Hårfin

Denne typen hårpynt er OVERALT nå, og for alt jeg vet er det kanskje “ut” allerede, men jeg synes det er superfint. Nå som jeg har såpass kort hår i sideskill liker jeg å feste en slik spenne på siden med mest hår, for en litt førtitallsaktig stil, ellers har jeg én på hver side bak øret, for å få håret vekk fra ansiktet.

Jeg har selvfølgelig ikke betalt i dyre dommer for disse, for jeg har kjøpt dem på AliExpress til seks kroner for den med store perler og ti kroner for paret med små perler, men du kan seriøst få disse hvor som helst for tiden – H&M, Glitter, you name it.

Maibøker

I april leste jeg mye, mens i mai lyttet jeg mye. Gratismåned på Storytel er aldri å forakte, og jeg har brukt appen til det fulle. Jeg ELSKER at Stephen Fry har lest inn Harry Potter-bøkene, og jeg har hørt på ham nesten hver dag den siste måneden. Harry Potter ♥

ANNE-BRITT HARSEM – MAMMAS SVIK // ★★★★☆
“11. januar 2011 startet rettssaken i den mest alvorlige overgrepssaken vi har hatt i Norge i moderne tid, den såkalte Alvdal-saken. En sak som rystet hele landet, og som avslørte et pedofilt fellesskap i den lille kommunen i Østerdalen. På tiltalebenken satt et samboerpar, et naboektepar og en pensjonert lærer. De var tiltalt for grove overgrep, også mot egne barn. Men historien begynner ikke der. Historien begynner mange år tidligere. Den gang den hovedtiltalte kvinnen bodde i Gjerdrum kommune. Dette er historien til den hovedtiltalte kvinnens eldste datter.” (Goodreads.com)

Det føles litt rart å gi en vurdering av en slik bok, for på ingen måte er dette en GOD bok. Dette er forferdelig lesing, det er ikke til å komme unna. Jeg FATTER ikke hvordan det går an! For det første: Seksuell misbruk av egne barn, det må være noe av det sykeste som går an. For det andre: Denne jenta (og de andre barna) ble sviktet på alle hold. ALLE! Far, besteforeldre, lærere, ALLE. Jeg blir helt kvalm bare jeg tenker på det, og sint, så utrolig sint. Stakkars barn. Dette er som sagt ikke en god bok, men jeg synes det er viktig å ikke lukke øynene for det som er vondt. Kanskje vi blir flinkere til å se og til å hjelpe, og da er det verdt en grusom leseopplevelse.

J. K. ROWLING – ALLE HARRY POTTER-BØKENE // ★★★★★
Denne bokserien trenger vel hverken beskrivelse eller omtale. Det er Harry Potter, lest av Stephen Fry, det er flott. Jeg har storkost meg!

 

Hva foretrekker du: Lese selv eller høre på lydbok?

Nytt fra Makeup Mekka

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg HELDIGVIS har roet ned på sminkehandlingen i år, og det er derfor lenge siden jeg har postet noe om ny sminke. Makeup Mekka er jo min beste venn/verste fiende, for de har så mye fint på kampanje/salg hele tiden, og jeg ga altså etter for noen uker tilbake. Jeg endte opp med tre ting: En mascara, en blush og en flytende highlighter.

Strobe Blush i fargen Rosy
Dette er en blush i en nokså dyp, varm rød-rosa farge med skimmer, noe som gir en fin glød i ansiktet. Bruker denne innimellom og kanskje helst til mer festlige anledninger, siden det kan bli litt vel skimrende til hverdags for meg.

Strobing Milkshake i fargen Caramel
Dette er et gjenkjøp, for nå er min gamle snart tom og jeg liker denne highlighteren sikkelig godt. Jeg pleier å blande inn i dagkrem for en jevn glød i hele ansiktet, og litt ekstra på kinn- og brynbein, nesetipp, amorbuen. Skikkelig fin og varer lenge!

Lash Spa Mascara
Dette ble hovedgrunnen til at jeg bestilte i det hele tatt, nemlig Makeup Mekkas nyeste mascara som inneholder castorolje, en ingrediens som brukes for å få lengre og tykkere vipper og bryn. Den pleier altså vippene dine mens du har den på! Jeg likte børsten (gummi) veldig godt, og produktet var veldig lett å fordele uten søl (var litt redd for at den skulle være veldig “våt”). Du får ikke tidenes volum, men fint fordelte, definerte vipper – det jeg liker best. Om den har noen spesiell effekt på vippene vet jeg ikke ennå, men enn så lenge er det en veldig fin mascara, i alle fall!

Merci, mai

Det er OFFISIELT sommer nå som kalenderen viser juni, og jeg er klar for varmere vær (som det er lovet at det skal bli), grilling, lesing på verandaen og ikke minst ferietur til Nice den 20. juni! Men før jeg kommer ordentlig i gang med den nye måneden, vil jeg – som alltid – tenke over det fine som skjedde i måneden som gikk.

Takk for:

♥  at Storytel har hele Harry Potter-serien lest av Stephen Fry ♥

♥  Melodi Grand Prix (eller Eurovision Song Contest, som det egentlig heter) og vår årlige fest med gode venner

♥  sommervær (innimellom)

♥  en supersosial og koselig 17. mai

♥  vår nye grill og at vi har fått brukt den såpass mye som vi har allerede har gjort

♥  filmen Beast med bl.a. Johnny Flynn, jeg likte den utrolig godt!

♥  at jeg fikk tilbud om halvårsvikariat ved skolen “min” (altså der jeg har jobbet tidligere) og at jeg derfor har jobb i høst ♥  ♥  ♥  

♥  sangen Joy av Bastille (som kommer med nytt album 14. juni!!!)

♥  at mannedyret er så flink til å brygge øl

♥  at huden min har vært meget fin og fresh i det siste, kanskje takket være The Ordinary (se post her)? 

 

Hadde du en fin mai?