Fødselsdag

En blogg fødes vel strengt tatt ikke, så vi kan kalle det en kreasjonsdag. Opprettelsesdag. Lagedag? Uansett hva vi kaller det: Den 22. desember i 2007, kl. 22:25 postet jeg mitt første blogginnlegg. Jeg har i seks år (og seks dager) holdt meg til den samme bloggen, nemlig denne her på juliebettina.blogg.no. Og hva har jeg gjort i løpet av denne tiden? Let’s see…

Jeg har (ganske så innlysende) blitt seks år eldre.

Jeg har blitt dumpet og hatt ganske alvorlig kjærlighetssorg.

Jeg har blitt tante to ganger.

Jeg har skrevet 3844 innlegg (dette inkludert) (med mulighet for at jeg har publisert og så slettet noen).

Jeg har hatt sponsoravtaler med både Bladkongen.no og Trendsales, men fant ut at disse ikke var noe bra for dere og dermed avsluttet jeg.

Jeg har gått fra å ha én leser til å nå ha et ganske så stadig tall på 60-70, men i en lengre periode var det også godt over hundre innom daglig. Og for meg er dette mange.

Jeg har blitt skrevet om i en lokal nettavis. Og denne vil jeg ikke linke til fordi jeg vil beskytte selvbildet mitt ved å unngå og dele en artikkel der jeg er blitt avbildet på en heller obskøn måte.

Jeg har flyttet hjemmefra og inn i en leilighet i Trondheim sammen med en fyr som ganske sikkert må være den jeg er ment å være sammen med. Tror jeg.

Jeg har funnet ut hva jeg skal bli og jeg tror jeg kommer til å bli rimelig god på det, også!

Jeg har med andre ord levd livet, og den som har fulgt meg har fått leve det med meg, på et vis. Gjennom gode og onde dager. Å blogge er noe jeg trives veldig godt med, samme om jeg skriver sjelfulle tekster eller poster et bilde av den nye ringen/genseren/skjørtet/neglelakken/whatever. Jeg tjener ikke noe på å gjøre dette, men jeg føler at gjennom denne skjermen så deler jeg noe av meg selv som andre får glede ut av. Og det gjør at også jeg får glede av det. Og la oss ikke glemme de fine jentene jeg har blitt kjent med gjennom bloggen min, de jeg fra før visste hvem var og noen jeg aldri har møtt, men føler er nære venner for det. Jeg slapp dere inn og jeg angrer ikke.

Jeg er veldig glad for at jeg startet med dette, og jeg har ingen tanker om å slutte ennå. Det går kanskje litt opp og ned med hvor mye jeg skriver, men det er altså dette livet det dreier seg om. Noen ganger er det mye annet som skjer, og det reflekteres på bloggen. Det som er fint å vite at uansett hvor mye/lite jeg poster, så er dere her. Dere er kanskje ikke en masse på titusener av folk, men for meg er dere gull verdt. Bloggen og dere har gjort meg til meg, akkurat sånn som jeg er nå, her jeg sitter og snufser og har feber. 

Jeg er glad i bloggen min – ja, for den er min. Jeg har ikke masse giveaways og får ikke klær kun for å skrive om dem, men jeg kan med hånden på hjertet si at dette er bloggen MIN. Det som står her er mitt, det er fra meg, det er fra hjertet mitt og hjernen min. Og slik skal det fortsette. Jeg håper du blir med meg videre.

The Holidays

Hei. Igjen.

Jeg tok meg visst litt juleferie, jeg. Proppfull av mat og blant annet en symaskin (!) rikere er jeg nå en liten svipptur tilbake i Barteby og med ubegrenset Internett-tilgang (ikke bare helt ytterst ved kjøkkenbordet som hjemme hos foreldrene mine) bestemte jeg meg for å sjekke ståa her på juliebettina.blogg.no. Og her står det bare bra til, ser jeg! Ikke bare er dere flinke til å innom, på torsdag var det en hel GJENG utlendinger som var innom – altså, folk med utenlandsk IP-adresse. Hi guys, who are you? I’ve been thinking about blogging in both Norwegian and English (again), and the fact that so many “foreigners” visited the other day must be seen as proof that this is necessary, right?

Ok, tilbake til norsk. Jeg har altså tenkt å skrive på engelsk igjen. Aller helst ville jeg skrevet kun på engelsk da to språk lett ser rotete ut, men vi får se. Jeg er jo tross alt norsk, så man burde kanskje ha det i bakhodet. Vel, vi får altså se.

Jeg har altså fått symaskin i julegave, så jeg luuurer på om dét kanskje åpner for litt mer kreativ utfoldelse nå i 2014. Jeg håper i alle fall det! Og kreativ utfoldelse betyr litt mer (interessant?) blogging, og det er jo bra. Apropos julegaver, jeg fikk helt utrolig mange i år. Det var kun én som ikke var helt meg, og den skal jeg straks gå og bytte. Jeg liker egentlig ikke å bytte gaver, jeg føler det virker så utakknemlig, men når sant skal sies så kommer ikke den genseren i “warm olive” til å brukes ettersom jeg ser ut som jeg har fått en eller annen terminant sykdom med den på. Synd å si det, men det var  virkelig  ikke min farge. Så da er det bedre å bytte enn å ha en genser liggende i skapet bare fordi man på død og liv ikke vil virke utakknemlig. (men det er faktisk sånn jeg føler det, selv om jeg ikke hadde brydd meg om det var jeg som var giveren)

Jeg hadde visst litt å si likevel, i utgangspunktet trodde jeg dette ble et hei hadet-innlegg med en selfie som kirsebæra på iskremen. Selvfølgelig skal dere få selfie (det er jo så lenge siden!), men det ble altså litt mer tekst enn planlagt. Nå må jeg faktisk komme meg opp av sofaen før jeg sovner, for det er hardt å stå opp kl. 07:30 når man er vant til å sove til 11-12-tiden (eheheee). Håper dere har det fint, så hører dere fra meg igjen snart. En gang. Cyberklem!


Lookbook Monday


(whi)

Åh, i dag er dagen før dagen, dere! Derfor fant jeg noen fine, mer pyntede looks i tilfelle noen trenger litt inspirasjon til morgendagens antrekk. I dag skal jeg ta en siste butikkrunde (for noen andre) før jeg drar med meg alt av pakker, klær og kjøleskapsrester hjem til mamma og pappa. Jeg skal være der frem til 6. juledag eller julaften (vi får se). Julemat laget av andre, hurra!

Oops, I did it again

Jeg har vært flink en stund nå og ikke shoppet head over heels – jeg tror faktisk det jeg har kjøpt er julegaver og mat (og en kurv for å ha Wii-kontrollene i fra Søstrene Grene). Jeg har jo hatt en jevn strøm med eBay-pakker så jeg har hatt det fint, likevel.

Men så starter frk. Nelly julesalget sitt og jeg finner en del fine ting, selvfølgelig. En liten julegave til meg selv. Vel, fire julegaver for å være eksakt.

SOUNDTRACK: Britney Spears – Oops!…I Did It Again

Soo Joo undertøyssett // Coca tee // Rome skjørt // Cravings skjørt (ikke på salg)

Salget er forresten låst, men hvis dere bruker koden “love” kommer dere inn så lett som en plett! (som er koden spesielt for Erica Kvam sine blogglesere, tror jeg)

Got lost in the game, oh baby, baby…

Glossybox: Desember

Dette er jo helt klart den fineste esken av de jeg har mottatt – ja, finere enn Dagmar! – så jeg ble glad bare for den, jeg. Var ikke sånn suuuperimponert over innholdet (med unntak av neglelakken, kanskje), men det var jo ikke kjempedårlig, heller. Bare litt kjedelig etter min mening, men det skal godt gjøres å bli fornøyd hver gang. Helt sikkert fine produkter som jeg helt sikkert kommer til å bruke opp!

Looking at each other in a second-hand store

SOUNDTRACK: Bigbang – Everybody And Their Broken Hearts

Åh, dere. Hei.

Det skulle vise seg at når jeg endelig hadde tid og samvittighet til å la fingrene gå over tastaturet og fortelle om livet mitt (i stedet for å fortelle om fagdidaktikk, som tidligere) hadde jeg plutselig ikke noe å si. Og så skjedde det plutselig litt mer enn forventet, for jeg har vært ganske lite i ro hjemme siden tirsdag. Det har resultert i en god del mat og kake i magen grunnet pappas bursdagsfeiring, en god del innpakkede julegaver, en god del mindre penger på konto, nok en konsertopplevelse med Bigbang (Øystein Greni, dere ♥) ooog masse søvn. Med andre ord: Jeg har hatt det meget fint.

Og så er det en stund siden jeg har vist trynet mitt her på bloggen (av ingen spesiell grunn egentlig, “det berre vart sånn”), så her er noen webcambilder der jeg ikke ser ut som meg selv:

Så sånn er det. Nå skal jeg lese 90+ blogginnlegg på Bloglovin (noen som har vært mer aktive enn meg, tydeligvis) og så legge meg – i morgen skal vi (hele familien min + mannedyret) på vår årlige tur til Røros. Det blir kos! Håper dere har det veldig fint, så skal jeg kanskje komme med noe i morgen, også.

