Books of April

Jeg glemte jo helt å poste mitt månedlige bokinnlegg i forrige uke, så her kommer det! Jeg har slått meg helt på å bruke Storytel, og holder nå på med The Order of the Phoenix etter å ha formelig sust gjennom de fire første Harry Potter-bøkene i april. Stephen Fry sin stemme gjør hele universet så levende og koselig, så det er skikkelig fint å ha Storytel når man går og tar buss såpass mye som jeg gjør. (Jeg er ikke sponset av Storytel, men lurte meg til å få et år gratis abonnement gjennom Tines påskekrimkampanje, for jeg synes det er altfor dyrt med tanke på det noe begrensede utvalget)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RICK RIORDAN – PERCY JACKSON AND THE LIGHTNING THIEF // LYDBOK // ★★☆☆☆
Percy Jackson kommer opp i trøbbel – ofte. Han bytter skole – ofte. Men så forvandler mattelæreren hans seg til en furie, og sannheten om faren hans dukker opp. Han er nemlig sønn av en gresk gud! Sammen med andre gudeavkom (overraskende mange av dem, altså) kommer han til Camp Half-Blood. Det viser seg at alt fra mytologibøkene er sant: Minotaurer, kentaurer, Mount Olympus – alt finnes, her og nå. En annen ting er at Zevs sin lynbolt er stjålet, og Percy er den mistenkte.

Bøkene om Percy Jackson har jeg selvfølgelig hørt om, men det har vært så mye annen YA-fantasy at det har ikke blitt prioritert. Men så fikk jeg jo prøveabonnement på Storytel og fant ut at jeg jo kunne høre den første boken mens jeg busset frem og tilbake fra jobb. VEL… Først: Vedkommende som leser, Jesse Bernstein, har null kontroll på toneleiet sitt og får alle karakterene til å høres ut som bortskjemte drittunger. Dette ender i null sympati hos meg, og dermed lite interesse i hva som skjer. For det andre synes jeg boken er skrevet på en utrolig barnslig måte. Jada, jeg vet jeg er eldre enn målgruppen, men det er svært få YA-fantasybøker jeg har følt det samme med. Humoren, skrivestilen… Det blir for teit. Ikke noe for meg, altså!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

J. K. ROWLING – HARRY POTTER AND THE PHILOSOPHER’S STONE // LYDBOK // ★★★★★
Etter fadesen med Percy Jackson, bestemte jeg meg for å vende tilbake til Hogwarts. På Storytel har de Harry Potter-serien på engelsk lest av Stephen Fry, og ÅH, som jeg koser meg! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

J. K. ROWLING – HARRY POTTER AND THE CHAMBER OF SECRETS // LYDBOK // ★★★★★

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GIULIA ENDERS – SJARMEN MED TARMEN // 289 S. // ★★★★☆
Fjorårets snakkis? Ja, den er i hvert fall omtalt ekstremt mye. “Ny forskning avdekker forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen: Ubalanse i bakteriefloraen kan blant annet føre til oppblåsthet og smerter, overvekt, depresjon, allergi, intoleranse og Alzheimer. For å føle oss vel, ha god helse og balanse i kropp og sinn må vi med andre ord ta vare på tarmen vår” (goodreads.com)

Dette er en informativ bok skrevet på en veldig folkelig måte som gir god forståelse for hvordan fordøyelsen faktisk fungerer. Jeg likte første del av boken utrolig godt, da den ga meg et godt illustrert bilde på sammenhenger i kroppen som kanskje ikke er så tydelige. Jeg elsker å lære, og det gjorde jeg masse av! (Den siste delen ble derimot litt kjedelig da den omhandlet ting jeg visste fra før, men dette er jo individuelt)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARTA BREEN – 60 DAMER DU SKULLE HA MØTT: NORSK KVINNEHISTORIE FOR DEG SOM HAR DET TRAVELT // 160 S. // ★★★★☆
Marta Breen (forfatter) og Jenny Jordahl (illustratør) synes det var deprimerende å innse at historiene om mennesket i så stor grad blir fortalt med kvinner i en evig birolle. De har derfor laget sin egen historiebok ? og det i tegneserieform!” (goodreads.com)

Kort, artig og informativt om norsk kvinnehistorie, som jeg lærte masse av!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARJANE SATRAPI – PERSEPOLIS // 344 S. // ★★★★☆
Persepolis viser med humor og alvor et uforglemmelig bilde av dagliglivet i Iran: de absurde motsetningene mellom det private og offentlige livet, og prøvelsene forbundet med politisk undertrykkelse. Marjanes opplevelser av detroniserte herskere, revolusjonsgardister og revolusjonshelter lar oss lære med henne om dette fascinerende landets historie. Persepolis er et dypt personlig, politisk og originalt verk ? rått, ærlig og svært lærerikt.” (goodreads.com)

Jeg synes det er utrolig fascinerende – og skummelt – at livet i Midtøsten ikke alltid har vært så konservativt og ekstremt med tanke på religion. At dette er noe av nyere tid, som vestlige makter har bidratt til. Her lærte jeg masse om Iran, et veldig spennende land, og om folket og deres historie. Anbefales!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CLIVE BARKER – THE THIEF OF ALWAYS // 225 S. // ★★★☆☆
Harvey kjeder seg. Han kjeder seg veldig. Ut fra intet dukker det opp en mann som tar ham med til et sted der alle de fire årstidene er innom på en dag, der hver kveld går med til både Halloween, Thanksgiving og julaften; der man kan gjøre hva man vil – annet enn å stille spørsmål.

Denne dukket opp av intet på Goodreads, og ettersom jeg er ganske glad i grafiske romaner så skaffet jeg den på biblioteket. Altså, veldig skummelt og bra konsept, som tildels dras ned av litt raske løsninger og avkortede vendinger. Det ble litt tilfeldig, liksom? 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

J. K. ROWLING – HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKABAN // LYDBOK // ★★★★★

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ESPEN HILTON – SELFIE // 199 S. // ★★☆☆☆
Noen ganger vet jeg ikke helt hvorfor jeg velger å lese en bok. Denne tror jeg kom av at jeg så Bloggerne og de var på releasefesten. Jeg har aldri vært innom bloggen til Espen Hilton og vet knapt hvem han er, men boken hans, den har jeg lest! Og den var jo så som så.

Jeg liker konseptet, men jeg ble litt “bestem deg for én ting” mens jeg leste de tre delene av boken.
Nummer én: Personlig om Espen, en del jeg likte, men som var så kort at det ble veldig overfladisk. Dessverre.
Del to: Selfies av kjendiser, med utsagn om at mobbing må stoppes og “jeg valgte denne selfien fordi jeg var fin”. Nja.
Del tre: Kurs i å ta selfie (ja, du leste riktig).

Jeg ble rett og slett litt usikker på hva beskjeden her egentlig er!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NOELLE STEVENSON – NIMONA // 266 S. // ★★★★★
Selvstendige og rappkjeftede Nimona dukker opp fra intet og vil være sidekick til den infamøse skurken Ballister Blackheart, som har sin egen lille vendetta mot styresmaktene. Motvillig lar Ballister Nimona få bli med, og de steller til et realt ståk (hehe Team Rocket) for motstanderne i sin kamp for å vise at de ikke er så gode som de skal ha det til. Underveis innser Ballister at Nimona ikke er den hun sier at hun er, og at i fortiden hennes fins grusomheter av en annen verden.

NIMONA ER MIN NYE HELT, DETTE VAR SKIKKELIG BRA ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NEIL GAIMAN – THE SLEEPER AND THE SPINDLE // 71 S. // ★★★★☆
Neil Gaiman kan aldri slå feil, og dette er en nydelig gjenfortelling av eventyr de fleste av oss kjenner godt fra før. Med litt ekstra mørke og farlig magi, og illustrert på nydelig vis av Chris Riddel (samme som i Neverwhere som jeg leste tidligere i år), blir dette en ordentlig fin bok med en flott vri på en egentlig kjent historie. Loved it!
 


Det ble en god blanding av sjangre denne måneden, med innslag av info/anatomi, feminisme, fantasy og YA, og så ei litta bloggerbok som prikken over i’en. Og så elleve bøker totalt, da! Jeg har et “lite” mål om å lese ti bøker hver måned, det vil si 120 bøker i løpet av 2017, og jeg er i rute. Wohoo!

Hvilken bok leste du sist?

6 kommentarer
  1. Så mye bra tips! Nå fikk jeg skikkelig leselyst 😀 Den siste boken jeg leste var Jeg er pilegrim. Litt av en kloss på 700 sider, men verdt det!

  2. Tonje Pettersen: Både og, egentlig. Noen er veldig bra (Harry Potter) mens andre er ikke så bra (Percy Jackson). Prismessig synes jeg det er altfor dyrt med 169(!) kroner i måneden, men jeg lurte meg til gratis da de hadde påskekampanje sammen med Tine, så jeg betaler ingenting. Utvalget er litt så som så, spørs litt hvilke sjangre du liker. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg