Favorittsanger akkurat nå

First Impression av Amanda Tenfjord
Denne har ingen musikkvideo, men jeg håper dere følger linken over og hører den på Spotify, for den er så kul! Hurra for norske artister ♥

Tiny Dancer av Florence + The Machine
En allerede fin sang, gjort nesten enda finere (i mine ører) av fantastiske Florence Welsh sin stemme!

i wanna be your girlfriend av girl in red
Mer norsk, bra musikk! Er skikkelig i jentemusikkmodus for tiden, det vil si at jeg hører nesten utelukkende på kvinnelige vokalister. Og denne har vært en favoritt siden jeg hørte den første gangen på P3.

Har du noen sanger du liker skikkelig godt akkurat nå?

Bronsje i blodgiving

Klokka er ikke mer enn halv 12 på det som egentlig er fridagen min, men jeg har allerede vært våken LENGE. Dere skjønner det, at en liten måkegjeng har bestemt seg for å holde konsert på taket hver morgen i 4-5-tiden, og da får jeg ofte ikke sove etterpå. Jeg er A-menneske altså, men det får da være grenser!

Fordelen er jo såklart at man får gjort en del, og jeg har allerede vært og gitt blod for tjuende gang! Premien ble årets sommerkopp, På ferie. Den er så fin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I tillegg fikk jeg diplom og bronsjepin, som jo var litt stas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn ellers så grugleder jeg meg litt til dagene fremover. Mannedyret dro på jobbreise i dag tidlig og kommer ikke hjem før søndag kveld, så jeg er “gressenke” eller hva man kaller det. Jeg er jo i utgangspunktet veldig glad i å være alene, men så er jeg jo så vant til at han kommer hjem på ettermiddagen og vi har kvelden sammen nå at jeg tror det kan bli litt kjedelig på kveldstid. Men-men, det er jo ikke verre enn man gjør det til selv, så jeg skal nok klare meg veldig fint.

Ønsker deg en super start på uken!

Inspirational Friday: Vay-cay

♫  Beach Side av Kings of Leon

Tidligere denne uka bestilte vi oss en aldri så liten FERIETUR, så i starten av august drar vi til Bulgaria i åtte dager. Selvfølgelig gleder jeg meg veldig, så her en liten solferieinspirert collage! (været er aldeles ikke inspirerende, for her er det grått og vått)


(whi)

Jeg har ikke vært på ordentlig sydenferie på mange år, så dette blir virkelig et høydepunkt. Ah, sol, strand, total avslapning og superbillig mat og drikke? Oh yeah ♥

Har du lagt sommerferieplaner ennå?

Emerald green

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og hva annet enn en skinnjakke måtte jeg kjøpe med meg fra Berlin? Den siste kvelden gikk jeg meg en tur alene til Mall of Berlin (å shoppe med to-tremannsfølge er ikke helt min greie) og på Bershka fant jeg denne til 30% avslag. Jeg satt jo og kikket etter en slik i høst uten hell, så nå er det flott at det endelig har blitt ordentlig vår – og dermed skinnjakkevær!

Sky Full of Song

På fredag slapp Florence + the Machine en ny sang (spotifylenke her), og den er NYDELIG:

Grab me by my ankles, I’ve been flying for too long
I couldn’t hide from the thunder in a sky full of song
And I want you so badly but you could be anyone
I couldn’t hide from the thunder in a sky full of song

Here comes the sun

Ah, dette været er så DEILIG! I går gikk vi en laaang tur der skinnjakke faktisk ble litt i varmeste laget, og i dag har jeg startet dagen med noen timers lesing i sola på balkongen (leste ferdig Everything I Never Told You av Celeste Ng, som var utrolig fin). Fregnestatus:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cirka én million.

Og det sier jeg meg fornøyd med! Ettersom jeg ikke har fulltidsstilling har jeg helt fri på mandager, så i dag tar jeg livet med ro. Vi kjører kjøttfri mandag med grønnsaksparty (se oppskrift her), og ettersom jeg har en del rester fra taco og lignende i kjøleskapet, trenger jeg bare å kjøpe couscous. Rester er også mat, vet dere! Håper du har hatt en strålende helg og at mandagen er fin!

Inspirational Friday: Summer vibe

♫  Tiny Dancer by Florence + The Machine

Og der var det helg igjen, gitt! Denne uka har vært preget av sol, fin ny musikk og leting etter den perfekte bryllupskjole (ikke brudekjole), og nå tror jeg endelig jeg har funnet den – en fin, blomstermønstret en. Såklart! Og så er det fredag og livet er bra, for i dag var jeg ferdig på jobb allerede kl. 10:30. Hurra for tentamenstid og rettedager! Så jeg spiste lunsj i sola og samlet et par-tre-tjue fregner. DET ER FEMTEN VARMEGRADER, JEG TULLER IKKE.

Ukas inspirasjon ble en miks av sommerfølelse, lekre detaljer og innslag av grønne planter. Jeg elsker planter! Fun fact: Jeg har over tretti planter hjemme. Samler på planter, skinnjakker og bøker, si!


(whi)

God helg!

A Hogwarts life for me

Det ble en del shopping i Berlin (se her), og på Primark fant jeg noen spesielt fine ting. Ja, vi snakker Harry Potter-stæsj!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne vesken så jeg på Reddit for en stund siden, og jeg krysset fingre og tær for at de fremdeles hadde den i butikk da jeg skulle til Tyskland. OG DER VAR DEN JO. Jeg hørte seriøst englesang da jeg fikk øye på den! AH, den er så fin! Og størrelsen er perfekt, for det er plass til kamera, et par bøker (opp til A4-størrelse), lommebok og diverse andre ting man vil ha med seg. Den har en glidelåslomme inni og to hendige lommer foran, med plass til både ditt og datt (jeg har lagt et tøynett i den ene, slik at jeg slipper å kjøpe plastpose om jeg skal innom et sted). Jeg bruker den hver dag på jobb, og jeg ELSKER den ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så fant jeg en t-skjorte til å matche. Jeg er jo egentlig i Ravenclaw ifølge Pottermore, men jeg føler meg egentlig hjemme både der og i Gryffindor, noe andre tester har vitnet til. Så denne t-skjorten ble lett med hjem, spesielt når jeg liker fargen så godt.

Det eneste som mangler nå er Galtvort-brevet mitt!

Februar- og marsbøker

Åh, noen ganger føler jeg at jeg har falt helt av blogglasset… Jeg har jo ikke klart å publisere bokinnlegget for februar, engang! Jeg var overbevist om at det var publisert, men så fant jeg det under “Utkast” i stedet. Jaja, da blir det et ekstra langt et nå, for her er febuar- og marsbøkene kombinert i ett innlegg!

Februar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SYNNØVE SKARBØ – SYNNØVES SYSTEM  //  169 S.  //  ★★★★☆
“Dette er den personlige historien om en arbeidsledig 40 år gammel nybakt mor med fødselsdepresjon, som i jakten på å finne tilbake til sin egen lykke begynner å rydde. Og som i sitt forsøk på å finne det perfekte systemet, innser at rydding handler om noe mer enn hvordan vi har det rundt oss. 
Det handler om hvordan vi har det inni oss. ” (Goodreads.com)

Etter å ha hørt på Synnøve og Vanessas Podcast i en god stund, reserverte jeg denne boken (og bok nummer to, som snart blir ledig) på biblioteket. Dette er en bok som forteller deg en del ting om rydding som du mest sannsynlig visste fra før (det gjaldt i alle fall meg), men som også forteller en del om Synnøve. Og det var det jeg likte så godt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIERON GILLEN M. FL. – THE WICKED + THE DIVINE: VOL 2  //  169 S.  //  ★★★★☆
Historien om de reinkarnerte gudene fortsetter der første volum slapp, og the plot thickens, for å si det sånn. Hvem drepte Lucifer, og hvorfor?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIERON GILLEN M. FL. – THE WICKED + THE DIVINE: VOL 3  //  200 S.  //  ★★★☆☆
… og historien fortsetter videre, for hvem er det egentlig som bestemmer, gudene selv eller noen andre? Grunnen til at denne fikk “bare” tre stjerner var rett og slett fordi det er cirka femten forskjellige som har tegnet, og det betyr femten ulike versjoner av karakterene, og det liker jeg ikke så godt (men plottet fungerer godt!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STEPHEN FRY – MYTHOS  //  416 S.  //  ★★★★★
Åh, Stephen, my love! Jeg ELSKER Stephen Fry, og QI er virkelig ikke det samme uten ham (derfor ser jeg heller repriser enn de nye episodene). Da jeg fikk vite at han hadde skrevet en bok om gresk mytologi (en annen ting jeg elsker), så kom den sporenstreks opp på juleønskelista, og jammen fikk jeg den ikke av mannedyret. Åh, for en bok, dere! Ikke bare hørte jeg Frys stemme i hodet mitt mens jeg leste (han skriver som han snakker, det vil si veldig bra og underholdende), men jeg lærte MASSE ♥

Mars

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARISSA MEYER – RENEGADES  //  556 S.  //  ★★★★★
“The Renegades are a syndicate of prodigies – humans with extraordinary abilities – who emerged from the ruins of a crumbled society and established peace and order where chaos reigned. As champions of justice, they remain a symbol of hope and courage to everyone… except the villains they once overthrew.” (Goodreads.com)

