Kyllingpai med spinatfyll

Jeg er over gjennomsnittet glad i pai, men kun når jeg lager den selv. Jeg er nemlig allergisk mot egg, og av en eller annen grunn er det liksom egg som er basisen for de fleste typer paifyll. MEN det er jo slettes ikke nødvendig! Tidligere har jeg postet oppskrift på polentapai, og her kommer en annen variant med hvit saus som basis for fyllet, sammen med litt farge i form av spinat. Den grønne fargen gjør kanskje at den ser litt merkelig ut, men smaken veier opp for utseendet – jeg lover!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paibunn:

3,5 dl mel (gjerne blanding av grovt og fint, men går også bra med bare fint)
1 dl kaldt vann
4 ss nøytral olje
1/2 ts salt

Bland det tørre, ha i vann og olje og bruk en sleiv til å få til en fin liten deig. Om det blir litt tørt, ha i litt mer olje. Egentlig skal man sette deigen kaldt i omtrent en halvtime, men jeg fant ut at det går ganske fint om man dropper det. Et lite tips: Legg deigen mellom to bakepapirark når du kjevler den ut, så blir det mye enklere å få den oppi paiformen når den er flat. Bruk en gaffel til å prikke over hele bunnen før du forsteker den på 200 grader til den er sprø.

Fyll:

en kyllingfilet, kuttet i terninger
50 g margarin
3-4 ss mel
2-3 dl melk
5-6 “kuler” frossen spinat
salt og pepper, andre krydder om du vil

Stek kyllingen i litt olje og krydre med noe godt (Chicken & Steak-krydderet fra Santa Maria anbefales!). Smelt margarin i en kjele, rør inn mel og melk og la det tykne. Ha i spinat og rør til det er klumpfritt. Smak til med salt og pepper, og eventuelle andre krydder.

Når bunnen er sprø, ta formen ut av ovnen. Fordel kyllingbitene og hell over spinatsausen. Legg på ost (skiver eller revet, samma det) og stek i 20-25 minutter på 200 grader. La paien hvile litt (“sette seg” som jeg pleier å si), og så er det bare å hive innpå! Vi var litt utålmodige, så den fikk ikke sette seg ordentlig før vi begynte å skjære i den, men allerede ved andre porsjon ble stykkene mye finere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 kommentarer

Siste innlegg