Maanesten

Første januar bestilte jeg tre utgaver av motebladet Costume for å få litt inspirasjon nå på nyåret, og som “premie” fikk jeg med et forgylt sølvsmykke fra Maanesten med korall, zirkonia og jade. Et veldig delikat og fint smykke som passer perfekt til stilen min. 

Med tanke på at smykket har blitt solgt for 599 kroner, synes jeg det ble en god deal med smykket + tre utgaver av Costume for 198 kroner!

Inspirational Friday: Red

Det er FREDAG og fridag på skolen jeg jobber på, men ettersom jeg har to jobber så skal jeg jobbe både i dag og i morgen… Oh well, det skal nok gå bra. Spesielt ettersom jeg starter sent og kan kose meg først på dagen: En god kopp te, Bloggerne på Tv-en og Ristoriante Mozzarella til lunsj. Ja, det er andre gang denne uka!

Jeg dro på meg en av favorittgenserne mine i dag, en rød strikket en, og da var temaet for dagens inspirasjon bestemt: Rødt! En av mine favorittfarger (etter gult) som gir litt liv til hverdagen.

Hva er din favorittfarge?

En mandag av blandede farger

Jeg våknet 04:30 i dag. Avisbudet stampet som en elefant i oppgangen, og så lett som jeg sover så våknet jeg selvfølgelig av det. Og så lå jeg der, da. Stirret. Prøvde å sove. Men nei.

05:45 stod jeg opp for å se på måneformørkelsen gjennom stjernekikkerten jeg fikk av mannedyret til jul. Selvfølgelig var det overskyet så vi så kun et svakt skimt av månen der oppe på himmelen, så det var jo typisk. Om det hadde vært klarvær kunne vi sett noe lignende som dette:

This photo shows the moon during a total lunar eclipse, seen from Los Angeles. Photo / AP
Foto: AP

08:14 løp jeg opp den bratte, nedsnødde stien opp til skolen for å ha undervisning klokken 08:15. Begge bussene mine var forsinket, så selv om jeg var ute i god tid rakk jeg det bare så vidt.

Man skulle tro at jeg etter dette la meg ned og erklærte at dette her, det er en blåmandag. Det var faktisk bare såvidt! Likevel, etter å ha hatt en effektiv økt med planlegging gikk jeg for å ta trikken ned til byen, mens jeg hørte på Synnøve og Vanessas podcast. Bussen opp fra Midtbyen var behagelig full (altså ikke full i det hele tatt), og nå har jeg tent opp i ovnen og venter på at min Ristorante Mozzarella-frossenpizza skal bli ferdig. Jeg pleier å spise tomatbitene på selv om jeg synes de er ekle, men akkurat i dag fjernet jeg faktisk alle.

Fordi jeg fortjener det.

Hva slags mandag har du?

Januarfavoritter

I år tror jeg at jeg skal prøve å ha et slikt favorittinnlegg hver måned, slik jeg gjorde i 2017 eller noe, for det var litt gøy. Og det virket som det falt i smak hos leserne også, so here we go!

Første favoritt ut er Palmer’s Cleansing Conditioner. Om noen av dere har hørt om Curly Girl-regimet, der man kutter ut sulfater og parabener og kun bruker balsam (ikke shampoo altså) på håret, så er dette en balsam som passer. Jeg tror ikke det funker for håret mitt, rett og slett fordi jeg har en miks av krøller og mer rett hår og det som er rettest kommer til å se fett ut hele tiden, MEN jeg liker å bruke denne som stylingprodukt. Jeg har den i håndkletørt hår, og så etter behov for å få mer krøller.

Andre produkt i rekken er parfymen Way Past Midnight fra H&M, som jeg bruker bortimot hver dag. Den har noter av grapefrukt, ingefær, magnolia, vanilje og sandeltre, og jeg synes den er himmelsk! 

Så har vi verdens beste highlighterbørste, Pro Large Fan Brush 137 fra Makeup Mekka. Superduper til pudderhighlighter, som jeg som oftest bruker. Less is more er mitt motto når det gjelder highlighter, og jeg synes denne gjør at man får akkurat passe mengde produkt og slipper å se ut som om man har dyppet ansiktet ned i sminkepungen.

Hide the Blemish Concealer Stick fra Rimmel er min go-to-concealer og har vært det siden jeg kjøpte den. UTROLIG drøy i bruk, men nå er den så godt som tom (må snart skrape ut det siste) og jeg har allerede bestilt en ny for å slippe å gå tom. Jeg tror fargen jeg bruker heter Natural Beige, og den koster ikke mer enn 45 kroner på Feelunique. Jeg ELSKER at billige produkter kan være så bra!

Siste produkt ut denne gang er Mentholatum Original Lipbalm, en virkelig lifesaver nå om vinteren (og året rundt, om du er konstant tørr på leppene slik som jeg er). Jeg kjøpte den på Normal for skarve tjue kroner, og jeg synes til og med den er bedre enn Savex, min tidligere favoritt til leppene. Og det skal litt til, for den har jeg brukt LENGE!

Så, det var mine favoritter for denne gang. Har du noen produkter du sverger til for tiden?

Inspirational Friday: Hair accessories

Jeg er ikke så flink til å lage intrikate frisyrer, og jeg er også ganske lat, og disse to i kombinasjon gjør at jeg ikke gjør så mye med håret. Jeg har fire frisyrer: Løst, hestehale, flette eller løst med liten “dutt” midt oppå hodet. And that’s it. Håraccessoirer er derfor en gylden mulighet for meg til å variere litt, og her er litt fint jeg fant innen kategorien på Weheartit — så blir kanskje flere litt inspirert?

(weheartit.com)

Ah, er det ikke fint?

I dag var det derimot ikke dagen for håraccessoirer eller fine frisyrer overhodet, for det har vært regn/vind/snøstorm med behov for minst én hette. I dag er det også en uke siden jeg offisielt startet som lærer i vikariatet mitt, og jeg må bare si at dette føles veldig bra. Elevene mine er kjempehyggelige, blide og åpne, så jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dem. Ah, det er fint å være glad i jobben sin!

Desemberbøker, 2018 som leseår og lesemål for 2019

Hei, og god lørdag! Jeg har HELT fri denne helgen, og det skal nytes. Jeg startet i ny jobb på onsdag, et vikariat på skolen jeg jobbet på før sommerferien, og det har vært veldig fint å treffe igjen lærerkollegene mine og ikke minst de nye elevene! Åttende klasse er noe HELT annet enn tiende, og jeg gleder meg til tiden fremover. En fin start på året, med andre ord!

I dag vil jeg vise frem bøkene jeg leste i desember, som ikke ble så mange eller lange. Jeg leste nemlig bare tegneserier!

MARJORIE M. LIU – MONSTRESS, VOL. 2: THE BLOOD //  ★★★★★

MARJORIE M. LIU – MONSTRESS, VOL. 3: HAVEN //  ★★★★★

Historien om Maika Halfwolf fortsetter, og jeg må bare si at jeg ELSKER tegnestilen! Det er så utrolig detaljert og pent, og historien er fremdeles veldig spennende. Dette var andre gang jeg leste volum to, rett og slett for å hente meg inn før jeg leste volum tre, og jeg plukket opp litt flere sammenhenger og mer av historien denne gangen. Dette er som jeg har sagt før et ganske komplekst univers, og grafisk sett er det ganske… Eksplisitt. “Not for the faint-hearted” var det noen som skrev i en omtale på Goodreads, og det må jeg si meg enig i. Veldig bra, altså!

SHANNON WATTERS – LUMBERJANES, VOL. 9: ON A ROLL // ★★★☆☆

Gjengen i Roanoke-hytta på Miss Qiunzilla Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpet’s leir er tilbake, og denne gangen er det noen yetier(!) som trenger hjelp. Hvorfor ikke avgjøre det hele med roller derby!? Etter Monstress ble dette ganske barnslig og flatt, både innholds- og stilmessig, så det ble en helt midt-på-treet-avslutning av leseåret med denne.

OKAY, jeg endte opp med totalt 66 bøker i 2018, noe jeg er veldig fornøyd med. Under kan du se aaaalle bøkene jeg leste, samlet i en “liten” collage:

Litt fakta om mitt år i bøker:

Jeg leste totalt 16 137 sider

Den korteste boken jeg leste var på 48 sider, den lengste på 672

Den mest leste boken på min liste var Fahrenheit 451 av Ray Bradbury, den minst leste boken var Pihl i hjertet av Camilla Pihl

Som Goodreads-medlem får man hvert år en oppsummering av sitt år i bøker, noe jeg synes er veldig interessant. Om du har som nyttårsforsett å lese flere bøker, så anbefaler jeg virkelig å lage konto på Goodreads. Her får man motivasjon, man kan lese hva andre folk synes om bøker man har lyst til å lese/skal lese/holder på å lese, man får automatiske tips om bøker som ligner de man allerede har lest og man får beskjed om forfattere man tidligere har lest kommer med noe nytt. Virkelig supert! OG det er helt gratis.

I år som i fjor har jeg som mål å kose meg med lesing. Jeg har satt meg et mål om 60 bøker i løpet av året, noe jeg skal klare uten å stresse. Jeg skal også prøve å lese alle de uleste bøkene mine, som dessverre(?) er en god del.

Hvor mye leser du?

Merci, décembre

Vi skriver januar 2019,  men før jeg hopper helt inn i det nye året tar vi en liten oppsummering av det fine jeg opplevde i desember.

Takk for…

♥  gleden ved en Mummi-adventskalender (litt mye møbler for min smak men OK)

♥  julemarked med spennende oster og fine krystaller

♥  vedovn ♥

♥  adventsstemning med gløgg og pepperkaker

♥  Elf med Will Ferrell, DEN ER SÅ MORSOM!

elf, lol, and will ferrell image
(whi)

♥  maaaasse jobbing (jeg solgte blant annet en diamantring til 40 000,-!!!)

♥  ribbe, pinnekjøtt og kalkun ♥

♥  at jeg hadde fri i romjula og kunne ta livet heeelt med ro — med Let’s Go Pikachu på Nintendo Switch (jeg er nå Kanto-mester og skal fange alle (nå))

♥  to måneder gratis Viaplay = sesong fire av Outlander ♥  

♥  utrolig mange fine gaver fra snille venner og familie som dere skal få se litt av etter hvert

Jeg håper du hadde en fin desember og en god jul,
og at 2019 blir aaaalt du ønsker deg! ♥