Couscous og grønnsaker med falafler

Ah, jeg har fri i dag, og det er litt godt! Det har blitt en god del mer jobbing enn planlagt i det siste, men det er jo bare fint, egentlig – spesielt med tanke på lønning. Før jeg tar fatt på dagens gjøremål tenkte jeg å dele en kjøttfri oppskrift med dere, en rett jeg laget til middag i går som falt meeeget i smak. It’s falafel time!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er enkelt, billig og tar nesten ikke noe tid å lage i det hele tatt! Bruk min oppskrift på falafler (det kalles vel strengt tatt falafel i flertall også, men falafler er morsommere å si) her, og sett bollene til side mens du lager couscousen.

Du trenger:

en halv brokkoli
en liten paprika
tre-fire gulrøtter
fetaost

2 dl couscous
2 dl vann
en halv teskje buljongpulver

Ha couscous, vann og buljong i en kjele, og rør rundt før du lar det stå og trekke/koke i noen minutter (til all væske er absorbert). Kutt grønnsakene i terninger og stek raskt i litt olje, før du blander inn couscousen. Server med fetaost og falafler!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La vie en rose

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min fascinasjon/besettelse med broderte roser vil visst ingen ende ta, og nå har jeg jammen meg et par sko med denne pynten på, også! Å kjøpe sko på eBay er kanskje enda mer risky enn å kjøpe klær, men etter nøye måling og dobbelsjekk av størrelsesskjemaet trykte jeg “Buy”. Og så kom de, og jeg elsker dem! Overflaten i “skinn” utgjør jo det lille ekstra i seg selv, men så har vi jo rosene på siden i tillegg ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Akkurat den selgeren jeg kjøpte dem fra er utsolgt, men søk på “rose embroidery shoes” så dukker det opp en hel masse!

To fine sanger

Det er mandag og ny uke, og jeg starter rolig med firetimers arbeidsdag som ikke starter før klokken 11. Godt! Skal bare kose meg hjemme med frokost før jeg går inn til sentrum i finværet. Endelig er sola her igjen!

Apropos finvær: De fine sommerlåtene begynner å komme frem nå som juni er rett rundt hjørnet, og her er to sanger som virkelig falt i smak hos meg.

Det som kom fra Mileys kant etter Adore You og Wrecking Ball ble for meg litt mye, så denne, som er mer nedtonet og harmonisk, falt veldig i smak. Har hørt rykter om at det kommer nytt album, så jeg gleder meg til å se om resten av albumet korrelerer med Malibu.

My girl Lana med ny musikk kommer selvfølgelig med her! Albumet Lust for Life skal komme når som helst nå (ingen slippdato foreløpig)og jeg GLEDER MEG SÅNN! Coachella – Woodstock in my mind føles for meg litt old school-Lana; den Lanaen jeg liker aller best.

Har du funnet noe bra musikk i det siste?

Makramé: Planteholder

Som jeg har nevnt et par ganger (men aldri vist frem på noen måte), har jeg begynt litt med diverse makraméprosjekter. Det har blitt noen planteholdere og mini-veggdekorasjoner, og nå holder jeg på med min første ordentlige veggdekorasjon (den er altså ikke ferdig ennå, så glem den for en liten stund). Planteholder i fokus, denne gangen!

På Fretex fant jeg en ampel, altså en blomsterpotte som skal henges opp under tak eller på en vegg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den var det festet helt enkelt nylontau med diverse misfarging, så jeg fjernet tauet og laget mitt eget oppheng, makraméstyle, av bomullstau. Det tok ikke mange minuttene og er slettes ikke komplisert, men jeg ble ganske så fornøyd, jeg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og her bor altså hvitløkene mine! Fedd som lå litt vel lenge i kjøleskapet og fikk skudd på endene, og så satte jeg dem bare ned i jord. Spennende!

Jeg har også laget en planteholder for vanlig potte (ikke ampel) i bursdagsgave til mamma, og jeg prøver meg stadig på nye design. Det er ganske gøy, for jeg lager mønstrene selv og tar det litt på sparket – slik det er med det meste for meg.

Har du holdt på med makramé noen gang?

Inspirational Friday: Powder pink

♫  Alaska av Maggie Rogers


(whi)

Jeg fortsetter med å være glad i rosa, jeg ♥​

Det er fredag igjen, og jeg er i skrivende stund på jobb. Elsker å starte tidlig og slutte omtrent når alle “vanlige” folk er ferdig på jobb, da føler jeg at jeg også er litt normal, haha! Jeg jobber bare til kl. 15 da, så da er jeg jo ferdig litt før “alle andre”, til og med. Deilig ♥ Håper du får en superfin fredag, uansett hva du holder på med!

