Kyllingkjøttdeig er billig, smakfullt og veldig anvendelig til hverdagsmåltider. Jeg synes kyllingkjøttdeig er mye enklere å jobbe med enn kjøttdeig av storfe, og jeg ender veldig ofte opp med å lage kyllingkjøttkaker. Og her går det an å variere nesten uendelig! Bruk sursøt saus for en spicy, asiatisk vri, maiskorn og kuttet paprika for en lunsjkakeaktig smak, forskjellige krydder… Bare fantasien og smaksløkene setter grenser. Denne gangen brukte jeg frossen spinat og revet mozzarella i blandingen, og jammen ble ikke resultatet både godt og saftig. Oppskriften blir til 6-8 kaker, alt etter hvor store du lager dem.
Du trenger:
400 gram kyllingkjøttdeig
150 gram frossen spinat
2-3 ss revet mozzarella/annen ost
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts hvitløkspulver
2-3 ss rapsolje
Først må spinaten tines, enten bare ved å stå på benken en stund før du skal lage middag eller ved å settes i mikrobølgeovnen. Trenger ikke være varm, bare ikke frossen – en jevn masse uten klumper. Ha kyllingkjøttdeigen oppi en bolle sammen med spinat, krydder,ost og olje, og bland godt sammen. Form til flate kjøttkaker som stekes i litt olje på middels varme, til de får en litt gyllen farge og er faste når du klemmer på dem med stekespaden (om kaken gir etter er den ikke gjennomstekt). Serveres egentlig med det du vil (kan nok bli ganske så gode burgere), jeg valgte poteter og rosenkål!
Bon appetit!
Ser veldig godt ut! 😀
Fy søren de så utroooolig gode ut. Jeg gjør det bare så enkelt så mulig jeg når jeg laget kjøttkaker eller karbonader Hehe. Men dette så utroooolig godt ut hehe. Du er kjempe flink jo 😀
Dette så kjempe godt ut 🙂
Nam! Dette så godt ut!
ÅHNAM det hørtes sykt godt ut 😀
Nam! Dette så godt ut!
cheerchrissy.blogg.no: Takk!
Vilde: Ble veldig fornøyd selv i alle fall 😀
cheerchrissy.blogg.no: Takk (igjen) 🙂
lisarorvik: Takk!
Danian. Gutteblogger: Jeg tenker det er kjekt å variere, og så tar det ikke så særlig med ekstra tid, heller 😉 Takk for en koselig kommentar!
Victoria Larsen: Takk!
Så godt det så ut!
Martine: Takk!