet forrige gang, men etter en drøyt år ble det nok. Behovet var der for en større, mykere sitteplass på stua, og så fant vi en pent brukt en på Finn.no til en grei pris. Svigerfar ble med og hentet, og så tilbrakte vi lørdagskvelden på å montere og deretter sitte i ny sofa! Denne nye er mørk grå, som ble litt kjedelig etter de to gule, men vi får hente inn litt farger på et annet vis, tenker jeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går satt vi egentlig på sofaen hele dagen, sofagriser som vi er. Jeg stod opp nå og da for å rydde litt og bake brød, men ellers satt jeg og leste (er ferdig med Blue Lily, Lily Blue nå!) og så litt på serier, blant annet Nobel. Herregud, for en bra serie!

Flere som har hatt en fin helg, håper jeg?

Inspirational Saturday: Halloween

Ja, da er blogg-Norge tilbake i form etter at blogg.no var nede i hele går! Er det flere som har fått statistikken sin slettet!? Jeg har visst aldri hatt besøkende før i går, jeg – selv om denne bloggen har eksistert siden 2007… Uansett, jeg pleier jo alltid å lage inspo-innlegg på fredager, men denne ukens inspirasjon kommer altså i dag i stedet.

(cirka et kvarter etter at jeg publiserte dette innlegget så kom statistikken tilbake, wohoo!)

Halloween kommer på mandag, men ettersom det jo er på en mandag, så blir nok de fleste Halloween-fester holdt i kveld. Jeg er bedt i en selv, men jeg kjenner at jeg ikke har så lyst. Kjedelig? Ja, kanskje, men jeg gidder ikke gjøre ting i frykt for at andre skal synes jeg er kjedelig hvis jeg ikke er det – jeg er voksen nå, vet dere. Uansett, tenkte jeg skulle se litt hva Weheartit har å by på av inspirasjon til Halloween, og jammen fant jeg ikke en hel del!


(whi)

Det er så mange kreative og flinke sjeler der ute! Jeg mener, se på The Mad Hatter i nederste rekke! Og så de to “sladdete” jentene, hihi. Som storfan av filmen Mean Girls måtte jeg jo selvsagt ha med to Halloween-bilder derfra, også! “I’m a mouse, duh”. Jeg kan forresten ikke tro at det der er Amanda Seyfried, det ligner jo ikke!?

Skal du på Halloween-fest?
Hva skal du i så fall kle deg ut som?

Embroidered

Jeg har ikke så mye å rutte med for tiden, så egentlig burde jeg nok ikke kjøpt annet enn mat og dagligvarer. Men så lider man jo en viss grad av shopoholisme, og da er det ikke så greit å la være. Heldigvis er dette et bruktkjøp, så da har jeg i alle fall vært miljøvennlig!

Jeg så nemlig denne skjorta på nærmeste Fretex-butikk sin Instagram-profil, og jeg spurte om de kunne holde den av til jeg kom og prøvde den. Og jammen satt den ikke som et skudd! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker detaljene, de fine snippene og at den ikke er helt hvit men heller eggeskall-ish. Tenk så fin til bukser med høyt liv, eller med bare snippende synlige under en strikkegenser! Jeg elsker gjenbruk ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#engangtil #fretex #gjenbruk #secondhand

Kikert bolognese

Min kjærlighet for kikerter tar aldri slutt, og nå har jeg kombinert disse proteinbombene med min pastafavoritt, bolognese. Det er billig, raskt og godt – hva mer kan du be om?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

en boks kikerter
100 g store champignon, hakket
to bokser hakket tomat
2-3 dl vann (spørs på hvor vid kjelen er)
200 g foretrukket pasta (jeg gikk for fusilli)
1 ts salt
1 ts pepper
0,5 ts hvitløkspulver (eller et par knuste hvitløksfedd)
1 ts løkpulver (eller en kvart løk, hakket)
2 ts basilikum
1 ts oregano
2 ss tomatketchup
3 ss revet ost

Ha sopp og kikerter i en stor kjel og stek raskt i litt olje før du tilsetter hakket tomat. Jeg pleier å kjøre tomaten i en blender først slik at man slipper store klumper. Ha så i pasta og rør om, tilsett vann slik at pastaen er dekket og dermed blir kokt. Når pastaen er spiseklar, tilsett krydder og ketchup (smak deg gjerne frem istedet for å følge oppskriften slavisk). Rør inn revet ost rett før servering, og voilà!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God, varmende og helt kjøttfri!

Perfekte filmer for høstmørket

Jeg elsker å se på film, og når høsten kommer får man en god unnskyldning til å sitte inne med et pledd og snacks. Det er jo kaldt ute! Her er fem filmer jeg skal se i tiden fremover. De to første er komedier, mens film tre og fire er mørkere på hvert sitt vis. Et fellestrekk for alle filmene er at det er overnaturlige elementer involvert, og det passer jo bra nå som det snart er Halloween.

1. What We Do In The Shadows
En film om vampyrer som er noe heeelt annet enn du kanskje forventer. Her har du (mørk) humor som virkelig får deg til å humre deg igjennom høstmørket! Filmen er laget som en dokumentar (à la The Office og Parks and Recreation), og dette formatet bidrar ytterligere til det komiske aspektet.

2. Beetlejuice
Altså, dette kan vel kalles en klassiker? Jeg er storfan av Tim Burton, men Beetlejuice har jeg faktisk aldri sett – kanskje mest fordi hovedpersonen ser skummel/ekkel ut? Uansett, jeg gleder meg!

3. Only Lovers Left Alive
Nok en vampyrfilm, men denne har et helt annet utgangspunkt enn What We Do In The Shadows. Hvorfor er denne filmen bra? Jeg nevner i fleng: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska. Jeg mener… What more can a girl ask for?

4. Crimson Peak
Igjen, litt Tom Hiddleston-screentime er ikke å forakte, spesielt ikke i kombinasjon med Mia Wasikowska (de utgjør et bra team). Crimson Peak er nok den skumleste på denne lista, og jeg så den på kino…! Noen som sa hendene foran ansiktet? Uansett, en skikkelig bra historie med skikkelig skumle karakterer. Og så Tom Hiddleston. Nevnte jeg Tom Hiddleston?

Sett noen av disse?
Rop ut om du vil anbefale meg noen filmer!

From Copenhagen to Transylvania

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter inspoinnlegget mitt om mørke lepper for et par uker siden, tikket det inn en kommentar fra Siri om at det var salg på NYX hos BliVakker. Svak som jeg er kikket jeg innom, og ettersom jeg ikke klarte å velge enten Copenhagen eller Transylvania, så ble det begge to.

NYX Soft Matte Lip Cream er nok kanskje favorittleppeproduktet mitt, og jeg har nå 8 forskjellige nyanser (se swatchinnlegg av de andre seks her). Den mørkeste jeg hadde fra før var Prague, som er en skikkelig fin fuchsiatone (som jeg er litt nyforelsket i nå, faktisk), men nå har jeg altså de to mørkeste nyansene i samlingen min. Som alltid synes jeg ikke bildene yter leppefargene rettferdighet, for fargene er for mitt øye dypere og finere. Men-men!

Transylvania er i utgangspunktet skikkelig mørk og lillabrun, men for at resultatet skal bli fint må man være litt tålmodig og ta det i flere runder. Det er jo slik med mørke farger (i hvert fall på mine lepper) at det fort kan bli ujevnt og “klumpete”, men om du legger Transylvania i flere lag (der hvert lag får tørke) blir det veldig mørkt og fint – og jevnt. Her har jeg ikke så mye produkt på, så man kan oppnå et mye mørkere resultat om man har lyst på dét.

Copenhagen var kanskje mer rød enn forventet. Den har derimot litt mer lillapreg enn klassisk rød, men uten å bli vampete slik som Transylvania. Med denne får jeg ikke problemet med at fargen blir ujevn, og den gir en veldig fin og glamorøs look. Også her kan du legge flere lag for å få sterkere og mørkere farge, noe jeg synes er flott, for da kan man jo variere!

For meg kommer mørke leppestifter til sin rett med småmatt hud, definerte bryn og mascara, og kanskje pittelitt eyeliner helt langst vippekanten øverst.

Har du prøvd NYX Soft Matte Lip Cream?

Inspirational Friday: Yellow

♫  Françoise Hardy – J’ai jeté mon coeur


(whi)

Det er fredag, det er fint vær, og livet er bra! Jeg har bøker å lese, musikk å høre på, og en deilig lasagne som skal fortæres i kveld (har riktignok ikke laget den ennå, men det blir). Gult er en farge som gjør meg glad, og den gule skinnjakken min blir hyppig brukt av akkurat denne grunnen. Det er spesielt den fine okerfargen som er på topplista mi for tiden, ikke bare ser jeg den på fine høstplagg, men også på trærne rundt om. Det er så fint!

Hvilken farge gjør deg glad?

Torsdagslook

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
⋅  BUSTETE HÅR, STRIKKEGENSER OG RØDE LEPPER  ⋅

Torsdag og fridag. I dag skal jeg hente bøker på Norli (♥!), søke på jobb (for titusende gang), lese i The Dream Thieves (SYKT spennende bok!), og spise middag hos svigers. Sola skinner. Fint, det.

Hva gjør du i dag?

Kyllingkaker med spinat og mozzarella

Kyllingkjøttdeig er billig, smakfullt og veldig anvendelig til hverdagsmåltider. Jeg synes kyllingkjøttdeig er mye enklere å jobbe med enn kjøttdeig av storfe, og jeg ender veldig ofte opp med å lage kyllingkjøttkaker. Og her går det an å variere nesten uendelig! Bruk sursøt saus for en spicy, asiatisk vri, maiskorn og kuttet paprika for en lunsjkakeaktig smak, forskjellige krydder… Bare fantasien og smaksløkene setter grenser. Denne gangen brukte jeg frossen spinat og revet mozzarella i blandingen, og jammen ble ikke resultatet både godt og saftig. Oppskriften blir til 6-8 kaker, alt etter hvor store du lager dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

400 gram kyllingkjøttdeig
150 gram frossen spinat
2-3 ss revet mozzarella/annen ost
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts hvitløkspulver
2-3 ss rapsolje

Først må spinaten tines, enten bare ved å stå på benken en stund før du skal lage middag eller ved å settes i mikrobølgeovnen. Trenger ikke være varm, bare ikke frossen – en jevn masse uten klumper. Ha kyllingkjøttdeigen oppi en bolle sammen med spinat, krydder,ost og olje, og bland godt sammen. Form til flate kjøttkaker som stekes i litt olje på middels varme, til de får en litt gyllen farge og er faste når du klemmer på dem med stekespaden (om kaken gir etter er den ikke gjennomstekt). Serveres egentlig med det du vil (kan nok bli ganske så gode burgere), jeg valgte poteter og rosenkål!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bon appetit!

Buzzador: Garnier Moisture Bomb

For en stund siden opprettet jeg en Buzzador-konto, og nå får jeg teste produkter fra tid til annen. Tidligere har jeg fått tilsendt te (som jo var meget passende for en tedrikker som meg), og nå fikk jeg buzze Garnier Moisture Bomb-kampanjen. Jeg digger å prøve nye ting, og når man i tillegg får dem tilsendt gratis har jeg ikke noe å utsette på ordningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk tilsendt tre ansiktsmasker, som da er av typen “tissue mask”. Dette innebærer at det er en faktisk maske i pakken, ikke noe kliss du smører utover. Plusspoeng for mindre gris. Som det står på pakken skal den være på i 15 minutter, og så er du ferdig og forhåpentligvis “intensely hydrated” og med en “glow”. Kjekt, ikke sant?

Så, min vurdering:
Pris: 29 kroner (hos H&M)
Forpakning: Fine farger, informativ, enkel å åpne
Påføring: Inne i forpakningen er det veldig mye kliss som du må fiske masken ut av, ellers er det bare å brette ut masken og legge den over ansiktet. Minus for litt rar passform, spesielt rundt øyne og nese, men fikk til å legge den til, likevel. Fint at masken var såpass tøyaktig, for tidligere har jeg vært borti lignende produkter som var veldig plastaktige og dermed ubehagelige å ha på. Jeg har ikke sensitiv hud, men likevel prikket og sved det litt de første minuttene – men så forsvant det helt. Da jeg tok av masken var det veldig mye produkt igjen i ansiktet (som jeg masserte inn i huden).


Fuktighetsgiver og Halloween-antrekk i ett!

Effekt/resultat: Litt klissete hud umiddelbart etterpå siden det var så mye igjen i ansiktet etter at jeg fjernet masken. Morgenen etter synes jeg huden hadde en fin glød, og huden føltes litt mykere enn vanlig. Denne effekten varte i flere dager.
Konklusjon: En forsåvidt godt produkt med et resultat som samsvarer med det produktet lover. Nå sliter ikke jeg med tørr hud, så jeg er kanskje ikke i målgruppen her, men jeg synes huden ble veldig myk og god, samtidig som det var en viss glød tilstede. Prisen i butikk er veldig fin, så jeg synes dette var et braprodukt. Passformen var kanskje ikke optimal, men samtidig var det såpass lett å legge den til takket være ganske generøst med “stoff”, så jeg fikk uansett dekket det som skulle dekkes. Fint at det også tok bare 15 minutter!
Karakter: 4/5

Liker dere slike innlegg?