Melkesjokoladekake

Tittelen høres kanskje rar ut, MEN nå skal jeg gi dere oppskriften på kake som smaker melkesjokolade – no kidding! Jeg har testet meg frem til den selv ved hjelp av en oppskrift på sjokoladekake uten egg som står i Boller og burritos, kokeboken som blir gitt ut til 10. klassinger i heimkunnskap-faget (det ble i alle fall gitt ut slike bøker da jeg gikk på ungdomsskolen).

Dette er en enkel kake som kan pyntes med glasur eller noe slikt for den som liker det (jeg er ikke blant dem), men som etter min mening fungerer godt alene. Hvis du heller vil lage muffins er det bare å helle røra i muffinsformer i stedet for i en kakeform!

INGREDIENSER

  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker (egentlig 2, men jeg elsker vaniljesmak!)
  • en del sjokopulver (jeg tok ikke mål, men du skal ha oppi SYKT mye for at det skal bli for mye)
  • 2 dl melk
  • 0,75 dl olje (raps eller soya)
  • ca. 1 dl (jeg heiv oppi det lille grannet jeg hadde) vaniljesaus (kan sløyfes)
  • ca. en halv plate (50 g) lys kokesjokolade

 

FREMGANGSMÅTE
Bland det tørre i en bakebolle, hell så oppi væsken og rør godt – unngå melklumper! Del opp sjokoladen i passende biter (mine varierte mellom bittesmå og hele firkanter) og ha ddet oppi røra. Rør litt mer så sjokoladen fordeler seg mest mulig og hell alt oppi en kakeform. Jeg pleier å bruke brødform, for da kan jeg skjære kaken i skiver OG fordi (her kommer et ekstremt lurt tips) ved å bruke brødform kan man bare løfte kaken ut etter steking!

ÅHÅ! Man trenger ikke vaske formen etterpå! For meg som ikke har oppvaskmaskin er dette GULL.

Uansett, for en stund siden (helst før du startet med alt det andre) skulle du ha satt på ovnen på 175 grader, og når ovnen er varm setter du formen (uansett hvilken du har valgt) inn på midterste rille og lar den stå der en stund. En stund er kanskje ikke så veldig greit å forholde seg til, men siden man kan ha røra i flere forskjellige former er det vanskelig å si en eksakt steketid. DERFOR kan du gjøre slik som meg og stikke et grillspyd/håndtaket på et eller annet inn i kaken når den ser noenlunde ferdig ut utenpå. Om ditt valgte redskap kommer ut igjen uten noe røre hengende fast, da er kaken ferdig. Hvis den blir klissete lar du det stå i litt lenger (om du synes den ser litt godt stekt ut oppå kan du med fordel flytte det hele til nederste rille).

Som dere ser er jeg litt “løssluppen” på kjøkkenet og ser ikke så mye på klokker eller desilitermål, men jeg lykkes med mer eller mindre alt jeg kaster meg over. Ikke for å skryte, men denne kaka ble SKIKKELIG god. VELDIG, jeg mener det.

A lot of text that I don’t really want to get into translating… Good cake, though!

5 kommentarer

Siste innlegg