Mummi og Ninni

I februar kom det to nye Mummikopper, denne gangen med nytt Mummi-motiv og en med det usynlige barnet Ninni på. Disse er ikke sesongkrus, men er en del av den faste kolleksjonen. Fine, ikke sant?

Mammutbøker

De siste dagene har jeg sakte men sikkert blitt i dårligere og dårligere form, og etter en megatung dag i går, med feber, kråkestemme og plagsom hosting, måtte jeg bare bli hjemme i dag. Hodet dunker, nesa renner og hosten nekter å forsvinne. Hurra…

Når jeg nå likevel er hjemme kan jeg jo i hvert fall blogge, tenkte jeg, så nå skal jeg vise dere bøkene jeg kjøpte på årets Mammutsalg. Jeg er litt usikker på om den ene faktisk var med på Mammutsalget eller om den bare var på salg, likevel, men to innbundne bøker til 269 kroner synes jeg nå uansett er et godt kjøp! Årets kjøp ble to meget omtalte og kritikerroste bøker av samme forfatter, nemlig Sapiens og Homo deus av Yuval Noah Harari. 

Kort om forfatteren:
“Yuval Noah Harari (f. 1976) har en doktorgrad i historie fra University of Oxford og foreleser ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem. Hans spesialområde er verdens historie. Harari har skrevet en rekke bøker og artikler, og har gjort stort suksess med sine nettforelesninger om verdenshistorie. Sapiens – en kort historie om menneskeheten ble raskt et internasjonalt fenomen, boken er oversatt til 45 språk og har toppet internasjonale bestselgerlister i årevis. I Norge lå den på bestselgerlisten i mer enn 50 uker. Til sammen har Sapiens og Homo deus solgt i mer enn 12 millioner eksemplarer.” (Cappelendamm.no)

Kort om Sapiens:
“For over 100 000 år siden fantes det seks ulike menneskearter på jorden. I dag finnes det kun en. Oss. Homo sapiens. Hvorfor ble nettopp vår art så fremgangsrik og dominant?” (Cappelendamm.no)

Kort om Homo deus:
“Hvor er menneskeheten på vei? Hvilke framtidsprosjekter, drømmer og mareritt kommer til å prege vår verden under resten av 2000-tallet?” (Cappelendamm.no)

Kjøpte du noe på årets Mammutsalg?

Inspirational Friday

O, herlige fredag ♥ Fredag er den beste dagen i uka, og endelig er den her. Arbeidsdagen min bestod av å ta med en super gjeng på filmfestivalen Kosmorama for å se Den grønne sykkelen, og så hadde jeg 1,5 t valgfag media, som gikk som en drøm. Nå er det helg, jeg har fri, og vi skal på Olivia og spise om ikke så lenge. FOR EN DAG!

Jeg vil starte helgen med litt inspirasjon, og her er litt som falt i smak fra Weheartit:

(whi)

En ting til:

Gratulerer med kvinnedagen,
alle flinke, vakre, snille, sterke, gode kvinnemennesker der ute ♥

Februarbøker

JOHN STEINBECK – OF MICE AND MEN // ★★★★☆
“Streetwise George and his big, childlike friend Lennie are drifters, searching for work in the fields and valleys of California. They have nothing except the clothes on their back, and a hope that one day they’ll find a place of their own and live the American dream. But dreams come at a price. Gentle giant Lennie doesn’t know his own strength, and when they find work at a ranch he gets into trouble with the boss’s daughter-in-law. Trouble so bad that even his protector George may not be able to save him…” (Goodreads.com)

CATHERYNNE M. VALENTE – THE GIRL WHO CIRCUMNAVIGATED FAIRYLAND IN A SHIP OF HER OWN MAKING // ★★★★☆
“Twelve-year-old September lives in Omaha, and used to have an ordinary life, until her father went to war and her mother went to work. One day, September is met at her kitchen window by a Green Wind (taking the form of a gentleman in a green jacket), who invites her on an adventure, implying that her help is needed in Fairyland. The new Marquess is unpredictable and fickle, and also not much older than September. Only September can retrieve a talisman the Marquess wants from the enchanted woods, and if she doesn’t . . . then the Marquess will make life impossible for the inhabitants of Fairyland.” (Goodreads.com)

ELSE KÅSS FURUSETH – ELSE GÅR TIL PSYKOLOG // ★★★★☆
“Else går til psykolog består av to år med samtaler mellom den nevrotiske og pratsomme Else og terapeuten hennes. Det er en bok som åpner døren til terapirommet, et rom heftet med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiser et spørsmål som er like personlig som det er allmennmenneskelig: Hva bør vi bør vi snakke om, og hva er det lurest å la ligge? ­” (Goodreads.com)

MONA HØVRING – JENTE MED DØDNINGEHODE // ★☆☆☆☆
“Mona Høvrings fortettede skjebnefortellinger utfordrer og utvider sjangerens vante former med kraft og resonans. Med sitt særegne poetiske instinkt skriver hun frem sine dikt slik at hver bokside synes å åpenbare de mest prekære dramaer og de skjøreste og nødvendigste dialoger.” (Goodreads.com)

RITA PARALINGAM – LA MEG BLI MED DEG // ★★★★☆
“Lara bor i et slitt hus sammen med broren Felix som tegner blomster og moren som sjelden kommer ut av soverommet. Da Lara stjeler mat på butikken, blir hun oppdaget av den kinesiske kvinnen Ly. Hun blir med Ly hjem og lærer å lage mat og å bruke legende urter. Ly sender Lara og vennen Signe ut for å samle brennesler i skogen, og der finner de en hytte som de lager til et hemmelig hjem. La meg bli med deg er en eksistensiell roman om å være åpen og ubeskyttet. Romanen bæres av et språk som er tidvis romantisk, tidvis skrapt til beinet.” (Goodreads.com)

Merci, février

Da har februar fløyet forbi, og vi er OFFISIELT inne i vårmånedene, HURRA! Ikke at det ser slik ut her i Trondheim, for snøen laver ned, men det går altså sakte men sikkert mot bar bakke, grønne trær og mer sol. Håper jeg.

Før vi tenker altfor mye på det nye, vil jeg som vanlig gå tilbake og tenke over alt det fine jeg opplevde i februar. 

Takk for…

♥  at elevene mine fortsatt er så fine. 

♥  at vi fant superbillige flybilletter og at vi nå har bestilt oss ferietur til Nice i juni ♥  ♥  ♥  

♥  at det er så enkelt å bli ny med et par pakker semi-permanent hårfarge (kjøpt på tilbud!)

♥  Sex and the City for tusende gang ♥ 

♥  det forunderlige været som gjør at vi har både vår og vinter med få dagers mellomrom

♥  at jeg på samme tid som jeg takker for fine elever kan takke for like fine kolleger som lyser opp arbeidsdagen.

♥  at det kom ut nye mummikopper, med Ninni (det usynlige barnet) og Mummitrollet på!

♥  salt karamellsaus på vaniljeis, mmm ♥  

♥  Too Good to Go, som gjør at man for en billig penge kan kjøpe mat butikker og restauranter ellers ville kastet. Eksempel: For 35 kroner fikk vi et helt brød, rundstykker, en baguette og to berlinerboller. Alt dette, som det absolutt ikke var noe galt med, men som ellers ville gått i søpla. Fantastisk!

♥  flere frihelger enn vanlig og vinterferie, noen ganger tar det litt på å ha to jobber.

 

Håper du har hatt en fin februar?