Daal

Jeg prøver fortsatt å få til én kjøttfri middag i uken (noen ganger blir det flere!), og denne uka ble det ei aldri så litta linsegryte, nemlig daal. Veldig enkelt, tar kort tid og koster cirka ingenting (jo, OK, litt, men vi snakker tjue kroner, maks).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

en gul løk
fire hvitløksfedd
et tommelstort stykke fersk ingefær
litt rapsolje
1 ss gurkemeie
2 ts karri
1 ss garam masala
3-4 dl røde linser (tørkede)
en boks hermetiske tomater
6 dl vann
buljongterninger
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts koriander

ris

Kok opp vann og sett ris til koking.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær og surr i olje i en kjele. Når løken er blank har du i gurkemeie, karri og garam masala og steker litt til (et tips er å ha i hvitløk litt senere enn vanlig løk, for hvitløk svir seg lett og da blir den ikke god). Ha så i linser, tomat, vann og buljong. Rør nå og da mens det koker i 15-20 minutter. Nå skal risen også være ferdig, så voilà! Indisk veggismiddag. En ting jeg kom på at kunne vært godt er å ha i hakket paprika mot slutten av koketiden, og som alltid er naanbrød deeeilig tilbehør.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 kommentarer

Siste innlegg