Colorista Spray 1-Day Color

Midt i alt flyttekaoset (vi fikk nøklene i går, weee!) glemmer jeg nesten å blogge, men her er jeg igjen. Det er lenge siden jeg har skrevet omtale skjønnhetsprodukter, så her får dere en hårrelatert en!

Å sprite opp håret litt er altid gøy, spesielt når det ikke er snakk om permanente endringer. Jeg er veldig glad i min naturlige hårfarge (jeg har i alle fall blitt det nå, selv om det ikke alltid har vært sånn), men innimellom er det gøy å prøve noe nytt og midlertidig. På H&M fant jeg L’Oréal Colorista Spray 1-Day Spray i fargen Pink på tilbud, og nå har jeg altså testet den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pris og mengde: Jeg kjøpte den for 50 kr på tilbud, ordinærpris er 79 kroner på Vita. Det er en veldig liten flaske som knapt holdt til én runde på tuppene mine. Nå har jeg riktignok ganske tykt hår, men litt skuffet over hvor lite det var i flasken.

Påføring: Veldig enkel. Legg et håndkle om skuldrene slik at klærne er dekket til og spray fra rundt 15 cm avstand. Flere lag gir sterkere farge. Børst gjennom etter påføring.

Resultat: Ettersom jeg har brunt hår så synes ikke fargen så godt som på blondt hår. Jeg ble likevel fornøyd med det umiddelbare resultatet, en søt rosafarge med hint av glitter(!) i. Det som skuffet meg var hvor dårlig fargen holdt. Jeg gikk ut fra at fargen skulle holde til neste hårvask, men allerede på kvelden (jeg påførte på ettermiddagen) var mye av fargen forsvunnet. Hvor den ble av er ikke godt å vite, for jeg fant ikke spor av farge på klærne mine (som jo er et pluss).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommer jeg til å kjøpe den igjen? Nei, om jeg skal ha rosa tupper igjen tror jeg at jeg går for noe som holder litt lenger. Greit for å teste farger man er usikker på, forsåvidt, ettersom den forsvinner så fort.

Har du prøvd noe fra Colorista-serien til L’Oréal?

Sommerferie… Eller?

Sånn bortsett fra å jobbe litt på onsdag, så har jeg teknisk sett sommerferie nå. Noe særlig ferie blir det kanskje ikke, for vi tar over leiligheten på onsdag(!), og dermed må jeg pakke ned de tjue millionene tingene vi har. ÅH DET ER SÅ MYE! Et stappet klesskap, en bod som flyter over, 41 Mummikopper – og det er bare toppen av alt dilldall jeg akkumulerer rundt meg. For ikke å snakke om alle bøkene mine!

Så i dag er det ikke så mye som står på plakaten annet enn pakking, pakking, pakking, med fine sanger i bakgrunnen, som f.eks. den nyeste fra Florence + the Machine. Nytt album på fredag, folkens!

 

Inspirational Friday – again

Ja, tiden går fort, for nå er det sannelig blitt fredag igjen. Siden sist har jeg a) avsluttet klassen min sin tid på grunnskolen, b) blitt 200 000,- fattigere, c) blitt et oliventre rikere, og d) gått fra å ha to jobber til å nå ha bare én. Min tid som ungdomsskolelærer er midlertidig over, så må jeg bare krysse fingrene for at jeg finner noe til høsten. (kryss gjerne fingrene for meg du også, jeg trenger all hjelp jeg kan få!)

Ettersom det er kaldt, grått og vått i Trondheim i dag, så drømmer jeg om varmere dager med sol og fine kjoler over sommerbrune legger. Sukk ♥


(whi)

Inspirational Friday

♫  girls av girl in red

Det er fredag, vi er inne i nest siste uke av skoleåret, og jeg skal bare slappe av etter jobb. Jeg har frihelg for en gangs skyld, så det blir fint med en lørdag der jeg slipper å deale med gifteringer! Samtidig er jeg utrolig glad for at jeg har gullsmedjobben, så man skal vel ikke klage.

Det har vært litt slapt her inne i det siste, men her kommer det sedvanlige fredagsinspoinnlegget! Litt av hvert som jeg fant på Weheartit ble en yndig liten collage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(whi)

Håper du har en fin fredag!

Gult er kult

Enkelte ganger er det tøft på jobb. Andre dager, som i går, er det helt motsatte. Vi tok nemlig med elevene for å se Deadpool 2 på kino, og med buss frem og tilbake og en totimers film så ble det alt vi gjorde. Lærerlivet (når man har stresset seg gjennom alt av tentamen og eksamen og karaktersetting og samtaler og det som verre er) ♥

Etter den “harde” arbeidsdagen gikk jeg på biblioteket for å hente Lumberjanes nr. 5-8 (wopee!) og så stakk jeg innom Bik Bok for å endelig kjøpe meg genseren jeg har drømt om i mange måneder – nå til halv pris!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
♥♥♥

Nå er det kanskje ikke mer klær jeg bør bruke penger på, men jeg leverte tilbake et par sko på H&M som ikke passet så det ble genser i stedet for sko. Og så fikk jeg lønn i går, så da er det lov å unne seg noe man har ønsket seg lenge, eller?

