Eyeshadow/highlighter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

H&M har til stadighet diverse sminke på tilbud, og ettersom jeg alltid er ute etter kupp pleier jeg å se over hva de har. For ikke så lenge siden fant jeg denne øyenskyggeblyanten i fargen “Wild at Heart” (nydelig navn) som jeg betalte 20 kroner for. Tanken var at dette er en fin måte å få litt skimmer rundt øynene på, men jammen fungerer den ikke supert som highlighter også!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er en nokså kald, skimrende rosafarge som passer min hudtone veldig fint. Det jeg gjør er rett og slett at jeg tegner en strek der jeg vil ha highlighter (illustrert under) før jeg bruker fingeren og gnir det litt utover. En slik highlighter blir ganske nøytral og passer derfor fint til hverdags.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mammut-fangst

Årets Mammut-salg ble sparket i gang i midten av februar (og avsluttes i dag), og selv om jeg absolutt ikke trenger flere bøker i skal-leses-stabelen min, så måtte det bli noen litterære innkjøp. Jeg kjøpte faktisk alle på Norli, og så tror jeg to av dem bare var på “vanlig” salg, men jeg kaller det Mammut-kupp, likevel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For en sjelden gangs skyld er alle bøkene på norsk, men det er vel også det eneste fellestrekket. Den første boken fant jeg i utgangspunktet tak i som en potensiell gave til et av tantebarna mine, ettersom det ser ut som en spennende faktabok om dyr. Og så fant jeg ut at den er noget humoristisk og ment for voksne, så nå gleder jeg meg til å lese! Forord av Stephen Fry lover for eksempel godt.

Mursteinen om Romanov-dynastiet var jeg veldig usikker på om jeg skulle kjøpe, men etter å ha tenkt på den flere ganger etter at jeg så den i butikken fant jeg ut at jeg kom til å angre om jeg ikke slo til nå som den var på tilbud (179,- i stedet for 499,-). Det er noe med Russland generelt som jeg finner veldig interessant, og Romanov-slekten er jo sagnomsust så det holder. 

Den tredje og siste boken var et impulsivt kjøp basert på bokens utseende. Jeg mener, SE! Utrolig fin, og så er jeg jo veldig glad i Stolthet og fordom, så til 79 kroner så kommer jeg nok ikke til å angre på dette kjøpet. Litt gøy at både Siri og jeg falt pladask for denne!

Har du handlet på årets Mammut-salg?

Inspirational Friday: Classics

♫  There Is a Light That Never Goes Out av The Smiths


(whi)

I 2018 har jeg bestemt meg for å bli litt mer classy sånn stilmessig. Eller, vent, jeg vil ta inn klassiske elementer og dermed fornye stilen min litt. Det er nemlig ikke helt meg å bli helt stilren, for jeg elsker jo å mikse og matche litt som jeg vil – det er jo i bunn og grunn det som er stilen min. Men det er altså noen elementer, som for eksempel de fine brogue-skoene i skinn jeg fant på Tise og noen fine og litt mer “voksne” bluser, som nå har blitt adoptert. Rød leppestift og Audrey Hepburn er alltid tilstedeværende i mitt motebilde, samt den lille eyelinervingen jeg nesten ikke kan være foruten etter mange år. (ja, jeg er blitt såpass gammel at jeg kan snakke om “mange år” og faktisk mene det)

Så i dag kjører jeg på med matte røde lepper, en snasen dressbukse (som jeg nå husker at jeg ikke har vist frem) og ekstra fylde på cateye’n. Alltid fint med litt fornyelse, om det så bare er detaljer!

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Januarbøker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

J. R. R. TOLKIEN – BEREN AND LÚTHIEN  //  288 S.  //  ★★★★☆
Historien om Beren og Lúthien er en av favoritthistoriene mine fra Silmarillion, og da jeg hørte at det skulle komme en egen bok viet til disse to… Da ble jeg glad da! Vel, boken viste seg å være litt annerledes enn forventet, for det er ikke én lang, sammenhengende historie, det er flere varianter av den samme, noen på vers, noen tidligere utgaver og ja, mye forskjellig som egentlig forteller det samme. Det er Tolkiens sønn, Christopher, som har redigert og valgt ut innholdet i denne boken, og fra et historisk og forfattermessig synspunkt er jo selve prosessen frem til det “endelige” resultatet veldig interessant. For den som elsker den faktiske historien ble det en litt spesiell leseopplevelse, men jeg likte den godt likevel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S. E. HINTON – THE OUTSIDERS  //  218 S.  //  ★★★☆☆
The Outsiders omtales (i hvert fall på omslaget) som “the original teenage rebel story”, og er visst godt kjent i for eksempel USA, der den brukes mye i skolesammenheng. Og det er nettopp i denne sammenhengen jeg har fått høre nyss om boken også, fordi engelskelevene mine leser den faktisk akkurat nå. Boken tar utgangspunkt i en gjeng, the Greasers, som er fattige og har et dårlig rykte på seg. I samme, ikke navngitte amerikanske by finner vi også the Socials (Socs), som er rike barn med lite å finne på. Disse to gjengene støter sammen til stadighet, og en dag flommer begeret over… Dette er en bok som ble skrevet da forfatteren var 15-17 år, og den bærer en del preg av akkurat det. Det er noen litt korttenkte slutninger og rare formuleringer, men helt OK sånn handlingsmessig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AGNES RAVATN – LIVET ER EI SKANDALE  //  94 S.  //  ★★★★★
Livet “på landet” viser seg å være redningen da hovedpersonen og familien flytter inn i feriehuset for et halvt års tid. Og vennskapet med den syttigårige forfatternaboen er både intellektuelt og koselig, og også det jeg likte best med hele boken. En skikkelig fint skrevet samling av essays om det å komme seg ut av byen, de fine tingene i hverdagen og relasjoner oss mennesker imellom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RUPI KAUR – THE SUN AND HER FLOWERS  //  256 S.  //  ★★☆☆☆
Nok en diktsamling fra Rupi Kaur, forfatteren bak milk and honey. Jeg er fremdeles ikke overbevist, og kanskje enda mindre nå enn etter milk and honey. For meg var det lite å hente her, og det ble litt… Kjedelig. Noen mener Kaur er en gudegave, men dette er helt “meh” for meg.


Det var altså de fire bøkene jeg leste i januar, godt og blandet kan vi vel si! Jeg har som dere kanskje har merket tonet litt ned på lesepresset, rett og slett fordi det ble litt i overkant i fjor. Jeg stresset skikkelig med å nå målet mitt, og det tar kanskje litt overhånd når man sover dårlig fordi man føler man ikke får lest nok? Slik ble det i alle fall for meg, og det er en ganske teit grunn til å miste nattesøvn, så i år tar jeg det med ro. Jeg tenker rundt femti bøker, men har ikke satt dette målet på Goodreads – fordi den nettsiden kan også være stressende, ettersom den stadig vekk minner deg på hvor langt etter du henger når du ikke klarer å holde deg à jour. SÅ jeg satte et mål om én bok, for nå blir jeg for alltid foran skjema, samme hvor lite jeg egentlig leser. Null stress, bare leseglede ♥

Hva leste du sist?

Inspirational Friday: Weekend

♫  Du fortenar ein som meg (klineversjon) av Daniel Kvammen


(whi)

Det er FREDAG, det er siste arbeidsdag før VINTERFERIE, jeg har på RØD LEPPESTIFT, min kjære A kommer til byen i helga, og jeg skal ROCKE denne dagen. Over har jeg samlet noen bilder som forteller litt om humøret mitt akkurat nå og hva jeg har lyst til å gjøre og ting jeg bare liker. (noen ganger har jeg et gjennomført tema, nå ble det litt rotete)

Og tenk, andre blogginnlegget denne uka, gitt! Jeg håper på å få på plass bloggrutinene litt i løpet av vinterferien, for det er jo gøy å blogge, jeg må bare få det til igjen. Heldigvis har jeg noen idéer skrevet ned i planleggeren min, så jeg satser på å få tatt en del bilder og slikt neste uke.

Det eneste jeg skulle si var egentlig bare
god helg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merci, janvier

Hei, lenge siden sist!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er alltids noe å skylde på, men sannheten er at jeg ikke har prioritert bloggen. Jeg har også hatt influensa, men denne prioriteringen er vel hoved-“problemet”, om man kan kalle det det. Man kan med andre ord si at februar ikke akkurat fikk en pangstart (spesielt ikke på bloggfronten), men sånn blir det noen ganger. Livet er nå, som det står på t-skjorten min!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tradisjonen tro fortsetter jeg med mine “merci”-innlegg for hver måned, der jeg tenker over og takker for de fine tingene jeg fikk oppleve i måneden som har passert. Gratitude promotes happiness, vet dere!

♥  bullet journaling, en skikkelig fin liten hobby som ikke krever så altfor mye men som er gøy og kreativt utfordrende.

♥  gjenoppdagelsen av Angela av The Lumineers. Jeg elsker den sangen ♥

♥ fine ting på januarsalg

♥  lønn. herregud jeg har så mye penger nå (i motsetning til før jul, i alle fall)

♥  leselyst sånn innimellom (men har dessverre lest altfor lite)

♥  at jeg har evnen til å legge igjen jobben på jobben og faktisk slappe av hjemme

♥  Sufjan Stevens, for en eventyrlig og drømmende stemme ♥

♥  filmen About Time, den er den fineste jeg vet om og jeg kan se den hundre ganger og likevel utbryte “for en flott film” hver gang jeg ser den

♥  Sons of Anarchy, når vi først er inne på temaet TV/film

Jeg har ikke gjort så altfor meget i januar, det har vært jobb og avslapping som har vært hovedaktivitetene. Eller jo, vi hadde en fin skitur i Bymarka, og så har vi gått en del turer i den fine byen vår, men sånn ellers så har jeg vært ganske så sofagris. Og det har vært gooodt ♥ 

Hadde du en fin januar?