Mange har kanskje nyttårsforsett om å spise sunnere og mindre søtt, men det har ikke jeg! Joda, jeg spiser ikke så usunt på hverdagene og tar heller ikke av med det som er søtt i helgene, men noe eksplisitt forsett har jeg nok ikke. Og litt må man unne seg, også! Så her er oppskriften på min SUPERenkle vaniljepudding som bare trenger litt tid i kulden for å bli fin og fast i formen.
Du trenger:
en boks (en liter) vaniljesaus
en pose gelatinpulver
noen ss vann
Ha vaniljesausen i en kjele og varm opp (på middels varme under røring, ellers kan det brenne seg i bunnen). Rør ut gelatinpulveret i en bolle med bittelitt lunkent vann (følg instruksjon på posen) og la det svelle i noen minutter (blandingen skal være nokså seig) før du heller i den varme vaniljesausen litt etter litt. Rør umiddelbart godt, slik at gelatinen blir godt fordelt, før du heller alt oppi en fin form/bolle (som puddingen skal serveres i). La det stå kaldt i minst to-tre timer (men gjerne over natten) før servering.
Bringebærsaus er godt og enkelt tilbehør til en slik pudding, og det er ikke mye som kreves for å tilberede en slik saus, heller. Du trenger:
rundt 100 gram (frosne) bringebær
50 gram melis
2 ss sitronsaft
Om du bruker frosne bær, tin disse opp før du kjører bær, melis og sitronsaft i en blender. Vips ferdig saus!
Dette så vanvittig godt ut! Det at den er glutenfri er selvsagt også et stort pluss 😉
Ser helt nydelig ut!! Flink du er 🙂
Åh, det så helt nydelig ut!
Rita Westnes: Tusen takk!
Victoria Larsen: Takk 🙂
Kaja: Ja, det er jo ikke noe jeg bryr meg så veldig om, men bra for den som eventuelt ikke kan ha i seg gluten 🙂
Oj NAM så godt det så og hørtes ut!! Takk for oppskrift <3
Det så utrolig fristende ut 🙂
Iselin Renée: Takk 🙂
Vilde: Takk! 😀
Hei 😀
Takk for fin oppskrift. Skal man helle vanilje saus i gelatin eller omvendt? Ble litt i tvil…God jul 😀
Mvh Arnstein Jeppestøl