Garnier Micellar Cleansing Water

I samarbeid med Garnier

Jeg ble valgt ut av Buzzador til å motta og teste Micellar Cleansing Water fra Garnier, og her kommer en liten omtale. Akkurat denne gangen har jeg vært litt snikete, for jeg har allerede brukt Micellar Water fra Garnier i laaang tid, men det er jo alltid kjekt med gratis påfyll? Og her kommer jo omtalen, som jo er hele poenget med Buzzador – å skape “buzz” rundt produktet. Man kan jo også si at ettersom jeg har brukt produktet så lenge, så er omtalen min mer troverdig. Uansett, here we go!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Garnier Micellar rensevann med miceller som trekker til seg smuss som en magnet, er en utrolig enkel og behagelig måte å fjerne makeup og rense huden på. Den pleiende formelen kan anvendes på alle områder av ansiktet (ansikt, øyne, lepper), og du behøver ikke engang å skylle den av etterpå. Og resultatet? Resultatet er en behagelig rengjort hud.” (Garnier.no)

Micellar Cleansing Water er altså rensevann for å fjerne sminke og skitt fra huden. Jeg bruker det hver eneste kveld (om jeg ikke har sovnet på sofaen, da går jeg nok rett i seng) og fremgangsmåten er veldig enkel: Væt en bomullspad med Micellar Water og legg inntil øynene og gni forsiktig. Voilá, så er sminken borte! Jeg foretrekker dette fremfor andre metoder fordi man får minimalt med gniing (det vil si at man er snillere med hud og vipper) og det blir så fint og rent. Tips: Om du bruker gjenbrukbare pads (for eksempel slike som du kan hekle selv) i stedet for engangspads, så sparer du miljøet for unødvendig avfall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det har nå blitt lansert flere forskjellige typer Micellar Water at etter hudtype og behov deretter, og jeg har testet to forskjellige: Micellar Cleansing Water Normal and Sensitive Skin og Micellar Cleansing Water in Oil, der sistnevnte er ment for å fjerne vannfast sminke. Begge variantene kommer i flasker som rommer 400 ml (og de varer leeeenge).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Micellar Cleansing Water Normal and Sensitive Skin er den jeg har brukt mest. Jeg har normal hud med litt fet t-sone innimellom, og jeg synes denne funker flott for meg. Den er veldig mild, noe som gir null ubehag når du fjerner øyesminke, og den har en mild og behagelig duft. 

Micellar Cleansing Water in Oil er ganske uvant når du er vant til den vanlige rosa, for her har vi først og fremst en oljebasert rens, som også lukter en del mer – men den lukter KJEMPEgodt, så dette er ikke et minus i mine øyne. Den føles så klart litt oljete ved bruk, men huden blir absolutt ikke oljete i etterkant. 

Jeg liker begge variantene veldig godt, og har egentlig ingen favoritt, så jeg bytter litt på hvilken jeg bruker. In Oil er såklart vinneren om du ofte bruker vannfast sminke, men det gjør ikke jeg, og ved fjerning av vanlig sminke synes jeg disse er like gode.

Har du brukt micellar-rens før?

Maibøker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARIE AUBERT – KAN JEG BLI MED DEG HJEM // 117 S. //  ★★★★☆
“En sekstenårig jente sniker seg inn i et hus som ikke er hennes. En ung kvinne får blåmerker og er usikker på om hun liker det. En mann er i Sør-Amerika med sin kone for å hente adoptere en gutt, men trekkes i stedet mot en litt for stor jente. De ni novellene i «Kan jeg bli med deg hjem» handler alle om mennesker i oppbrudd – fra vennskap, ekteskap eller kjæresteforhold. Mange av dem beveger seg akkurat på grensen mellom skamløshet og overtramp. Og alle klamrer de seg til tanken på at det finnes noe som er større enn det de forlater. ” (Goodreads.com)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PHILIP ARDAGH – MUMMIDALENS VERDEN: MUMMITROLLENE // 359 S. // ★★★★☆
Dette er en veldig søt og informativ bok som introduserer både Mummidalen og dens beboere til nye lesere på en veldig fin og oversiktlig måte. Gamle lesere, sånn som meg selv, kan også finne mye hygge her, og selve omslaget på boken er virkelig verdt å ha i bokhylla. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIERON GILLEN – THE WICKED + THE DIVINE, VOL. 5 // 144 S. // ★★★★☆
Her skal jeg ikke avsløre noe om innholdet, for jeg vil ikke avsløre noe, men det er BRA. Vakre tegninger og en spennende historie, så om du liker tegneserier så er dette absolutt noe jeg kan anbefale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIERON GILLEN – THE WICKED + THE DIVINE, VOL. 6 //  168 S. // ★★★★★
Igjen, vil ikke avsløre noe som helst, men denne serien er THE BOMB. Og dette nummeret tok kaka, virkelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MADELINE MILLER – CIRCE //  352 S, // ★★★★★
Circe blir født av solguden Helios, men har hverken stemme, utseende eller personligheten som matcher sine familiemedlemmer. Etter hvert som hun blir eldre, blir det klart at hun har evner som er forbudt blant gudene – hun er nemlig en heks. Og som en heks kaster hun en mørk forbannelse, og den forbudte handlinger får henne sendt i eksil på en øde øy. På øya blir hun bedre kjent med seg selv og med evnene sine, og hun møter også andre som kommer i land på øya: Guden Hermes, håndverkeren Daedalus, helten Odysseus. 

Circe er en bok om det å være annerledes, å finne seg selv, kjærlighet, feminisme, alt innhyllet i et slør av gresk mytologi. En virkelig fin bok som jeg ble ordentlig glad i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ALEXANDRA CHRISTO – TO KILL A KINGDOM //  358 S. // ★★★★☆
Det var en gang en havfrue som møtte en prins og forkastet alt hun var for å være sammen med ham. Og så har du Lira, som dreper en ny prins hvert år på bursdagen sin, for å gjøre seg fortjent til å overta tronen som havets dronning. Dette er en virkelig finurlig adaptasjon av den klassiske fortellingen Den Lille Havfruen, og her er det litt mer girl power og mørke, for å si det sånn! Følte kanskje at historien ble konkludert på en litt forhastet måte, men dette ødela ikke leseopplevelsen nevneverdig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IAN DOESCHER – WILLIAM SHAKESPEARE’S STAR WARS: VERILY, A NEW HOPE //  174 S. // ★★★★★
“MAY THE VERSE BE WITH YOU!

Return once more to a galaxy far, far away with this sublime retelling of George Lucas’s epic Star Wars in the style of the immortal Bard of Avon. The saga of a wise (Jedi) knight and an evil (Sith) lord, of a beautiful princess held captive and a young hero coming of age, Star Wars abounds with all the valor and villainy of Shakespeare’s greatest plays. ‘Tis a tale told by fretful Droids, full of faithful Wookiees and fearsome Stormtroopers, signifying… pretty much everything.” (Goodreads.com)

Altså, en kombinasjon av Shakespeare og Star Wars!? COUNT ME IN! En virkelig fornøyelse å lese, men kanskje for den litt spesielle – det er kanskje ikke så mange som virkelig nyter å lese et teaterstykke skrevet på vers? Uansett, jeg likte den kjempegodt, og så har den morsomme illustrasjoner, også!

 

Det fine været var nok hovedfaktoren til at jeg fikk lest såpass mange bøker i mai. Jeg likte alle veldig godt, men Circe må være favoritten. For en bok! ♥

Hva leste du sist?

Merci, mai

Sent er bedre enn aldri, ikke sant? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for:

♥  DEILIG SOMMERVÆR (men nå er det juni og kaldt og grått)

♥  gode bøker

♥  at Bryggerekka Bruktmarked har startet på igjen, og på det aller første fant jeg noen kjempefine rammer.

♥  de flinke elevene mine som har jobbet seg frem mot og gjennom eksamen. Nå er de godt i gang med muntlig, og før vi vet ordet av det er det sommerferie. Det går så fort!

♥  Fun Light Ice Tea Peach (jeg har også hørt rykter om at det finnes en med MANGOsmak men den har jeg ikke sett noe til?!)

♥  Peaky Blinders sesong fire, OH MY! Jeg elsker Cillian Murphy ♥  ♥  ♥

♥  to bunadsanledninger, nemlig vår nasjonaldag og mitt eldste tantebarn sin herlige konfirmasjon.

♥  sist, men absolutt ikke minst: Etter (altfor) mange visninger fant vi en leilighet vi kunne trives i, og jammen så vant vi budrunden. SÅ den 27. juni har vi offisielt vår helt egen leilighet!!! 

 

Det har altså skjedd et og annet i mai måned, men det helt klart største er da at vi endelig har kjøpt oss leilighet. Litt mindre sentralt, mye mindre støy nattestid og med mer plass enn vi har nå. Og så går vi jo fra å leie til å eie, som er et stort pluss. Vi tar som sagt over 27. juni, første ferieuken vår starter 30. juni, så da blir det flytting og innkjøp av diverse som vi trenger (som er en god del). GLEDINGS!

Hadde du en fin mai?