Potetsuppe vol. 2

Det er litt vanskelig å til stadighet komme på noe nytt til middag, så da er det fint at jeg har noen oppskrifter som bare funker – hver gang. Blant dem finner vi potetsuppe, som er ekstremt enkelt og billig, samtidig som det metter og smaker goooodt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

400-500 gram poteter i terninger
1 l vann
buljong tilsvarende vannmengde
salt, pepper, rosmarin, dill, persille (evt andre krydder du synes smaker godt til potet)

Ha potetterninger, vann og buljong i en kjel og kok til potetene er møre. Bruk en stavmikser til du har en jevn, tykk suppe. Jeg liker å ha noen hele potetbiter, men smak og behag. Smak til med krydder, og server med grovt brød til.

Tips: Om du vil ha en mer kremet suppe, rør inn noen spiseskjeer creme fraiche!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rosy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altså, finnes det en topp som er mer “meg”?

Denne herligheten fra H&M dumpet ned i postkassen min på fredag, og jeg liker den sååå godt! Ettersom det ikke er strikk rundt skuldrene holder den seg på plass, og volangene rundt skuldrene er så feminine og fine. Får nesten litt sånn flamenco-følelse!

Jeg hadde kjøpt en topp til, med stropper og en løsere fasong, men etter å ha prøvd den et par ganger fant jeg ut at jeg ikke likte den 100%, og da kan jeg like så godt levere den tilbake enn at den blir liggende ubrukt. (kudos til H&M for å ha fri retur i butikk)

Hva synes du?

Regntungt

cry, day, and gif image

“Rainy days should be spent at home with a cup of tea and a good book.”
Bill Watterson


Etter en ordentlig regnskyll i går (da vi uheldigvis var ute…!) er det fremdeles grått og vått i dag. Så jeg følger Bill Wattersons råd og holder meg inne, med te (peppermynte) og en god bok (A Court of Mist and Fury). Håper du har en fin mandag!

Inspirational Friday: Off shoulder

♫  Coachella – Woodstock In My Mind av Lana Del Rey ♥


(whi)

Det er fredag, jeg har jobbet nesten normal arbeidsdag (elsker å starte tidlig og komme hjem på ettermiddagen slik som “alle andre”), og så kom jeg hjem til pakke i posten med to nydelige off shoulder-topper fra H&M (begge i blomsterprint, selvfølgelig). Jeg synes denne typen topper så fine og feminine, samtidig som de er passe boho – og det passer jo meg ypperlig! I dag blir det en liten inspocollage med forskjellige off shoulder-plagg jeg fant på Weheartit, og så får dere se mine litt senere!

Hva synes du om off shoulder-trenden?

Favoritter #5

Forrige måned glemte jeg heeelt av denne posten (jeg er veldig glad i faste innslag), så jeg prøver igjen nå. Og så tar jeg samtidig og utvider konseptet litt, slik at det går utover bare skjønnhetsprodukter (jeg innså at jeg ender meg ikke sååå mye på den fronten), men også klær, mat, drikke, apper, osv. Alt!

1. Min nyeste t-skjorte
Jeg er så glad for at jeg kjøpte denne på H&M sin shoppingfrokost! Den er fra Conscious Collection, det vil si i bærekraftig materiale, og jeg fant den på herreavdelingen etter tips fra Camilla Pihl (min guru). Og så den fargen ♥ Nydelig til lyse jeans og detaljer i gull!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Makeup Mekka Chubby Stick i fargen Seize the Smile
Disse er så kjekke! Denne fukter godt og ser bra ut, og da er jeg fornøyd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. CLEAN White Woods EdP
Min go-to-parfyme for tiden, den lukter så goooodt! Og så liker jeg navnet veldig godt i tillegg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Paradise Hotel
Assaaaa, jeg elsker årets sesong. Er det bare meg, eller er deltakerne innmari koselige? Det synes i hvert fall jeg. (og så sier de litt dumme ting, som Pærra-deltakere jo skal)

Related image
Grunde ♥

5. Saltvannsspray
Saltvannsspray er et produkt jeg liker i rykk og napp. Nå har jeg hatt håret i hestehale ganske mye, og da er det fint med litt tekstur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA