Lookbook Monday


(lookbook.nu)

God morgen! I dag våknet jeg klokken ti på sju, og føler meg frisk og opplagt. Jeg bakte brød i går kveld, så jeg skal straks spise litt godt, hjemmelaget brød i et forsøk på å venne meg på å spise frokost igjen (les mer her) mens jeg ser True Blood. Senere skal jeg ta på meg den “lille” oppgaven med å rydde i de tjue kiloene jeg har med smykker. Har jo tatt vare på ting jeg kjøpte på H&M da jeg gikk på ungdomsskolen, så man kan godt si at jeg slettes ikke bruker alt. Hei, Fretex! Hva skal du i dag?Good morning! I woke up at 6:50 today, and I feel good and well-rested. I made bread last night, so I’m about to eat some good, homemade bread as I try to get used to eating breakfast again (read more here) while I watch True Blood. Later, I will start sorting through my twenty kilos of jewelry. You see, I still keep stuff I bought at H&M when I was in lower secondary school. so you’re safe to say that I do NOT wear everything I have. Hello, Fretex! What are your plans for the day?

Høyer

Da jeg gikk forbi Høyer i Trondheim sentrum her om dagen måtte jeg stoppe og lese det som står over inngangsdøra deres en gang til.


(hoyerbloggtrondheim.no)

Les det som står under Høyer. LES DET. “Upgrading humans”?! Seriøst? Det er ikke greit. 

For den som ikke vet hva Høyer er, la meg fortelle: Høyer er en norsk butikkjede (som nylig har åpnet i Trondheim) som selger moteartikler. Nei, forresten, merkeartikler. Vi snakker Marc Jacobs, Michael Kors, Diane von Furstenberg, Whyred, Hunkydory, etc. Dyre ting, i mine øyne.

Det som fikk meg til å bråstoppe midt i gata var altså dette ordet, “upgrading”. Å antyde at mennesker blir oppgradert ved å kjøpe og bruke merkeklær, -sko og -vesker, det er for meg helt idiotisk. Det er jo ikke rart det blir merkepress! Jeg vet av jenter som blir mobbet og delvis utestengt av klassevenninner fordi de ikke har riktig merke på skoene sine. PÅ BARNESKOLEN. Jeg har vært lærer på en skole der en av tre jenter går med Michael Kors-veske. Jeg blir kvalm, oppgitt og frustrert.

Jeg blir rett og slett dårlig.Just another little rant about how crazy and brand-dependant people are, and how specific stores, such as Høyer, helps this whole desillusion with their slogans saying how they are upgrading humans with their brand items. I’m sickened and frustrated. It’s just ridiculous.

Wow, really?

Det har gått noen år siden sist jeg var innom WOW, mest fordi jeg tenkte at jeg er alt for lang og har for mye former for den butikken – den er tross alt for de som er for små for Bik Bok (tror jeg?). Men så var søsteren og niesen min i byen på onsdag, og vi gikk inn på WOW for å finne noe til niesen min. Og tror du ikke jeg fant meg noe, også!

Ikke bare fant jeg en genser som var lang nok både i bolen og ermene, men til og med en shorts! Nå skal det sies at det er mange som har mer junk in the trunk enn meg, men siden L tilsvarer str. 164 (altså barn) trodde jeg ikke jeg kom til å få shortsen over rumpa. Men det gikk og den var faktisk ganske stor (men ikke for stor). Det er ganske rart å tenkte på at shortsene i str. L/164 på WOW er større enn de i str. S på Bik Bok! Jeg ble uansett kjempefornøyd, spesielt siden genseren kostet 49 kr og shortsen 79,-.It’s been a while since I last visited WOW, mostly because I thought I’m too tall and curvy for that store, as it is meant for those who are not yet big enough for Bik Bok (I think?). But when my sister and niece was in town on Wednesday, we dropped by to find some stuff for my niece, and believe it or not, I actually found some items for myself, too!

Not only did I manage to find a knit long enough for my 172 centimeters, but I even found fitting shorts! A lot of people have more junk in the trunk than I have, but since L is the same as size 164 (children sizes) I doubted that the garment would go above my thighs, even less my bum! But that was actually super easy and as a matter of fact it was a bit big (not too big, though). It’s quite weird that the shorts in size 164/L from WOW are bigger than size S shorts from Bik Bok! All that aside, I was very happy with my buys, especially since the knit cost me 49 NOK and the shorts were 79 NOK.

Makeup Mekka lipstick swatch

Det har hopet seg opp med ny sminke som jeg skalskalskal skrive om, og disse leppestiftene fra Makeup Mekka er fem blant mange. De ble bestilt i to omganger, og jeg har vist frem to før, men det innlegget finner jeg ikke igjen. Så her kommer alle, og da altså noen på nytt!

Som vanlig har jeg kjøpt disse på tilbud, og Mouth Mousse, Beach Girl og Girl Next Door kom alle i en Nude-pakke som jeg betalte 50 kr for. De andre to kostet 19 kroner stykket. Hvis du liker Makeup Mekka-leppestiftene, anbefaler jeg å melde deg på nyhetsbrevet deres for da får du beskjed med én gang de starter salg og har spesialtilbud og slikt. Da får du også beskjed når de har ulike Try Me-produkter til 0 kr (men du må selvsagt betale frakt). Bare et lite tips!

Bildet under viser fargene i den rekkefølgen som på bildet over, det vil si at beskrivelsene går til fargene fra venstre til høyre.

Wild at Heart er en mørk lilla farge som jeg har blitt utrolig glad i. Den passer fargene mine veldig godt, og er perfekt spesielt på høsten, men jeg bruker den nå om sommeren, også. Den beskrives slik på nettsiden: “Oppdatert frisk aubergine-tone, blir ikke for dyp og mørk, men blir perfekt i tonen!”, noe jeg er veldig enig i. Det er også lett å variere hvor mørk du vil ha fargen ved å bruke f.eks. fingeren til å “gni” den utover (det gjør jeg), eller ved å bruke leppekost. Dette gjelder forsåvidt for alle Makeup Mekka-leppestiftene. Og så likte jeg navnet veldig godt da, hehe!

Smashing er som dere ser rosalilla og matt. Det med mattheten er egentlig veldig fint, men på leppene mine blir det ofte litt klumpete. Smashing er ikke Smooth and Creamy Hydrating Lipstick som Wild at Heart, men Matte Extra Long Lasting Lipstick, og det vil si det er en litt annen formula. For meg fungerte altså ikke Matte Extra Long Lasting like bra som Smooth and Creamy Hydrating. Leppestiften blir beskrevet slik på nettsiden: “Matt, kald rosalilla tone, ekstremt kul nettopp til deg som er brunette med mediumtonet hud.” Fargemessig burde den altså passe perfekt til meg, og det gjør den forsåvidt også, men formulaen er altså ikke midt i blinken. Om jeg derimot blander den med f.eks. min lifesaver Savex fungerer den fint!

Mouth Mousse er av samme type som Smashing, altså Matte Extra Long Lasting, og er dermed ikke optimal. MEN denne fargen passer leppene mine perfekt, og dermed er jeg mer villig til å se gjennom fingrene med denne enn med Smashing. Fargen beskrives som “matt, nøytral, gammelrosa-nude-tone”, og den er faktisk veldig, veldig fin. Den er bare a tad mørkere enn min naturlige leppefarge, så den gir en fin touch uten å dominere hele ansiktet. Formulaen krever at jeg bruker en god fuktighetsgiver, som Savex, under, og da er den veldig fin på.

Beach Girl var alt for lys for meg. Også denne er Matte Extra Long Lasting, så jeg tror fargen (som beskrives som myk, hudtonet aprikos) hadde fungert bedre på leppene mine om den var Smooth and Creamy Hydrating, for “tørrheten” fører til klumper og det ser rett og slett ikke så veldig bra ut. Jeg tror at også denne kan fungere om jeg bruker Savex som underlag, men jeg frykter at denne blir kassert for å gi plass til en farge jeg liker bedre.

Girl Next Door er en utrolig fin farge, beskrevet som “matt, myk korallrosa”, og den ser utrolig bra ut på meg. Savex er nødvendig som underlag også her for å unngå klumper, men med den kombinasjonen blir Girl Next Door skikkelig fin på. Veldig sommerlig og fin, og sammen med highlighter og solpudder ser man ut som a million bucks. Lover!

Man kan vel si at dette ikke var mine beste kjøp ettersom fire av fem var Matte Extra Long Lasting, men produktet var verdt pengene når jeg betalte mellom 10 og 20 kroner for hver. Jeg synes det er kjempegøy å prøve nye farger, og det er jo faktisk bare Beach Girl som jeg egentlig er misfornøyd med. Jeg anbefaler virkelig leppestiftene fra Makeup Mekka, de er gode for leppene og for lommeboka, og de har et vidt utvalg av farger. Frakten koster rundt 28 kroner og er dermed ganske lav, og de sender fort. Hurra!


I’ve ordered quite a few lispticks from the Norwegian makeup store Makeup Mekka over the last few months, and I haven’t gotten around to telling you about them – before now. I’m not going to translate everything I wrote (because that’s a lot), but I can say as much as the swatch picture shows the colours in the order that is shown in the lipstick title picture, ergo Wild at Heart is the first colour and then Smashing is at its right and so on. I really like the Makeup Mekka lipsticks, because they are of good quality and cheap at the same time, and especially if you buy them at a reduced price like I always do.

Watch me

Jeg samler visst på klokker. Heldigvis er de av det billige slaget man finner på eBay, for disse tre kostet under tretti kroner hver, tror jeg. Jeg ♥ eBay!I guess I’m a watch collector. Luckily for my wallet I am collecting pretty, cheap watches from eBay, and these three cost me less than 30 NOK each (I think). I ♥ eBay!

