Inspirational Friday

♫  September av Gabrielle


(whi)

Det er fredag, dere! Jeg skal bare jobbe en liten økt på fire timer på City Syd i dag, og så er det straka veien hjem til pizza og fredagskos. Og jammen er det blitt siste dagen i mars også, flere som synes denne måneden har gått sykt fort? Fatter ikke hvor tiden har blitt av… Uansett, her er dagens inspo, som ikke har noe spesielt tema for en gangs skyld – jeg fant fine bilder og satte dem sammen, enkelt og greit!

Ønsker deg en strålende fredag!

Tropiske muffins

Jeg jobber hver ettermiddag for tiden, så da blir det ikke så mye middagslaging annet enn noe raskt og halvfabrikert,og det er jo ikke stort å blogge om. Så da blir det ikke middagsmatoppskrift i dag, men en oppskrift på tropiske muffins! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og hvorfor er det bilde av bare én, lurer du kanskje på? Jo, jeg glemte å ta bilde før nesten alle var borte…

Jeg har én basisoppskrift jeg bruker til alle slags muffins og flere typer kake – du kan variere med smakstilsetninger som du vil, noe som jeg også gjør for å nettopp variere. I 2014 postet jeg oppskrift på melkesjokoladekake, som er en variant av nettopp denne basisoppskriften. For å få tropiske muffins bruker man tropisk juice som væske, og vips! Saftige, gode muffins med en frisk fruktsmak.

Du trenger:

4 dl hvetemel
1,25 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
0,75 dl nøytral olje
2 dl tropisk juice

Bland det tørre godt sammen før du så tilsetter væske. Rør godt til du har en klumpfri røre, som du så fordeler i muffinsformer. Fyll omtrent 3/4 av formen, så slipper du at muffinsene vokser seg over kanten under steking. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter. Er du usikker på om de er ferdige? Stikk håndtaket på en teskje eller lignende inn i en muffin. Om det ikke er noe røre på skjeen når du tar den ut er muffinsene ferdigstekt, men hvis skjeen er klissete må du vente litt til. Dette blir til rundt 15 muffins, men det varierer jo litt etter hvor store former du bruker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Variasjoner av denne røra:

Sjokoladesmak: Bytt ut juice med melk, og tilsett 2 ss kakaopulver.
Vaniljesmak: Bytt ut juice med vaniljesaus og litt melk.
Appelsinsmak: Bytt ut tropisk juice med appelsinjuice – gjerne med fruktkjøtt!

The Prettiest Thing

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En leppestift med gullflak og en BLOMST inni? ♥

Jeg kom over denne herligheten på Camilla Pihl sin blogg, og jeg gikk sporenstreks til eBay og søkte på “Kailijumei flower lipstick”. Det er jo selvfølgelig kopier som dukker opp, men til 25 kroner tok jeg sjansen. Etter en allergitest på underarmen fant jeg ut at det var trygt å bruke, og for en herlig farge! Dette er nemlig en leppestift som reagerer på varme, så selv om selve stiften er som på bildene, så blir den rosa og fin på leppene dine. Og ettersom vi alle er litt forskjellige, så varierer det litt hvordan den ser ut på en person til en annen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

First day of spring

♫  The First Days Of Spring av Noah And The Whale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På tirsdag i forrige uke tok jeg på meg den gule skinnjakken min for første gang i år, og det var så fint! Sola skinte, jeg følte meg fin, og det kunne nesten ikke bli bedre. Den jakken gjør virkelig noe med humøret altså, og jeg er så glad for at jeg kjøpte den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter tirsdag har det derimot vært snøstorm, regn regn regn og sterk vind, og sola er ikke lenger å se. Med andre ord blir det vel en stund til jeg kan bruke favorittjakken min fast, men en dag her og en dag der er bedre enn ingenting!

Har du noen spesielle plagg som gjør deg ordentlig glad?

Ultimate Intense Felt Tip Eyeliner

Hei, dere!

Jeg klarte å bli MEGAforkjølt rett før helga, og som alltid får jeg helt syke (høhø) tilstander i lungene når jeg er forkjølt. Vi snakker hosting, veldig lav lungekapasitet og generelt dårlige tilstander. Heldigvis har jeg en del medisiner og hjelpemidler klare for nettopp slike situasjoner, så jeg føler meg heldigvis litt bedre i dag.

Dette innlegget skulle egentlig komme i går, men da var jeg for opptatt med å ligge på sofaen og få i meg oksygen. Here it goes!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er altså produktomtale nummer to fra MUA’s Favorites March-pakken jeg har skrevet om tidligere. Fra produktsiden:

“Vannresistent eyeliner for presis påføring av flytende eyeliner, med filt-tupp. Klassisk svart farge, enkel påføring og flott resultat. Det blir ikke enklere å få lekker øyesminke!” (makeupmekka.no)

Noen illustrerende bilder:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uten øyensminke
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Med eyeliner
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ferdig look

Jeg har ikke tidenes stødigste hånd for å legge eyeliner, og ettersom jeg nå er vant til theBalm Schwing Eyeliner (som er en dipliner), ble det litt kluss da jeg skulle prøve en felt-tip for første gang på en god, god stund. Når det er sagt, synes jeg at den egentlig var ganske god å bruke, den ga presise strøk (når man ikke skjelver på hånden) og om man gjør feil? Da er det bare å fukte en q-tip og rengjøre litt – uten at det blir “smudgy”. Veldig kjekt sånn, altså!