Marissa Meyer (The Lunar Chronicles og Heartless, som jeg har skrevet om tidligere) er tilbake, denne gangen med superhelter – og superskurker. For er det egentlig så lett å skille mellom de to, når begge sider mener de har handlet for alles beste? En spennende vri på det veletablerte superheltsystemet à la Marvel-universet, som gir det hele et nytt pust og som er veldig spennende. Gleder meg til oppfølgeren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HOLLY BLACK – LUCIFER, VOL 1: COLD HEAVEN // 144 S. // ★★★☆☆
Nok en tegneserie, men her bommet jeg litt. Dette var nemlig en spinoff av en annen serie (jeg gjorde jo det samme med Fairest og Fables) såå dette ble litt uten sammenheng. Veldig fint tegnet og spennende, men så kikket jeg på originalen som ikke var fint tegnet, så vi får se om jeg gidder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RAY BRADBURY – FAHRENHEIT 451 // 175 S. // ★★★☆☆
“Guy Montag is a fireman. In his world, where television rules and literature is on the brink of extinction, firemen start fires rather than put them out. His job is to destroy the most illegal of commodities, the printed book, along with the houses in which they are hidden.
Montag never questions the destruction and ruin his actions produce, returning each day to his bland life and wife, Mildred, who spends all day with her television ‘family’. But then he meets an eccentric young neighbor, Clarisse, who introduces him to a past where people did not live in fear and to a present where one sees the world through the ideas in books instead of the mindless chatter of television. When Mildred attempts suicide and Clarisse suddenly disappears, Montag begins to question everything he has ever known. 
(Goodreads.com)

Jeg syntes denne boken virket veldig spennende og 1984-ish (som jeg er veldig glad i), men her falt jeg litt av. Plottet i sin helhet er bra (og moralen på slutten er noe alle burde få med seg), men her er det noe med skrivestilen som gjorde boken veldig tung og vanskelig å lese. Jeg er til vanlig ikke den som sliter med å få med meg hva en bok handler om, men her kom jeg ofte til deler som fikk meg til å måtte bla tilbake for å se om jeg hadde gått glipp av noe – noe jeg ikke hadde. Litt brå vendinger og hopping i tid og sted, og generelt lange deler som egentlig ikke handler om så mye. Jeg har lest litt av Bradbury fra før og det falt i smak, men når det gjelder Fahrenheit 451 (som forresten er temperaturen som får papir til å brenne) så forstår jeg ikke hypen, for det var egentlig bare universet og slutten jeg likte – det før var bare forvirrende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JANDY NELSON – I’LL GIVE YOU THE SUN // 256 S. // ★★★★★
“At first, Jude and her twin brother are NoahandJude; inseparable. Noah draws constantly and is falling in love with the charismatic boy next door, while daredevil Jude wears red-red lipstick, cliff-dives, and does all the talking for both of them. Years later, they are barely speaking. Something has happened to change the twins in different yet equally devastating ways . . . but then Jude meets an intriguing, irresistible boy and a mysterious new mentor. ” (Goodreads.com)

ÅH, noen ganger er alt jeg trenger en fin YA-bok. Denne traff meg litt på samme måte som The Fault in Our Stars gjorde (men uten den sørgelige tematikken, heldigvis), og så er den utrolig fint oppbygd. Vi får historien fra to perspektiver, den ene er Noah som trettenåring i fortiden mens den andre er Jude to år senere i nåtiden. De to perspektivene nøstes sammen og utgjør en utrolig vakker historie – en historie om det å være tvilling, det å finne seg selv, det å finne kjærligheten og det å miste noen. Anbefales!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MAGGIE STIEFVATER, BRENNA YOVANOFF & TESSA GRATTON – THE CURIOUSITIES // 304 S. // ★★★★☆
“Since 2008, Maggie, Tessa, and Brenna have posted more than 250 works of short fiction to their website merryfates.com. Their goal was simple: create a space for experimentation and improvisation in their writing – all in public and without a backspace key. In that spirit, The Curiosities includes the stories and each author’s comments, critiques, and kudos in the margins. Think of it as a guided tour of the creative processes of three acclaimed authors.” (Goodreads.com)

Denne boken begynte jeg å lese litt tilfeldig – jeg ble nemlig ferdig med I’ll Give You the Sun litt fortere enn forventet og befant meg på et fly med lite annet å ta meg til enn å lese. Heldigvis hadde jeg lest på Kindle og hadde dermed over hundre bøker tilgjengelig med et tastetrykk, og slik kom jeg over denne (jeg lastet den ned for leeenge siden). Og så gøy det var å lese denne! Jeg har en hemmelig (vel, ikke nå lenger) drøm om å bli forfatter, og det var veldig interessant å se disse tre forfatterne utfolde seg kreativt – og å se forskjellene mellom dem, ikke minst!

Boken jeg leste på påskeaften fortjente gul bakgrunn:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NEIL GAIMAN – CORALINE // 192 S. // ★★★★☆
“In Coraline’s family’s new flat are twenty-one windows and fourteen doors. Thirteen of the doors open and close. The fourteenth is locked, and on the other side is only a brick wall, until the day Coraline unlocks the door to find a passage to another flat in another house just like her own. Only it’s different.” (Goodreads.com)

Dette er nok den skumleste barneboken jeg har lest. Misforstå meg rett, Neil Gaiman skriver veldig bra og spennende, men jeg ville ikke anbefalt denne til noen under 12, jeg. For den er skikkelig ekkel og rett og slett “creepy” (føler ikke vi har et like beskrivende ord på norsk), samtidig som jeg var helt oppslukt og leste hele greia på én gang. Versjonen jeg leste hadde også ekle illustrasjoner, hurra!

Hva leste du sist?