Tre gode suppeoppskrifter

I mangel av nye oppskrifter tar jeg en liten reprise av noen gamle. Nå som høsten er rett rundt hjørnet, er det godt med en varmende suppe, og her er tre varianter som smaker godt, godt, godt! I tillegg er råvarene billige (med mulighet for oppjustering), og de er forholdsvis raske og enkle å tilberede.

1. Soppsuppe
Kanskje du er så heldig at du kan plukke soppen selv? Hvis ikke så er det masse å få tak i i butikk. Jeg har brukt champignon, men tenk så deilig med kantarell! Oppskrift finner du i alle fall her.

2. Tacosuppe
Taco og suppe i ett – kan det bli bedre? Utrolig god og mettende, uansett om du har i kjøtt eller ikke. Oppskriften finner du her.

3. Potetsuppe
Ah, vår venn poteten, den kan brukes til så mangt! “Boil ’em, mash ’em, stick ’em in a stew” som Sam sier i Ringenes Herre: To Tårn, og her skal du altså gjøre to av tingene (boil and mash). Skikkelig enkelt og ååååh, så godt. Oppskrift her!

La vie en rose

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuuuusen takk for gratulasjonene på bursdagen min i går ♥

Jeg hadde en virkelig fisefin dag, og jeg må bare anbefale Indian Tandoori i Søndre gate i Trondheim på det varmeste. Trivelige ansatte, behagelig atmosfære og NYDELIG mat. Så glad for at vi dro dit!

Ellers fikk jeg en kjempefin orkidé av søsteren min, tursekk og penger fra mamma og pappa, penger fra svigers, ooog de to fineste tingene på ønskelista mi fra mannedyret. Tenkte jeg skulle samle alt i et innlegg senere, slik at dere får se alt det fine jeg har fått.

I dag våknet jeg med hodepine og regn som høljet ned utenfor vinduet, så jeg tror jeg tar det med ro og gjør minst mulig. En perfekt lesedag, egentlig, men jeg klarer ikke lese når jeg har vondt i hodet, så Lost Boy får vente litt. Synd, for den er veldig spennende!

Hva gjør du i dag?

Birthday girl

Ah, den beste dagen i året er her ♥

Jeg har bursdag, jeg har fri, og jeg skal baaare kose meg i dag. Først skal jeg en tur til foreldrene mine, så skal mannedyret og jeg på indisk restaurant (♥), og så skal vi selvfølgelig se sesongfinalen av Game of Thrones. For en dag, for en fisefin dag!

Bursdagsønsker

Bursdagen min ER I MORGEN, og hvert år har jeg større og større vanskeligheter med å komme på noe jeg ønsker meg til bursdagen (og til jul). Jeg har det såpass fint og godt at det er veldig få ting jeg føler at jeg trenger. I år har jeg kommet på å skrive ned ting på mobilen om det er noe jeg tenker jeg vil ha/trenger. Det du ser under er egentlig bare ting jeg vil ha, men det er det fine med ønskelister – de MÅ ikke være praktiske, burde-skulle-måtte.

Første runde med feiring er allerede unnagjort, for i går hadde jeg bursdagsfest med en gjeng nydelige venner. Veldig gøy, men ikke fullt sååå gøy i dag. Jeg er såååå trøtt, men fikk ikke sove og stod opp allerede før klokken åtte. Jeg gleder meg med andre ord til å legge meg, haha!

Håper du har en nydelig søndag ♥

Inspirational Friday: Autumn

♫  Just Like Heaven av The Cure


(whi + camillapihl.no)

Gooooood fredag! Som jeg skrev i går så har Trondheimsværet vært litt (vel) høstlig de siste dagene (var for eksempel BIKKJEkaldt på Rosenborg-kampen i går), og det blir man jo selvfølgelig påvirket av. Dermed er dagens inspirasjon preget av skinn, strikk og jordtoner – alt som hører høsten til! Og selv om sommeren helst skulle vart litt lenger, så gleder jeg meg litt til høsten sånn motemessig ♥

I dag jobber jeg en kort økt på City Syd, før fredagskvelden kan komme for fullt. Kyllingburger står på menyen, med potetbåter stekt i ovnen og hjemmelagde burgerbrød. DET ER SÅ GODT! Og sånn apropos god mat, min kjære Amanda har startet en aldri så litta matblogg (velskrevet og med gode bilder), som du absolutt burde sjekke ut: AMANDASMAT.BLOGG.NO

Og som alltid, god fredag!

A-okay

Hello, hello, hello! Det har plutselig gått mer enn en uke siden sist jeg åpnet kontoen min på PC-en, og følgelig har det heller ikke blitt noe blogging. Grunnen er ganske enkel, for jeg har hatt bortimot fulltimers arbeidsdag og fullt opp i helgen siden sist, så for å være ærlig har jeg ikke hatt så mye å blogge om. VEL, jeg kunne jo vist dere juletrekostymet mitt fra lørdagens bokstavfest, men jeg har ikke gått gjennom bildene ennå, så… Jeg innser vel nå at etter hvert som jeg får meg en fast heltidsstilling så blir det nok ikke like mye blogging som før, MEN jeg mottar jo ikke akkurat en jevn strøm av jobbtilbud, så bloggen får leve videre for nå, for det blir ikke like mye jobb fremover.

Jeg har altså ordentlig fri for første gang på over en uke, og det er ganske godt. Været blir mer og mer høstaktig for hver dag, så tekoppen kommer hyppigere frem, i følge med en god bok, i dette tilfellet Sent i november av Tove Jansson. En ettertenksom og melankolsk bok, som Jansson skrev etter morens død, og tonen er ganske annerledes enn i de andre, muntrere bøkene i serien om Mummitrollet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan har du det?

Favoritter #8

Iiik, halvveis i august allerede!?!? Denne sommeren har bare sust forbi, uten at jeg egentlig har gjort så veldig mye (annet enn å lese, hihi). I dag driver jeg og steller i stand bursdagsmiddag for mannedyret, med biff, vin og alt som hører til, men så kom jeg på at jeg skulle legge ut et favorittinnlegg. Here we go!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er egentlig en balsam som kan brukes i stedet for shampoo, men jeg syntes den var så vanskelig å vaske ut at jeg bruker den i tørt hår i stedet. Jeg bruker den i lengdene for å få litt glattere og medgjørlig hår, og så lukter den ikke så verst, heller!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne børsten er SÅ BRA for pudderhighlighter!!! Formen gjør at produktet blir lagt akkurat der det skal, og uten at det blir for mye.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er nesten alltid med en Soft Matte Lip Cream i disse innleggene, og det er det en grunn til. DE ER SÅ BRA. Akkurat i det siste har jeg brukt denne fargen, Cannes, for den er så frisk og sommerlig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt bling må man ha, og disse er akkurat passe til litt hverdagsglam. De er ikke kjempestore så de blir ikke for mye, men med en hestehale og en fresh leppefarge… Yes ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min siste favoritt er favorittplanten min, nemlig baby-pileaen. Den kom opp i jorden ved siden av den store pileaen min, og nå som den har gjort seg til rette i sin egen potte har den blitt riktig så fin!

Inspirational Friday

♫  Ego (feat. Ty Dolla $ign) av Ella Eyre


(whi)

Hei og hopp, og hurra for fredag! Jeg jobber nærmere 80% stilling denne uka, så nok en gang blir det ikke ordentlig helg før kl. 18 i morgen, med sjutimersdag i dag og åtte timer i morgen. Money, money, money! Det er gøy og interessant å jobbe hos en gullsmed, for ettersom vi også har nettbutikk er det så mye å gjøre i tillegg til “vanlig” butikkarbeid med kunder, og da blir det en fin variasjon i løpet av arbeidsdagen. Jeg får også tatt noen småærender ut av butikken innimellom, så det er ganske så fint.

Jobber du? I så fall hvor?