REVIEW

Pris: 99 kroner, er med i pakken MUA’s Favorites March til 150 kroner.
Forpakning: Enkel og grei, med hette som sitter godt fast (og dermed tørker den ikke ut). Passende tykkelse og lengde slik at den ligger godt i hånden ved påføring.
Påføring og resultat: Som nevnt, enkelt å legge presise linjer, solid farge uten ujevnheter.
Holdbarhet: Veldig god under normale omstendigheter! (har altså ikke testet i ekstremvær, o.l.)
Karakter: 5/5
Verdt pengene: Ja. Dette er et godt produkt som holder det det lover til en god pris!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspirational Friday: Springtime

♫  Baby av Devendra Banhart

Hei og god fredag! I går jobbet jeg fra 9 til 16 hos gullsmeden, og jeg glemte helt å poste innlegget jeg hadde gjort klart. MEN det var kanskje like greit, ettersom tittelen var “First day of spring” og det har vært snøstorm og vintervær i Trondheim de siste dagene… Jeg vil ha VÅR!

Så, jeg er i det humøret, da. Dere vet, pasteller, blomstermønster, sol og skinnjakker. That kind of stuff. Kjør bildecollage!


(whi)

Dette ble kanskje mer sommer enn vår (i hvert fall i Norge), men whatevs. Varmere vær ♥

Håper du har en strålende fredag!

Kyllingpai med spinatfyll

Jeg er over gjennomsnittet glad i pai, men kun når jeg lager den selv. Jeg er nemlig allergisk mot egg, og av en eller annen grunn er det liksom egg som er basisen for de fleste typer paifyll. MEN det er jo slettes ikke nødvendig! Tidligere har jeg postet oppskrift på polentapai, og her kommer en annen variant med hvit saus som basis for fyllet, sammen med litt farge i form av spinat. Den grønne fargen gjør kanskje at den ser litt merkelig ut, men smaken veier opp for utseendet – jeg lover!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paibunn:

3,5 dl mel (gjerne blanding av grovt og fint, men går også bra med bare fint)
1 dl kaldt vann
4 ss nøytral olje
1/2 ts salt

Bland det tørre, ha i vann og olje og bruk en sleiv til å få til en fin liten deig. Om det blir litt tørt, ha i litt mer olje. Egentlig skal man sette deigen kaldt i omtrent en halvtime, men jeg fant ut at det går ganske fint om man dropper det. Et lite tips: Legg deigen mellom to bakepapirark når du kjevler den ut, så blir det mye enklere å få den oppi paiformen når den er flat. Bruk en gaffel til å prikke over hele bunnen før du forsteker den på 200 grader til den er sprø.

Fyll:

en kyllingfilet, kuttet i terninger
50 g margarin
3-4 ss mel
2-3 dl melk
5-6 “kuler” frossen spinat
salt og pepper, andre krydder om du vil

Stek kyllingen i litt olje og krydre med noe godt (Chicken & Steak-krydderet fra Santa Maria anbefales!). Smelt margarin i en kjele, rør inn mel og melk og la det tykne. Ha i spinat og rør til det er klumpfritt. Smak til med salt og pepper, og eventuelle andre krydder.

Når bunnen er sprø, ta formen ut av ovnen. Fordel kyllingbitene og hell over spinatsausen. Legg på ost (skiver eller revet, samma det) og stek i 20-25 minutter på 200 grader. La paien hvile litt (“sette seg” som jeg pleier å si), og så er det bare å hive innpå! Vi var litt utålmodige, så den fikk ikke sette seg ordentlig før vi begynte å skjære i den, men allerede ved andre porsjon ble stykkene mye finere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Favoritter #3

