Jeg prøver fortsatt å få til én kjøttfri middag i uken (noen ganger blir det flere!), og denne uka ble det ei aldri så litta linsegryte, nemlig daal. Veldig enkelt, tar kort tid og koster cirka ingenting (jo, OK, litt, men vi snakker tjue kroner, maks).
Du trenger:
en gul løk
fire hvitløksfedd
et tommelstort stykke fersk ingefær
litt rapsolje
1 ss gurkemeie
2 ts karri
1 ss garam masala
3-4 dl røde linser (tørkede)
en boks hermetiske tomater
6 dl vann
2 buljongterninger
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts koriander
ris
Kok opp vann og sett ris til koking.
Finhakk løk, hvitløk og ingefær og surr i olje i en kjele. Når løken er blank har du i gurkemeie, karri og garam masala og steker litt til (et tips er å ha i hvitløk litt senere enn vanlig løk, for hvitløk svir seg lett og da blir den ikke god). Ha så i linser, tomat, vann og buljong. Rør nå og da mens det koker i 15-20 minutter. Nå skal risen også være ferdig, så voilà! Indisk veggismiddag. En ting jeg kom på at kunne vært godt er å ha i hakket paprika mot slutten av koketiden, og som alltid er naanbrød deeeilig tilbehør.
Det så godt ut 🙂
Så bra du velger kjøttfritt innimellom 😀 Har aldri smakt det, men tror jeg må prøve det ut for det så veldig godt ut 🙂
Så spennende! Det ser veldig godt ut 🙂
så deilig <3
Takk for at du delte oppskriften!:)
Lise: Bare hyggelig! 🙂
Janne: 😀
Pie in the sky: Tusen takk!
Iselin Renée: Og så er det veldig lett å lage 🙂
kaosverden89: Takk!