JA, du leste riktig! Kyllingnuggets som du enkelt kan lage hjemme, uten fritering, men med crunch og deilig smak. Denne oppskriften metter to, så del eller gang opp mengdene alt etter hvor mange dere blir til bords.
Du trenger:
to kyllingfileter i nuggets-biter
150 gram (to-tre never) tortillachips/cornflakes/noe annet sprøtt som kan kjøres i foodprosessor og dekke en søt liten nugget
1 ts salt (hvis du bruker salte tortillachips/annet så dropp dette)
0,5 ts pepper
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts hvitløkspulver
en liten skål hvetemel
en liten skål mel og melk blandet sammen til en halvtykk røre (eller hvis du kan spise det, et sammenvispet egg)
Kjør tortillachips/annet med salt, pepper, paprika- og hvitløkspulver i en foodprosessor til du har små smuler. Ha dette i en skål. Ta kyllingbitene først i skålen med mel, så i mel-og-melk-blandingen, deretter i smulene.
Legg de smuledekte kyllingbitene på en stekeplate eller en ildfastform og stek midt i ovnen på 180 grader i 18-20 minutter. Server med egentlig hva du vil, jeg gikk for pommes frites og en deilig liten maiskrem, pluss litt barbequesaus.
Ohh, takk for oppskriften. Har alltid sett for meg at dette skal være litt vanskelig, men virket jo greit. Ble litt inspirert til å prøve dette med torsk for eksempel-namnam 😀
Siri: Bare hyggelig! Det blir litt søl, men det er også veldig enkelt og tar absolutt ikke lange tiden! 🙂