Nok en måned, med nye favoritter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I mars har jeg gått for bare sminke, for når været er lysere får jeg mer lyst til å pynte meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Blusher by Barry M
En god gammel slager som jeg sikkert har hatt litt for lenge meeeen den funker! En skikkelig fin rosafarge som man må være litt forsiktig med om man ikke vil se ut som en klovn, men i riktig mengde blir den skikkelig fin og rødmende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Makeup Mekka Moisturizing Lip Balm Chubby Sticks: Got a Feeling
Når man er på farten og vil ha litt farge på leppene, men også fuktighet, da er Chubby Sticks gull! Got a Feeling er en fin og ikke for sterk grårosa farge. Se omtalen min av Chubby Sticks her. (Psst: 10 stk på tilbud til 100 kroner på Makeup Mekka nå!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Makeup Mekka Brow Sculpt: Brunette
Dette er et utgått produkt, men gudameg hvor lenge den varer! Man trenger jo ikke allverden med brynpudder om gangen, så denne har jeg hatt lenge – som dere ser på tilstanden, haha! Den lyse delen er altså pudder, mens den mørke er farget pomade. Jeg bruker pudderet på hele brynet, og pomaden for å definere helt til slutt. Tror voksen er litt sånn som det produktet som nå heter Brow Pomade?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. ELF Shimmering Facial Whip: Lilac Petal
En av mine absolutt favoritt-highlightere, denne i flytende form. Kanskje ikke optimal for de som bruker masse ansiktsminke, men det gjør jo ikke jeg, så null problem på denne kanten. En nydelig og kald farge som får huden til å gløde – helt uten glitter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. W7 The Nudes Eyeshadow Palette
Til slutt har vi en palett som sminker uten at du ser sminka ut – perfekt! Noen sier kanskje “hva er vitsen da?” men det er på dager der jeg vil se naturlig ut men trenger litt hjelp at jeg tar frem denne. Litt lyst i øyekroken, litt dust mørkt på lokket, og vips, så ser man litt bedre ut.

Har du noen skjønnhetsfavoritter for tiden?

Don’t allow you Monday to be manic

Jeg er som alltid ganske glad for at det er mandag. Ny uke, nye gjøremål. Hver uke kan du liksom starte på nytt! Og det er jo ganske fint, er det ikke?

Som nesten alltid på mandager, skal jeg også i dag på jobb i ettermiddag. Det er litt fint å ha formiddagen fri, slik at jeg kan lese litt, planlegge uka fremfor meg, bare ta det med ro. Jeg rakk å bli ferdig med A Court of Thorns and Roses før jeg stod opp (aldri for tidlig å lese litt på senga, si), og WOW, for en bok! Du har magi, kjærlighet, action, drama… Ja, den var skikkelig bra. Anbefales!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå blir det frokost og Girls (og Big Little Lies), og så må jeg vel gjøre meg klar for jobb etter hvert.

Ønsker deg en fin mandag!

Hypnotic Metallics Highlighter

Da jeg postet dette innlegget om nylig innkjøpt sminke fra Makeup Mekka, var det en liten fugl (ved navn Siri) som gjerne ville ha omtale av produktene. Her er den første i rekken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om highlighteren: “Metallisk highlighter i pudder for en intens shine. Full fest med disse highlighterne. Supertrendy! Glitz er en metallisk highlighter i en duset rosa tone. Super fin og shiny highlighter. Det metalliske gjør den mer lysreflekterende, og gir en “Wow”-effekt.”

Om Pro Large Fan Brush 137: “En fluffy, tett og fløyelsmyk børste som egner seg veldig godt til highlighting. Kostens kvalitet får det til å se ut som om du ikke har makeup på, den etterlater ingen merker. Medium størrelse som gjør det lett for deg å fremheve de høyeste punktene i ansiktet.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pris: 99 kroner for highlighteren, 99 kroner for kosten.
Forpakning: Fin og enkel.
Førsteinntrykk: Fin farge, god konsistens. Ikke for varm slik at man ser ut som en bronsestatue, ikke for kald slik at man ser ut som alien. En fin mellomting der, altså! Kosten er jo en kost da. Fin den.
Påføring: Kosten gjør at spesielt på kinnene blir produktet lagt akkurat der du vil ha det. Highlighteren fordeler seg fint, til og med om man bruker fingrene (som jeg gjør iblant).
Resultat: Godt fordelt, nydelig skimrende effekt. Litt for mye glitter etter min smak (prøver å ikke gå for en Edward Cullen-look).
Holdbarhet: Som alle andre highlightere i pudderform, etter min mening.
Karakter: 4/5
Verdt pengene: Ja, jeg vil si det, du får mye for pengene og den holder leeeeenge (om du ikke går for highlighter-look à la dette), og så er fargen utrolig fin! Minus for glitterkornene, ellers hadde dette vært full pott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rett på huden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gnidd utover

Litt vanskelig å få frem den ordentlige effekten av highlightere, men dere ser jo litt hvordan den blir på bildet over. Her har jeg dog ikke brukt kosten, bare fingrene.

Lyninnføring i hvor det kan være fint med highlighter (denne teknikken kalles “strobing”):

Image result for where to apply highlighter
(bellatory.com)

Jeg pleier ikke å ha highlighter i pannen eller på haken, men på alle de andre stedene illustrert over.

Disse produktene var altså med i MUA’S FAVOURITES MARCH-pakken som kostet 150 kroner, og den finner du fremdeles på Makeup Mekka sine sider (værsågod for gratisreklamen, bare å si fra hvis dere vil sponse meg).

Bruker du highlighter?