Jobbmandag

♫  Love av Lana Del Rey

Hei, og god morgen! Og ikke minst god mandag! Jeg er en av dem som faktisk liker mandager, for jeg pleier som oftest å ha litt tid på formiddagen til å planlegge meny og gjøremål for resten av uka, og det er ganske fint å sitte og planlegge for seg selv mens man hører på musikk. I dag skal jeg derimot på begge jobbene mine: Først fire timer hos gullsmeden, så fem timer i svømmehallen, så i dag går det litt i ett. Men så har jeg fri igjen i morgen, så det veier opp!

Hva skal du i dag?


(weheartit.com)

Inspirational Friday: Leather

Det er fredag og straks helg, det vil si på tide med litt inspirasjon i bildeform. Jeg fant en skikkelig fin jakke i falskt skinn på Tise til en hundrings, og jeg klarte selvfølgelig ikke å la være og kjøpe den… Tror kanskje jeg viser den frem i morgen! I mellomtiden får vi sikle litt på disse lekre variantene i forskjellige farger og tekstiler!


(weheartit.com)

Jeg skal jobbe  frem til halv fem i dag, og så blir det tre timers innsats i morgen også, men SÅ blir det helg på ordentlig.

God fredag!

Hjemmelagde vårruller

Om jeg blir spurt hva favorittretten min er, blir svaret som oftest dette:

“Hjemmelagde vårruller”

Hjemmelaget fordi de man kjøper i butikk/på restaurant er det brukt egg i, og det kan jeg ikke spise. Min variant er heller ikke fritert, men stekt i ovnen. Mindre olje og dermed litt sunnere, ikke sant? Ikke blir det så verst dyrt, heller!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det finnes tydeligvis mange typer vårrullpapir, men jeg bruker denne:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Trondheim kan den kjøpes på cirka alle utenlandske matbutikker, favoritten er Asiamat i Olav Tryggvasons gate, men den finnes som sagt overalt. Denne typen vårrullpapir er laget av hvetemel, kokosolje, vann og salt, og en slik pakke koster rundt 30 kroner.

For å lage 20-25 vårruller trenger du:

en pakke kyllingkjøttdeig
en halv løk, oppkuttet
to-tre hvitløksfedd, knust
to-tre mellomstore gulrøtter, revet
en halv kinakål, oppkuttet
2 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
en neve glassnudler
vårrullpapir

Vårruller kan den første gangen virke som en omfattende prosess, men tro meg, etter to ganger går det automatisk, og det tar ikke så fryktelig lang tid, heller. Vårrullpapiret jeg bruker kjøpes fryst, så dette må tines. Jeg pleier å legge pakken frem på kjøkkenbenken på formiddagen en gang, og da er det klart til middagstid. Legg de ukokte glassnudlene i en kjel med vann og la det koke opp mens du tar fatt på resten. Ha løk og hvitløk i en stor stekepanne (evt. kan du bruke en kjele) med litt olje, og når løken er blank har du oppi kyllingkjøttdeigen. Hiv oppi gulrot og kinakål når kyllingkjøttdeigen er gjennomstekt, og bland godt sammen. Glassnudlene burde være ferdige og vel så det, så hell av vannet og ha nudlene i pannen med resten. Hell over soya- og chilisaus og la det godgjøre seg.

Neste fase er det jeg kaller “pakkingen”, det vil si at fyllet skal foldes inn i vårrullpapiret. Jeg pleier å ha vårrullpapirpakken litt inn på kjøkkenbenken og en tallerken rett foran meg, så tar jeg et papir om gangen på tallerkenen, har i fyll og bretter sammen, før jeg legger dem på en stekeplate med bakepapir på. Om du lurer på hvordan du skal brette, så gjør jeg det slik som på bildet under, bare uten penslingen underveis, for jeg skal som sagt ikke fritere dem.


(yummyaddiction.com)

Når alt fyllet er brukt opp, fryser jeg ned vårrullpapiret igjen (men det bør helst ikke skje mer enn én gang med tanke på konsistens). Før brettet med vårruller skal inn i ovnen (midt i, 200 grader) pensler jeg dem med olje. Som oftest tar det 15-20 minutter før vårrullene er sprø og gylne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg pleier å servere vårrullene med ris og en liten salat, samt mer sweet chilisaus.

Tips: Om du bare lager fyllet og bretter vårrullene uten å steke dem, kan du legge dem på et brett med plast rundt og fryse dem ned til senere. Da er det bare å sette vårrullene rett i ovnen!

It’s enough just to make you feel crazy

JADDA, vi snakker ny musikk fra Lana Del Rey!!!

I get ready, I get all dressed up
To go nowhere in particular
It doesn’t matter if I’m not enough
For the future or the things to come
‘Cause I’m young and in love
I’m young and in love

Jeg hørte den cirka en million ganger i går, og den er så BRA. Får litt sånn Old Hollywood-stemning, og det er for meg Lana Del Rey på sitt beste.

Fin, ikke sant?

I dag skal jeg hente bøker på biblioteket, rydde litt, og så skal jeg handle inn litt mat og småtterier til nevøene mine kommer på vinterferiebesøk. Det har kommet et ørlite lag snø i Trondheim nå, så det føles i alle fall litt som det bør gjøre når det er februar og vinterferie!

beutiful, gif, and love image

Favoritter #2

Da har vi faktisk 20. februar allerede, og i dag blir det en ny runde med skjønnhetsfavoritter. Litt mer sminkefokusert denne gangen, og det skader jo ikke!

#1: Makeup Mekka Smooth & Creamy HD Lipstick, Smashing
Dette er kanskje min favorittleppestift noensinne. Fargen er nokså kald og lilla, og den funker virkelig til alt. Elsker den!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#2: Lush Popcorn Lip Scrub
En god leppeskrubb er til tider en nødvendighet for meg, og da bruker jeg denne. Den lukter (og smaker!) så godt, og den gjør virkelig susen. Og krukken varer for alltid!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#3: CLEAN Cotton T-Shirt EdP
CLEAN lager veldig gode parfymer, de holder lenge uten å være for sterke, og duftene er så naturlige og gode! Min absolutte favoritt er Rain, men jeg må nesten bruke opp denne, også! Cotton T-Shirt er kanskje den eneste CLEAN-parfymen som føles litt unaturlig – ikke som en bomullsskjorte, med andre ord – men den lukter veldig godt, altså. Når denne er brukt opp har jeg en helt ny flaske med White Woods fra samme merke, som jeg liker nesten like godt som Rain.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#4: Max Factor Skin Luminizer Foundation
Det er ikke ofte jeg bruker foundation, men når jeg først gjør det bruker jeg denne. Den er lett og føles ikke som en maske, samtidig som den dekker veldig fint. Jeg har min i 47 Nude.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#5: Etude House My Lash Serum
Jeg fant My Lash Serum etter litt googling av vippeserum fra koreanske merker. Det koster under 40 kroner på eBay (trygg selger her) og etter en allergitest på underarmen begynte jeg å bruke det på vippene og brynene mine.

Ettersom jeg har innmari lyse vipper og bryn og jeg ikke har farget dem etter at jeg begynte med My Lash Serum for en måned siden, så har jeg ikke annet enn vipper med mascara å forholde meg til. Jeg ser at vippene har blitt bittelitt lengre, men den største forskjellen er hvor jevnt lange de er. Når det kommer til brynene så er det litt vanskelig å si ettersom jeg ikke har farget dem, men det pleide å være et hull i det ene som jeg ikke finner lenger. Og det er jo bra! Jeg synes altså at My Lash Serum var verdt det, mest fordi det er gøy å prøve, men når man faktisk aner resultater så kan man jo ikke klage!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du noen skjønnhetsfavoritter for tiden?

Inspirational Friday: Rose red

Inspirert av Valentindagen, rosemerkene som dukker opp overalt og min nyfunne kjærlighet for leppestift (igjen), her er ukas inspirasjon!


(whi)

I dag føler jeg meg heldigvis litt bedre, og jeg skal driste meg ut en tur. Generasjon 2 har nemlig blitt sluppet i Pokémon GO, og da må man selvfølgelig se hva Trondheim har å by på. Jepp, jeg er tjuefem år, og jeg elsker Pokémon. No shame.

Hva gjør du i dag?

Årets første forkjølelse

Ja, som overskriften hinter til, så har jeg blitt forkjølet. Jeg våknet i går morges og var litt ruskete i halsen, og utover ettermiddagen måtte jeg gå og snyte meg titt og ofte. Og så våknet jeg i dag… Tykk i halsen og rennende nese, sa du?

funny, quote, and true image

Så det er ganske fint at jeg ikke skal noe som helst i dag, annet enn å sitte under pledd i sofaen, med ingefærbrygget mitt (hakket ingefærrot, sitron og honning i varmt vann) og se Girls og Riverdale. Det er grått og trist ute, så jeg går ikke glipp av noe der, heller! Det er en bra dag å være syk på sånn sett.

Håper du er frisk og rask, og at du får en fin torsdag!