Get the look: The days of the hippie

Som del to av svaret på Lise sin forespørsel (og den du kanskje helst ville ha?) kommer nå hippie-versjonen.

Hippiebevegelsen så dagens lys omtrent på midten av sekstitallet, “en ungdoms- og protestbevegelse som vokste frem på midten av 1960-tallet som en videreutvikling av beat-generasjonen i USA og Europa. Hippiene, også ofte kalt «blomsterbarna», protesterte mot det materialistiske samfunnet og dets fokus på forbruk. Hippiebevegelsen søkte å utvikle både politiske, åndelige og kulturelle alternativer. Det utgjorde en motkulturell grasrotbevegelse, med alternative ideer, symboler og stiluttrykk. Hippiene skapte, ofte inspiret av psykedeliske midler som LSD og marihuana, viktige nye kunstneriske uttrykk, spesielt innen rockemusikk.” (Wikipedia)


(flowerpower89.wordpress.com)

I forhold til forrige stilinnlegg, som kanskje ser på den mer konservative siden av sekstitallets motebilde ser vi her en oppblomstring (i ordets rette forstand) av nye idéer og generelt mer frihet, en term som står godt i stil med hippiebevegelsens idealer.

Vi kan nå gå litt bort fra Twiggys noe ekstreme eyelinerstrek og bevege oss inn på litt peace and love og lettere sminke, i form av solbrun hud, duse øyenskygger (om man bruker øyenskygge i det hele tatt) og roser i kinnene. MEN om du googler “hippie makeup” er det en del eyeliner og mørkere øyensminke som dukker opp også, så her er egentlig alt lov. Men om man skal se på hippiebevegelsen og det den egentlig stod for (protest mot det materialistiske samfunnet, se over) burde man vel eeegentlig gå for “less is more” om man skal være en ordentlig hippie.


Mischa Barton. //  OK! Magazine photoshoot. // Pinterest.

Det som kanskje er det viktigste elementet i hippiestilen er HÅRET: Det skal være langt og flommende, gjerne med lette bølger og aller helst midtskill. Hiv på et hårbånd (av flettet skinn eller med blomster) og du er good to go! Om du i tillegg lager noen små fletter her og der, er du golden. Lover.


Katie Cassidy. // Mischa Barton. // Britney Spears. // En liten vri med fjær.

Motemessig kan man vel se en god del mer farger og mønstre enn tidligere. Batikk var ikke et ukjent fenomen, og det var også mye etniske mønstre, etc.


(google)

Med innslag av dongeri, batikk/mønster og lange, bølgende skjørt i behagelige stoffer er hippiestilen lett og ikke minst kul å følge. Om du legger til elementer av skinn og litt mer moderne snitt er du så og si klar for sommeren 2014! Bohostilen og hippiestilen er ikke langt fra hverandre, så om du var med på den bølgen for en del år siden er det bare å lete frem skatter fra klesskapet.

Til slutt har jeg satt sammen noen antrekk jeg kunne tenkt meg å brukt om jeg skulle kjørt hippiestilen (noe jeg i bunn og grunn gjør hver sommer).

Hippie #1
Hippie #2

 

For mer inspirasjon, les Dress Like a Hippie og se Across the Universe (Beatles-musikk, wohoo!).

So, that was the second and last part of my sixties-inspired style posts. I’m definitely going for this look this summer, as I do most summers, ha ha! Oh, I wish I was a punk rock girl with flowers in my hair ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg