Chop-chop

På lørdag stod jeg på badet og var nokså misfornøy med håret mitt. Les: Nederste del av håret mitt. Jeg må innrømme at hårpleie i form av kur og olje – noe jeg pleier å være ganske flink på – har vært fullstendig fraværende i lang, lang tid, og dette synes selvfølgelig på tuppene mine. Jeg så saksen i badehyllen. Jeg børstet fort gjennom håret og delte det i to deler, én på hver side av hodet. Og så klippet jeg:

0xh_GvyeWQ

 

De nederste 15 centimetrene av håret mitt var plutselig i søppelbøtta! Angeren kom momentant, men samtidig var det ikke så veldig fint som det var. Og nå er jeg skikkelig glad for at jeg impulsklipte håret. Ettersom det skjedde on a whim har jeg ikke noe før-bilde, men under ser dere en indikator på hvordan det var før saksen gjorde sitt.

Og sånn er det i dag! Ettersom jeg har krøller blir det ikke én tett gardin når jeg klipper rett over, og da får jeg litt liv uten å bruke tid på å klippe opp, osv. Og nå oppfører jeg meg som om dette var en SYK, RADIKAL forandring selv om dere kanskje ikke ser forskjell, men for meg gjorde det virkelig godt. Det tørre, slitte er vekk så håret ser sunnere ut, og lengden er litt “søtere” – jeg hadde tross alt til midten på rumpa før jeg tok saksa fatt!

Hva synes du?On Saturday, I cut my hair on a whim. 15 cm were chopped off with our bathroom scissors, and I am very happy even though I immediately regretted it when I no longer had hair reaching my bum. WELL, the change is not overwhelming and you guys might not even notice, but it was just what my hair and I needed. My ends were so dry and ugly due to my neglecting haircare routines as of lately (hairmask and oil, what’s that?), and now my hair looks so healthy and the length is much cuter, as well. What do you think?

Parisienne

I går kveld begynte jeg å lese How To Be Parisian Wherever You Are etter å ha hatt den i bokhylla siden november. I dag ble jeg ferdig med boken og jeg er litt in awe for å være ærlig.

Punkt én. Jeg er og har vært une Parisienne hele livet. Nå mer enn noen gang.

Punkt to. Dette er en utrolig flott skrevet bok. Bildene, de forskjellige tekstene… Alt er bare flott.

Punkt tre. Jeg vil til Paris. Nå.

Siden april er rett rundt hjørnet kommer det jo snart et bokinnlegg der jeg skriver mer, men jeg måtte bare dele noe med én gang. For en flott bok – om livet, kjærlighet, mote og, mest av alt, Paris state of mind.


I purchased this book in November, but didn’t start to read it until yesterday. I finished it today, and I am in awe, to be honest. One: I am and always have been a Parisienne. Now more than ever. Two: This book is so well-written. The pictures, the different texts… Everything is just great. Three: I want to go to Paris. Now,

April is just around the corner and that means another book post where I’ll of course write about this one, but I just had to share it with you straight away. What a great book – about life, love, fashion and above all, Paris state of mind.

Easy breakfast

Som alle(?) andre bloggere har jeg blitt ganske så glad i bananpannekaker. Nå som det er ferie og fri har jeg såpass med tid om morgenen til at jeg kan lage noe varmt og godt, og i dag falt valget på bananpannekaker.

Du trenger:
2 godt modne bananer
ca. 2 dl havregryn
ca. 1,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts No Eggs eggerstatning (tilsvarer to egg)
nok melk til at det blir en litt tykk røre 

Dette ble til seks moderat store pannekaker. Siden jeg er allergisk mot egg vet jeg ikke hvordan denne blir med egg i stedet for eggerstatning, men det er bare å prøve seg frem.  Først moser jeg bananene og så tilsetter jeg resten og blander godt sammen. Jeg liker ganske tykke pannekaker, men om du vil ha dem tynne(re) er det bare å bruke mer væske.

Siden klokka ble stilt én time frem i dag ble det en nokså sen frokost – enda senere enn vanlig! – og resten av dagen har blitt brukt på å shine opp leiligheten og lese litt. Håper du har en flott søndag!Like every other blogger I am quite fond of banana pancakes. Easter leads to spare time in the morning which results in warm, tasty breakfast, and today I made these pancakes. To make six medium sized pancakes you’ll need: 2 bananas, 2 dl oatmeal, 1,5 dl white flour, 2 teaspoons of vanilla sugar, 2 teaspoons of No Eggs egg replacement (equivalent to two eggs) and enough milk for the batter to be somewhat thick. I don’t know how this recipe’ll turn out with actual eggs, but go ahead and try. I like my pancakes quite thick, but just add more milk if you want thin(ner) ones. 

As we set the time one hour ahead last night, breakfast was eaten late – later than usual! – and I’ve been cleaning and reading the rest of the day. I hope you are enjoying your Sunday! 

Lille My

På mandag var jeg og ga blod og da fikk jeg med meg denne fine (og nye) Lille My-koppen som premie. Hurra! Nå har jeg faktisk 18 Mummi-kopper, én mugge, én skål, én skje og en emaljekopp. Mummi-dilla much?


I donated blood on Monday and I got this pretty (and new) Little My mug. Hurrah! I actually have eighteen Moomin mugs, a jug, a bowl, a spoon and an enamel mug now. Moomin fever much?

Inspirational Friday: Easter


(whi)

Påska er literally rett rundt hjørnet, så da tenkte jeg det passer fint med en påskeinspirert/gul inspo! Jeg har dessverre ikke så mange gule plagg – faktisk tror jeg det eneste jeg har er noe undertøy – men det er få andre farger som gjør meg like glad som gul gjør! Hva skal du gjøre i påska?Easter is literally just around the corner, so I thought an Easter-inspired/yellow inspo would be quite suitable. Unfortunately, I don’t have too many yellow items – I actually think the only thing is some lingerie – but there are few colours that makes me as happy as yellow does! What are your Easter plans?

Stressed skin

De siste par ukene har vært veldig stressende for min del, og denne uka har det nådd nye høyder. I tillegg har jeg heller ikke vært så flink til å spise regelmessig eller drikke nok vann i løpet av dagen. Dette merker jeg veldig på huden min, for selv om morgen- og kveldsrutinene mine er de samme som før er huden min skikkelig tørr og irritert. Jeg pleier ikke å ha slike problemer med huden, så jeg opplever det som nokså ubehagelig og ha disse tørre flekkene som klør og svir. Føler med dere som har sensitiv hud og kjenner på dette jevnlig!

For å få brukt med rød, tørr og kløende bud har jeg noen produkter jeg tyr til. Den ene er Bodøsalven, en nattkrem mot eksem (men uten kortison!) og nummer to er Bio-Oil, som kort og godt kan beskrives som et mirakelprodukt. Jeg bytter på å påføre disse om kvelden, siden begge er veldig fete (den ene er en olje, liksom) og det hverken ser eller føles bra ut. Oljen pleier jeg å bruke cirka én gang i uken som en slags fuktighetskur til ansiktet, men ettersom jeg har en litt dårlig hudperiode nå blir det litt oftere, gjerne annenhver gang med Bodø-salven.

Bodøsalven er som sagt ment for eksem, men også tørr/sensitiv hud, og den inneholder blant annet nattlys- og ringblomstolje. Og så er det selvfølgelig hverken parabener eller parfyme i den! I tillegg til bruk i ansiktet bruker jeg den også på håndeksemen min, og den funker altså, mye bedre enn kortisonkremer fra apoteket. Og samtidig ødelegger den ikke huden, slik som kortison gjør! Bodøsalven kan kjøpes på eksem.no (er ikke sponset, dette er en helhjertet anbefaling).

Bio-Oil er jo i en klasse for seg selv. Dette er et prisbelønt produkt for bruk mot strekkmerker, arr og ujevn hudtone, og jeg har blant annet prøvd den på arret jeg har på kinnet og det jeg har under armen etter at jeg fjernet en føflekk. Arrene har bleknet betydelig, og selv om det på kinnet mitt er veldig gammelt og dermed nokså dypt synes jeg det har blitt litt mindre. Som sagt bruker jeg denne jevnlig som en fuktighetskur, og huden blir så fuktighetsmettet og myk av den. Bio-Oil kan kjøpes hos Vita og bittelitt billigere på feelunique.com. (dette er heller ikke sponset, kun et tips)

Nå er det heldigvis (snart) påskeferie, så da får jeg forhåpentligvis slappet av litt, spist bedre og drukket mer, og dermed blir mest sannsynlig også huden bedre. Jeg har bare to uker igjen med praksis, og ikke to fulle uker engang pga. tentamen, og jeg må si at det blir litt godt å være bare en vanlig student igjen. Med vanlig hud!


Fra en dag der alt var bra. Eller “on fleek”, hva nå enn det betyr.

Tussilago farfara

Fant disse vakre skapningene i går og jeg ble så GLAD. Er riktignok ikke de første jeg har sett i år, men de første som ble foreviget med (mobil-)kameraet. Det er vår, dere!


I found these lovely creatures yesterday and I was so HAPPY. Truth be told, these are not the first ones I’ve seen this year, but they’re the first to be caught on camera. It’s spring, you guys!

Easy like Sunday morning

Etter en nokså urolig morgenkvist med utløsning av BRANNALARM klokken halv fem fordi en full nabo har latt en (heldigvis) tom kasserolle stå på komfyren som ikke var skrudd av (og hun våknet seriøst ikke av brannalarmen som er helt utrolig skingrende og høy) og følgende problemer med å sove på grunn av dette, ble det til at jeg lå leeenge i senga i dag. Jeg leste ferdig Harry Potter & The Chamber of Mysteries og venter nå på at rundstykkene skal bli ferdigstekt mens jeg ser The Unbreakable Kimmy Schmidt på Netflix. For en morsom serie!

Kjøpte dette fine serveringsbrettet i marmor på Åhléns i går etter å ha formelig drømt om det en stund. Elsker fargen! Da jeg så det på nettsiden syntes jeg det så grått og trist ut, men det var en fin og varm sandaktig farge i virkeligheten så det fikk bli med hjem. Og tunfisk er det beste pålegget, forresten!

Ha en flott søndag!