Pasta med “kjøttboller”

Det er en kombinasjon dere har sett før, men i et litt annet format. Inspirert av Lady & Landstrykeren falt ukens første kjøttfrie middagsvalg på pasta med “kjøttboller” i en frisk tomatsaus. Dette er billig, tar kort tid å lage, og så smaker det veldig godt! Bruker du spagetti, kan det jo bli litt romantisk, også?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

300 gram pasta (hadde ikke nok spagetti til to, så det ble fusilli i stedet)
en boks hermetiske kikerter
3-4 ss hvetemel
2-3 dl melk
to bokser hakket tomat
basilikum
oregano
hvitløkspulver
løkpulver
1-2 ss soyasaus
salt og pepper
rapsolje til steking

Sett på vann til pasta, vent til det koker og tilsett så bittelitt salt og pasta. 
Om du ikke liker store klumper i tomatsausen (slik som meg), kan du kjøre tomaten en runde i en blender. Hvis ikke kan du gå rett til å ha tomaten i en kjel og varme opp, for så å smake til med soyasaus og krydder. Bruk maisenna/potetmel for å få konsistensen du vil ha. Mos kikerter med en sleiv eller lignende i en bolle, bland inn mel og melk, før du rører godt sammen med krydder. Jeg valgte “pastakrydder” for at smakene skal passe sammen. Ha olje i en panne og stek kikertbollene til de får en fin gyllen farge på begge sider. Pass på å bruke nok olje, ellers får bollene raskt litt vel mørke flekker (som på bildet, ehe).

Når pastaen er ferdigkokt, hell tomatsausen over og vend inn. Anrett pasta på tallerkenen før du legger på kikertbollene, for ellers kan bollene mykne og bli litt “soggy”. Riv over litt parmesan og voilà!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg