Beatles

I helga har den norske filmen Beatles premiere på kino. Filmen er basert på boka ved samme navn av Lars Saabye Christensen og handler om de fire vennene Kim, Seb, Gunnar og Ola og om hvordan det er å være ungdom i Oslo på 60-tallet.


(p3.no)

Filmen er altså inne i sin første visningshelg, men jeg og mannedyret var så heldige at vi fikk gratisbilletter til førpremiere nå på tirsdag gjennom Kinosonen i Trondheim. På denne spesialvisningen var produsent Jørgen Storm Rosenberg og hovedrolleinnehaver Louis Williams der for å introdusere filmen, og vi fikk et lite innblikk i castingprosessen, det å få tak i filmmusikk og hvordan en 16-åring i 2014 skal “bli” en 16-åring på sekstitallet.


Fra venstre: Gunnar (spilt av Ole Nicolai Myrvold Jørgensen), Kim (Louis Williams),
Ola (Halvor Tangen Schultz) og Seb (Håvard Jackwitz) (p3.no)

Jeg likte denne filmen skikkelig godt. Jeg synes de unge skuespilleren gjorde veldig gode figurer på lerretet, og alt var bare veldig fint. Selve stemningen var akkurat slik jeg forventet meg, og klær, hår, talemåtet, alt var helt i tråd med mitt bilde av sekstitallet. Og så filmmusikken. Jeg elsker The Beatles, og selvfølgelig var musikken deres i hovedsetet på en film som Beatles. Denne norske produksjonen er faktisk den første filmen i verden som bruker The Beatles sin originalmusikk i så stor grad, og det er neimen ikke verst!

Det skal sies at jeg ikke har lest boken, men det skal jeg gjøre så fort jeg rekker det. Det er selvfølgelig en del som er kuttet, noe som veldig ofte er nødvendig i prosessen fra bok til film, men mannedyret mitt (som har lest boken) likte den også veldig godt, så jeg tror det skal gå bra uansett om man kjenner originalhistorien eller ikke. Om du skal på kino i helga bil jeg derfor anbefale Beatles på det sterkeste 🙂


I was at the pre-premiere of the Norwegian movie “Beatles” this Tuesday, and it premiered yesterday in cinemas all over Norway. It is based on the book “Beatles” by Norwegian author Lars Saabye Christensen and tells the story of Kim, Ola, Gunnar and Seb and how it was growing up in Oslo during the ’60s. I liked the movie a lot, the actors were wonderful and everything was so in line style-wise with the sixties. I love The Beatles, so of course the soundtrack was wonderful, as they actually used original music. This production is actually the first movie to use this amount of original Beatles music! And it’s Norwegian!

As it is based on a book, those who have read the book will most likely miss some parts, but that’s a natural thing when adapting a book to the screen. I haven’t read the book, so I didn’t miss anything and thought it was great, but so did my boyfriend and he has read the book. So, if you’re in Norway and wants to go see a movie sometime soon, go see “Beatles” – it’s great! 🙂

10 kommentarer

Siste innlegg