Februar- og marsbøker

Åh, noen ganger føler jeg at jeg har falt helt av blogglasset… Jeg har jo ikke klart å publisere bokinnlegget for februar, engang! Jeg var overbevist om at det var publisert, men så fant jeg det under “Utkast” i stedet. Jaja, da blir det et ekstra langt et nå, for her er febuar- og marsbøkene kombinert i ett innlegg!

Februar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SYNNØVE SKARBØ – SYNNØVES SYSTEM  //  169 S.  //  ★★★★☆
“Dette er den personlige historien om en arbeidsledig 40 år gammel nybakt mor med fødselsdepresjon, som i jakten på å finne tilbake til sin egen lykke begynner å rydde. Og som i sitt forsøk på å finne det perfekte systemet, innser at rydding handler om noe mer enn hvordan vi har det rundt oss. 
Det handler om hvordan vi har det inni oss. ” (Goodreads.com)

Etter å ha hørt på Synnøve og Vanessas Podcast i en god stund, reserverte jeg denne boken (og bok nummer to, som snart blir ledig) på biblioteket. Dette er en bok som forteller deg en del ting om rydding som du mest sannsynlig visste fra før (det gjaldt i alle fall meg), men som også forteller en del om Synnøve. Og det var det jeg likte så godt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIERON GILLEN M. FL. – THE WICKED + THE DIVINE: VOL 2  //  169 S.  //  ★★★★☆
Historien om de reinkarnerte gudene fortsetter der første volum slapp, og the plot thickens, for å si det sånn. Hvem drepte Lucifer, og hvorfor?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KIERON GILLEN M. FL. – THE WICKED + THE DIVINE: VOL 3  //  200 S.  //  ★★★☆☆
… og historien fortsetter videre, for hvem er det egentlig som bestemmer, gudene selv eller noen andre? Grunnen til at denne fikk “bare” tre stjerner var rett og slett fordi det er cirka femten forskjellige som har tegnet, og det betyr femten ulike versjoner av karakterene, og det liker jeg ikke så godt (men plottet fungerer godt!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STEPHEN FRY – MYTHOS  //  416 S.  //  ★★★★★
Åh, Stephen, my love! Jeg ELSKER Stephen Fry, og QI er virkelig ikke det samme uten ham (derfor ser jeg heller repriser enn de nye episodene). Da jeg fikk vite at han hadde skrevet en bok om gresk mytologi (en annen ting jeg elsker), så kom den sporenstreks opp på juleønskelista, og jammen fikk jeg den ikke av mannedyret. Åh, for en bok, dere! Ikke bare hørte jeg Frys stemme i hodet mitt mens jeg leste (han skriver som han snakker, det vil si veldig bra og underholdende), men jeg lærte MASSE ♥

Mars

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARISSA MEYER – RENEGADES  //  556 S.  //  ★★★★★
“The Renegades are a syndicate of prodigies – humans with extraordinary abilities – who emerged from the ruins of a crumbled society and established peace and order where chaos reigned. As champions of justice, they remain a symbol of hope and courage to everyone… except the villains they once overthrew.” (Goodreads.com)

Marissa Meyer (The Lunar Chronicles og Heartless, som jeg har skrevet om tidligere) er tilbake, denne gangen med superhelter – og superskurker. For er det egentlig så lett å skille mellom de to, når begge sider mener de har handlet for alles beste? En spennende vri på det veletablerte superheltsystemet à la Marvel-universet, som gir det hele et nytt pust og som er veldig spennende. Gleder meg til oppfølgeren!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HOLLY BLACK – LUCIFER, VOL 1: COLD HEAVEN // 144 S. // ★★★☆☆
Nok en tegneserie, men her bommet jeg litt. Dette var nemlig en spinoff av en annen serie (jeg gjorde jo det samme med Fairest og Fables) såå dette ble litt uten sammenheng. Veldig fint tegnet og spennende, men så kikket jeg på originalen som ikke var fint tegnet, så vi får se om jeg gidder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RAY BRADBURY – FAHRENHEIT 451 // 175 S. // ★★★☆☆
“Guy Montag is a fireman. In his world, where television rules and literature is on the brink of extinction, firemen start fires rather than put them out. His job is to destroy the most illegal of commodities, the printed book, along with the houses in which they are hidden.
Montag never questions the destruction and ruin his actions produce, returning each day to his bland life and wife, Mildred, who spends all day with her television ‘family’. But then he meets an eccentric young neighbor, Clarisse, who introduces him to a past where people did not live in fear and to a present where one sees the world through the ideas in books instead of the mindless chatter of television. When Mildred attempts suicide and Clarisse suddenly disappears, Montag begins to question everything he has ever known. 
(Goodreads.com)

