Tropiske muffins

Jeg jobber hver ettermiddag for tiden, så da blir det ikke så mye middagslaging annet enn noe raskt og halvfabrikert,og det er jo ikke stort å blogge om. Så da blir det ikke middagsmatoppskrift i dag, men en oppskrift på tropiske muffins! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og hvorfor er det bilde av bare én, lurer du kanskje på? Jo, jeg glemte å ta bilde før nesten alle var borte…

Jeg har én basisoppskrift jeg bruker til alle slags muffins og flere typer kake – du kan variere med smakstilsetninger som du vil, noe som jeg også gjør for å nettopp variere. I 2014 postet jeg oppskrift på melkesjokoladekake, som er en variant av nettopp denne basisoppskriften. For å få tropiske muffins bruker man tropisk juice som væske, og vips! Saftige, gode muffins med en frisk fruktsmak.

Du trenger:

4 dl hvetemel
1,25 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
0,75 dl nøytral olje
2 dl tropisk juice

Bland det tørre godt sammen før du så tilsetter væske. Rør godt til du har en klumpfri røre, som du så fordeler i muffinsformer. Fyll omtrent 3/4 av formen, så slipper du at muffinsene vokser seg over kanten under steking. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter. Er du usikker på om de er ferdige? Stikk håndtaket på en teskje eller lignende inn i en muffin. Om det ikke er noe røre på skjeen når du tar den ut er muffinsene ferdigstekt, men hvis skjeen er klissete må du vente litt til. Dette blir til rundt 15 muffins, men det varierer jo litt etter hvor store former du bruker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Variasjoner av denne røra:

Sjokoladesmak: Bytt ut juice med melk, og tilsett 2 ss kakaopulver.
Vaniljesmak: Bytt ut juice med vaniljesaus og litt melk.
Appelsinsmak: Bytt ut tropisk juice med appelsinjuice – gjerne med fruktkjøtt!

6 kommentarer

Siste innlegg