Not a breakfast person

Åh, jeg er så matlei for tiden. Det vil si, jeg klarer ikke tanken på frokost. Har hatt det slik i store deler året hittil, der jeg blir kvalm om jeg i det hele tatt klarer å presse ned en brødskive og brekker meg av frokostblanding. MEN hvis det er igjen rester av gårsdagens middag som jeg kan varme og spise, så er det ingen grenser hvor mye jeg kan ha i meg.


(whi)

Dette er et luksusproblem når barn og voksne i andre deler av verden ikke har mat, men for meg er det blitt nettopp det: Et problem. Dere skjønner, jeg trenger jo mat, men jeg klarer bare ikke få det ned, og som oftest har jeg ikke tid til å lage middagsmat først på dagen (som er det eneste jeg får ned). En dag kan jeg plutselig få lyst på et spesielt pålegg og jeg tenker “yes, it’s back, nå klarer jeg endelig å spise frokost igjen” men det varer i ca. én dag og så er det tilbake i gamle vaner. Ofte spiser jeg ikke noe hele dagen før middag, som er tidligst i 3-4-tiden og vanligvis i 5-6-tiden. Og det sier seg jo selv at det ikke er spesielt bra for kroppen, hodet og energinivået. Dette viser seg spesielt i treningsvanene mine, for dere skjønner kanskje at det ikke er så lurt å presse seg på treningssenteret når man ikke har spist frokost/noe den dagen.


(whi)

Havregrøt fungererer hakket bedre enn brødskiver, men heller ikke det faller i smak i lengden. Jeg har også prøvd bananpannekaker noen, og det var veldig godt, mettende og ga meg ikke brekninger: Full score! Men man må jo prøve å variere litt, så jeg lurte på om dere har noen tips, enten det gjelder å få tilbake matlysten eller frokostmat jeg kan prøve å variere med. Jeg tror stikkord er varm og/eller salt, haha. (og så er jeg allergisk mot egg og fisk og nøtter, for your information)

Og ja, jeg er sær. Både når det gjelder mat og andre ting.I have not been able to eat breakfast on a regular basis for the most part of this year. Regular slices of bread with whatever spread or something else on them tend to make me want to throw up, and the same goes for cereal. The thing is, that if there are leftovers from dinner the day before, I can finish them without even gagging.

This is not really a problem when you think of all the children and people in general that starve in various places of the world, but for me, in my part of the world, this is indeed a problem. It’s quite obvious that I need to eat, but I just can’t get it down, and some days my first meal is at dinnertime, which varies from 3 to 6 pm. That’s not good for me, my body, my head and my energy levels, and this is quite obvious especially when I work out. (A bit heavy) physical exercise with nothing in your stomach is not a good idea, I tell you.

Oatmeal works better than sandwiches, but that gets boring after a while. I’ve tried making banana pancakes, and that’s tasty, filling AND it didn’t make me gag, but variation is key to a healthy diet. That’s why I would really appreciate it if any of you could give me a hint or two on either how to get my morning appetite back or food that I can try to vary my mornings with. I think the key is that the dish is hot and/or salty, haha. (and I am also allergic to eggs, fish and nuts, fyi).

And yes, I am weird when it comes to food (and other stuff).

The Notebook


(whi)

Det har faktisk gått 10 år siden premieren på The Notebook, en av mine all-time yyndlingsfilmer. Mitt første møte med Ryan Gosling og Nicholas Sparks i én og samme film. Gosling er vel den jeg har blitt mest knyttet til (om det i det hele tatt går an når jeg kun har sett ham på en TV-skjerm), og en Noah skulle vel alle jenter hatt i livet sitt. En som ikke gir opp, en som gir alt, en som mener du er det beste i hele verden. Sukk ♥ Vel, nå  jeg faktisk se filmen i kveld.It’s actually been 10 yers since the premiere of The Notebook, one of my all-time favourite movies. My first glimpse of Ryan Gosling and the works of Nicholas Sparks in one movie. I guess that I’ve stayed most attached to (if you can say that about someone you’ve only seen on a screen) Gosling through these years, and every girl should have a Noah in their lives. One who doesn’t give up, one who gives his all, one who thinks that you’re the best thing in the whole wide word. Sigh ♥ Well, now I have to watch the movie tonight.

Love | via Tumblr on We Heart It.
(whi)

Wish: Bik Bok

(bikbok.no)

Åh. Vindusshopping på nett er virkelig en kunst jeg må lære meg. Endte (heldigvis?) ikke opp med noe av dette etter leterunden min, jeg prøver nemlig å roe ned litt (for selv om jeg har god råd trenger jeg faktisk ikke mer klær, sko, vesker, smykker, etc). Begynner vi å bli voksne, tro?


 
Window shopping sure ain’t easy online, and it’s definitely something I need to get better at! Luckily(?) I did not buy anything this time, you see, I’m trying to ease down on the shopping (just because I have money doesn’t mean that I need to spend it all on more clothes, bags, shoes, jewelry and so on). Hm, does this mean I’m growing up?