Kanskje.

Nøtteknekkeren

Well hello hello hello!

Gjett hvem som er ferdig med eksamen x 2 – det er MEG! Jeg er strengt tatt ferdig med eksamen x 4, men den første har jeg vært ferdig med i flere uker og den andre ble unnagjort på fredag, så de regnes liksom ikke med i dag. For nå, dere, nå er jeg ferdig med begge fagdidaktikk-eksamenene mine (“eksamen” i bestemt flertall er forresten veldig vanskelig å skrive på PC, jeg legger alltid til en -ene for mye)!

Emil is the king. | via TumblrEmil is the king. | via TumblrEmil is the king. | via TumblrEmil is the king. | via Tumblr
Flott følelse illustrert av den kjekkeste skiskytteren Norge har å by på for øyeblikket. (whi)

 I morgen skal jeg dra sporenstreks til skolen for å a) printe ut utyskene og b) levere dem inn på insituttet. Dere er ikke problemet mitt lenger nå! Jeg er jo dronningen av å prokrastinere, så det at jeg er ferdig nå og ikke på torsdag (innleveringsfrist er innen torsdag er omme) er en bragd i seg selv. Når jeg i tillegg kan si meg relativt fornøyd med innholdet må vi vel alle bare bøye oss i støvet, men også samtidig undres: Er det slik at du (altså jeg) har knekket eksamensnøtta?

Dét spørsmålet tror jeg vi venter med å besvare til jeg har mottatt karakterene mine. Om tidligere erfaringer fremdeles gjelder er det en relativt stor sjanse for at magefølelse og faktisk resultat ikke er helt på samme nivå.

Den tid, den sorg – nå har jeg juleferie!

Funny Daily | via Tumblr

Still the queen of GIFs. (whi)

Absent

Hei!

Nå er jeg helt på slutten av eksamensperioden, og det vil si at jeg egentlig ikke har noe liv. Planen er å bli ferdig med oppgavene mine før jeg og mannedyret skal på teateret og se Nøtteknekkeren tirsdag kl. 18:30, noe som betyr at jeg må jobbe-jobbe-jobbe. Med andre ting enn blogg (dog dette anses ikke som jobb, haha), så jeg kommer sterkere tilbake til uka – og da er jeg helt FRI!

Flowers all Gone | via Tumblr

Håper dere har hatt en kjempefin helg og at uka som kommer blir minst like fin. Så hører dere fra meg på tirsdag/onsdag! 🙂

Værfast

I går var en bra dag. Helt til ca. halv fem da stormen/orkanen kjent som Ivar (hva er greia med å gi dem navn?) bestemte seg for å ta strømmen (og dermed alt av lys) i svømmehallen der jeg jobber. Dette i seg selv var ikke så ille, for det betød jo at jeg fikk dra hjem. Men det som også var en følge av uværet var at all kollektivtrafikk ble stanset, og jeg ble værfast hjemme hos foreldrene mine til i dag. Her i byen har ikke strømmen vært borte i det hele tatt, men da jeg dro fra foreldrene mine i dag klokken 11 var strømmen fremdeles ikke tilbake der. For et vær!

Nå er jeg altså hjemme igjen da, nydusjet, god og varm og med internettilkobling (♥) og strøm til å lade mobilen med. Teknologi, dere! Jeg har akkurat vært ut og hentet pakker på postkontoret (weee), kjøpt vin (weeee) og en KJEMPEfin neglelakk, og så skal jeg på eksamensfest i kveld – WEEEE!

Untitled
(whi)

Eksamen overstått!

Ah, nå kan jeg endelig puste ut og si at jeg er ferdig med eksamen i pedagogikk. Skal ikke skryte på meg at jeg har slitt meg i hjel med forberedelsene, men jeg har da gjort litt. Var ikke helt fornøyd med oppgavene, de var liksom bare helt greie, men tror det gikk relativt fint. Hverken superbra eller dårlig, egentlig. Og nå er jeg altså FERDIG!

Happy dance

Nå mangler jeg bare å naile de to fagdidaktikkoppgavene som skal leveres innen neste torsdag, og så har jeg juleferieee! Skrev forresten feil i går, det er jo i morgen det er eksamensfest og ikke i kveld. SÅ DA har jeg enda en dag å forbedre formen på. For ja, jeg er fremdeles syk, men heldigvis bedre enn i går. Things are going my way! I tillegg fikk jeg verdens fineste chenillegenser i posten i dag, og nå drar jeg snart på jobb for siste gang i 2013. Life is good. Og i kveld skal jeg feire med en vørterøl! (flere som liker det, forresten? I feel like I’m the only one…)

Ha en flott dag!