Jeg syntes denne boken virket veldig spennende og 1984-ish (som jeg er veldig glad i), men her falt jeg litt av. Plottet i sin helhet er bra (og moralen på slutten er noe alle burde få med seg), men her er det noe med skrivestilen som gjorde boken veldig tung og vanskelig å lese. Jeg er til vanlig ikke den som sliter med å få med meg hva en bok handler om, men her kom jeg ofte til deler som fikk meg til å måtte bla tilbake for å se om jeg hadde gått glipp av noe – noe jeg ikke hadde. Litt brå vendinger og hopping i tid og sted, og generelt lange deler som egentlig ikke handler om så mye. Jeg har lest litt av Bradbury fra før og det falt i smak, men når det gjelder Fahrenheit 451 (som forresten er temperaturen som får papir til å brenne) så forstår jeg ikke hypen, for det var egentlig bare universet og slutten jeg likte – det før var bare forvirrende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JANDY NELSON – I’LL GIVE YOU THE SUN // 256 S. // ★★★★★
“At first, Jude and her twin brother are NoahandJude; inseparable. Noah draws constantly and is falling in love with the charismatic boy next door, while daredevil Jude wears red-red lipstick, cliff-dives, and does all the talking for both of them. Years later, they are barely speaking. Something has happened to change the twins in different yet equally devastating ways . . . but then Jude meets an intriguing, irresistible boy and a mysterious new mentor. ” (Goodreads.com)

ÅH, noen ganger er alt jeg trenger en fin YA-bok. Denne traff meg litt på samme måte som The Fault in Our Stars gjorde (men uten den sørgelige tematikken, heldigvis), og så er den utrolig fint oppbygd. Vi får historien fra to perspektiver, den ene er Noah som trettenåring i fortiden mens den andre er Jude to år senere i nåtiden. De to perspektivene nøstes sammen og utgjør en utrolig vakker historie – en historie om det å være tvilling, det å finne seg selv, det å finne kjærligheten og det å miste noen. Anbefales!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MAGGIE STIEFVATER, BRENNA YOVANOFF & TESSA GRATTON – THE CURIOUSITIES // 304 S. // ★★★★☆
“Since 2008, Maggie, Tessa, and Brenna have posted more than 250 works of short fiction to their website merryfates.com. Their goal was simple: create a space for experimentation and improvisation in their writing – all in public and without a backspace key. In that spirit, The Curiosities includes the stories and each author’s comments, critiques, and kudos in the margins. Think of it as a guided tour of the creative processes of three acclaimed authors.” (Goodreads.com)

Denne boken begynte jeg å lese litt tilfeldig – jeg ble nemlig ferdig med I’ll Give You the Sun litt fortere enn forventet og befant meg på et fly med lite annet å ta meg til enn å lese. Heldigvis hadde jeg lest på Kindle og hadde dermed over hundre bøker tilgjengelig med et tastetrykk, og slik kom jeg over denne (jeg lastet den ned for leeenge siden). Og så gøy det var å lese denne! Jeg har en hemmelig (vel, ikke nå lenger) drøm om å bli forfatter, og det var veldig interessant å se disse tre forfatterne utfolde seg kreativt – og å se forskjellene mellom dem, ikke minst!

Boken jeg leste på påskeaften fortjente gul bakgrunn:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NEIL GAIMAN – CORALINE // 192 S. // ★★★★☆
“In Coraline’s family’s new flat are twenty-one windows and fourteen doors. Thirteen of the doors open and close. The fourteenth is locked, and on the other side is only a brick wall, until the day Coraline unlocks the door to find a passage to another flat in another house just like her own. Only it’s different.” (Goodreads.com)

Dette er nok den skumleste barneboken jeg har lest. Misforstå meg rett, Neil Gaiman skriver veldig bra og spennende, men jeg ville ikke anbefalt denne til noen under 12, jeg. For den er skikkelig ekkel og rett og slett “creepy” (føler ikke vi har et like beskrivende ord på norsk), samtidig som jeg var helt oppslukt og leste hele greia på én gang. Versjonen jeg leste hadde også ekle illustrasjoner, hurra!

Hva leste du sist?

10 kommentarer
  1. Nå fikk jeg endel inn på Goodreads lista mi, den blir bare større og større selv om jeg skal lese det jeg har i hyllene for det meste nå…og kindlen selvsagt. Sist så leste jeg Arven av Kathrine Webb, den leste jeg igår mens nå holder jeg på med Tilbake til Black Rabbit Hall.

  2. Den første boken du nevner har jeg også lest og både den og den andre boken hennes er utrolig bra!! Flotte anbefalinger. Jeg har kjøpt flere bøker du har anbefalt, som også har vært på salg – så disse skal jeg skrive ned 🙂

  3. Så mange spennende bøker du har fått lest!
   Har veldig lyst til å lese “The Renegades”, og jeg har lest litt om boken den siste måneden. Marissa Meyer skriver jo så bra!
   Har også lyst til å utforske bøkene til Neil Gaiman, og har vurdert å lese Coraline. Visste Coraline skulle være skummel forresten, men ikke SÅ skummel- haha 😀
   Likte at din hemmelige drøm er å bli forfatter, og jeg ville lest boken din. 😀 Så der har du en fremtidig leser!
   – Siri

  4. Siri: Ja, det ble en del – litt av hvert, som vanlig!
   Jeg likte den veldig godt, bare synd nummer to ikke kommer før i høst 🙁 Jeg synes Coraline var skikkelig creepy, men jeg satt ikke og var redd, liksom. Kan dog se for meg at et barn ville opplevd den effekten!
   Haha, takk, må bare få skrevet noe først 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg