Planning ahead

God morgen!
Mandag formiddag går for meg som oftest med på å planlegge: Middag, jobbing, blogging og husarbeid. Så skriver jeg det ned i den lille boka mi, og så er jeg klar for en ny uke! Jeg har vanligvis en del idéer på bloggfronten, men akkurat i dag kjenner jeg at jeg er litt tom… Det er jo månedsskifte, så det kommer både oppsummerings- og bokinnlegg, men så har vi jo de andre dagene i tillegg! Og hva skal jeg skrive om da?

Plutselig kom jeg på at jeg kjøpte litt ny sminke på tilbud her i forrige uke, og at dere kanskje vil høre litt om den? Jeg kjøpte en øyenskyggepalett og en lipgloss fra NYX, og så fant jeg en matt leppekrem fra et for meg nytt merke, nemlig Sleek. Si fra i kommentarfeltet om dere vil ha swatch + omtale!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspirational Friday: Velvet

♫  Pale Blue Eyes av The Velvet Underground


(whi)

Det er fredag, jeg har fri (mye fri denne uka) og nevøene mine er på besøk! De kom i går kveld og skal være her til i morgen, så nå skal vi kose oss ♥ Denne ukens fredagsinspirasjon er dedisert til et av mine favorittmaterialer etter denim og skinn, nemlig fløyel! Det er så fint og kan være ganske så glamorøst, samtidig som det kan bli skikkelig røft i kombinasjon med skinndetaljer. Til både hverdags og fest der, altså!

Hva synes du om fløyel?

Something old, something new

Det har blitt to nye skopar den siste tiden, begge av typen boots. Et par ble kjøpt nye, mens det andre er kjøpt brukt via ‘Tise.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da mitt gamle par med chelseaboots måtte takke for seg med hull i sålen (mye vits i vått vær, skal jeg si dere), så var det veldig greit å få denne forede varianten – med kraftigere såle – med 30% avslag i prisen! Jeg kjøpte de en størrelse større enn jeg vanligvis bruker for å få plass til tykkere sokker etter hvert. Nå bruker jeg ullsåler oppi, og de er så deilige og varme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Tise er og blir veldig kjekt, og å få disse bortimot ubrukte skinnskoene (opprinnelig fra Bianco) til bare 150 kroner gjorde meg til en veldig glad frøken. Cutout-designet er heller ikke så upraktisk som det ser ut til, for ettersom det er litt hæl skal det en god del vann til på bakken for at jeg skal bli våt. Kulda blir selvfølgelig en annen sak, men disse blir veldig fine å ta frem igjen til våren!

Hva synes du om skokjøpene mine?

Kyllingnuggets

JA, du leste riktig! Kyllingnuggets som du enkelt kan lage hjemme, uten fritering, men med crunch og deilig smak. Denne oppskriften metter to, så del eller gang opp mengdene alt etter hvor mange dere blir til bords.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

to kyllingfileter i nuggets-biter

150 gram (to-tre never) tortillachips/cornflakes/noe annet sprøtt som kan kjøres i foodprosessor og dekke en søt liten nugget
1 ts salt (hvis du bruker salte tortillachips/annet så dropp dette)
0,5 ts pepper
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts hvitløkspulver

en liten skål hvetemel
en liten skål mel og melk blandet sammen til en halvtykk røre (eller hvis du kan spise det, et sammenvispet egg)

 

Kjør tortillachips/annet med salt, pepper, paprika- og hvitløkspulver i en foodprosessor til du har små smuler. Ha dette i en skål. Ta kyllingbitene først i skålen med mel, så i mel-og-melk-blandingen, deretter i smulene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg de smuledekte kyllingbitene på en stekeplate eller en ildfastform og stek midt i ovnen på 180 grader i 18-20 minutter. Server med egentlig hva du vil, jeg gikk for pommes frites og en deilig liten maiskrem, pluss litt barbequesaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ren poesi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fra Ren poesi 2

Dette diktet oppsummerer ettermiddagen jeg hadde på jobb i går, så i dag er det godt å ha dagen for seg selv. Jeg har gjort litt enkel yoga og handlet inn mat for uka, og så skal jeg forberede litt blogginnlegg og gå med resirkulering etter hvert – og det er egentlig alt jeg har på planen i dag. Noen som sa fridag?

So, Monday, we meet again

… og det er like fint som alltid!

Denne mandagen startet jeg med å lese ferdig Mummipappa på eventyr (som var veldig fin og koselig, akkurat som de andre bøkene om Mummitrollet), og så gikk jeg en tur til Midtbyen for å levere en kåpe jeg aldri bruker hos Sarah Panter og hente nytt lesestoff på biblioteket. Jeg gleder meg til å ta fatt på John Greens nyeste Turtles All the Way Down, hans første bok siden The Fault In Our Stars (hans beste bok etter min mening), selv om tittelen er litt rar (google det, og du blir ikke mindre forvirret). 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Perfect ♥

Som vanlig jobber jeg i svømmehallen i dag, men jeg drar ikke hjemmefra før i to-tiden, så da kan jeg baaaare kose meg frem til da. Jeg tenker Gossip Girl og noe godt til (en sen) lunsj, hihi.

Ønsker deg en flott mandag!

Fine ting med høsten

🍁  seriestart for masse nye serier, som for eksempel RiverdaleAmerican Horror StoryThe Walking Dead, Stranger Things

🍁  det er helt innafor å sitte inne under et pledd med en bok og en god kopp te

🍁  trærne får så fine farger!

🍁  du kan flytte inn i yndlingsskjerfet ditt igjen (eventuelt kjøpe et nytt)

🍁  det er kaldt nok til å finne frem strikkegenseren igjen, men samtidig ikke for kaldt

🍁  frisk og skarp høstluft

🍁  høstmoten – altså, fargene, materialene, ALT ♥

🍁  masse fine nye bøker: Maggie Stiefvaters All the Crooked Saints, John Greens Turtles All the Way Down, Siri Pettersens Bobla, Leigh Bardugos Language of Thorns

🍁  det er mørkt nok til at levende lys faktisk gir stemning

🍁  boots – need I say more?


(whi)

Hva liker du best med høsten?

Inspirational Friday: Rose-toned

♫  Beaten av Comet Kid


(whi)

Det er fredag, sola skinner og jeg har på meg rosa genser, som ble utgangspunktet for denne ukens fredagsinspirasjon. Rosa er en farge jeg virkelig føler meg vel i, og jeg liker å kombinere fargen med f.eks gullsmykker og kanskje svart skinnjakke for å gi antrekket litt mer “edge”. Think pink ♥

Denne fredagen er for meg også FRIdag (eneste dag denne uka, bortsett fra søndag selvfølgelig), så jeg skal bare kose meg i mitt eget selskap til mannedyret kommer hjem fra jobb. Tikka masala står på menyen, og det gleeeder jeg meg til.

Håper du får en nydelig fredag!

Coat with a capital C

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så fant jeg den, endelig.

For tro meg, jeg har lett. En helt enkel, passe maskulin frakk, som passer bra, både formmessig og økonomisk. Og tror du jammen ikke den dukket opp på Carlings, helt ut av det blå, når jeg egentlig hadde gitt opp? 199 kroner kostet den meg, men med en førpris på – wait for it – 1 199,-! DET ER ET KUPP, DET! 40% ull og finfine lommer, ja, vi skal nok bli gode venner.

I dag er jeg litt husmor og baker brød og vasker klær før jeg skal jobbe i kveld. Sola skinner og om ikke så lenge skal jeg møte en Tise-selger for å forhåpentligvis kjøpe mine nye favorittboots. Yay!

Kyllingkjøttpudding

I forrige uke prøvde jeg meg på noe nytt men tradisjonelt, nemlig kjøttpudding – av kylling! Det er veldig enkelt, men tar en del tid i ovnen, så denne oppskriften passer godt en dag der du ikke har det travelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

en pakke kyllingkjøttdeig (jeg bruker Rema 1000 sin med både kylling- og kalkunkjøtt)
1,5 dl melk
2 ss potetmel
1 ts salt
0,25 ts pepper
0,25 ts muskat*
0,25 ts ingefær*
evt. kan du bruke annet krydder, som f.eks. et som er tilpasset kylling, jeg brukte Chicken & Steak fra Santa Maria i tillegg

 

Sett ovnen på 180 grader. Bland kjøttdeig og salt sammen i en bolle til du får en seig konsistens. Tilsett så potetmel og krydder, og hell i melken litt etter litt. Ha den ferdigblandede massen – som skal være nokså flytende – i en brødform (jeg brukte en på 35 x 10 cm) og sett denne i en langpanne. Ha vann i langpannen så det dekker omtrent 1/3 av høyden på brødformen. Sett så hele greia inn i midterste rille i forvarmet ovn, og la det stå i omtrent en time (litt avhengig av ovnen din).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puddingen får en lettere gylden farge når den er ferdig. Er du usikker? Ta ut puddingen og skjær for å sjekke fargen på innsiden. KYLLING SKAL IKKE VÆRE ROSA. Her er det bedre å steke litt for lenge enn for lite! 

Servér med dampede grønnsaker og kokte poteter, og kanskje en saus av noe slag. Bretagne kyllingsaus er nok god her!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA